Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Szép és kellemes reggelt mindenkinek !

Évikém te nyitottad a nyugiházat a finom kávédal [​IMG] kortyolgattam is belőle. Ébredeznek a ház lakói Lujza a reggelid is nagyon jól néz ki, de most csak rá néztem mert úgy el vagyok telve. Megyek mert az állatok nem tűrnek ha éhesek, meg kell etetni őket. Aztán a farmon is indítani kell a munkát, nem lehet lazsálni. Később még jövök, ha a többiek is felébrednek.

Utoljára szerkesztett: 26.12.14
    eva550125 és sutimami57 kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Dénes és István.
    A Dénes férfinév a görög Dionüsziosz névből származik. Jelentése: Dionüszosznak ajánlott. A görög mitológiában Dionüszosz a bor és a szőlő istene. (Kemény Dénes vízilabdázó, edző)
    Az István férfinév a görögSztephanosz névből származik, illetve ennek latin Stephanus, német Stephan, szláv Stefán, magyar Istefán változatából. Jelentése: koszorú. (gróf Széchenyi István, a „legnagyobb magyar”)
    1898-ban ezen a napon Pierre Curie és Marie Curie francia tudósok felfedezik a rádiumot.
    1865-ben megszületett Róth Miksa iparművész, üvegfestő, mozaik-készítő.
    1985-ben meghalt Dian Fossey amerikai etológus.

A farm takarékon működik, nemesítés szintén, a piacon is csak végigrohantam a napokban, a pajtában csendesen gyűlnek a növények, állatok.

3. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Ahoj Mindenki!
    Gyönyörű napsütéses idő van!
    Éva,köszi a kávét!
    Lujza nagyon klassz a reggeli.És milyen szép a fátok!!!!!Elismerésem!!
    Mari,gondolom ilyen gyönyörűséges időben kabát föl és csavarogtok egyet....
    Rozimama a bannerod nagyon szuper!!!!!
    A farmon semmi extra,a vv-ben vendégek jönnek.
    További szép napot kívánok!!!

4. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Kellemes, szép napot kívánok Mindenkinek!

Hát, ez a cica gyönyörű...Egyre szebb...szívesen lennék nálatok macska!! :D :D

Itt is pihi van, sütni, főzni nem kell, mindenből van sok. Én még ma eszem, aztán holnaptól indul a diéta, mint rendesen.

A farmokon is nyugi van, a nagy farmon el indítottam a tenyészetet, bár nagyon nem szeretek szimplán tenyészteni, de nincs olyan állatom, ami kell a szilveszteri eventhez, így meg kell őket szaporítani. Nyugi van...Barátnőm volt itt felhozta a lakáskulcsot, megbeszélgettük az eseményeket, aztán nyugalmas, pihenős nap van...:)

Nagyon szép napot kívánok!

stadler42, eva550125 és jolanda1948 kedveli ezt.
  5. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Szép napot Mindenkinek!!

Képzeljétek, szálingózik nálunk a hóóóóóó!!!!!!!!!!
    Meg hideg szél fúj, szóval itt a tél!
    Nem is tudom, most kit irigyeljek... Pjotrot a napsütésért....
    vagy csak símán örüljek a szálingózó hónak...
    Látom mindenkinél nyugi van... kaja rengeteg... igazi pihenős nap--- csak enni inni kell....
    A farmon pajtatöltögetés.... csendben békében.. az állatok a jó meleg menüben, mert nincs szívem kirakni őket ebben a szélbe.
    Legyen békés szép a napotok!

6. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

Ági! De jó! Mi 1-kor értünk haza. Minden kipakolva, elrakva, holnapra mosás előkészítve.

Nagyon hideg volt reggel a Balatonnál, sűrű fekete felhők már gyülekeztek. Fújt is a szél.

Jó volt ez a három nap. Bár ebben a 4 csillagos szállodában érdekes dolgokkal szembesültünk.

A svédasztalos vacsorák hagytak kívánni valót maguk után.... Minőségben, mennyiségben.
    A reggeli valamivel jobb volt, de a választék is kevés volt.

A sütik jók voltak uzsonnánál, vacsiknál.

Az Emberek! HŰŰŰŰ, katasztrófa! Szégyeltük, hogy magyarok vagyunk.

A szállás nagyon jó volt, tiszta és szép volt minden.
    A 2 fiú jót lubickolt is az uszodában.
    A műsor, a szervezés, kétségbe ejtő volt.

Este fél 9-kor már leoltották a villanyt az étteremben, bárban, előtérben, billiárd teremben.....
    ????? Fura volt.....

Tegnap csodás idő volt, a parton sétáltunk, nézelődtünk. Minden tiszta! Egy szemét nem volt az utcán, a parton, az aluljáróban!

Mi azért jól éreztük magunkat, bár hízni nem tudtunk a 3 nap alatt.:)))))))

További békés pihenést kívánok mindenkinek... Jutus

stadler42, eva550125, jolanda1948 és 2 más kedveli ezt.
  7. sutimami57

Ági! Talán már van is hó felétek! Ha van, csak nézegessed, és örülj neki! Én is vártam a havat karácsonyra, de mivel utaztunk, jobb volt a száraz idő!
    Jutus! Akkor ez a kiruccanás vegyesen alakult, voltak benne jó, és kevésbé jó dolgok is......az ellátás hiányossága csak azért pozitív, hogy nem lettek plusz kilók....tudod, így jár, aki olyan finomakat süt-főz, mint Te, és bizony, az igények magasan állnak. Nálunk minden extra volt, a lányom is kiválóan főz, és csodás volt a vacsora, meg a tegnapi ebéd....most nem állnék rá a mérlegre..:D :D
    Órákon keresztül nem tudtam bejönni..nem értem, mi volt a baj, de ahogy látom, ez másnak sem sikerült..vagy a családi együttlét miatt nem jöttök..Ha igen, akkor Mindenkinek szép estét, kellemes ünneplést kívánok!

stadler42, eva550125 és jolanda1948 kedveli ezt.
  8. stadler42

Sütike tényleg igazad van, még ma is jöttek vendégek. Ez a karácsony már csak ilyen össze hozza a családot. Bár nem igazán érzem jól magamat, biztos be nyaltam valami vírust. De ahogy jött az este úgy tört ki rajtam még jobban.
    Holnaptól csend lesz a ház táján, és ki pihennem magamat meg majd csak rendbe jövök. További szép estét, és jó éjszakát.

sutimami57 és eva550125 kedveli ezt.
  9. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szép estét kivánok!

Huh, de hideg lett mifelénk.Most jöttünk haza, és bizony nagyon jól esett a meleg lakás, nagyon gyorsan be is csuktam a szellőzés után az ablakokat.Ma megint finomakat ettünk, ittunk és jókat beszélgettünk.újabb családi összejövetelen voltunk, és ami szem szájnak ingere, az minden megtalálható volt.Igen igen elhajoltam, a kenőcsös sütik oltárán.Hmmm, ha még tudnátok, hogy nem is egyet, sem kettőt fogyasztottam, hanem volt vagy három szelet is.Persze nem egyszerre, szép lassacskán.Nagyon szeretem, amikor a három generáció együtt van.

Most igyekszem a kis melegedés után, hogy a gazdaságban a dolgaimat elvégezzem, s utána még az ünnepi pihenést kihasználom..
    További szép estét kivánok!

10. András

András Kivételes tehetség

Sütikém! Való igaz, így legalább nem szaporodtak a kilók!

Tudjátok mi volt B. almádiban a leg meglepőbb?,

Az aluljáróban ahol elég nagy lehet a forgalom mert a partról és a pályaudvarról itt lehet a házakhoz menni, Fotó kiállítás volt!
    Egyetlen egy firka, graffiti, szakadás stb Nem volt a képeken sem!

De szeretnék már ilyet látni máshol is!!

És milyen érzés volt "csak" résztvevőnek lenni az ünnepi vacsorán? Furcsa mi?

A lányod miért is ne főzne jól amikor volt kitől tanulnia!

A 3 napos távollét után hozzánk is befutott 4 vendég..

Az unoka nővérem és az unoka bátyám, meg az unoka öcsém a barátnőjével.
    Még szerencse, hogy volt sütim itthon amit a múlt héten készítettem...

Volt itóka is, így jókat dumcsiztunk is...

Hát kellően hűl már a levegő! Talán jövőre kevesebb rovar repked körülöttünk....

Ági! Mekkora a már a hó???

Örülök, hogy jól alakult mindenkinek a Karácsony.... ez így jó!

Bocs, de most nem válaszolok, reagálok, mindenkinek az írásához, de örömmel olvastalak vissza benneteket.
    Tatus

sutimami57, stadler42 és eva550125 kedveli ezt.
  11. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Szép estét!
    Sajnos, nem maradt meg a hó... de legalább láttam hózáport...
    Ez is valami! Örülök,hogy szépen telt mindnyájunknak az ünnep...és megkapta mindenki azt, amire vágyott.
    Mert ahogy olvastalak benneteket, nem kívántatok aranyat, gyémántot...
    Csak egészséget, szeretetet, békét, és boldogságot a szeretteiteknek...ahogyan én is!
    Remélem, kérésünk meghallgatásra talál....és mindenki egészségben indul az új évnek..!!
    Vigyázzatok magatokra, holnap nem leszek, de utána jövök..

Jó éjszakát!!

12. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia Ági és jó reggelt kívánok Mindenkinek !
    Túl a Karácsony mindkét napján...immár készülődünk az Útra.
    Az ünnep első napján anyós és keresztmama látogatáson voltunk. Tegnap már fel sem öltöztem, mert az orromat sem dugtam ki a lakásból.. Igazi karácsonyi hangulat volt itthon. Szerintem a gyerekek szépen feldíszítették a fánkat. Én megcsináltam a karácsonyi pudingot....[​IMG]

Megérkezett a fagy is. A hó még nem, de várhat még 1 napot, mert holnap reggel indulunk autóval...., hogy messzebb szilveszterezzünk...

(Nem tapasztaltam belépési nehézséget a Farmon, mert a tájékára sem jöttem...:))

13. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép napot mindenkinek !! Én is megérkeztem !! Igazán szép családi napok vannak mögöttem , de kicsit el is fáradtam !! Ma pihenés lesz !! Főzni nem kell , mert ismét túl főztem magam !! Felénk is lehűlt a levegő , remélem a bacik végre kipusztulnak !! Hoztam a forró kávét !!

eva550125, sutimami57 és stadler42 kedveli ezt.
  14. jolanda1948

jolanda1948 Fórumprofi

[​IMG] Hú de korán keltetek.azért az én kávém is el fogy remélem.
    Nem voltam egyedül a hugom itt lesz télen,de elég nehéz tél elé nézek.Már meg szoktam az egyedül létet.
    Akkor főzök,vagy nem amikor akarok,és azt amit szeretek.Na mind egy majd lesz valami.
    Megyek bevásárolni,mert a szilveszter a klubba lesz,eddig 15 a létszám,majd még alakul.
    Sütök egy csomó kiflit,amit medvehagymás sajt krémmel töltök meg.Batyus buli lesz,ami úgy néz ki,mintha több maradna
    mint amit hoztunk.Itthon lencse gulyás lesz hátha ha ha sok pénzt hoz a házhoz.

sutimami57, sHaDoW_sOnG és stadler42 kedveli ezt.
  15. stadler42

[​IMG]Sziasztok szép jó reggelt.

Biborka friss voltál megelőztél, de a kávé nagyon finom [​IMG] és még meleg is. Letelt a karácsony az utcák ki haltak néha egy egy busz töri meg a csendet. Fő utcán lakunk de üres minden, hiányzik az utcai forgatag. A farm csendesen megy a maga útján, csak az állatok zsivaja töri meg a csendet. De elindulok és megetettem őket, közben Lavinának is viszek egy kis kaját. Ő is ünnepli ám a karácsonyt. és az ünnepi kaja neki is ki jár. Megyek később be nézek, további szép napot. Jolanda jó sütkérezést és jó bulizást.

sutimami57 és jolanda1948 kedveli ezt.
  16. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap János, bibliai eredetű férfinév, a héber Yohhanan névből, illetve ennek latin Johannus formájából) származik, alakfejlődése: Joannes → Joanes → Joános → János. Jelentése: Jahve megkegyelmezett. (Kóbor János énekes, rockzenész, az Omega együttes frontembere; Jean-Paul Belmondo francia filmszínész)
    537-ben ezen a napon Menas pátriárka felszenteli a Hagia Szophia székesegyházat és 1236-ban Julianus barát visszatér Keletről a távoli magyarok létezésének és a mongolok közeledtének hírével.
    1571-ben megszületett Johannes Kepler német csillagász.
    1923-ban meghalt Gustave Eiffel francia építészmérnök, gyáriparos.

Rendesen hideg lett ma reggelre, megyek is megtömöm a kazánt...

17. -elzemari-

Szép reggelt kivánok!

Mint olvasom, 1923-ban meghalt Gustave Eiffel francia építészmérnök, gyáriparos.Csodálatos dolog, amikor nem egy rövid életút alatt 91 év, maradt sok emlékezetes eredmény a háta mögött.
    Csak a legemlékezetesebb,ami minket is érint.
    az 1875-ben készült budapesti Nyugati pályaudvar.A pályaudvar vasszerkezete a maga korában technikai bravúrnak számított.
    a szegedi Belvárosi hid, 1880 decemberében kezdődött a híd építése - Feketeházy János és Gustave Eiffel tervei alapján.

S aki Párizsba látogat, mi az első, amit megtekint, a torony, a hires Eiffel torony.Az 1889-es világkiállitásra készült és az eredeti tervek szerint utána lebontásra került volna.Ám szerencsére nem igy történt és azóta sokan gyönyörködhettünk benne.324 méter magas, amiből a torony maga 300 méter.12 000 acéldarabból, szegecseléssel állították össze . Évente kb. 10 tonna festék kell felülete karbantartásához.
    Sokan és sokat gyűlölték a tornyot, számos csúf nevet is ragasztottak rá, mint a "Csúfság" vagy az "Öreg hölgy" neveket,de még ma is a világ egyik leghíresebb épületeként ismerjük.

Az idő igen csipős felénk, de csodálatosan süt a Nap, és beragyogja a szobánkat.Kivánok derűs napot és jó játékot...

sutimami57 kedveli ezt.
  18. kpe59

Pontosan ez volt a hátsó szándékom ezekkel a napi emlékeztetőkkel...
    Tovább gondolni és utána nézni pontosan, hogy is volt? Ki is volt, mit alkotott? Miért maradt fenn a neve?
    Van mikor én is itt ragadok a gépnél, mert csak kutatok és olvasok...

sutimami57 kedveli ezt.
  19. sutimami57

Sziasztok! Örömmel látom, hogy mindenütt jól alakultak-alakulnak a dolgok...Rozika, remélem, már jobban vagy!
    Nekem is sikerült meg fáznom az ünnepek alatt, de majd el múlik. Jutus! Jó volt csak vendégnek lenni karácsony estén...:) :) Igaz, a lányomnál mindig vendég vagyok, mert semmit nem enged csinálni....Néha jó, ha kiszolgálnak..:) :)
    Pihenésre vagyok ítélve most itthon is, délelőtt tévézés volt, ami nálam nagyon ritka. A gépen sem igen voltam.
    Reggel csak befutottam a feléig, aztán elfelejtettem, hogy itt még lenne munka..vettem egy titokfát. XL alma. Siralmas.

Kellemes délutánt, jó pihenést kívánok!

eva550125 kedveli ezt.
  20. -elzemari-

Akkor beleláttam a hátsó szándékodba???
    Sutike, bizom benne, hogy csak egy kis múló meghülés....

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.