Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. marharépatartaléka

marharépatartaléka Aktív író

Szép napot Kedveskéim!

Ha egy kicsit megkésve, de jó egészséget, sok-sok boldogságot kivánok a névnaposoknak.

Tegnap este megnéztem az event kiirását, éjszaka gondolkodtam, ma pedig számvetést tettem és egyből megállapitottam, hogy nem lesz a kedvencem ez a játék és kihagyom. A tenyészállataim összértéke 3,5 millió, ami rengeteg tápot jelentett, mig összejött. A felkinált ellenérték szerintem nem fedezi az eddigi munkát és értéket. El sem kezdem, mert a felhősort tették legelsőnek, azt pedig nem szeretem, ha ott szürkéllik a paszulyon egy sor viharfelhő. Ha az lett volna az utolsó megnyerhető kütyü, mint az előző eventeknél, akkor még belevágnék, de igy meg sem próbálom, pedig tegnap este hosszúakat vetettem a felröppenők miatt, hogy majd csak a kezdetekkor szedem le. Igy most van időm a valósban ténykedni, mig megérik a veteményem.
    Aki elkezdi az eventet, annak sok sikert, aki nem, annak jó munkát továbbra is. Ági

Frankné, brasihugi és sutimami57 kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Olivér, férfinév a latin olivarius szóból származik, a jelentése: olajfát ültető, de más feltevés szerint germán eredetű, jelentése: tündér, manó + sereg. (Twist Olivér, Charles Dickens regényhőse)
    1783-ban ezen a napon 12 kilométeres légi utazást hajt végre a Montgolfier testvérek hőlégballonjával Jean-Francois Pilátre de Rozier francia fizikus és Francois d'Arlandes márki. Ezzel kezdődött emberi repülés története.
    1905-ben megszületett Kozmutza Flóra magyar pszichológus, József Attila kezelője, utolsó szerelme.
    1916-ban meghalt I. Ferenc József osztrák császár, magyar és cseh király, az Osztrák–Magyar Monarchia első uralkodója.
    Ma van a televízió világnapja.

Reggel ügyintézni voltam, csak utána jöttem a farmra. Ma valahogy nem volt kedvem a farmon kezdeni. Van ilyen...

Frankné, brasihugi, .Emama. és még 1 ember kedveli ezt.
  3. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Én is éppen így gondolom, az első ablakot bepakolom a tápért. Van pár üres felhőm, nem kell több.
    Nekem sem volt igazából, de mivel nem eventezek, leszedtem a fákat........Nem kérek ajándékba felreppnőt....:) :) Köszi szépen!

brasihugi kedveli ezt.
  4. kpe59

Utoljára szerkesztett: 21.11.14
    brasihugi és .sutimami. kedveli ezt.
  5. .sutimami.

.sutimami. Fórum ismerője

brasihugi és sutimami57 kedveli ezt.
  6. Csillagzafír

Csillagzafír Törekvő

Szisztok!
    Ez az event nekem sem lesz a kedvencem, de belefogok. Van ugyan tenyészállatom, de ha arra gondolok, hogy milyen nehezen jutottam hozzá és mennyire nehéz lesz pótolni akkor nagyon elgondolkodom azon, hogy beadjam e? Addig még meggondolhatom amíg eljutok arra a szintre. Valóban, a kapott ajándék nem felel meg a kért tenyészállatok értékének. Legalább is nekünk, akiknek véges a forintkészletünk amit a játékra költhetünk.
    Nem beszélve arról, hogy a felhőt 96 óránként, ha jól emlékszem, lehet aktiválni. Ez elég sok időnek tűnik számomra. Még a 48 óra is elfogadhatóbb lett volna, pedig az is elég sok.
    Ne morogjak, nem kötelező játszani, de én szeretném, amit csak lehet, megcsinálni. Azt hiszem így nagyon messzire kerülök a gazdaköri tenyésztős feladatok, legalább is a legutolsónak kirakott részének a teljesítési lehetőségétől! Pedig ott tényleg jók a nyeremények!
    Az biztos, hogy nem leszek túl lelkes az elkövetkezendő napokban.

További szép napot mindenkinek!

Eszter

7. kpe59

Tíz darab nagy kocka kukoricáról reppent fel egy darab manó. [​IMG] Ezt a rekordot döntsétek meg...

8. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Halihóóó,
    Megérkeztem én is,a Csicsóka elvetve, a Gesztenyemanó a Pajtában várja, hogy kis szakajtómban elvigyem a Gazdakörbe.Ne is búsuljatok, ha a játék oldalát nézzük, akkor van kihivás.Hogy nem mindenkinek egyformán tetszik?Mondjátok meg őszintén, az életben mindig minden oké??Ha valaki többet tesz bele valamibe, akkor nem jogos, hogy többet is vegyen ki belőle?Jó, mondhatjátok, hogy mindenkinek játék a játék.Igaz is, de én valahogy nem tudok rajta mérgelődni, mert döntés kérdése, hoyg odateszem a sok tenyészállatot vagy nem.Ilyen egyszerű...
    Én azt mondom játszunk, és mindenki döntse el, hogy meddig akar eljutni, és ne haraggal kezdjünk bele a feladatba...

9. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Emma köszönöm a gratulációt.

Én elindítottam az eventet. Nem tudom még mit döntök, sajnálom a tenyészállatokat odaadni. A felröppenő már most kevésnek mutatkozik, de majd meglátjuk.

A cicegét csak hírből ismerem. Szívesen megcsinálnám csak nem tudom hogyan . Segítetek?

Szami Zsókának hogy tűnt el mindene a netről? Kinek kell egy játék, mikor ingyenesen regisztrálhat bárki. Mi élvezet van abba ha egy játékot nem az elejétől játszod, nem látod a fejlődést. Ez a lényeg, hogy örülünk minden előrelépésnek. Mélységesen fel vagyok háborodva, tehetetlenség és a félelem érzése jár át.

Frankné és sutimami57 kedveli ezt.
  10. -elzemari-

A mindeni, még ilyen ronda dolgot!!Valaki azért jöjjön játszani, hogy a másik embernek bosszúságot okozzon??Nem tudom, hogy egyáltalán ezt fel e lehet deriteni, mert ha nem, akkor szomorú, hogy megtorolhatatlanul maradhat.

Frankné és brasihugi kedveli ezt.
  11. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Szegény Szamóca! Huginak igaza van... Ki-kik azok a galád, szemét lopkodók, akik ellopják, ezt a játékot, emailbe, belépnek, Facét lopnak?????

Ezek felfoghatatlan lopások... Nem a Pentagon-Nato Titkos adatbázisa van egy magán embernek a gépén. Na itt is a büntetés kézlevágás lehetne.....
    >:(

Süti, Hugi,: mi az a Cicege????

Erzsike! Köszi az ujjabb infót.... ez jó is hangzik, mert nagyon leapadt a készletem.

Eszter.... nagyon összefoglaltad a mostani event negatív oldalát.... ehhez csak annyit:

kinek is készitik ezeket az akciós eventeket?

Annak pár 1000 embernek akiknek van pénzük )csp), vagy sikerü;)lt már több 100 arany tenyésztés is.???

A múlkor írtam, hogy nekem még egy nyamvadt sztár tyúkom sincs......

Marcsi! Te az örök optimista! Talán ez lökést ad a bizonytalanoknak!;)

Na megyek is tovább főzni.....

Kész a takarítás, a marhahúsleves fő, (a vadast csak ezután tudom csak összeállítani) tojáskrém kész, libazsírban lesütött csirkemáj is kész.

Már csak a kekszes masszát kell marcipánba göngyölnöm. ( a kókúszos golyó alap lesz a töltelék)

Holnap jön a férjem unokatestvére.....

Most szaladok is tovább...... Jutus

12. sutimami57

Ezek a kérdések bennem is meg fogalmazódtak, meg még egyebek is.......

A cicege, tócsni, és sok más néven nevezett étel egyik kedvencem, a leg egyszerűbb, a leg finomabb....Lereszelem a burgonyát, rakok hozzá egy tojást, egy tejfölt, sót, borsot, és annyi lisztet, hogy hasonló legyen a nokedli tésztához. Olajat rakok egy serpenyőbe, kanállal bele rakom, és jó laposra lesímítom, pirosra sütöm, mind a két felét, és kész is. Lehet bele tenni fokhagymát, vöröshagymát, és minden egyebet, de mi ezt a fajtát szeretjük a leg jobban.
    Marika! Igazad van abban, amit írtál, de én másképpen gondolom. Nekem nem kihívás ez az event, hanem egész más. Nem kezdem méreggel,mert sehogy nem kezdem, az első ablak majd meg lesz, van rá egy hetem...egy röpim is van már, 30 csak lesz egy hét alatt....:D :D

Frankné és brasihugi kedveli ezt.
  13. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Üdv!
    Event elindítva..........a tenyészállatokon gondolkodom.Nem biztos,hogy beadom.Vagy nem mindet.Persze ez azt jelenti,hogy nem fogom végig vinni.
    Jutus,a menüdből kérnék,a vadas az egyik favorit nálunk!!!!!
    Süti,ezt nálunk macoknak hívják és szeretem!!!(mit nem szeretek??) Valamelyik nap készítek is vacsorára.
    Nálam 32 felröppenő van eddig.
    Kellemes estét!!!!

Frankné, jolanda1948, eva550125 és 2 más kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Jutus, ha hiszed, ha nem, nekem sincs egy árva sztár tyúkom sem, sőőőt még más nagy értékü sem, de ettől még nem vagyok rosszkedvű, hiszen ha akarok játszom, ha nem akkor nem játszom....Illetve halandzsázom, mert a múltkor nyertem a kerek keréken egy ninja méhet, ami most 590 ezret ér.
    Tudjátok a héten kórházba jártam , és olyan sok szomorúságot láttam ott.Én azt gondolom, hogy ezért nem fogok sem szomorú lenni, sem mérges, inkább játszom egyet.
    Sutike, látod, nekem lett vagy százharminc Gesztenyemanóm, mert a leghosszabbat ültettem tegnap délután.Hogy hogy csak egy felröpid lett?Ezt valahogy nem értem.Ám most már van kettő , mert a galmb posta kikézbesitette azt a másodikat.
    Sutike, zöldséges cicegét még nem kóstoltad?Én cukkiniból, karalábéból, sárgarépából, hagymából, szoktam késziteni.Huh de finom úgy is,természetesen a fűszerekkel együtt.

15. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Sütike ez nálunk a beré a zöldséges változatot kipróbálom.
    A felröpivel gondom lesz. Nem gondoltam végig tegnap és csak az ólak maradtak a területemen. Igy csak 30 valahány manócskám lett.

16. sutimami57

Szia! Hallottam már ezt az elnevezést is, de mindegy, hogy hívják, imádom. Érdekes, hogy 80-ban kerültem ide az alföldről, és ott nem volt ismert ez a finom kis elemózsia, itt ettem előszőr, Devecserben. Lehet, hogy érdemes volt ide jönnöm??? :D :D

Marika! Azért lett ilyen kevés manóm, mert nem vetettem hosszút, hagytam a fákat, és reggel mindent le is szedtem, mert tegnap már el döntöttem, hogy nem eventezek. Köszi a postát, aranyos vagy, de írtam fent, hogy nem kérek röpit...:) :)

Küldjétek oda, ahol szükség van rá! :) :)

A cicegét minden féle zöldséggel készítem, mert a zabkorpás lepényemet gyakran eszem, és mindegyikkel nagyon finom. Még a karalábés is nagyon ízlett, és sok féle ízesítéssel is szoktam csinálni. Még nem rontottam el..:) :) :) :)

17. -elzemari-

18. sutimami57

Csodaszépek ezek a képek...igaz, a szomszédban írtam, hogy be is ülnék a padra, de itt is beülnék....szeretem ezt a lila orgiát, valami csodálatos!!!!!!

19. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Sziasztok! megjöttem végre én is. Elég húzós napom volt. el is fáradtam rendesen. Szóval reggel elmentem egy csontműtétre, fél tízre végeztünk is vele, de a doktor megkért, hogy az állatmentők hoztak egy terhes kutyát, azt még segítsek megcsinálni. Jó, mondom, az még belefér. Na, ha belefér akkor jön a következő ötlettel hogy van négy macska ivartalanítás, akkor azzal kezdünk. aztán megoperáltuk a kutyát. Mondom neki, hogy már csak egy kan ivartalanítás van, ahhoz nem kellek. Háááát igazából öreg és nagyon beteg, meg altatva lesz, szóval oda is kellenék. Aztán műtét közben elszállt a kutya.... Újraélesztés, amúgy a nagykönyv szerint, de nem sok sikerrel., A doktor szerint elvesztettük. De énszerintem nem!! Újra és újra lélegeztetés, szívmasszázs gyógyszerek, aztán egyszer csak visszajött a pulzus....aztán a légzés. Na, látod, mondta a doktor. Ezért kellesz ! Mert én feladtam volna. De azért ő megérti, hogy fájok, meghogy nagyon elfáradok már. Pihenjek többet (meg legyek ott) Abszolút paradoxon. Igazából nem panaszkodom, mert átkozottul büszke voltam magamra. És az is az igazsághoz tartozik, hogy stressz alatt nem fáj semmi. A szervezet pont annyi adrenalint dob ki, ami tökéletesen megszünteti a fájdalmat. De utána!!!!!!!!!!
    Ezt csak úgy kibeszéltem magamból., mert muszáj volt.
    Hazaértem úgy fél kettő körül, a tesómat romokban találtam. Belobbant a reumája, az összes izülete eldagadva, csillapíthatatlan fájdalom, stb. Felhívtam a kezelőorvosát, azt mondta azonnal emeljük a citosztatikum adagját duplájára. Szegény most a fájdalom mellett még rosszul is van.
    Marika! És sem mérgesen állok hozzá az eventhez, egyszerűen tudomásul veszem, hogy kicsi vagyok hozzá.Az az igazság, hogy én nem szoktam fullra feltölteni a pajtám (eddig!!), kevés a tartalékom. tenyészállatom meg gyakorlatilag nincs is. Az elejét biztos megcsinálom az ajándékok miatt. Tanulság: változtatni kell a stratégián, hogy ne érhessenek ilyen meglepetések.
    Gyönyörű helyekre csábítasz bennünket, veled tartok az biztos.

Pjotr! Kérdezted, hogy mi az az egérfánk. A hivatalos neve cseh fánk, vagy tarkelli. A kelt palacsintához hasonlóan készül, csak keményebb tésztát kell keverni, aztán kanállal beleszaggatni forró olajba, és kisütni. Porcukorral megszórom, lekvárral nagyon finom.
    A tócsnihoz hasonló finomságot mi is készítünk, nálunk krumpliprósza a hivatalos neve. Tojás nincs benne, csak reszelt krumpli, liszt, kefír és só. Az igazi az sütőben sül vékonyra ropogósra, de én a palacsintához hasonló nagy lepedőket sütök belőle. Nagyon fonom önállóan is, de gyrossal megtöltve, egy kis sajttal a tetején mennyei manna.
    Azt hiszem bepótoltam a mai hiányzásomat, hagyok mást is szóhoz jutni. Szép estét mindenkinek: Lujza

Frankné, jolanda1948, bündihugi és 2 más kedveli ezt.
  20. kpe59

eva550125 és sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.