Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Már jártam ott. Kíváncsiságból kerestük fel valamikor kb 15 éve...

Begyújtok a kazánba, mert így ablakon kinézve szép az idő, de már kezd hűlni a lakás. Míg várakozok a tűzre, elkezdem össze kopácsolni a diót, aztán majd tv-zés közben válogatok, mint Hamupipőke...

eva550125 és sutimami57 kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

S milyen volt, mesélnél egy kicsit róla?

Felénk sajnos reggel óta, komor és szürke minden.A napnak még egy ágát sem láttam, de bizom benne, hogy a héten csak kikukcskál valamikor.
    Mit válogatsz rajta??S mit kopácsolsz?Hogy üres e vagy van benne bél?

3. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok !

Azt hiszem mind annyian a felhőn ülünk már. Marika valóban igaz hogy nehezen akaróznak bejönni, de biztos el vannak foglalva vagy a szomszédba beszélgetnek. Hányszor bejövök és hívlak benneteket, ugyan úgy mint most Erzsike de senki nem jön. Ezelőtt olyan jól el beszélgettünk a minden napjainkról, és többen is bejöttek és mindenki mondta a maga buját baját. Vagy csak mondtunk ezt azt és jöttek a válaszoltak, de gondolom most már majd be húzódik mindenki és jobban rá ér be jönni.

4. -elzemari-

Igen, igen, biztos igy van.Valószinűleg én vagyok türelmetlen, amikor jó lenne dumcsizni valakival, és nincs kivel.
    Rozika, a nagy Gaston Bouillon mesterszakács ajánlatával hogy állsz??

5. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Nem vesztem ám el, csak el voltam foglalva. Itthon volt a lányom, de sajnos, nem régen el ment, muszáj volt mennie.

Közben a barátnőm is meglátogatott, volt elintézendő dolgunk, így nem unatkoztam a mai napon.

Még a mosogatás, stb. hátra van, de nem gond, úgyis meg vár.

Gratulálok Lujzának a szintlépéshez, ez pont így van kitalálva egy ideje, én ugrok, hamarosan utánam Marika, és Lujza.

Nagyon ügyes vagy, tényleg, a sok elfoglaltság mellett szépen haladsz!

Erzsikének gratulálok a sok szép zakó varrásához, nem semmi munka voklt, a diót meg pucolhatnánk együtt, nekem is van egy pici zsákkal.

Gratulálok a lányoknak is, hogy beérték a felhőt, Jutusnak a pörgetéshez, és Mindenkinek ahhoz, hogy szépen mennek a dolgok.....:) :)

Marika, nagyon tetszett a krizantén történet, én sem tudtam ezekről, és nálam is igazából temetői virág.

Az őszi vers is szép. Azért én a tavaszt várom. Soká lesz.....

A farmon semmi újság, fák vannak kirakva. nem szeretem a műhelyeket, mert nagyon lassan termelnek, és fogyasztják az állatokat is.

Ez az új gazdaköri, ahogy Marika írta, nem az egyetlen befejezetlen feladatsor lesz, majd szép lassan az első ablakok csak meg lesznek egyszer.

A piacon el szabadultak az árak, olyan iszonyatosan drága minden, hogy enm is tudom, mi történt..a terményeket is arany áron adják, a feladatsor miatt. Ennak az az előnye, hogy nem kell venni semmit......:)

Na, megyek tovább a dolgomra, szép délutánt!

eva550125 kedveli ezt.
  6. -elzemari-

Na szia Sutike, befutottál szerencsésen Te is.Jó, hogy itthon volt a lányod, s még a barátnőd is, akkor olyan igazi csajos napotok volt.
    Drága a piac?Szerintem sokan az állatokra mentek rá talán a mesterszakács miatt.persze ez csak az én sanda gyanum, de lehet, hogy semmi köze nincs hozzá, egyszerűen csak drága.A bibi az, hogy amikor én piacra akarom vinni a szakajtó eladni valómat, na akkor bezzeg olcsó a termény, vagy én nem viszek ki jól eladható terményeket.Minden előfordulhat...

Ó de jó, a sok sok felhő mögül kikandikált a napocska.Igaz azért nem teljes valójában, mert azért egy laza tüll függöny még előtte van, de akkor is világit már valami...

7. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Nálunk hideg van..ködös, randa idő.........

Érdekes eza piacozás. Én szeretem, ha van időm,mindig végig futom, és sokszor találok alkalmi vételeket. Az tetszik benne, amikor nézegetem az árukat, sokszor mondom magamban, hogy hát, eladni olcsó, meg venni drága...:ahahah

Biztosan a feladatsor miatt ugrottak meg az árak, de előbb-utobb olcsóbbak lesznek, mert ilyen áron nem sokan vásárolnak, az biztos.

Legalább van egy kis frissítés benne. Készülök a tenyésztésre, persze, kicsi az esély arra, hogy valamelyik arany állat beugrik, de ki tudja...:) :) Persze, csak ha lesz boom.....

8. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Marika !! Én erről a kis falucskáról még nem hallottam . Biztosan jó lehet nyugalomban élni . Az a szép benne , hogy valaki mindig felfedezi ,így talán még nagyon sokáig lesz benne élet !! A titokólból gólya + galamb lett , sehol egy béka , sün , persze kakas sem !! Titokfákból cukor , só , citrom ujjas juhar , ezek már voltak . Az arany állatokból nálam csak a szamárból van a piacon potom 15 500 000 az ára , ez nem az Én pénztálcámhoz van méretezve !! Talán egyszer sikerül kiforgatnom a keréken mint Sütikének , igaz amióta bejött ez az új feladat nem láttam a keréken .

sutimami57 és eva550125 kedveli ezt.
  9. eva550125

eva550125 Törekvő

Sziasztok!!Szintén be néztem egy pillanatra,de futok tovább,mert azt hittem,hogy még ma nyugdíjas leszek,de déltől át váltottam gyesre.Beteg lett a nagyobbik unokám,és el lettek különítve.Így ma hozták a kis prücskömet.Azt még nem tudom,mikor látogat haza,de ki bírom valahogy.Borzasztóan eleven,most csak azt csinálja,amit nem volna szabad.Nem ismertem rá.De attól imádom.

10. stadler42

Még hiányzik a lápi pócból, meg a strucc tojásból. De a strucc tojást azt meg veszem, mert ami nekem van az mindég elfogy a cukkinis alma tortához. A gyémánt feladatoknál csábbitó az a sok pont, de szerintem soha nem fogom ki tenyészteni az az állatókat. De ha valamiféle képen sikerül akkor be adom.

sutimami57 és eva550125 kedveli ezt.
  11. kpe59

Ne úgy képzeld el, hogy van három ház és abban laknak hárman...
    Egy kis falu szépen rendbe hozott régi házakkal, rendezett utcák, telkek. Igaz, hogy állandó lakosa csak három, de minden háznak van gazdája. Üdülőfalunak használják, inkább nyáron népesedik be, mert máskor mindenki a saját állandó lakhelyén tartózkodik.
    A diót a kazánházban megtöröm kalapáccsal, utána bent a tv előtt kényelmesen kiválogatom.
    Külön-külön edénybe megy a héja, a jó dió és a madaraknak való. Mindez addig megy így, míg össze nem keverem az edényeket...
    Aztán vakarom a fejem, [​IMG] hogy mit csináltam már megint...

Hozhatod nyugodtan, fél zsák ide, vagy oda nem számít...

Nem hívtam én senkit, csak megállapítottam, valamit... Tudom, hogy úgyis jön mindenki, ahogy tud és van mondanivalója. De, ha én sem írok, akkor aztán tényleg nincs mihez hozzászólni...

Utoljára szerkesztett: 12.11.14
    eva550125 kedveli ezt.
  12. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Régen voltam,de van igazolásom.Talán ott tartottam,hogy a MF-et asthma miatt mentő vitte el,majd M.házára került másnap.Nos,ez csak az eleje,ugyanis szívrohamot kapott és a Városmajor utcai klinikára szállították.Meg kellett műteni.Szerencsére minden rendben már.Mint kiderült,félrekezelték,mert tüdőasthmáról szó sincs.A szíve produkálta.......Csak ennek egy orvos sem nézett utána ezelőtt(borítékok ellenére sem).Az eü-ről megvan a véleményem,úgy a kórházak állapotáról mint az orvosokról.Csak egy kis érdekesség:M.házán nem volt fűtés nov. 3.-án.......Volt orvos,akire rászóltam,ne kiabáljon,mert sem süket,sem hülye nem vagyok!!!Az ápolónők előtt viszont le a kalappal!Normálisan teszik a dolgukat,talán ők figyelnek a betegre.A Városmajoriban viszont az orvosok is a betegért vannak.Rend,tisztaság,fegyelem.Amit csak lehet megtesznek mindenkiért és csodák-csodájára a borítékot is úgy kellett rájuk tukmálni.Remélhetőleg senkinek nem lesz szüksége szív- vagy érvizsgálatra,de ha mégis,bátran ajánlom ezt az intézményt!
    Az eventet segítséggel sikerült befejeznem tegnap.
    Mari,ezt a verset mentettem szives engedélyeddel-nagyon tetszik.és a kedvenc évszakom az ősz!!!
    Mindenkinek szép délutánt kívánok!

.sutimami. és eva550125 kedveli ezt.
  13. kpe59

Erre szokták mondani, hogy minden jó, ha jó a vége... Ebben az esetben jobb lett volna, ha rögtön a betegség elején kiderül a szívprobléma. Jó egészséget mindkettőtöknek!

.sutimami. és eva550125 kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Volt nekem is ilyen gondolatom, hogy nyáron azért csak benépesül a a falú,azzal együtt minden elismerésem ennek a három embernek.Olvastam Amerikában van egy hely, ott egy hölgy egyedül él, de szerencsére nyitott egy kocsmát és a távolabbi helyekről is oda járnak hozzá.
    Pjotr, olvasom, már elhárult a baj, és jobban van a MF-d.Jobbulást és mielőbbi egészséges életet kivánok..Vigyázz rá!
    Egészségügy?Szerettem volna elmenni az Ortopédiára, mert igen fájt a térdem, beutaló a zsebemben, telefon, bejelentkezés.Időpont Január 24.Irány a privát orvos.Következő, kell fizikóterápia, újra beutaló, telefon, időpont, Január 8.
    Ennyit tudok én is hozzá fűzni.

Pjotr, még akkor ezt is hoztam...
    Áprily lajos
    Az őszre várj
    Nyáron ne járj az erdőn. Őszre várj,
    mikor fel nem verik turista-szók,
    arany ruhába öltözik a táj
    s a magasból megjő a halk pirók.

Szél jár feletted, hosszú sóhajú,
    bágyadt sugár becézi vén szíved,
    s a bronz erdő, a Tizian-hajú,
    füledbe súgja: Most vagyok tied.

És még ez is!!!!!!!A KÓD!!!Ez igen, köszönjük!!!!

https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/ajándékkódok-bónuszkódok.905/#post-99566

.sutimami., -Szamoca59- és eva550125 kedveli ezt.
  15. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Köszönjük!!!Én még mindig köhögök,de majd elmegyek a dokihoz,ha lesz időm.
    Vigyázok minden mozdulatára,rezdülésére.Egyelőre minden O.K. :)
    Ezt a verset is mentettem-olyan szép.........
    Ha nem bánjátok megrakom a kályhát,kinn igen hűvös van......

16. stadler42

Sziasztok ! Pjotr örülök hogy a mf. jóban van, és további javulást kívánok neki. Most ilyen a legtöbb hely az egészségügyben, sajnos legtöbb helyen csak a boríték számít. Én előre félek közeleg a 25-e a műtét napja, és a jövő héten már be kell feküdnöm kivizsgálásra. Kíváncsi vagyok mit találnak megint, meglesz e a műtét. De bizakodok s remélem nem lesz semmi. És jövőre én is ott lehetek a nyugisok találkozóján.

eva550125, -Szamoca59- és .sutimami. kedveli ezt.
  17. kpe59

.sutimami. kedveli ezt.
  18. -Szamoca59-

-Szamoca59- Utánpótlás-írogató

Szerbusztok!!
    Pjotr jobbulást kívánok MF-nek és neked is.
    Lujza gratulálok a szintlépéshez.
    Rozimama meglátod minden rendben lesz sikeres műtétet és gyógyulást kívánok neked.
    Ma reggeltöl délután négykor jöttem haza a kórházból megvan az idöpont pénteken befekszem és hétfön lesz a műtét,borzasztóan félek már tudom hogy miröl van szó.De minden rendben lesz rendben kell lennie.
    Ha hazajövök jelenkezem addig is mindenkinek jó munkát.
    Sok puszi mindenkinek aki kéri. Szami Zsóka

stadler42 és .sutimami. kedveli ezt.
  19. kpe59

Én kérem [​IMG] és cserébe szorítok neked... [​IMG]

.sutimami. és -Szamoca59- kedveli ezt.
  20. stadler42

Zsóka veled érzek, de én is úgy veszem sikerülni kell még 70-évesen is. Mert a lányomnak és az unokámnak még szüksége van rám meg a papának is. Várunk vissza és szoritunk neked !!!!!

.sutimami. és -Szamoca59- kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.