Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Rozimama,a nagy probléma az,hogy a boríték sem elegendő már.Max. arra elég,hogy időpontra be is kerülj......Édesanyámmal is sokat mentem és a tapasztalat ez volt.-sajnos.Én azt mondom,vegye el,mert a hivatalos fizetése tényleg kevés.Na de akkor tegye magát oda és adja a tudása legjavát!!!!!!
    Pénteken vagy jövő hét hétfőn meglátogatom-tényleg.....
    Köszönjük!!!Neked erőt és kitartást!!!!Rendben lesz minden!Szorítunk nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Irgum-burgum Péter fiú, milyen hozzá állás ez.És az egészség az nem számit????Tessék elmenni az orvoshoz!!!!!!!!!!!!!!A kályha melege az nagyon jó...
    Rozika, meglátod nem lesz semmi probléma, és zökkenő mentesen meg lesz a műtéted.Naná, hogy a jövő évi találkozón Te is ott leszel.
    Szami, úgy , de úgy fogunk szoritani, és naná, hogy minden rendben lesz!!!!!!!Várjuk a jelentkezésedet, és addig is nagyon sokat fogunk Rád gondolni és szoritani...[​IMG]naná, hogy kell az a puszi !![​IMG]

Utoljára szerkesztett: 12.11.14
    eva550125, sHaDoW_sOnG és .sutimami. kedveli ezt.
  3. .sutimami.

.sutimami. Fórum ismerője

Sziasztok! Megint érdemes volt bejönni, itt legalább jó hírek vannak!

Pjotr, nagyon örülök, hogy hírt hoztál MF-ről, és annak főleg nagyon örülök, hogy jól van, a körülményekhez képest. Hosszú lesz a felépülés, de azt kívánom, hogy teljes, és mielőbbi legyen, sok erőt, kitartást kívánok mind a kettőtöknek, Neked pedig szintén gyógyulást, mert betegen nem lehet beteget ápolni, ehhez Neked is sok erő kell, és egészség, amit Mindkettőtöknek kívánok!

Az egészségügyről meg van a véleményem, saját tapasztalatok alapján, ezt nem is részeletezném, mert Ti is tudjátok....valamikor én is nővér voltam az Ajkai kórházban, de akkor még elláttuk a betegeket, mi adtuk a gyógyszert, stb. Nem maguk hozták, és nem a boríték beszélt, hanem az orvosok, és mindig a betegek érdekében. Sokat változott azóta ez a világ is, a kórházak is, de sajnos, nem előnyükre!

Kedves Rozika, és Szamóca, Veletek is együtt vagyunk, és leszünk is, szorítunk értetetek, és sikerülnie kell mind a kettőtök műtétjének, mert muszáj, hiszen a családotoknak szüksége van Rátok, mi pedig nagyon várunk vissza a jó hírrel Benneteket!

Erzsike, köszi a híreket, a hírlevél nagyon tetszett, és az ajándékkód még jobban. Nagyon szépen köszönöm, és sok sikert kívánok a fejlesztéshez, a hibák elhárításához! Igyekszünk türelemmel átvészelni, de ez nem mindig sikerül, mert annyira szeretjük a játékot..:) :) :)

eva550125 és sHaDoW_sOnG kedveli ezt.
  4. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! megint csak egy villámlátogatás, húzós napom volt, viszont holnap szabad leszek mint a madár, mert a doktor Pestre megy.
    onnét meg csak nem operál!!!
    tegnap én is visszamentem a háziorvoshoz, mert hiába szedtem be a gyógyszert amit felírt, nem használt. Most be akart küldeni a tüdőgondozóba, merthogy sípol a tüdőm, de mondtam neki hogy nem megyek, megnéznek aztán felírják a szokásos gyógyszert azt meg ő is fel tudja írni. Így aztán lett gyógyszerem, amitől már remélem rendbe jövök. Persze azt valahogy elfelejtettem neki említeni, hogy én bizony egy napot sem feküdtem a kórságommal, mert nem értem rá. Valahogy nem vitt rá a lélek erre a vallomásra.....
    Most viszont pihibe el, reggel érkezem. A betegeknek szorítok, hogy sikeres legyen a műtét.
    Marika a versek gyönyörűek. Ismertem őket, de olyan jó volt újra elolvasni, elmerengeni rajtuk. Köszönöm.
    Erzsike ügyes vagy, hogy végeztél a blézerekkel. Ha megsüllyedsz a diótöréssel, hozd be a nyugiházba. Én például szeretek diót pucolni, főleg társaságban. Fiatal koromban én még voltam tollfosztóban, és kukorica csuhézóban is. El sem tudjátok képzelni, hogy milyen remek szórakozás az. Én sem tudtam, amíg falura ki nem költöztünk. A diót is mindig kalákában törtük.
    Mindenkinek jó éjszakát: Lujza

Holnap délelőtt ha a föld alól is, de összeszedem a kisfarmomon a hiányzó 120 felröppenőt.
    Nehogy már kifogjon rajtam egy event!>:(>:(

eva550125, .sutimami. és sHaDoW_sOnG kedveli ezt.
  5. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Vigyázz, mert ettől a dokitól minden kitelik...!!!
    Az jó, hogy legalább te tudod, hogy miért nem gyógyulsz úgy, ahogy a doki várná. Ez persze nem jelenti azt, hogy egyet is értek veled... Szóljak valami jóféle ápolónőnek, [​IMG] aki elmondja neked, hogy betegség esetén mi a teendő?
    A diótöréshez bármilyen segítséget elfogadok. Már az is jó, hogy együtt éreztek velem... [​IMG]

eva550125, .sutimami. és lujza5353 kedveli ezt.
  6. -elzemari-

Jó reggelt !Legyen szép a napotok és jó játékot kivánok!

.sutimami. kedveli ezt.
  7. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Szilvia, a Szilviusz férfinév női párja. Jelentése: erdőből való – a latin silvania után. (Péter Szabó Szilvia énekesnő)
    1968-ban ezen a napon az angliai mozikban bemutatják a Beatles animációs filmjét, a „Yellow Submarine”-t.
    1955-ben megszületett Whoopi Goldberg Oscar-díjas amerikai színésznő.
    1903-ban meghalt Camille Pissarro francia impresszionista festő.
    Ma van a kedvesség világnapja, a minőségügyi világnap és a magyar nyelv napja annak emlékére, hogy 1844-ben e napon fogadták el a magyart hivatalos nyelvvé tevő törvényt.

Két szántón változatlanul a hosszú növények vannak, a tölgynél mamutok és pár terményes ól, a szigeten pandák és pálcikagyárak.
    Felettébb jól haladtam az este a dióval, de van még nagyon sok.

M. Ági!
    A tiédben is nagyon sok a rossz? Vagy beteg a fám, vagy megint a sok eső lehet az oka?

A kedvességről...

Utoljára szerkesztett: 13.11.14
  8. .sutimami.

.sutimami. Fórum ismerője

Szép jó reggelt, sziasztok!

Borongós, hideg az idő, remélem, még látom a napot sütni, mert el kellene mennem világgá, de semmi kedvem hozzá. Esemény nincs, kicsit uncsi a reggel. Leszedem a farmokat, aztán meglátom, hogyan tovább. Legyen kellemes napotok!

9. -elzemari-

Szia Erzsike, ha a kedvesség napja van , akkor,
    Hegedűs a metrón

Hideg januári reggel volt amikor egy ember megállt egy Washington DC-i metróállomáson és hegedülni kezdett. Hat Bach darabot játszott összesen negyvenöt percen keresztül. Ezalatt az idő alatt több mint ezer ember fordult meg az állomáson, legtöbben a munkahelyükre igyekeztek a csúcsforgalomban.

Három perc múlva egy középkorú férfi észrevette a zenészt. Lelassított, és egy pillanatra meg is állt, majd továbbsietett. Egy perccel később a hegedűs megkapta az első egydollárosát, egy nő dobta bele a hegedűtokba anélkül, hogy megállt volna. Néhány perccel később valaki a falhoz támaszkodva kezdte el a zenét hallgatni, de kis idő múlva az órájára nézett, és továbbsietett.

Legjobban egy hároméves kisfiú figyelt fel a zenére. Anyukája kézen fogva vezette, de a fiú megállt a hegedűst nézni. Nemsokára az anyuka továbbhúzta, de a kisfiú közben végig hátrafelé kukucskált. Ugyanez más gyerekkel is megtörtént, kivétel nélkül mindegyik szülő továbbvezette őket.

A 45 perces előadás alatt csak 6 ember állt meg zenét hallgatni. Nagyjából 20-an adtak pénzt, de közben le sem lassítottak. Összesen $32 gyűlt össze. Amikor vége lett a zenének, és elcsendesedett az állomás, senki sem vette észre a változást. Senki sem tapsolt, senki sem gratulált.

A járókelők nem tudták, hogy a világ egyik leghíresebb hegedűművésze, Joshua Bell játszotta a zenetörténelem legnehezebb darabjait 3.5 millió dollár értékű Stradivari-ján. Két nappal a metróállomásbeli előadás előtt egy teltházas bostoni színházban lépett fel, ahol a jegyek átlagosan $100-ba kerültek.

Ez egy igaz történet! Joshua Bell álruhás metróbeli fellépését szociológiai kísérletként a Washington Post szervezte. Azt vizsgálták, hogy egy hétköznapi környezetben egy alkalmatlan időpontban vajon felismerjük-e a szépséget, megállunk-e hogy befogadjuk, és értékeljük-e a tehetséget egy váratlan helyzetben.

A kísérlet eredményének egyik lehetséges következtetése: ha nincs időnk arra, hogy megálljunk és hallgassuk a világ egyik legjobb zenészét a zenetörténelem legvirtuózabb darabjait játszani, vajon mi minden más mellett megyünk el észrevétlenül ugyanígy nap mint nap?

Sutike, nehogy világgá menjél!!Várjál meg, jövök, és csinálunk egy szép napot!!

eva550125 és .Emama. kedveli ezt.
  10. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Sziasztok, jó reggelt kívánok. Csipikén is készen van végre az event. Igaz, hogy kellett vennem néhány SZTR-t, de megvan!!! Már azt hittem, hogy kifog rajtam ez a fránya küldetés. Csipike ugyan egy kicsit megijedt a paszuly megmászásának gondolatától, kérte is, hogy menjünk trabival. Mondtam neki, hogy a trabiban nincs magassági kormány, úgyhogy kénytelen lesz a saját görbe lábacskáin felmászni.
    Aztán végre csak feljutott.
    [​IMG] Lefelé viszont nem volt hajlandó jönni, még jó, hogy vittem neki segédeszközt
    Most nekiállok átutalni némi pénzecskét a szolgáltatóknak, nehogy a végén ránk penészedjen a nyugdíj:)
    Legyen szép napotok: Lujza

Visszaléptem, mert amíg írtam, Marika megint egy elgondolkodtató, szép történetet hozott...
    Sütike!! Ha elindulsz a világgába Marikával,:) engem is várjatok meg! Ma éppen ráérek veletek tartani

eva550125 kedveli ezt.
  11. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Helló jó reggelt !!!!

Nagyon ronda nyálkás szürkeség van nálunk, így a kedvem se rózsás. Már reggel korán át mentünk a papával, felvenni a az influenza elleni védő oltást. Most ketten el főzőcskézünk a konyhában, a farmon nem igen van tenni való. A földeket hosszú érésűvel be vetettem, a nagy fák mind kint vannak, úgy hogy nem sok dolog van.

http://fa-usr-strg.bpcdn.net/gp/1/2/10/10225137_1415867722.jpg

12. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Lámpafüzéres szép napot mindenkinek!

Végig olvastam a 2 napi termést, és kicsit elszomorodtam.
    Zsóka! Fel a fejjel, jó, hogy ennyire pozitivan állsz hozzá a műtéthez! Szoritok!
    Pojtr.! MF.-nek jobbulást. Meglepett, hogy már a Mátraházi kórház is ennyire elkorcsosult.....
    Olyan érzésem van, hogy minden hátrafelé "fejlődik"....:(

Lujzi gratulálok! Én is hajtok, már "csak" 2 milliót kell ledolgoznom a szintlépéshez.

Marcsi! Látom Te is nagy kedvelője vagy a verseknek?! A versek olvasása teljesen más érzés mint egy regény, novella, esszék bújása. ;) Sok-sok gondolatot, hangulatot indit el bennem.

Rozika! Vágod már a centit?

Sütikém! Mennyi gombóc:)ot pakoltál fel a lányodnak az útra?

Évi, Te aztán aktív nagyi vagy a javából! Szerencsések a gyerekeid, hogy Te mindig ráérsz már segíteni nekik!

A nagyi-az nagyi!

Erzsike! Megint jó hírt hoztál.... Szerintem most igencsak megérdemeltük ezt a búnusz kódót, ami nem is ad rossz ajándékot!

Laboviti! Köszi! Megtaláltam.

Gyárthatom a gyapjut télire, legalább nem fogunk fázni.

Legyen szép napotok! Jutus

sutimami57 és stadler42 kedveli ezt.
  13. kpe59

sutimami57 kedveli ezt.
  14. Csillagzafír

Csillagzafír Törekvő

Sziasztok!
    Először is a műtétre váróknak kívánok sok-sok bátorságot, pozitív gondolatot. Engedjétek el a "majré vasat", sikerülnie kell a műtétnek! Biztos nem lesz könnyű, de minden nappal közelebb kerültök a gyógyuláshoz!

Három farmon vittem végig az eventet, kedd estére kész is voltam, de tegnap megint áramszünet volt és hogy teljes legyen a "boldogságom" , a vizet is elzárták! Nagyon elegem van ebből a faluból. Itt minden olyan nehézkes. Gyógyszert sem lehet kapni, meg kell rendelni, a boltokban a választék nagyon gyér! Ha lenne rá módom, úgy elmennék innen, még azt is letagadnám, hogy valaha jártam itt. És holnap megint egész napos áramszünet!!! Ennyi karbantartás mellett mitől megy el az áram ha fúj egy kicsit a szél? Na befejezem a dödögést, úgy sem tehetek semmit ellene!
    -----------------------------
    Marika!
    Arra a kérdésedre, hogy mi is az amit még szívesen megtennénk, most válaszolnék. Sokat gondolkodtam rajta és ha egészségesebb volnék nagyon sok minden van amit szeretnék. Ifjú koromban nagyon szerettem volna eljutni a Niagara vízeséshez, az Óceánon hajózni, Japánba, Kínába eljutni, Afrika, Ausztrália, szóval mindenhova. De szerettem volna egy igazi bajor falut is látni! Kislány koromban egy igazi hintóban szerettem volna utazni, gyönyörű tájakon és nem műúton!
    Ezek mind álmok maradnak!
    A hegedűs kísérlethez annyit tennék hozzá, talán ha nem reggel, amikor mindenki siet munkába, vagy az ügyeit intézni megadott időpontra, akkor talán többen megálltak volna!! Gondolj csak bele! Azért a munkahely megtartása sokkal fontosabb az embereknek mint zenét hallgatni. Én nem gondolnám, hogy ebből valós következtetést lehet levonni. Rossz időben próbálkoztak. Persze ez csak az én véleményem.
    Amikor még Pécsen laktam, ott is volt, ha nem is ilyen, de utcai zene és sokszor szívesen megálltam volna hallgatni, de nem tudom mit mondtam volna a betegemnek, miért várakoztattam meg? Mert zenét hallgattam az utcán? Nem hinném, hogy megértette volna!
    -----------------------------------------
    Lujza!
    Használd ki, hogy a Doki nem tud operába hívni és legalább most, pihenj egy kicsit!
    Gratulálok Csipikének a babszár megmászásához, csuda aranyos a kép az ejtőernyős kutyusról és el is tudom képzelni, hogy Csipike is élvezné, amilyen eleven. De az nagyon tetszett, hogy a Trabival akar felmenni a babra!! A kis kényelmes!

Legyen szép napotok!
    Eszter

stadler42 kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Szebb napot, mint az enyém ma...

Ó jaj hol is kezdjem.Itt ülök a láda tetején, de lehet, hogy kell még egy, mert húúú de vacak napom van ma, és még hol van az este...Talán elkezdem az elején...
    Itt Alsódughagymafalván nem sok esemény van, kivétel, amikor jönnek az eventek.Panaszra e tekintetben nem lehet okom, mert egyiket kiséri a másik.Olvasom, hogy Turbó malom előfizetésre van lehetőség a faluban.Igaz, még nem hajtottam meg ennyire, hogy turbóra vegyem a dolgát, de mostanában nagyon elfogynak a szuper trágyák, és mint tudvalevő az event kezdetekor ez óriási fontossággal bir.Igy aztán tegnap fogtam is a kis okost és elküldtem két izenetet, hogy utaljanak már le ide a faluba nekem is egy kis aranyat.Meg is érkezett, annak rendje és módja szerint.Én pedig ennek tudatában szépen el is tettem magamat mára.

Ma, ez olyan volt mint egy rémálom.Kapom reggel a kapámat ,a szakajtót, benne az ültetni való magokkal, ballagok a földek felé.Igaz az idő is olyan szürke volt még, tán jobban teszem, ha még egy órácskát szunditok inkább.Ám milyen gazda az aki korán reggelnem a gazdasággal törődik?Szóóval.Végzek is az aratással, addigra az ég is megpirkadt,én meg miközben a homlokomat törölgetem, egyszer- csak megakad a szemem, ott balra fenn, ahol az aranyládika van, és még a levegőt is elfelejtettem venni.Gyorsan elkezdtem kapkodni a levegőmet, mert ezzel nem segitek a bajon, de látom, hogy nincsen meg, a tegnapi okosom által lerendezett aranyam.Hűű a teringettét, ez meg mi a csoda, tán nem jól látok?Mondom, hogy már megpirkadt, igy a látásommal nem lehetett gond, de az arany bizony nincs a ládában.Nézek jobbra, nézek balra, de csak elszédültem, ezzel aztán nem jutottam előre.

Kiöltöztem, és elindultam a Fórumba, hogy ott talán valami segitséget majd lelek.El is panaszoltam az én nagy bajomat, hogy nem találom az aranyamat, netalán, valami illetéktelen járt itt a kis házamban, és ...ugye milyen fura, hogy mindjárt ide lyukadtam.Hiába törtem a fejemet, hogy mire is költhettem el a kis pizemet, de nem lettem okosabb tőle, nos azért jutott már keservemben ez a megoldás.Kéne a segitség, hogy a bejárati ajtómnak a zárját kicseréljem, de lányos zavaromban még azt is elfeledtem, hogy miképpen is tegyem.Lakatos meg ezen a környéken nincsen,magad uram, ha szógád nincsen alapon.
    Meg is jött a válasz hamarjában, mert éppen csak addig hagytam el a szinteret, amig megpróbáltam ez egyik helyen a lakatot kicserélni.Sikerült is, már csak a zsirozást kellett megvárnom.Igy aztán a válszat megköszönve, okafogyottá vált, mert közben az agyam kezdett tisztulni, és én is megoldottam.

Hazamenet, már az új zárral jutottam be, de akkor sem hagyott békén az a tény, hogy az aranyaimnak nyoma veszett.Meg is fordultam és újra a Fórumra jutva, megkértem már a kedves módit, hogy nézné már meg, hogy vajon mivé változott az én aranyam.
    Ó jaj szegény fejemnek.Hamarosan meg is jött a válasz.Várjatok, mert le kell ülnöm, mert akkora csapás ért engem ezzel az üzenettel, hogy még most is szikrázik a szemem a méregtől, hogy miképpen lehettem ilyen oktondi.Megérdemlem, mert mi a ménkű csudájának kiváncsiskodom én meg, olyan dolgoknál, ahol igazán nem is kellene.

Történt is tegnap este, mielőtt még a sáros lábamról a kinti cipőmet le nem vettem, eljártam a babszár felé, és ami a felhőn kilógó táblák még üresek voltak, na én azokba, kettőbe belepillantottam.Bár ne tettem volna, mert én oktondi, nem a szép nagy piros kockában lévő ikszbe kattintottam, hanem bizony a szép zöld pipába, mint utólag megtudtam.Igy lettem én álmodozová, hogy egyszer is turbó malomra fizessek elő...

Legyetek vidámak, és derűsek, és jó játékot kivánok!

Lujza, hogy mit is szeretnénk még elérni?Kötői kérdés volt, mert mindenkinek vannak, voltak vágyai, amik vagy valósultak vagy nem.Beszélgetést akartam vele kieszközölni...
    A zenehallgatás és a megállás.Tudom én könnyebben beszélek, mert már többnyire ráérek, de engem is elvarázsolt egyszer a Deák téren egy fiatal ember, aki egy papir dobozra tette a magnóját, amiből egy szép trombita szó hallatszott. Volt egy kis figurája amit a bábosoknak megfelelően mozgatott. A kis bábú kezében trombita volt és a zene hatására valósággal életre kelt ez a kis bábú.Komolyan alig tudtam tovább menni, mert olyan jó és látványos volt, ahogy a zene hullámhosszán szárnyalva a kis bábú is trombitált.
    Ilyen is van...ez jutott eszembe a kedvességről...

Utoljára szerkesztett: 13.11.14
  16. kpe59

A nagy nézelődés közepette legalább valami jó felhősorokat vettél? Jó sok csp-t, vagy tp-t adnak?

17. -elzemari-

3080 csengőpengőt és 5280 tapasztalatpontot.Most egy darabig nem fogom nézegetni az biztos, ...

sutimami57 kedveli ezt.
  18. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Ne is törődj vele Marika, én is jártam így csak én már ezóta elfelejtettem. És lett kettő olyan jó kis babaszáram mint neked lett. De milyen jó mindennap adja a hasznos tp- és csp, a malom meg megy farm arany nélkül is. Úgy hogy ne sajnáld ezt a jó befektetést, amit akaratod ellenére csináltál.

19. -elzemari-

Tulajdonképpen igazad is van Rozika, már a mérgem régen elszállt, de reggelt, na akkor még nagyon tartott.....

sutimami57 kedveli ezt.
  20. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! A műtétre váróknak kitartást a gyógyuláshoz sok türelmet kívánok !! Én már végigjártam ezt a rögös utat , de sajnos nem vagyok türelmes beteg !! Pár orvossal összetűzésbe is kerültem . A betegeknek mielőbbi gyógyulást kívánok !! Lujza remélem ma végre lazítasz , ha nem kell operába menned !! Ma lánykámnál voltam , szabadnapos volt , segítettem neki egy kicsit pár ablakot megpucoltam !! Marika ismét élvezettel olvastam az írásaidat , sajnálom , hogy mellé nyúltál !! Én is nagyon figyelmetlen voltam ma amikor hazajöttem , lerendeztem a farmot , kinéztem a piacra , a levesmester feladatnál ahol gyémánthalat kér az első két feladatot megcsináltam . Szétnéztem a piacon , látom , hogy 4 200 000 -egy halacska , gyorsan lecsaptam rá , jól kiürítve ezzel a csengőpengő készletemet . Akkor jött a koppanás amikor beakartam adni , hogy a gyémánthalat nem találom , de nem is találhattam , mert gyöngyhalat vettem !! Bánatomban ki is raktam a piacra , remélem valaki lecsap rá !!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.