Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. eva550125

eva550125 Törekvő

mÉG ÉN AZ ORROMAT SEM DUGTAM KI,DE SAJNOS KI KELL,PEDIG JOBBAN SZERETNÉNK MOST A MELEG SZOBÁBAN LENNI.A KÁVÉ NAGYON FINOM VOLT,KÖSZÖNÖM.nÁLAM FORDULT FEJJEL LE A MAI NAPOM.jÖTT A TELEFON,HOGY NEM TUDNÁK E ÁT MENNI AZ UNOKÁIMRA VIGYÁZNI,DÉLUTÁN 1 IG.MÉG A LÁNYOM DOLGOZIK DÉLELŐTT,A VEJEM MEG FŰTI BE A KEMENCÉT,HOGY A MALACKA MEG SÜLJÖN.MEG EGY KIS HÁZI KENYÉR.HÁT MIT MONDHATTAM VOLNA,HOGY TERMÉSZETESEN.HOLNAP UGYAN EZ A FELÁLLÁS,DÉLELŐTT ÁT MENNI,MERT EZEK A LOVASOK IGEN FURA EMBERKÉK,HISZEN MÍNUSZOKBA MENNEK TEREP LOVAGOLNI,ÉS A LÁNYOM VISZI ŐKET KI,MINT TÚRA VEZETŐ.DÉLUTÁN HAZA,AMIT AZ ÚTON UTAZÁSSAL TÖLTÖK,AZ MÁS FÉL ÓRA,DE CSAK ODA,ÉS VISSZA SZINTÉN.ÚGY HOGY UTAZGATOK.MÁR ELŐRE FÁZOM.HABÁR MOST KOCSIVAL MEGYEK,AZ EMBERREL,DE HOLNAP BKV MARAD.eNNYI A MAI NAPOMRÓL.

stadler42 kedveli ezt.
  2. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Jó reggelt !

Megjöttem nagyon hideg van, szegény papa is azt mondta ő már az idén nem megy ki. Hát mi is ketten szilveszterezünk a fiatalok meg inkább buliznak. Na de majd csak elszórakoztassuk egymást. Most megyek és össze szedem a virágtűzijátékot s el ültettem a következő adagot. Ma én is be be nézegettek többet, hátha itt lesz egy kis vigasság. Az este jolandával egy kicsit be pezsgőztünk a láda tetején, beszélgetés közben. Biborka Évi köszi a kávét [​IMG] és a reggelit.

eva550125 kedveli ezt.
  3. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Hát Éva nem irigyellek! Ámbár nekem is be kell ugranom Zegre, de egyelőre húzom tőle a fülemet nagyon. Sokkal jobb itthon a meleg lakásban, mint odakinn. Marika a buliban benn vagyok, remélem más is csatlakozik majd hozzánk:). Közben megkukkantom a tv műsort is hogy mire számítsunk estére.
    A torta a sütőben, ha megsül elmegyünk vásárolni, mert nincs itthon zselatin meg tejszín. Én balga megkérdeztem az egyes számú gyermeket, hogy milyen tortát kér, azonnal rávágta, hogy orosz krémtortát.
    48 éves, és még mindig jár neki a torta. Gyerekkorukban is én sütöttem nekik a tortát, ez azóta is alanyi jogon jár nekik:)
    A tesóm nagyon finom kelt tésztákat , pitéket tudott sütni, de a kenőcsös sütemény az én reszortom volt. Én mindig eleve két adagot sütöttem, mert ugyan a falu két végén laktunk, de a gyerekek mindig megjelentek, ha süteményt készítettem. Hogy honnét tudták, az azóta is rejtély. Még telefonunk se volt. :D Megettek otthon két tepsi almáspitét, aztán eljöttek hozzánk és közölték, hogy otthon nincs semmi sütemény. Persze én tudtam az igazságot, de azért sajnálgattam őket látványosan, hogy óóó szegénykéim, gyertek egyetek, nektek is sütöttem. Aztán a tesómmal jót nevettünk rajtuk.
    Most megyek a dolgomra, később jövök: Lujza
    Rozika! Látom, te is megérkeztél. Este én itt leszek, napközben majd rakok a tűzre, hogy jó meleg legyen.

eva550125 és Midronka kedveli ezt.
  4. jolanda1948

jolanda1948 Fórumprofi

[​IMG] Mindenkinek Boldog és sikeres Új Évet.
    Sütike legyen ám egy dögös fénykép a buliról.
    Erzsike szuper a menüd.Rozika jól éreztük magunkat tegnap.
    Érezzétek jól magatokat akár otthon vagy buliba[​IMG] Jövőre találkozunk

sHaDoW_sOnG és eva550125 kedveli ezt.
  5. Frankné

Frankné Fórum biztosa

Szép napot mindenkinek.

sHaDoW_sOnG és eva550125 kedveli ezt.
  6. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Szilveszter latin eredetű férfi név, jelentése: erdei, erdőben élő férfi. (Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász; Matuska Szilveszter kereskedő, a biatorbágyi merénylet elkövetője)
    1897-ben ezen a napon volt Brooklyn utolsó napja városként, 1898. január 1-jén New York Citybe olvasztották.
    1695-ben Angliában bevezetik az ablakadót.
    1968-ben először lépi át utasszállító repülőgép – a szovjet Tupoljev-144-es – a hangsebességet.
    1948-ban megszületett Donna Summer Grammy-díjas amerikai énekesnő.
    1877-ben meghalt Gustave Courbet francia festőművész.
    Szilveszter napja van ma, az év utolsó napja, melyet a világ számos országában megünnepelnek. Magyarországon hivatalosan munkanap.
    A népi megfigyelés szerint ma éjjel ragyogó csillagok szép nyarat és bő termést hoznak.

[​IMG] Időjárás jelentés: -14 fok van és ezt látom, [​IMG] ha ki akarok nézni az ablakon...
    Ennek már a fele sem tréfa, reggel a kazánnál kezdtem a napot, most megyek kicsit a konyhába... [​IMG]

eva550125 kedveli ezt.
  7. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG]Halihóóóó,
    én itt vagyok, és most tizóraira hoztam fincsi körözöttes kenyeret és egy jó gyümölcsös teát.Ha valaki úgy gondolja, hogy pertnerem egy tizóraira tegye meg.

Ma mi már a hideg ellenére megtettük a napi kint léti kvantumot.Egy kicsi vásárlás még hibádzott, szándékosan, hogy a levegőn lét meglegyen.Az már csak abszolút meglepetés volt a Papának, hogy a körülbelüli két kilométeres utat gyalog tesszük meg hazáig.Komolyan mondom, úgy éreztem, hogy az izmaim is lefagytak, de sebaj Mari, birni kell, ha már akartad, nem lehet meghátrálni, ezekkel a szavakkal buzditottam magamat.Azt gondolom, ennyit megért ez az év is, hogy igy búcsúzzam tőle.

eva550125 kedveli ezt.
  8. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

A gyümölcsös teára kapható vagyok, a körözött is jól hangzik...
    A kabátomat, illetve helyette a mellényemet már többször megszellőztettem és még fogom is, mert ha bent meleget akarok, akkor át kell sétálnom az udvaron a kazánhoz.

eva550125 kedveli ezt.
  9. -elzemari-

Szerencse, hogy nem kell nagyon nagy távot megtenni, mert ha a melegről kijön az ember, akkor egy darabig még egészen jól viselhető a hideg is.Vegyél csak Erzsike, nagyon fincsi a körözött, mi legalább is nagyon kedveljük.

jolanda1948 és eva550125 kedveli ezt.
  10. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Utoljára szerkesztett: 31.12.14
    sutimami57, eva550125 és -elzemari- kedveli ezt.
  11. -elzemari-

[​IMG]Rozika, örülök, hogy izlett, ha már tegnap nem találkoztunk, majd ma bepótoljuk...

Jut eszembe....
    Új év, új év, de melyik??????????
    Az európai kontinensen voltak idők, amikor nem január elsején kezdődött az új év, hanem ősszel a a betakaritás végén, vagy tavasszal, amikor újjá éled a természet.
    Ám a természethez való igazodást felváltották a vallásokhoz köthető kivánalmak.Az ókori Rómában is csak az i.e.5-6 században lett az év első hónapja /addig március volt/és a február eredetileg az év utolsó hónapjaként futott, csak az i.e.3.században ékelték be a január és a március közé....
    Végül számos naptárreform és új vallás megszületésést követően eljutottunk odáig, hogy a nyugati-keresztényi világban-vagy karácsonykor, vagy vizkeresztkor fordult az évszámláló.
    Az, hogy éppen december 31.én érjen végett az év, azt XII.Ince pápa rendelte el 1691-ben, és azért hivjuk szilveszternek, mert a római katolikus egyház igy emlékezik meg korábbi pápájáról a 335.december 31.én elhunyt I.Szilveszterről.

Ennyit az új évről.....

S találtam egy nagyon helyes képet arról, hogy milyen jó dolog is a humor...Cime:Társkeresés
    http://alliteracio.kepeslap.com/images/27559/humor.jpg

Csillagzafír és eva550125 kedveli ezt.
  12. boszibanya

boszibanya Haladó

szia mindenkinek szép napot
    [​IMG]nagyon boldog újesztendőt kívánok mindenkinek
    boszibanya, kacsa,malacka, egérke, jenőke

eva550125 és sHaDoW_sOnG kedveli ezt.
  13. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Boszibanya, nagyon köszönjük a jókívánságokat. nektek is nagyon boldog újévet kívánunk.
    A torta készül, nem kell kapkodnom, mert csak holnap jönnek érte.Addig szépen össze is érik. Majd megpróbálok megmenteni egy keveset kóstolónak.
    A körözöttet én is nagyon szeretem, ha maradt esetleg egy falatnyi, én vevő vagyok rá.
    Rozika! Ezek a cicák biztos nyalakodtak már egy kis likőrt. Jó lesz vigyázni rájuk. :D
    Marika! nagyon aranyos képet hoztál, jót mosolyogtam rajta.
    Most megyek vissza a boszorkánykonyhába, majd még jövök: Lujza

eva550125 kedveli ezt.
  14. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Szevasztok itt az év utolsó napja. Mindenkinek boldog új évet kívánok.
    A farmon folyik a csendes termelés. Úgy látszik ma sokan vannak a neten, mert farmon belül, egyik területről a másikra nem tudok átmenni, pedig minden sütit töröltem. Valamikor egyik moditól kaptam egy törlő programot, de nem találom. Tudtok segíteni?

eva550125 kedveli ezt.
  15. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Hát eljött az utolsó napja is az évnek...Készülődés folyik az estére.
    Boszibanya,Neked is Boldog Új Évet!
    Hugi,nekem ez jól bevált:ccleaner.com
    További szép délutánt!!!!

eva550125 és sHaDoW_sOnG kedveli ezt.
  16. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Én is befutottam !! Dagadó megsütve , ez még tegnapról elmaradt !! A körözöttből Én is csipegettem !! Marika ismét okosabb lettem a szilveszterrel kapcsolatban !! Köszönöm szépen , mindig élvezettel olvasom az írásaidat !! Lujza Sok BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT AZ ÜNNEPELTNEK !! Az Orosz krémtortát Én is imádom !! Szívesen csipegetnék belőle !! Most nagyon szépen süt a napocska 1/2-órácskát kint levegőztem , ezt minden nap megteszem , remélem kiöli belőlem a bacikat !!
    MINDENKINEK KÍVÁNOK BÉKÉS BOLDOG ÚJ ÉVET !! NAGYON JÓ EGÉSZSÉGET !! EZT KÍVÁNOM A FARMERAMA EGÉSZ CSAPATÁNAK ÉS MINDAZOKNAK AKIK SOKAT SEGÍTENEK , HA ELAKADUNK A JÁTÉKBAN , VAGY VALAMIT NEM ÉRTÜNK !!

sHaDoW_sOnG kedveli ezt.
  17. georga06

georga06 Fórum hercege

Moderátor által utoljára szerkesztve: 31.12.14
    sHaDoW_sOnG és -elzemari- kedveli ezt.
  18. -elzemari-

[​IMG]Drága boszikám,
    nagyon szépen köszönjük a jókivánságokat és irtóra örülnék, ha jövőre sokkal többször tudnálak itt látni.Ha megkérdezhetem, hogy a kezed hogy van?Javult már valamit?Kivánjuk Neked is, hogy az új esztendő hozzon vidámságot, derűt, egészséget és boldogságot .Ha valamit kifelejtettem mondjad, mert azonnal korrigálom, és kivánom azt is.

Hugi,
    sajnos nekem is voltak ilyen problémáim.A Mozillát letöröltem és újra inditottam s valamennyit javult a helyzet nálam is.

Lujza, azt szeretném kérdezni, hogy nem lehetne egy mostoha gyereknek hozzátok szegődni és egy évben két szülinapot tartani?Olyan jó lenne, mert akkor nekem is sütnél fincsi tortákat.Hmmmm de jó is lenne...

Georga, olyan drága vagy, hogy messze távolból is gondolsz ránk egy jókivánság erejéig.Nagyon szépen köszönjük és nagyon boldog új esztendőt kivánunk Neked is...

Most mit szeretnétek kapni?A tea meg volt.Most egy finom habos kávéhoz http://s2.images.www.tvn.hu/2010/11/19/04/43/www.tvn.hu_78924c4fdb6d1ef122d4c7620c89e1e6.jpg
    mit szólnátok, és egy kis apró linzerrel megspékelve.Tudom Pjotr neked inkább egy két sajtos rudacskával kedveskednék...

jolanda1948 és lujza5353 kedveli ezt.
  19. Dezső62

Dezső62 Törzsjátékos

Sziasztok!

Nagyon sok sikert, jó egészséget,sok boldogságot, minél vastagabb pénztárcát kívánok Mindenkinek az új esztendőben!

Boldog Új Évet Kívánok Villő, Borostyán és Brigesz nevében is!

Hoztam még vörösbort, fát vágtam!
    Érezzétek jól Magatokat! Dezső.

jolanda1948 és sHaDoW_sOnG kedveli ezt.
  20. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Marika!!!!! Az a kávééééééé!!!!! Hmmmm! Még a látványa is kész élvezet.
    Ha csak egy kicsit közelebb lennél, szívesen sütnék én teneked minden hónapban kenőcsös tortát, aztán a többiekkel közösen megennénk. De szép is lenne[​IMG]

jolanda1948 és -elzemari- kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.