Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Szép jó reggelt mindenkinek !

Nálunk szakad az eső,[​IMG] egyáltalán nem a évszaknak megfelelő idő.
    Kopi gratulálok a fiad sikeres koncertjéhez. Lujza te aztán Csipikét jól el kényezteted, még esti mesét is kapott.
    Biborka köszi a kávét, Lujza neked meg a reggelit. További kellemes napot, és sikeres farmozást.

Utoljára szerkesztett: 7.12.14
    sutimami57 kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ég a második gyertya is a koszorún...

A mai névnap Ambrus, férfinév a görög Ambrosziosz név rövidüléséből származik. Az Ambroziosz jelentése: halhatatlan. A görög mitológiában az ambrózia az istenek halhatatlanságot biztosító étele volt. (Ábrahám Ambrus zoológus, ideghisztológus, az MTA tagja)
    1926-ban ezen a napon az Electrolux szabadalmaztatja a gázzal működő hűtőszekrényt.
    1984-ben megszületett Robert Kubica lengyel autóversenyző.
    1815-ben meghalt Michel Ney francia marsall, I. Napóleon császár hadvezére.

Az event: [​IMG]
    Folytatódik a gyűjtögetés, nemesítés, fejlesztés, tp gyűjtés és minden ami ezzel jár...

sutimami57 kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG] Szép reggelt kivánok!
    Itt Alsódughagymafalván sem külömb az időjárás mint máshol, ám azért a házkörüli teendőket el kell végezni.Ennek megfeleleően, a kútban a viz feltöltve a Szerencsekerék fogaskerekei megolajozva, az Adventi naptár hetedik kis csizmája kiboritva, és a három órás vendégmunkások , köszönik szépen jól vannak és a megillető helyüket elfoglalták.A varázsfáról a mikulás sapkát elhoztam, a kakasüllőn a kakasoknak a magokat kiszórtam, a farkasoknak a hagymából, brokkoliból és a spenótból elkészitettem a vega reggelit.A génkezelt fákról a szupertrágyát behordtam, a Kacsa Kata üzemanyagát is begyüjtöttem, a drótfáról a drótokat kötegeltem, a cukrokat bezsákoltam.
    S mind ez még nem volt elég, mert a hajóskapitány már megnyomta a hajókürtöt és indulhattam a kis karibi szigetemre, hogy a hajnali, bocsánat, kora reggeli teacserjéket leszüreteljem.Kosarakba gyüjtve, hazafelé még a piacot is útba ejtettem és a zöldteákat ki is tettem a pultra, hogy a kedves vevőim megtudják venni.Amint kijöttem a piacról, megcsodáltam a léghajót, amint a kedvezményes szupertrágya csomagokat kinálta. Látjátok Kedvesnkéim, mennyi a dolog felénk , igy vasárnap reggel .

Jószivvel kivánom, hogy derűs és vidám legyen a napotok, és jó játékot ...

sutimami57 kedveli ezt.
  4. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !
    Itt még szárazak az utak...[​IMG]

Már bocsi, de helyesbítek, nekem mindkét gyerekem játszott. A lányom és a fiam is..:)

sutimami57 kedveli ezt.
  5. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Jó reggelt!!!
    A farmon a hatalmat az állatok vették át,nagyon vágytak már a friss levegőre:) Farkas szomszédnál megállított az ötödik,utolsó feladat,mivel az én farmomat a sün és a farkas is elkerülte eddig.....De ami késik,nem múlik.Remélem...
    Fruska,nekem valami sós szaloncukor-recept kellene.Az édes dolgokat nem szeretem.:)
    Lujza,egy ilyen karifára én is beneveznék!xD
    Koppi,ezek szerint jól sikerült az este.....Gratula a gyerekekhez!!!
    Ma reggel a Zagh ébresztett.Először a paplanon kezdett dagasztani a hasamnál,de erre nem nagyon reagáltam.Majd föntebb jött és a mancsával finoman birizgálta az arcom.Közben finoman nyávogott.....Mit volt mit tenni-keltem.Éhes volt.Nagyon.Úgy látszik,ezentúl a kávéfőzés is a második helyre szorul majdxD
    Kellemes adventi vasárnapot!!!!!

Frankné, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  6. lajosmihályné

lajosmihályné Fórum-zöldfülű

Szép jó reggelta nyugiház minden lakójának.Köszönöm jól vagyok csak a való életbe eléggé elfoglalt,de azért olvasgatni bejárok.Az eventel jól haladok csak a felröpikre kell várnom.A felhősort sikerült megszereznem,de a beüzemelése valamiért nem megy.Kérlek okosítsatok már fel ezzel kapcsolatban.:music:

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  7. -elzemari-

Helló Pjotr,
    amit az ember nagyon szeretne meg is valósul.Nézd mit hoztam neked...http://www.eletinfo.hu/wp-content/uploads/2013/12/P1100697.jpg

A kis cica, látom, abszolut átvette nálad a hatalmat, még az ébresztést is átvállata.Érdekes nevet találtál ki neki. MIlyen szinű a kiscica?
    Visszatértem én is a lábasgyártó csacsikovácsokhoz, akiknél már van, hogy három szinten gyártják a szép piros lábasokat.

Lajosmihályné, örömmel látlak újra, hogy kicsit be is tértél...
    A felhősorhoz tartozik még a feladatokból a 3/gyémánt csillag Téli piramis megszerzése, a 4/gyémánt csillag Izmámor és a 6/gyémánt csillag Diótöró tulajdonlása, és ha ezek megvannak, akkor már semmi akadálya a felhősornak..

sutimami57 kedveli ezt.
  8. kpe59

Ha minden rávalót is megszereztél már és azok a menüdben vannak, akkor a felhősoron rákattintasz a képre, ott felajánlja a menüdből, hogy "Ez legyen", arra katt mindháromnál. A lezárást gondolom már ismered.
    Tényleg rég voltál, de az hogy olvasol, azt jelenti, hogy néha hiányzunk is...

sutimami57 kedveli ezt.
  9. marharépatartaléka

marharépatartaléka Aktív író

Szép napot Kedveskéim!

A nyanyuson már készen vagyok, a hosszúérésűek és a mamutfák meghozták az eredményt, itt még hét sipka hiányzik, de az is meglesz ebédidőre, legalábbis remélem.
    Kitereltem én is az állatkáimat, élvezzék még a friss levegőt, nincs nagy hideg, a szőrüket, bundájukat, tollukat szép tisztára mossa majd az eső, hogy tisztán álljanak a karácsonyfa köré.
    Ma laza napot tartok, mivel a héten volt rántott hal, elcsentem belőle pár szeletet és csináltam egy kis ecetes halat, amit igen kedvelek, a tegnapi töltött dagadóból is maradt, igy csak egy laza leves készül. Nyalánkságnak madártej lesz.
    Marika, ezt a szaloncukor változatot ki fogom próbálni, majd kiokoskodok valami pikáns tölteléket hozzá.
    Ma reggelire kódis kiflit sütöttem egy kicsit felturbózva vékony baconnal. Amikor tekertem fel a kifliket, akkor tettem bele a szalonnát, igy belesült az inycsiklandozó iz.
    Az idő felénk is igen szomorkás, hol esik, hol csak csepereg, de már igazán elég lenne belőle.

Legyen kellemes a vasárnapotok, pihenjetek egy jó nagyot. Ági

10. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Bocsika de reggel mikkor vissza olvastam, még nagyon pislogtak a szemeim. Ezért lehetett az el írásom, akkor mind két gyermekedhez gratulálok. Nagyon ügyesek, büszke lehetsz rájuk.

sutimami57 kedveli ezt.
  11. lajosmihályné

lajosmihályné Fórum-zöldfülű

Köszönöm szépen a válaszodat.

12. -elzemari-

Szia Mari!
    Köszönöm a receptet, még az a kérésem, ha meg tudnád nézni a tésztáét is. Ha nincs róla leirás, akkor marad a sajtos stangli receptje vékonyra nyújtva. Mutattam a tatának a képet, felcsigázta a kiváncsiságát és igéretet tettem az elkészitésére.​
    Ágika, csak ennyi..Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, tölteléknek bármi, amit szeretsz, ám elhoztam az egészet..http://www.eletinfo.hu/2013/12/23/szaloncukor-reggelire-vagy-vacsorara/

Délutánra terveztünk egy kis karácsonyi hangulatot idéző sétát tenni a belvárosban, de olyan szürke és vizes minden, hogy teljesen elpárolgott az ihletem.Megjegyzem, sajnálom az árúsokat, hogy ebben az időben kinn állni a szabad levegőn, rosszabb, mint a tiszta hidegben.A nyirkos idő megtalálja a legkisebb rést is, hogy alábújjon az ember ruhája alá, és barátságtalan közérzetet okozzon.

sutimami57 kedveli ezt.
  13. marharépatartaléka

marharépatartaléka Aktív író

Szia Mari!
    Köszönöm a receptet, még az a kérésem, ha meg tudnád nézni a tésztáét is. Ha nincs róla leirás, akkor marad a sajtos stangli receptje vékonyra nyújtva. Mutattam a tatának a képet, felcsigázta a kiváncsiságát és igéretet tettem az elkészitésére.

Itt is kész az event.

Kellemes délutánt kivánok Ági

brasihugi és sutimami57 kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Ági,
    sima leveles tészta van hozzá...
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, tölteléknek bármi, amit szeretsz...

Húúú, jó hogy mondod, futok én is megnézem, hátha kaptam valami elfogadhatót...
    Rozika, látom felétek sem jobb az idő, olyan pihenésre alkalmas...
    Lujza, lehet hogy akkor ma nem is fogjuk látni a Sutikét??
    Hugi, várunk estefelé...
    jutus, jó készülődést...
    Lujza, még ha virtiuálisan is, de akkor is jó a napocska, mert nagyon úgy tűnik, hogy mostanában nélkülözni kell majd.
    biborka, ugye, hogy beértél a célegyenesben te is!!Nemsokára kezdődik a másik...
    Kopi, nagyon jó érzés lehet, amikor a saját csemetéidet látod, ahogy elvarázsolják a közönséget.Gratulálok hozzájuk.
    fruska, természetesen az unokáidon, letesztelted a sok sok mesét.Nálunk is sokszor jobban szerették, ha csak úgy elkezdett mesélni az ember valamit, és másnap akkor volt a gond, ha úgy szólt a kérelem, hogy kérlek folytasd...
    Nincs, köszönöm én is végeztem már a munkával...

brasihugi, eva550125 és sutimami57 kedveli ezt.
  15. kpe59

16. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

17. Garabonciás

Garabonciás Fórummogul

brasihugi kedveli ezt.
  18. -elzemari-

Lujza, szerintem egy kicsit nem néztél oda és akkor futhatott össze a Télapóval, és megajándékozta őt a sapkájával...
    Nagyon aranyos...

19. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Lujza !! Csipike nagyon cuki a mikulás sapkában !! Közeleg a KARÁCSONY A SZERETET ÜNNEPE !! Meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát !!

20. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Befutottam, hihetetlen...ugye, nagyon meg lepődtetek ezen, hogy ma is lótás-futás van nálam?

Meglepetés vendégek, sütés, főzés, mosogatás, terítés, tálalás, stb. Most végeztem igaziból a mosogatással, de még a konyha tele van edényekkel, mit el kell pakolni. Brutális egy nap megint.

Szívesebben kolbászoltam volna a fa alatt......:) :)

Élvezettel olvastam a beszámolókat, a cica ébresztése Pjotr tollából, Koppi beszámolója a sikeres koncertről, melyhe gratulálok!!!! Tudom, milyen büszke ilyenkor egy szülő, én is sokszor átéltem...:) :)

Marika beszámolója, a farmról, megint magával vitt a mesevilágba, nagyon szeretem! Utána én is más szemmel nézem a farmokat..:) :) Szóval, minden jó, ha már itt lehetek.......Azért fél szemmel a fámat lesem, nem ám el vesznek a kolbászaim..:D :D :D A kerítés????? Hamar befalnám, mielőtt el vinné más...Devecser nem biztonságos hely..:D:D

Szóval, komolyra fordulva, ami nálam nem igen megy...:) :) Event mind a két farmon befejezve, és ezért köszönöm szépen a sok ajándékot!!! Nagyon aranyosak vagytok!!!!!

Aztán, meg fogadván a jó tanácsokat, el kezdtem a nemesítést a kicsi farmon, mivel ott vannak gondok a röpivel, be indítottam a rózsát. El is olvastam menet közben a nemesítésről szóló útmutatót, de nem értek teljesen mindent, kicsit figyelmesebben kell utána néznem még egyszer. Kedves Erzsike, Te már a nemesítés nagy tudora lévén, biztosan tudnál válaszolni kissé ostoba kérdéseimre....

Nem hiszem el , megint csengetnek...a kutyák ugatnak...még jövök!

brasihugi és -elzemari- kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.