Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Szép jó reggelt mindenkinek! bíborka, köszönöm a kávét, nagyom finom volt. Most nem irok sokat, mert 8-kor kezdődik az opera, csak gyorsan összedobtam nektek egy kis reggelit, hogy jól induljon a napotok. Dél körül érkezem: Lujza

stadler42 és sutimami57 kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Viola, latin eredetű női név, mely az ibolya virág (Viola arvensis) latin nevéből származik, és sok nyelvben vált női névvé. (Ferrari Violetta, színésznő)
    1895-ben ezen a napon Magyarországon engedélyezik, hogy az egyetemek bölcsészettudományi és orvosi karát női hallgatók is látogathassák és a világ nemzeti olimpiai bizottságai közül ötödikként, Berzeviczy Albert elnökletével megalakul a Magyar Olimpiai Bizottság.
    1802-ben megszületett Vidats István az első magyar mezőgazdasági gépgyár alapítója.
    1848-ban meghalt Emily Brontë angol írónő.

Igen kettőt, egy zoknit és egy dobozt...
    Amikor a sorban az utolsó zoknit leszeded, akkor kapod meg a doboz nyitás lehetőségét is. Szerencséd volt, hogy még tegnap nézelődtél egyet, mert ma már csak aranyért tudtad volna kinyitni...
    Az egyik válaszomban tegnap, mikor kerested a tp-s bónuszt, (4579. hsz.) kérdeztem is, hogy kinyitottad-e a dobozt...

jolanda1948, stadler42 és sutimami57 kedveli ezt.
  3. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Jutus, én is jártam így, hogy FA.-ba került a nyitás...panaszkodtam is érte, de asszonták, hogy így jártam...
    Utóbb értesítést küldtek, hogy mással is előfordult, mert én állítottam, hogy belenéztem a zokniba, másnap mégis ott fityegett bontatlanul..:(
    Nálunk randa szeles esős az idő, 5 fok lenne , de nem érezni..:(
    Legyen szép Napotok !

Utoljára szerkesztett: 19.12.14
    jolanda1948, stadler42 és sutimami57 kedveli ezt.
  4. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Szép jó reggelt !

Jutus megnéztem a bulis képeket, nagyon jó sikerülhetett. Sok szép minden volt, ajándék szempontjából és a terítékek is szépek voltak. A 22- még aktuális nem nagyon tetszik, hogy akkor kell mennem de majd csak túl leszek már rajta.
    Biborka köszi a kávét, Lujzának a reggelit mindent meg kóstoltam. A farmon nem igen van tenni való, iggy megyek a valósban teszem hasznosá magam.

.

sutimami57 kedveli ezt.
  5. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Kukuriku!

Szép jó reggelt. Köszi a kávét és a reggelit.... Máris mosolygos a napom-

Igen, igen Erzsike kérdezted a dobozt, de én aRackósra gondoltam Nem sejetettem, hogy ebben a nagy forgatagban ennyi doboz repked itt mostanában.
    Koppi! Megnyugtattál..... nem csak én vagyok ilyen balkezes,,,,

Ha erre gondolsz, hogy Jutuséknak 35 éve ilyenkor mulattak, tutira táncos lábat varázsolnak Neked!
    :D:D:D:D

Köszi, hogy megnézted a képeket..... Valóban jó volt..... Bár az igazgatónő, nem sok jót mesélt a jővőt illetően........ átszervezések, már 2 minisztériumhoz fognak tartozni, és semmilyen karbantartásra, fejlesztésre, mi több takaritó-tisztitó eszközre nem kapnak, vagy igen csekély pénzt... az iskola 17000 négyzetméteres!

Eva kedves! Rá se ránts a vérnyomás már csak ilyen... 3-4 napja én ezzel kínlódok. Reggel 155, napközben 148, délután 118, este 155.... pedig becsülettel szedem a gyógyszert. Mi több még a Bánó féle fokhagyma kapszulával is kiegészítem, hogy +normális+ legyek...

Látod ilyenkor mondom én azt, hogy bezzeg a trópusokon, vagy itthon +40 fokban semmi baja nincs a vérnyomásomnak!

Biborka! Vigyázz ezzel az orrvérzéssel. Ha lehet ma ne hajolgass vele.
    Anyukámnak volt mindig ezzel baja.
    A fiam bilijét tartottuk az orra alá amíg bevittük az orvoshoz... igaz Neki ilyenkor 240-260 volt a vérnyomása....
    Húú rengeteg vért vesztett..... szédült is rendesen.

Lujzi! Ezt a szorgalmat! Operába menet még meg is etetsz bennünket.

Na szép napot, húzok mint a vadlibák, mert ma "csak" mosok", hurkát sütök, párolt káposztával, meg tepertős tört kruplival, és "cupákos leves" Ez nálunk csirke szárny- és csirke nyaka! ;)

Jutus

stadler42 és sutimami57 kedveli ezt.
  6. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Beköszönök én is hamar, köszi a kávét, a reggelit, a híreket! Jutus, azért csak helyre kerültek a dobozok...:) :) Mert mindig a rohanás ám...ma kapom a takarító gépet, és végig rodeózom vele a házat.........nem lesz egy gyaloggalopp...:D :D

A gyengélkedőknek javulást, a futkozóknak féket, a dolgozóknak kellemes munkát, a készülödőknek haladást, és Mindenkinek szép napot, jó játékot kívánok!

stadler42 kedveli ezt.
  7. stadler42

[​IMG] Én már itt várom az event kezdést, de senki be nem jön. Nagyon jó idő van, süt a nap olyan barátságos idebent mintha tavasz volna. Az ablak mellett ülök, és érzem a nap melegét a hátamon. Még van időm, elszaladok Lavinának egy kis ebéd maradékkal. Mikkor meg látott szaladt is elébem, [​IMG] meg kapta a kajáját és vissza kissért lenne késem az eventet

sutimami57 kedveli ezt.
  8. Csillagzafír

Csillagzafír Törekvő

Sziasztok!
    Reggel óta senki nem járt erre. Nagyon sok dolgotok lehet, na meg a farmokon sincs semmi tennivaló, de még néhány perc és kezdődik a karácsonyi keksz gyártása a farmon. akkor talán ide is betértek és meséltek, mit is csináltatok ma.

Lujza!
    Arra én is kíváncsi lennék, hogy a viharban tudott eltörni egy hat hetes kiskutya lába?Talán beszorult valahova?

Jutus!
    Az hogy a negyvenfokos melegben rendben van az egyébként magas vérnyomásod attól van, hogy a melegben kitágulnak az erek, könnyebben áramlik a vér, a szívnek nem kell olyan erősen pumpálnia!
    Remélem a mai napod jól sikerül és pihenésre is jut egy kis időd.
    Hidd el, nem csak a pedagógusok vannak nehéz helyzetben. A szociális ágazatban dolgozóknak elvettek minden + juttatást és évek óta nem kaptak béremelést, mondván, hogy befagyasztották a béreket. A kiadásokat miért nem fagyasszák be?! Már munkaruhát sem kapnak. Kivétel a szoc. otthonba dolgozók, azok kapnak köpenyt, de azt is levonják a bérükből. Nagyon rossz helyzetben vannak még a bölcsődei dolgozók is. Meg még ki tudja milyen ágazatok kínlódnak?

Megyek, mert kezdődik a hajrá, kekszsütésre fel!!

Eszter

sutimami57 kedveli ezt.
  9. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Csillagzafir! Sajnos tudom... és akkor még hoé egészségügy, és még sorolhatnám! (na már elkezdődött azaz folytatódik a játék úgy kidbott mint a sicc)

A vérnyomásom ma: reggel fél 7-kor 152/78/98
    12,00-kor 110/56/60
    Ittam egy lájtos kávét és 14.00 101/59/93

14.30 96/60/85

Na képzelhetitek, most hogy érzem magam. Mint akit fejbe vágtak.

Ebéd fel van téve, mosás megy .....és most én is ledölök mert kicsit nem vagyok a helyzet magaslatán.

Na én örülök a napsütésnek, de nem annak amikor ilyen -1 fokról + 15 fokra vált az időjárás..
    ezeket élem át nehezen.....

diszidálok a trópusokra.......:))))))))))))))))))))

sutimami57 kedveli ezt.
  10. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Tudjátok itt Hajdú-Biharban, milyen cidri van! Alig van nálunk 6 fok...Látom a Dunántúlon 10-14 fokig megy a hőmérő...
    És fúúú a szél...
    Jó piaca van a fahéjnak...

sutimami57 kedveli ezt.
  11. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG] Szép napot kivánok!
    Még ilyet!!
    Tegnap amikor hazajöttem, és elolvastam a mai keksz készitéséhez szükséges liszt őrlésének a munkáját, meg is olajoztam a malom kerekeit és be is vásároltam a kölessel és a zabbal, hogy ne legyen fenn akadás.Annak rendje módja szerint inditottam is a malmot, hogy mire délután jövök, gondom egy szál se legyen.Na persze nem igy történt.Ám nem akarlak benneteket vele untatni, majd megpróbálom a csomókat kibogozni, miért lett kevés a lisztem....

Eszter, én is el voltam foglalva, meg aztán mit is tagadjam, a hosszú érésűek miatt, gondoltam, nem lesz gond, ha csak délután kettőkor nyitom ki a gépemet, mert megmondom őszintén, tegnap megorroltam rá, hogy állandóan lefagyott, és a ki be lépegetés nem nagyon nyerte el a tetszésemet.
    S ma olyan csodálatos idő volt , hogy igazán a szabad levegőn töltöttem egy jó csomó időt.Nyitott kabátban flangáltam, mert még melegem is volt.Ó bár ilyen maradna az idő, mert nálam a Tél nem nyerő évszak.Persze, jól tudom, hogy mennyire szükséges a jótékony hótakaró, a hideg, de most kivánság műsort játszottam magamnak.
    Most fogtam egy kis csirizt és bekentem vele a székemet, hogy itt tudjak maradni.

Jó játékot és szép délutánt kivánok!

16.37
    Üllök a szobámban és lesem ám, hogy az ánizs mikor nől ki már.
    Kilencven darab lesz az első eresztés, jöhet utána a többi, mert ez csak a kezdés.

12. kpe59

Elveszett-karácsonyi-lisztek:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/elveszett-karácsonyi-lisztek.11688/#post-126434

--------------------------------------------------------
    "A lisztek hibája kijavításra került. Ennek során az érintett játékosokat a rendszer kiléptette a játékból, tehát ez nem hiba hanem a megoldás velejárója. A visszalépés után (ami most egy kicsit hosszabb időt vehet igénybe a sok játékos miatt) a lisztek már a megfelelő helyen találhatók.
    A Farmerama csapata"

13. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Közérdekű közlemény!!! ma este a TV2 hiradóban benn leszek a mentett kiskutyával. Ha van kedvetek, nézzétek meg!

Az összes többi info később, most szülinapi bulit tartunk

sutimami57 kedveli ezt.
  14. kpe59

Megnéztem...
    Jó bulizást nektek. (A tortáról nem láttunk még képet.)

sutimami57 kedveli ezt.
  15. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Aha, akkor nem én voltam a ludas, hogy valamit nem jól tettem.

Miután most láttam a közéleti hirdetést a hiradóról lemaradtam, de sajnálom!!

sutimami57 kedveli ezt.
  16. juditka53

juditka53 Fórum hercege

Sziasztok, szép estét Mindenkinek!

Szia Lujza!

Láttalak a híradóba a Manóval, ahogy behozták a képet rögtön tudtam, hogy Te vagy. Szegény kis kutya, nagyon örülök hogy meg tudtátok menteni. Meddig marad nálad?
    És most láthattuk a titokzatos doktorodat is.

sutimami57 kedveli ezt.
  17. András

András Kivételes tehetség

ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ én lemaradtam..... nem ismétlik????

sutimami57 kedveli ezt.
  18. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Ki tud segíteni?
    Tatusnál végre elértem a lekvárfőzés 4-ik szintjét. De sajnos a csatnit nem kaptam meg... Hol lehet hozzű jutni.

Nálam amikor 4-es lettem meg is kaptam..???? Érthetetlen.

Jutus

sutimami57 kedveli ezt.
  19. -East17-

-East17- Fórum elő legendája

Szia!

Annak idején aki nem telesítette az eventet, az nem is kapta meg a receptet. Utólag megvehető a Gazdaboltban 199 FA-ért.

sutimami57 kedveli ezt.
  20. stadler42

Lujza köszi hogy szóltál, a tv közvetítésről a 4-hetes kiskutya megmentéséről. Gratulálok neked és a dokinak,ahogy harcoltatok a kiskutya életéért. Végig néztem így mos már tv-keresztül ismerlek, és a féltve őrzött dokit is láttam.
    Még egyszer gratulálok mind kettőtöknek, minimum amit meg érdemelsz önzetlen munkádért.

________________________[​IMG]_________________________________

sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.