Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Szép jó reggelt, sziasztok! Tegnap is el vesztem, de ahogy látom, Ti sem unatkoztatok. Fiamék jöttek délután, és hamar este lett.

Csipikének gratulálok, nagyon ügyes kis kutya, meg is tartjuk!!!! :)

Ma nálam is romeltakarítás, mosás, meg ami el maradt.......unalomra semmi ok. Kellemes hetet, szép napot kívánok, és köszi a kávét, a reggelit, a zenét..:) :) :)

eva550125 kedveli ezt.
  2. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Mosolygós reggelt kívánok.

Nagyon ronda ködös nyálkás idő van nálunk, nem is igen hiszem hogy a nap elő bújik ma. Amint olvasom tegnap mindenkinél vagy vendégek voltak, vagy mi mentünk vendégségbe. Éva biborka köszi a kávét [​IMG] nagyon finom volt. Lujza reggelije is nagyom guszta, meg is kóstoltam. Fatther ! jó újra látni téged, többet is jöhetnél. Még nem igen pihentem ki a tegnapi fáradalmaimat, de ha lehetséges volna újból kezdeném. Na megyek és rendbe teszem a farmom, és teszek egy kis rendet a háztájiban is.

eva550125 és sutimami57 kedveli ezt.
  3. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Gergő és Hortenzia.
    Gergő a Gergely név becenevéből önállósult.
    A Gergely férfinév a görög eredetű Grégoriosz (Γρηγόριος) név latin Gregorius formájának a Gregor rövidüléséből származik. Eredeti ógörög formájában égregó, melynek jelentése éberen őrködő.
    A név kialakulása: a Gregóriosz Gregor alakra való rövidülése után a mássalhangzó-torlódás (gr<ger), majd a vegyes hangrend szűnt meg (e-o<e-e). Ennek eredménye lett a Gerger, amely egy darabig váltakozott a Gergel, Gergely alakokkal. (Bornemissza Gergely végvári vitéz, egri várkapitány)
    A Hortenzia a Hortensius római nemzetségnévből alkotott női név. a hortensis szó jelentése kerti. A virág neve a női névből származik. (Szrnka Hortenzia volt válogatott kézilabdázónő)
    1869-ben ezen a napon Egyiptomban felavatják a Szuezi-csatornát, mely összeköti a Földközi-tengert a Vörös-tengerrel.
    1773-ban megszületett Csokonai Vitéz Mihály költő.
    1917-ben meghalt Auguste Rodin francia szobrászművész.
    Ma van a Nemzetközi diáknap Csehszlovákia náci megszállásakor meggyilkolt Jan Opletal és több száz társa emlékére és Budapest napja, a Pest, Buda és Óbuda egyesülésével létrejött székesfőváros közgyűlésének 1873-as első ülése emlékére.

Csipike ügyes, Rozimama fáradt, biborka romeltakarít, eva kávézik, Erika rohan. Tehát megállapíthatjuk, [​IMG] hogy mindenkinél zajlik az élet...
    Ma főzni nekem sem kell, majd meglátom, milyen elfoglaltságot találok ki mára...

Utoljára szerkesztett: 17.11.14
  4. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

szép napot kivánok!

E helyt, rendes emberek rendre jegyzetelnek, s e jegyzetek lesznek kedvesek nekem.Nem rezgetem egemet, de nem senyvedek.Kezem nem rest, ezeket bekergetem egy jegyzetbe. Feledve nem leszek, mert szeretve lesztek emberek!!

Utoljára szerkesztett: 17.11.14
    eva550125, Csillagzafír és sutimami57 kedveli ezt.
  5. sutimami57

Esik az eső...:( Ilyenkor nem jó semmi. Szerencsére, a farmon jó idő van, nőnek a fák, minden üde.........gondolkodtam, milyen történetet tudnék hozni, de nem igazán jött semmi....voltak kellemes, örömteli élmények, de még az elején a legnagyobb öröm az volt, amikor kipörgettem a 120 ezret...alig fértema bőrömbe, annyira örültem neki. Az akkor még nagyon sok pénz volt........

eva550125 kedveli ezt.
  6. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!
    Helló Fatther! Milyen régen jártál erre.... ennyire sok a munka?
    Rozika, Sütike, Erzsike, Marcsi Biborka, Csipike, Lujzi Pojtr,! Mindenki családi életet helyezte előtérbe.
    És ez így is van jól!

Első a család, a munka, aztán jöhet a szórakozás.......

Itt is randa egy idő van. Reggel óta valamiéért iszonyu sok szíránázós autó megy el. Mentő, tűzóltó, mintha valami katasztrófa lenne?:.........

Marcsi eszperente nyelve, remek ezen helyen.....Tatus

7. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szia Sutike, csak egy ötlet volt,... igaz is, az eltelt évek alatt sok érdekes dolog történt a játékban, sok változás, és mindig az éppen aktuális hozta az élményeket.
    Emlékszem még a másik országba is elmentünk egy kis játékért, amikor a Morena bábút lehetett megszerezni.Lengyelországba jelentkeztünk, hogy ott játszuk az eventet.Vagy amikor az ipari forradalom elkezdődött és sok gyümölcs nem ment kárba, mert lekvárfőző műhelyt épitettünk.Igaz nem ment azért egyik percről a másikra, mert ki kellett tanulni előbb a szakma csinját binját.
    Vagy a pékség, és milyen örömmel küldtem ajándékba az első zsemlémet.
    VOlt, hogy eljött halloween éjjele és vele a rémségek! A város, a farm sötétségbe borult, a hold sápadt fénye eldugott sarkokba próbált bekukkantani, hiába.Lámpások gyúltak egymás után, kisértetessé változtatva az éjszakát.

Tudjátok korábban a vevők nagyon kedvesek voltak, a Britni Spricc kisasszony, a Szuper Nagyi,a helyes kis kalapjában, a Mekk Elek a Makaróni fiú..sajnos már nem emlékszem a nevükre mert régen volt.

Legyen szép és tartalmas a napotok...

sutimami57 kedveli ezt.
  8. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Ahoj!
    Szürke ,hideg idő van......Reggel még esett az eső és párás volt a levegő.Tudom mert fél 6-kor indultam 40Km-re és voltak völgyek,ahol alig láttam.
    Most folytatom napi teendőimet.Ez annyira jó szerintem:

9. sutimami57

Valóban, sokat változott a játék, sok élményt hozott. Az eventeket szerettem, mikor még nem kellett ilyen örült sok gazat termelni, de a leg kedvesebb nekem a póni lovas volt, annyira akartam a felhő palotát, hogy hajtottam, mint az igavonó, és meg lett..most is szeretem. A teliholdast nem szerettem, de már meg békéltem vele.

Az a jó, hogy itt is a szabad akarat érvényesül, azt tehetjük, amihez kedvünk van. Sok a sikerélmény, és ez visz előbbre minket. Jó kis játék ez..:) :)

Pjotr! Nagyon jópofi a versikéd..igaz, én már nem megyek dolgozni, mégis mindig a hétvégét várom...Kellemes hetet!

10. Csillagzafír

Csillagzafír Törekvő

Sziasztok!
    Látom mindenkinél zajlik az élet úgy a farmokon mint a valósban!
    Az nem is kérdés, hogy Csipikét megtartjuk-e?! Ha nem lenne ilyen ügyes a farmon, akkor is megtartanánk, hisz nélküle egy színfolttal kevesebb lenne!És különben is, őt szeretjük csak azért mert van és olyan aranyos! Gratulálok a Gazdijának, ügyesen irányítja a kis drágát!!
    Én is kakukkoltam, de végig nem vittem, nincs felhősor, egy darabig nem is lesz. Ennyi sz. tápot nem egyhamar tudok előállítani, a tenyésztés meg szigorúan betartja a sorrendet. Most bezzeg!! Ha más állatot tenyésztek, ott ugrik, ha nem szeretném.
    Azért amit szerettem volna, a rózsa kacsaól meglett! Én szeretem a rózsa ólakat, van is már egy pár darab. A titok óljaim nem lettek túl jók: Egy narancsos pulyka, (volt már kettő) és egy vakondlak, (abból is volt már) A gólya nem akar kelepelni a farmomon, bármennyire is szeretném.
    Egyébként az állatokból már annyi van, hogy nem is tudom őket, mint ahogy már ti sem, kirakni mindet mert azért növényeket is kell termelni meg néhány fontosabb fát is ki kell rakni. Főleg a szuper dolgokat adó ősfákat! Azokkal sok aranyat lehet helyettesíteni. Az igaz, hogy a nyereményekben egy ideje nem tudunk aranyhoz jutni, de ezek a fák aranyat érő dolgokkal látnak el bennünket!
    ------------------------------------
    Elzemari! Tegnap feltettél egy kérdést amin sokat gondolkodtam. Hogy mi is volt a legkedvesebb emlékünk a farmon? Sok emlék eszembe jutott, nekem nagyon kedvesek! Az érdekes ebben az, hogy a legtöbb a kezdetekről van. Nekem már a játék kezdete is egy nagy élmény volt. Emlékszem hányszor elhessegettem a felhívást a játékra, nem mertem "rányomni" Aztán egyszer összeszedtem a bátorságom, lesz ami lesz alapon, és megnyitottam az oldalt. soha nem feledem el azt az izgalmat amivel regisztráltam, és megnyílt előttem a farm! Én csak ültem a gép előtt és néztem, hogy most hogyan tovább? Szerencsére jött a mi bölcs baglyunk és ő irányította az első lépteimet. De nem is ez a lényeg, hanem az az érzés ami akkor eltöltött, az a várakozás teli izgalom amit éreztem.
    Később a fórumra találás, közétek tartozás is nagy élmény volt számomra.
    A régiekből már kevesen vagyunk, de talán még emlékeztek a barkácscuccok kollektív küldésére?
    Mennyi szervezést igényelt, hogy mindenki megkapja a megfelelő napon az ajándékokat. Névsorral vártuk azt a napot és írtuk, hogy kitől, mit kaptunk. És közzé tettük, hogy örültünk, ha valaki sok kalapácsot tudott összegyűjteni/ Én úgy gondolom, hogy ennek az összefogásnak köszönhetem, hogy azóta sincs gondom a szerszámokra, az alapot akkor tudtam összegyűjteni.
    Vagy amikor a farmszépségversenyen valamelyikünk felkerült a legjobbak közé! Mennyire izgultunk, szaladtunk szavazni, hogy minél jobb helyet érjen el? Lelkesen nézegettük egymás farmjait, milyen szépek!
    Nekem még igen kedves emlék az is, hogy a lányom egy ideig nem játszott és azt mondta, hogy már nem is fog mert annyi pengője sincs, hogy a gazosodást megszüntesse, mert akkor még az is pénzbe került! Mondtam neki, hogy minden nap küldök neki egy gyógynövény kertecskét, az ad Csp,-t, így hamar összejön neki a szükséges pengőmennyiség. Alig vártam az új napot, hogy küldhessem. Megbeszéltük, (akkor még csak egy piac volt), hogy ő kirakja az állatait a legmagasabb áron és én megveszem. Így is tudtam segíteni bár ez nem sokáig működött, akkor változtatták meg a piaci rendszert, de ez már nem is volt annyira fontos, addigra beindult a lányom farmja is és bizony évekig játszott ő is.
    Számtalan emlék kavarog még a fejemben, de leírni nem fogom, hisz akkor egész nap itt ülhetnék.
    De az biztos, hogy sok kedves percet szerzett nekem ez a játék! Soha nem gondoltam, hogy egyszer lesz egy játék ami ennyire megfog és napi rendszerességgel játszani fogom. Beépült az életembe, részévé vált. Függőség? Igen, de kellemes függőség és senkit nem károsít!

Eszter

-elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  11. stadler42

Szia Pjotr !

[​IMG] Gratulálok a szintlépésedhez, Milyen érzés a 92 -szint magasság, nagyon a sarkamban vagy. A kinevezést viszi a posta galamb , [​IMG]

eva550125 kedveli ezt.
  12. nyanyus32

nyanyus32 Járnitanuló

Szép napot Kedveskéim!

Reggel már irtam a hét végi gondjaimról, amit Rozika hsz-e után be is sorolt a gép, most pedig meglepetten vettem észre, hogy sehol nem találom. Azt a másik farmról irtam, de se hire, se hamva.
    Lehet, ,hogy még mindig a mogorva portás átka ült rajtam, mert kibeszéltem, hogy milyen gorombán viselkedett velem a múlt héten majd minden este, tegnap pedig egyáltalán nem engedett be még a farmra sem, nemhogy a fórumba.
    Most nem is koptatom annyit a klaviatúrát, mert hátha ez a levelem is valahol az éterben fog vándorolni.
    Estefelé megpróbálok majd újból jelentkezni, addig is kivánok mindenkinek szép napot és jó játékot. Ági

-elzemari-, sutimami57 és Csillagzafír kedveli ezt.
  13. kpe59

sutimami57 kedveli ezt.
  14. sutimami57

Eszter! Nagyon jó volt olvasni a vissza emlékezésedet, köszi, hogy megírtad! Ez is arról tanúskodik, hogy meg oldottátok a nehézségeket, nagyon ügyesen, és ragaszkodtatok a folytatáshoz, ami sikeres is! Nekünk, akik később csatlakoztunk, ilyen komoly gondjaink nem voltak, talán azért, mert könnyebb volt a haladás, de mi is meg harcoltuk a győzelmeinket. Függőség? Biztosan. Nem is tagadom, de legalább nem káros, és ahogy írtad, nem ártunk vele senkinek. :) :), és senkit nem károsít.

Pjotr! Gratulálok a szintlépéshez, és annak ellenére, hogy kevés időd van a játékra, megmutatod, hogy így is lehet haladni!!!További sikereket, és vidám játékot kívánok!

Valdemárt meg látogattam. Másodpercek alatt el szórtam a pár jegyemet, aztán semmire nem mentem vele. De legalább nincs rá gond. Szép délutánt!

-elzemari- kedveli ezt.
  15. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Köszönöm szépen!!!
    Nagyon örültem én is,de a következő szintig kell még 29 millió TP.Nem mostanság lesz a következő sz.lépés xD
    Ja,és szeretném megköszönni a BP-nek is a klassz tüzijátékot!

-elzemari- és .sutimami. kedveli ezt.
  16. stadler42

[​IMG] Sziasztok!

A szigeten szintet léptem, a 202 szintre, nem a szigeten voltam a felhőkről szedtem le a pontokat mikkor léptem. A banán megjelent de tűzijáték nem volt. Viszont megint Vudu sámán vagyok, és 553047-tp kell a következő szintig. Nem tudom Valdemár meddig lesz itt, Jó volna még egy kicsit ütögetni a vakondot. Sütike jól néz ki a Bannered. de egy kicsit nem hamar téliesítettél.

Frankné1 és .sutimami. kedveli ezt.
  17. -East17-

-East17- Fórum elő legendája

Szia!

Az akció kezdete várhatóan: 2014. november 17. (hétfő) 10:00 óra
    Az akció vége várhatóan: 2014. november 19. (szerda) 11:00 óra

18. kpe59

A szigeten nekem sem volt tűzijáték. Pedig hármat is léptem, hátha látom...
    Már örökös vudu sámánok leszünk, nincs több elnevezés.

.sutimami. kedveli ezt.
  19. -East17-

-East17- Fórum elő legendája

Szia!

Úgy tűnik, csak a farmos szintlépés esetében van tűzijáték, legalábbis egyelőre.

20. .sutimami.

.sutimami. Fórum ismerője

Halihóóó.....igaz, még nincs hó, de hangulatilag hideg a helyzet.......

Ezért vettem télikabátot......

Szóval, én is ma léptem a szigeten, de ott nem volt tűzijáték, biztos, csak a farmos ugrásnál....:(

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.