Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Kicsit körbejártam a bulgurt...
    A bulgur gazdagabb rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a rizs vagy a kuszkusz. Glikémiás indexe 46, míg a sima rizsé 70-90 körül van. B-vitamin és vas is van benne jócskán, ezért nagyon sok dietetikus javasolja a fogyasztását.
    A száraz fehér rizs 360, a főtt 130 kcal-át tartalmaz. A száraz barna rizs 354, a főtt 112-t. A bulgur 342, gondolom ez a száraz változat, főttet nem találtam. A három közül mindenképp a bulgur a legalacsonyabb. Ezek az adatok 100 grammra vonatkoznak. Ami nem elhanyagolható, hogy finomabb, mint a barna rizs.

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Amikor először kóstoltam, már akkor elhatároztam, hogy fogom használni, pedig akkor még nem is ástam nagyon bele magamat a tudományába. Zöldségesen készitetted, vagy csak simán?

sutimami57 kedveli ezt.
  3. kpe59

Párolt zöldséggel és volt benne pár kocka hús is. Dupla mennyiségű fűszeres vízben főztem meg.

-elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  4. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Ma nem voltam itthon, de alig vártam, hogy jöhessek...köszi a kávét, a finom reggelit, a kávé jól jön délután is, a kolbász meg bármikor!

Örömmel olvastam a burgurról írt eszmecserét, és nagyon köszönöm, Erzsike, hogy ennyi mindent hoztál róla, éppen ezek a dolgok érdekeltek leginkább. A barna rizst is próbáltam, de nekem nagyon nem jött be. A lányokkal hozatok burgurt, és ha egy héten egyszer készítem magamnak, akkor is érdemes, mert ha finom, mindenképpen fogom enni. Nálam is a husis, zöldséges változat lesz az első, gondolom, nekem is be fog jönni, mert a rizst, tarhonyát, az ilyen kavart egy tál ételeket nagyon szeretem.

Ma még diétás nap, holnap eszem finomat.
    Semmi újság..hideg,. randa idő van, megállíthatatlanul jön a tél. Szép délutánt, még jövök!

-elzemari- kedveli ezt.
  5. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Sziasztok, megjöttem az operából. nagyon szépet operáltunk. Az ilyen műtétekért érdemes műtősnőnek lenni.:)
    A burgurt én is ki fogom próbálni, úgyis szükségem van egy kis fogyókúrára. na, nem valami drasztikusra, csal egy kis laza kalóriaszámolásra gondoltam. Azt hiszem ez az étel szerves része lesz. Most pihi, mert a gerincemnek kevésbé tetszett a mai nap.
    Holnap ismét pihi, mert a doktorral Sárvárra megyünk a termálfürdőbe. Ma délután jön meg az új autója, fel kell szentelni;)

-elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  6. -elzemari-

halihóóó,
    Milyen szerencsével jártatok a Szerencse keréken?

sutimami57 kedveli ezt.
  7. kpe59

Én már beszámoltam róla, (3745. hsz) egy virágom sem lett, pedig minden körben ott virított valamelyik... [​IMG]

Utoljára szerkesztett: 28.11.14
    sutimami57 kedveli ezt.
  8. sutimami57

Hát, vegyes, mondhatom azt...lettek virágok is, de a zöme trágya, meg egy-két tenyészállat, az alacsonyabb kategóriából. Tulipánt nem sikerült, pedig szerettem volna, mert az még nincs. Pörgetésem sincs, venni nem akarok, de lehet, hogy be csábulok még egyszer......

9. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Én nem vettem. Nincs arany, szegény az eklézsia :(

sutimami57 kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Igen olvastam...hogy nem sikerült virágot pörgetned!!
    Nagyon szürke az idő felénk, sőőőt nem is szürke, barátságtalan.reggel még valami szitált is.Végérvényesen helyet cseréltek az Ősz anyó és a Tél.
    Egy vigasztal csal, hogy minden nappal közelebb jön a Tavasz...

KIváncsi vagyok kinek fog sikerülni egy farkast kapni....

sutimami57 kedveli ezt.
  11. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Szép napot mindenkinek!

Végre, itt a hétvége! Ez volt az utolsó éjszakás hetem, most vissza állunk a két szakra. Nem tudom, örüljek -e neki... egyenlőre várakozom, és majd meglátom, hogy alakul. Sajnálom, hogy Rozikának elmaradt a műtétje., és hogy Tesó sincs valami jól...
    Szaminak örülök, hogy javulgat már.
    Lujza, a gerincednek mond meg, kapja össze magát, mert ha kezem közé kapom, jaj lesz neki! De mint írod, kényezteted majd, egy kis gyógyfürdőzéssel ....;)
    Marika, Sütike, Jutus, tetszett, ahogy a burgurt bemutattátok.... Csak lestem, mert nem is hallottam még róla.....
    A szerencsekeréken, nagyon jókat nyertem, sok virág, állatok.... remélem, a titok óllal is legalább ilyen szerencsés leszek.
    Pjotr, Sütike,
    Nagyon szép lett az új ruhátok.....kedvet kaptam én is tőletek, hogy valami melegebb holmi után nézzek, mert itt a hideg, nekem meg befagy a hátsóm, ebben a lenge holmiban..
    Most nem sorolok fel mindenkit név szerint, de higgyétek el, mindeggyikőtök a szívemben van!
    Legyen szép a napotok, most majd jövök rendszeresen, aztán mesélek az elmút időkről....van mit!

Csillagzafír és sutimami57 kedveli ezt.
  12. -elzemari-

szia bukta-ági, nem is tudom, hogy nem fáztál meg már idáig is ebben a sok esőben.Jön a tél..Nagyon régen voltál a kisházban, biztosan sok jó dolog is történt veled.

sutimami57 kedveli ezt.
  13. kpe59

Nekem biztos nem, mert azért a kettő darab aranyért, [​IMG] ami a ládikámban van, még a kerítést se közelíthetem meg...

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Sikerült már a nemesitésed?

sutimami57 kedveli ezt.
  15. kpe59

sutimami57 kedveli ezt.
  16. sutimami57

Szia, Buktácska! Annyira örülök, hogy látlak...annak még jobban, hogy jössz majd, és mesélsz...most aztán furdalja ám az oldalamat, mi minden történt Veled! Nagyon hiányoztál!!!!!!
    El döntöttem, nem pörgetek én sem többet, ami van, az van.....Buktácska, gratulálok Neked, Te az ilyenekben mindig szerencsés voltál, kívánom, hogy az is maradj!!!

17. -elzemari-

Soha nem szoktam az elsők között venni, de most.....
    Komolyan mondom, a türelem mintaképe vagy!!Kivánom, hogy végre sikerüljön!!

sutimami57 kedveli ezt.
  18. sutimami57

Én is kívánom, mert nagyon megérdemled, Marika, Neked meg szerencsét kívánok a titokólhoz! Egyet vettem én is, de csak késő este tudom kirakni, mert nincs hely. Be mentem a gazdakörbe, és a terményes feladat adott pár aranyat, így lett éppen 15. Reggelre meg tudom.....nem sűrgős.

19. kpe59

sutimami57 kedveli ezt.
  20. -elzemari-

sutimami57 és Csillagzafír kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.