Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Igen, alakul, mint púpos gyerek a prés alatt:D:D Ha kész lesz, lefotózom

.sutimami. kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

A krémből lehet már nyalakodni? [​IMG]

.sutimami. kedveli ezt.
  3. csipike2010

Igen, abból már lehet. Mindját töltöm a tortába.

.sutimami. kedveli ezt.
  4. András

András Kivételes tehetség

Erzsike! Köszi az infókat!
    Mielött elfelejtem: volna kérdésem:

- Csillagzafir írta, hogy a szuper ajándék mellé ma 100 % TP is kaptunk. ??? Én nem látom sehol sem jelölve egyik farmomon sem. (Jutus-Tatus)

A másik! Még mindig lefagy a játék.... most akkor fagyott le amikor A csatnikat akartam megnézni, hogy mennyi van még hátra az időből, na Meg a 100 %-ot kerestem......

Jó, hogy 8 órás lesz a termelés.... ebben a karácsonyi hajtásban, legalább lesz idő a házi munkákra is.:))

Kár, hogy az ánizs nem marad a játékban. Milyen fantasztikus italokat, sütiket készíthetnénk belőlle. Na meg micsoda illat lenne a piacon és farmunkon is!

Rozika! Köszi, valóban jól éreztem magam. Már fel is raktam a buli képeket.

Na meg feltettem azt is amit én vittem.

Annyi süti szendvics, pogácsa, és egyéb nasi volt, hogy végig sem tudtam kóstolni mindent.
    Volt borocska, üditő, és minden ami szem szájnak ingere.

A gyerekek csodás kis zenés műsort adtak elő....

A tanulóktól kaptunk könyvjelzőt, faragott díszeket (ezt is ők csinálták), ami nagyon kedves volt tőlük.

Jó volt beszélgetni a kollégákkal.

Úgy döntöttem, hogy ma semmit nem csinálok. Csak farmozok..... Tv-t nézek.
    Kell holnapra az erő, mert jön a folytatás.

Jolanda remélem már üzemel a gép ???

Rozika! A 22-e még aktuális? Szurkolok, hogy végre célba érj.....

Látom nagyüzem van mindenhol......

Jutus/TATUS

.sutimami. kedveli ezt.
  5. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG] Szép estét kivánok!
    Ma csak egy aratás idejéig voltam a gép közelében.Megmondom, volt egy kis elvonási tünetem, de megpróbálom most behozni.Az igazság az, hogy olyan jól fel vagyok töltődve, ünnepi hangulattal, mert ma volt nálunk a senior karácsony az egyik nagynéninél.
    Tudjátok, olyan meghitt és barátságos volt, igaz rövid ideig, mert a nagynéni nincsen a legjobb egészségben, de nem vette volna a szivére, ha miatta elmarad a szokásos ünneplés.Igy aztán náluk jöttünk össze, és egy kedélyes beszélgetés, szendvics és sütemény, és kávé , no meg egy pohár pezsgő elfogyasztása után következett az est, illetve délután fénypontja az egymás megajándékozása.Olyan kedves valami ez, és olyan szivet melengető, amikor egymásnak átadjuk a szépen csomagolt kis ajándékot, majd amikor hazaérünk,belekacsintunk, hogy mit is rejt a csomag. Igy aztán ma a kapa igen csak pihenőben volt, még szerencse, hogy azt a pár állatot reggel azért megetettem, igy nem károsodott semmi.

Olvasom, hogy Karácsonyi lisztet kell őröltetni, no igy aztán futottam is a malomba, hogy azonnal soronkivűl intézkedjek az előállitásáról.Igen ám, de a megfelelő mennyiség naná, hogy nem áll rendelkezésre.Újabb feledat, hogy a kellő mennyiséget előteremtsem.

Azt tudnám, hogy mi a csodáért fagy le a gépem.Akármelyik böngészőt használom, csak ez van.Akkor ez nem az én napom...

Csillagzafír és .sutimami. kedveli ezt.
  6. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !

Ismerem eme elvonási tüneteket, volt már benne részem...
    Nem a Te gépeddel van baj, hanem olyan nyomás nehezedik ma a piacra, hogy szerintem ez lassítja le a játékot.
    Aranyáron megy a köles és a zab is.. (bár az én piacomon, most épp a középértéknél tart, de tudok olyan piacot ahol már szürke ablak van a kérdéses termények helyén.) (Nekem 12000 fölött van mindegyikből, így nem aggódom.
    Ámbár lehet kölest vetek, hogy piacozhassak vele. :)

A mai 3 x 8 titokfából 1 cédrát lett [Garabonciás], 2 xxl gránátalma 1 xl szintén gránátalma 2 papagájtoll fa a többi kiwi és pisztácia xl ....
    Mire jó ez a cédrát?? Elolvastam De itt a Játékban mire kell?

Csillagzafír és .sutimami. kedveli ezt.
  7. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Na ez a piacozás!

Egyes gazdák nem baj, hogy adnak -vesznek, de kész röhej, hogy ugyanaz a gazda 1 db-ot el 10x!
    Legyen az trágya, virág, termény, Lapozgatok hátrafelé, de mintha megkergültek volna, 2 oldalon is ilyenekbe botlok.....

Marcsi, Andrásnál már írtam, hogy nálam is folyton lefagy... az óra alatti kijelzőn már a nyíllal lépni sem engedett aztán már a földekre sem tudtam átlépni.

Koppi, ez is a piac miatt van?
    Na akkor mi lesz, ha holnap elindul az event... A szokásos hibákkal indulunk????

Na megyek kapirgálok tovább... Jutus

eva550125 és .sutimami. kedveli ezt.
  8. -East17-

-East17- Fórum elő legendája

Szia!

Kifejezetten nincs semmi különleges célja, olyan növény mint a többi a piacon. Lehet vele kereskedni.

eva550125 kedveli ezt.
  9. csipike2010

Én is a kölessel küzdök. Nekem növényekből amúgy sincs nagy raktárkészletem, mert nem szeretek növényeket termelni.
    Marika biztos nagyon szép ünnepség volt, szinte érzem a hangulatát, olyan szépen leírtad.
    Még mindig a tortával küzdök, mert kevés lett a krém, az oldalára nem jutott. lehet, hogy Erzsike titokban ideosont és elnyalakodta???:D:D. Mindenesetre most hűl a pótadag. Máskor max 3 óra alatt összedobok egy tortát. ma meg egész nap ezen szüttyögök. De nem tehetem át holnapra, mert opera lesz. Már megint csonttörés. Ráadásul egy 6 hetes kiskutya akinek mindkét combja el van törve.

eva550125, Csillagzafír és .sutimami. kedveli ezt.
  10. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Nem tudom kedves Jutus, hogy holnap mi lesz az event kezdésnél, de az utóbbi időben hibák voltak ilyenkor.
    Elképzelhető a dolog, én csak tippeltem. Bár az biztos, hogy nekem is nehezen tölt be például a Kerge kert mostanában...

.sutimami. kedveli ezt.
  11. .sutimami.

.sutimami. Fórum ismerője

Sziasztok! Megérkeztem........

A mai napom sem maradt el a többitől. Reggel mentem az oviba, nagyon jó volt az Angyalváró műsor, szép kis ünnepséget készítettek a lányok. Utána volt egy kis fogadás, ahol beszélgettünk a mi csapatunkkal, és a többiekkel is, jó volt együtt lenni, kellemes nap volt.

Kora délutánra értem haza, és mivel jó idő volt, gondoltam, fel veszem a bicajos ruhát, és irány a bolt. Bevásároltam utoljára, már nem megyek, csak karácsony után. Mire haza értem, már ugyancsak szürkült. Nem ám, hogy jövök a farmra...dehogy is. Be mentem a hátsó szobába, és befejeztem az ajándékok csomagolását, és mindent, amit még ott kellett csinálnom, a két szobában. Most jöttem vissza........elvonási tüneteim nem voltak, mert nem értem rá gondolni ilyesmire, de régebben előfordult.

Nálam is le fagy a gép, vagy be se tölt, a titokfákkal nem vagyok megelégedve, de az ajándék lónak.......csak alap fák lettek, amiből van sok. Semmi jó. A kis farmon lett szentjánoskenyér, az az egy jó fa lett.

Most olvastam az event ismertetőt, és rá jöttem, hogy előbb is be jöhettem volna....a nagy farmon meg vannak a kellékek, de a kicsin üres a pajta. :( Így holnap reggeltől lehet vetni a szükséges gazakat.
    Aztán, volt még egy gondolatom, hogy ez a tp bónusz pont nem jókor jött. Mert, vagy reggel learatok, hogy több legyen a tp, vagy elveszik, hogy legyen felreppenő...mert hogy együtt nem megy. Na, mindegy, túl fáradt vagyok én most ahhoz, hogy gondolkodjak, megyek a búzát aratni. Szép estét!

eva550125 kedveli ezt.
  12. kpe59

Az teljességgel kizárt, [​IMG] mert nem is voltam itthon. Csavarogtam egyet...

A 100 % tp nem a zokniban volt, hanem az ajándékdobozban a sor végén és a bónusztáblán meg is jelenik.
    Nézd meg, hogy a dobozt kinyitottad-e?

.sutimami. kedveli ezt.
  13. Midronka

Midronka Fórum-zöldfülű

Hát ez az! Nincs alibid, hisz csavarogtál! Talán épp a krémes tál közelében?

Az előbb írtam egy hosszú monológot, de elfelejtettem elküldeni. Nem ismétlem meg, nem is tudnám!
    További szép estét!
    Eszter

14. kpe59

Összeszámoltam, 12 tanúm van rá, [​IMG] hogy nem dézsmáltam meg a torta krémjét... Plusz azok akikkel az utcán találkoztam...

eva550125 kedveli ezt.
  15. Csillagzafír

Csillagzafír Törekvő

Sziasztok!
    Ideültem, hogy írok, de hirtelen üres lett a fejem.
    Olvastalak benneteket, szinte mindenki a készülődés lázában ég!
    Amit írtam reggel az nem panasz volt, nem kell vigasztalni, (bár azért jól esett, hogy figyeltek rám)
    Igazság szerint én soha nem szerettem a karácsonyt, nem éreztem azt az ünnepváró hangulatot ami ilyenkor a legtöbb embert átjár. Amikor még Pécsen laktam, szerettem a kivilágított, ünnepi díszbe öltözött város látványát, de egy szép csillagos ég látványa még most is nagyobb élmény számomra.
    Amikor még a gyerekek kicsik voltak próbáltam én is (amennyire tőlem tellett) karácsonyi hangulatot teremteni, több kevesebb sikerrel!
    Sajnos az idei karácsonyi hangulat sem jön össze, nagy baj készülődik a családban. És lehet hogy pont karácsonykor fog robbanni. Eddig is tudtam, hogy gondok vannak a fiaméknál, de abban bíztam megoldódik, de most úgy látszik hogy még sem. Úgy hogy most inkább félelem és bánat van, de ez független a karácsonytól.
    ---------------------------------

Reggel beharangoztam a jó hírt és persze a titokfákat elfelejtettem kitenni.
    Most úgy döntöttem, majd Szenteste rakom ki, így nekem is lesz meglepi Karácsony reggelén!
    Talán addigra meglesz az eventben megnyerhető titokól is, így az is karácsonyi ajándékká fog válni.
    ------------------------------
    További szép estét!

sutimami57 kedveli ezt.
  16. kpe59

A gondok sose jók, ilyenkor meg pláne nem...
    Látod te is csak megtaláltad, hogy hogyan szerezhetsz örömet magadnak egy kis meglepivel... Bízom benne, hogy olyan fejlődik ki belőlük, amit szeretnél...

sutimami57, eva550125 és Csillagzafír kedveli ezt.
  17. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Erzsike! Megelőztél Csillagzafirnak én is pont ezt akartam írni!

Csiholhatunk valahonnan meglepetést.

A másik hír tényleg nem jó, de sajnos nem mi írjuk az életet.....

Valahol más van megírva a Sors könyvében. Valami olyat szoktak mondani," hogy ahol becsukódik egy ajtó, ott kinyílik egy ablak".. (nem biztos, hogy jól idéztem, bocsi)

Erzsike! kinyitottam a dobozokat, de csak azok vannak az ablakban amiket én inditottam (csatnik, perecek, lekvárok .) hüm, hüm ez van.....

Lujzi! Egy ilyen pici kutyusnak hogyan törhet el egyszerre 2 lába????

Vigyázz azért magadra!

Sütikém! Akkor a Te napod is jól sikerült.

Amikor még megvolt nálunk a nagy család (17-18 fő), akkor én is napokat töltöttem a csomagolással.

Legyezőset, legyezős formájú rózsákat, szaloncukros csomagokat is csináltam. Ajándéktól függően..

Élveztem. Mára 6-an maradtunk....... és ....... ajándék már csak 3-unknak van........:(:sleepy:

A malomban 1000 db liszt készítés 8 óra! (50 %-al) Hamar legyártod!
    A lényeg, hogy legyen elég alapanyagod.

Koppi! Ha lefagyok, lefagyok, legalább itt van egy kis "hideg" és még hó is !:D:D

Kellemes pihenést! Jó éjt! Jutus

sutimami57 és eva550125 kedveli ezt.
  18. András

András Kivételes tehetség

Fél kómásan keresgéltem, keresgéltem, és visszajutottam az ajándék házhoz.
    Reggel már nyitottam egyet -fák- és most az orrom elött billegette magát egy doboz.
    "na gondoltam, akkor egy kattt..... és csoda történ! Itt volt elbújva a '100 %!
    Akkor Ma 2 -őt kellett volna nyitni?????

Nem értem, de reggelre talán megírjátok........
    "Lecsukodik már a szemem.........jóóóóóóóóóóóó éjttt... J.

sutimami57 és eva550125 kedveli ezt.
  19. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !! Békés , nyugodt készülődést kívánok mindenkinek !! Nálunk tegnap vacakul indult a nap !! Hajnalban elkezdett vérezni az orrom , nem tudtam elállítani !! Az ügyeleten kötöttünk ki , beutaltak a sürgősségire , ott is tartottak , az este jöttünk haza kitamponált orral !! A vérzés elállt , a megfázás miatt volt !! Ma hajnalban szedtem ki a tampont !! Reménykedem , hogy ezzel vége a decemberi bajoknak , bár velem mindig ilyenkor történik valami !! Remélem ma eltudom végezni amit beterveztem !!

jolanda1948 és sutimami57 kedveli ezt.
  20. eva550125

eva550125 Törekvő

Szép jó reggelt !!Megérkeztem én is,mint mindég rohanásban,de azért nem felejtettem el,hogy a kávét le főzzem nektek.[​IMG]Kortyolgassátok,biztosan jól esik,mint nekem,a 160-as vérnyomásomra.De ha a kertel nem haladok,nem jutok feljebb,legalább a vérnyomás feljebb ugrik.Minden rosszban van valami jó.Szégyen,nem szégyen,nálam is kevés a köles,az este termelgettem,majd látom hogyan alakul minden.A fáimból nekem sem jutott valami jó,minden a régi,vagyis szaporítottam a meg levőket.De rohanok is,mert jön a kis prücsköm,és addigra meg akarok főzni,hogy az övé legyen a napom.További kellemes napot!!!!!

jolanda1948 és sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.