Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép jó reggelt !

[​IMG] Meghoztam a finom gőzölgő kávét. Lulza gratulálok a szint lépésedhez nem semmi dolog volt reggel korán ennyi tp-kapni utánad. De már látom is a posta galamb [​IMG] viszi a kinevezésed. A költő gyakornokoknak üzenem ha már ilyen tehetségük van, ne hadják veszendőbe fejezzék be és tessék utána járni a ki adásának. Nálunk kacsingat a napocska, lehet hogy még viszi valamire ma és jó időnk lesz. Na megyek Lavinához mert már halom az ugatását, már biztos éhes. Viszek neki egy kis velős csontot, nagyon szereti.

2. fruska1

fruska1 Junior szaki

Rozimama!

Köszönjük a biztatást :) Igyekszünk-igyekszünk nem feladni!
    Én is most adtam Gombócnak enni. Borus és nagyon esös a reggel nálunk. Szürke az ég, a süvöltös is felébredt rázza a fáklombját.

3. András

András Kivételes tehetség

:D:DBiborka! Megbeszéltük! Kiálltam a teraszra, felemeltem a kezem és meg kezdtem a telepatikus bűvölést.
    "Menjetek, felhők, menjetek felhők!" -remélem kúsznak felétek?;)

Lujzikám! :music: :D Gratulálok! Ennyi Opera mellett, világjárás közben is sikerült a szint lépés! Csoda vagy!

Most akkor hajts rá, hogy Karácsonyra meglegyen a 10 millió! ;)

A verset meg elolvashatod most már itt is mert Fruska valahogy mégis megmentette.:D

Fruska! Az első regényem egy szerelmes, karrieres történet.

Egy francia lány elutazik Hawaai-ra, hogy 1 hónapig csak pihenjen és szebbnél szebb képeket fessen.
    Párizsban egy nagy kiállításra szeretné beadni a képeit.

Egy alkalommal meglátja őt egy híres színész-rendő-író páros. Az új forgatókönyvön dolgoznak és ehhez keresnek is főszereplőt.

Meglátják a lányt, de mire magukhoz térnek eltűnik.

Egymásra találnak, szerelem-konfliktus-film,-festői karrier-elválás-és így tovább.
    A vége meglepetés, mert ha leírom senki nem fogja elolvasni.:D:D

A másikban szintén van szerelem nem is akár milyen!

Egy építész mérnök hölgy, sikerek, nagy kihívás előtt utazik Conomóba a hercegségbe.

Itt szerelmek, kudarcok, emberrablás, boldogság, csalódások várnak rá.

Aztán az élet hozza a realitásokat, és megoldásokat, ami bármi lehet.:)

A harmadik témája társadalmi jellegű, fikcós megoldással, de ez még bizonytalan.

A családi erőszakra lenne egy megoldás...........

A negyedik: A családon belüli magány.....kialakulása, lehetőség a kilépésre ebből, vagy hogyan tovább...

4. marharépatartaléka

marharépatartaléka Aktív író

Sokkal szebb napot Kedveskéim!

Egész éjjel esett vagy épp ömlött az eső. Most is esik, nem is tudom, hogy fogok elmenni délután az orvoshoz, pedig muszáj lenne.

Lujza nagyon köszönöm, ,hogy küldtél egy kis napfényt, mert már azt sem tudom, milyen, ha világos van. Nálunk ugyanis még mindig sötét van, legalábbis szürkület, mert az a sok ronda felhő úgy rátelepedett a környékre, mintha csirizzel kenték volna be őket. Ráadásul hideg is van, amit aztán egyáltalán nem kedvelek ilyen kora ősszel. Még a végén szégyent fogunk vallani a nyarunkkal? Nem lesz idősebb hölgyek évszaka????????????????
    Az egyhavi előrejelzés minden napra rajzolt szürke felhőket, amikből esik valami.

Azt hiszem, tényleg meg kellene épiteni azt a bárkát, csak az a gond, minél többet gondolkodunk rajta, annál többe fog kerülni az épitőanyag, mert a kereskedők rájöttek, hogy csak ez az egy kiút van az özönvizből.

Kivánok Mindenkinek sok-sok napsütést, ha egyáltalán van még nap a felhők felett. Ági

5. fruska1

fruska1 Junior szaki

Szia András!

Ez ÓÓÓÓriási!!! Ügyes vagy! Szívből gratulálok!

Meg vásárolhatóak?

6. .sutimami.

.sutimami. Fórum ismerője

http://www.kepkereso.eoldal.hu/img/original/159/joregelt5.gif
    Sziasztok! A szép nap nem tudom, merre jár.....megint szakad az eső folyamatosan, már teljesen dilis vagyok tőle. Azért sem megyek sehova ma sem. :( Nincs kedvem semmihez, talán elköltözöm melegebb éghajlatra. Nálam az eső mindig rossz kedvet hoz, pláne, hogy nem is volt nyár..most aztán mindig fázni fogok. Ma is kényszerpihenő.....Talán holnap jobb idő lesz, bár nem tudok hinni benne, csak szeretném. Annyi öröm ért tegnap, hogy este bementem leszedni a farmokat, és bekukkantottam a Gazdakörbe, csak véletlenül. Megnéztem a szigetes feladatokat, a kincses szigethez szólót, mert már hónapok óta a kávéra gyűjtögetem az aranybanánokat, de mindig el megy másra.....hát, képzeljétek el, gondoltam egyet, hogy megpróbálom beadni a raktárban lévő kávét, amit még az eventkor termeltem, a Ti tanácsotokra, amennyit bírtam. Hát, csodák csodájára, elfogadta a kávémat, annak ellenére, hogy még nem vagyok jogosult a kávé termelésére. Ennek aztán úgy meg örültem, hogy azonnal neki álltam szépen át rendezgetni a Kincses szigetet, mert most már teljesen az enyém.......Ezzel be is fejezem a sziget hajszolását, a kávét kiváltom, még két ugrás, és utána csak pihenek a szigeten.....Mivel a rengeteg banán a kamra kiváltásához kell, azzal már nem foglalkozom, majd egyszer összejön. Na, jó hosszú voltam, de mit is csináljak szakadó esőben..Szép napot!

A kép linkre cserélése. /Laboviti/

Moderátor által utoljára szerkesztve: 2.9.14
  7. fruska1

fruska1 Junior szaki

Jutus!
    Véleményed szerint az erotikát hogyan lehet meg jeleniteni, ha nem képek formáját használja valaki. Pontosabban írásművekre gondolok, ami nem feltétlen napilap, hanem inkább az irodalom felé hajlik?
    Kérdezem ezt annak okán, hogy Benge nekem szegezte ezt a kérdést, szeretném ellenőrizni, hogy a neki adott válaszom pontos, illetve helyes volt-e?

Természetesen érdekelne más véleménye is.

8. kalmanbatyo

kalmanbatyo Utánpótlás-írogató

Hááát...Voltam Szelcepusztán, Derenken, Szögligeten, Jósvafőn... Szóval ott jócskán fenn, a felső ficakban.
    Csak úgy kivonatosan...
    Szelcepusztán van vitéz nagybányai Horthy Miklós volt vadászkastélya, amit mára remekül felújítottak, igazán csinos. Egy körbekerített részen dámvadak legelésznek. Van ott egy erdészeti tulajdonban lévő túristaház, ott volt a szállás. Aki óhajtotta, annak fácánleves és vaddisznó pörkölt volt a "hami".
    Derenk egy "halott falu". 1943-ban szintén Horthyék kitelepítettek egy egész falut, mert a vadászterület kellős közepén állt és jócskán zajlott az orvvadászat. Létesítettek ott egy emlékhelyet, nagyon érdekes. Lengyel gorál jobbágyokkal telepítették be annak idején és érdekes módon nagyon hosszú ideig, gyakorlatilag a kitelepítésükig alig keveredtek a környezetükkel. Bár nagyon erős volt az endogámia, mégsem korcsosultak, a nagy halandóság miatt a természetes szelekció igen erősen működött. Ez csak egy-két ízelítő abból, amit az emlékhelyen olvasgattam, de tényleg nagyon elgondolkodtató. Egyrészt maga a falu történelme és a szokásai, másrészt maga a tény, hogy fognak és kipakolnak egy komplett falut. Igaz a vezetőnk azt mondta, hogy akik elfogadták az ajánlatot, jobban jártak anyagilag, mert több és jobb minőségű földet kaptak, csak épp szét lett szórva a közösség.
    Derenk egyébként Szögligethez közel, Szád-vár tövében volt. Mellesleg Szád-vár volt az ország legnagyobb alapterületű vára - ha jól emlékszem.
    Jósvafőn hucul lovakat néztünk, jópofák, mindegyiknek egy fekete csík van a háta közepén. Állítólag ez az ország egyetlen tiszta genetikájú hucul ménese.
    Barlangban is voltunk, Vöröstónál mentünk be, nem Aggteleken. Pazar volt. SZÓ SZERINT PAZAR! Nem is ismerik annyira ezt az ágat, persze ez is az Aggteleki barlang részét képezi. Itt is van egy kisebb "hangverseny" terem, de itt csak kisebb koncertek és esküvők szoktak lenni, mert csak álló helyek vannak. Volt itt egy kis zenés-fényjáték... Halljátok simán gombóc került a torkokba (mi tagadás az enyémbe is) és volt aki el is pityeredett. Amikor lenyűgözi az embert a természet alkotta szépség...
    No hát nem olyan szép összefüggő beszámoló, mint amilyeneket Marika te írsz, de errefelé jártam.
    Lehet hogy ezt a vidéket is érdemes lenne beiktatnotok az úticélok közé.
    Ja, amit nem tudtunk megnézni, de szerettem volna. Színpetriben a világ legnagyobb könyvét és onnan nem messze az ország legkisebb lélekszámú települését (mondták, ha nem így van bocsi), a 9 fős Tornakápolnát. Van ott több ház is, de azok nyaralók, meg ilyesmi...
    Annak idején említettem, most megteszem megint...
    Van egy ismerősöm, direkt a kis példányszámú könyvek gyártására, kiadására állt rá. Nem ebből akar megélni, egyéb vállalkozása is van, ez csak amolyan kiegészítés neki. Persze ő csak elkészíti, nem terjeszt. Ha nem akarjátok egyből letarolni a könyvpiacot és elegendő a családi, ismerettségi körbe való "terjesztés" - ajándékozás, szóljatok, adok nevet és telefonszámot. Az érdeklődés ingyenes...max. a hívásköltség ;)

Sütike ügyes vagy, gratulálok a szigethez!

Utoljára szerkesztett: 2.9.14
  9. András

András Kivételes tehetség

A Setét Lajost ismered??? Én jóban vagyok vele.

10. fruska1

fruska1 Junior szaki

Ezt tölem kérded?
    Ha igen, akkor visszakérdezem, hogy a Levente (a néma) tud erről?

11. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Kalmó! Köszönjük! Kérjük a telefonszámot, nevet, és felvesszük vele a kapcsolatot.

Fruska! Levente is tud róla, mert Ő meg Sziliával kavar.

A kérdésedre a válasz: Az írásban megjelenő erótikát már Szaphó is sejtelmesen írta le. Az azóta el telt időben az irodalom olyan mértékben fejlődött, hogy kellő inteligenciával a testi, lelki kapcsolatot kellő szó kincsel meg lehet jeleníteni. CSók, simogatás, vágy..... ölelés, bujaság.... és így tovább Erre gondoltál? Jutus

12. Amice54

Amice54 Járnitanuló

Sziasztok, szép napot mindenkinek!
    Volt valaki kacsafutamon ? Én igen :)

ildiko44 kedveli ezt.
  13. fruska1

fruska1 Junior szaki

Szia!
    Nagy segítség lenne. Én szeretnék élni ezzel a lehetőséggel. Ha lehet.
    Hálásan köszönöm előre is.

14. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek!

A mai névnap Rebeka, héber eredetű női név, a jelentése bizonytalan, a legvalószínűbb értelmezése szerint üsző, de más megfejtések szerint jól táplált illetve megkötöző, megigéző.

Ugye milyen jó érzés egy egész sziget birtokosának lenni?
    Azt, hogy le lehet az event-ben megtermelt kávét adni, annak idején megtárgyaltuk, csak már régen volt és a feledés homályába veszett. Annál nagyobb volt a felfedezés öröme...

Semmi okod a szégyenkezésre, pontos képet kaptunk arról, hogy merre jártál és mit láttál, a képzelőereje meg mindenkinek kiszínezte saját ízlése szerint...

Ma reggel a megbízók felettébb jó ajánlatokkal bombáztak, sok 15 ezer feletti ár volt, néhány 20 ezer feletti is. Gondolom lesz ennek még böjtje is...
    Rackó is 20 %-ot adott egy órára, a kerék nem kényeztetett el, csak egy darab Kacsa Kata turbó trágyát adott.
    A tegnapi napomon okulva, ma először elintéztem a fontos dolgaimat és csak utána ültem ide a gép elé.

15. .sutimami.

.sutimami. Fórum ismerője

Halihóóó...nem tudtam belépni egy ideig, de most sikerült! Kálmán! Köszi a beszámolódat, jó volt olvasni! És a gratulációt is!

Jó lehetett ez a kis kirándulás, és az idő is kedvezett neki...sajnos, ez már a napokban nagyon elveszett....
    Erzsike! Biztosan beszéltünk erről annak idején, de elfeledtem...így tényleg öröm volt a felismerés, és a sziget birtoklása...bár, a hajóroncsok is el tűnhettek volna, elég rondák, de ez van. Nincs jó napom, de még lehet..lánykám hamarosan haza ér....

Most a kicsi farmon voltam reggel óta, és körbe jártam......bepakoltam egy csomó csillagot, és lett több száz gyógyelixírem, főzöm a turmixokat.....mire jó a rossz idő....

16. kpe59

Engem is várakoztatott a fórum ördöge sokáig, mire be tudtam lépni és el tudtam küldeni a hozzászólásomat...
    Még szerencse, hogy az előzményekből meg tudtam nyitni a régi fórumot, így nem voltak elvonási tüneteim.

17. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Mindenkinek jó étvágyat az ebédhez !! Mi már túl vagyunk rajta , korán reggelizünk , így az ebédre sem bírunk délig várni !! Lujza gratulálok a szintlépéshez , sutimama gratulálok a kincses szigetedhez . András !! Reggel megígérted , hogy felénk kergeted a fellegeket az esővel , de csak a forróság van itt . Sehol egy árva felhő .

18. kpe59

Egészségetekre az ebédet! Én most megyek, mert lassan kopognak a szemeim...

19. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[QUOTE=".sutimama

Most a kicsi farmon voltam reggel óta, és körbe jártam......bepakoltam egy csomó csillagot, és lett több száz gyógyelixírem, főzöm a turmixokat.....mire jó a rossz idő....[/QUOTE]

Szia Sütike annyit dolgozol most a szigeteden, biztos nem érsz rá a diétás ebéded elkészítésére. Ezért most készítettem ebédet neked, de l Lujzának is hadjál belőle. Mamadom biztos készít neki de hátha ez jobban ízlik neki.

[​IMG] A farmra[​IMG] lassúsággal jöttök, de remélem délután már többen leszünk. Biborka megy ez a dolog már nagyon neked, egész jó tanuló vagy. Erzsike eböl te is csillapíthatód az éhségedet.

Utoljára szerkesztett: 2.9.14
  20. kalmanbatyo

kalmanbatyo Utánpótlás-írogató

Ment a bagoly...Jutusnál landolt. Beszéljétek meg, együtt vagy külön-külön, szerintem egy kérdést megér.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.