Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Erzsike! Ha végeztél, tehetnél felénk is egy kört:D:D
    Nálunk ma egész nap hétágra sütött a nap, olyan jó idő volt, egész nap nyitva volt az ajtó. Én voltam a konyhatündér, spenót volt fasírt pogácsával, kakaó-krémes palacsinta.
    Az ifjuság pajtát takarított, a tesóm meg összeszedte az aktuális aknákat az udvaron. Hiába! Négy kutya, az 4 kutya. No, meg egy fél,mert már a pici is ott végzi a dolgát. Pedig senki nem tanította rá. Egyszer csak elkezdett nyüszíteni, a pelusa száraz volt, ő meg futott az ajtóhoz. Aztán kivittük (lépcsőzni még nem tud) , és szépen elvégezte amit el kellett végezni. Akkora kupacot rakott, minmt egy vimesdoboz:D.
    Most is kinn van, megsértődik, amikor behozzuk. De félek, hogy megfázik a kis meztelen hátsójával. A szőre le van borotválva a műtét miatt. Egyébként eldőlt, a lányomék örökbe fogadják. Hétfőn költöznek albérletbe, a kutyát is vihetik. Az ottani kutya elfogadta, játszik vele. Persze a kutyus még marad, majd ha teljesen rendbe jön, akkor kapják meg.
    Most elmegyek befűteni, mert már hűl a levegő.

-elzemari- kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Lujza, akkor jóhelyre kerül a kutyus, és végleg neked sem kell megvállni tőle...

3. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép jó estét !

Ma én is lementem a papával, igaz csak kétszer sikerült a ház előtt végig menni. De az is nagyon jól esett, utána sütöttem egy kis sütit nektek is hoztam belőle.

[​IMG] Igaz csak egy kis macska szem, de finomra sikerült. Az elébb egy hosszú levelet írtam, de valahová el szált nem tudom hová lett.

yellowfire, -elzemari- és sHaDoW_sOnG kedveli ezt.
  4. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Végül nem söpörtem, mert még vizes volt a délelőtti esőtől...
    Ez a kutyus egy igazi tünemény...

Ilyet még sosem sütöttem, pedig finom...

yellowfire és lujza5353 kedveli ezt.
  5. stadler42

lujza5353 kedveli ezt.
  6. kpe59

A receptem meg van, csak még valahogy nem került rá sor...

----------------------------------------------------------------------
    Az utolsó 16 takaróra várok...

Utoljára szerkesztett: 10.1.15
  7. -elzemari-

Rozika,
    meg is enném ezt a fincsi sütit, nagyon kár, hogy virtuális.Én még csak ettem ilyen sütit, de nem ismerem az elkészitését..

8. Csillagzafír

Csillagzafír Törekvő

Sziasztok!!
    Nagyon gusztusos ez a süti! Én rádiós tészta néven ismerem és nem meggyel, hanem lekvárral kenjük meg az egész tésztalapot és úgy tekerjük fel a két végét. Mákkal is finom! én is régen sütöttem.
    Ma egy aludttejes kevert tésztát, vaníliás-mazsolásat készítettem, nagyon finom lett. Gyönyörűen feljött, és csak úgy omlik a szájban. Leöntöttem csoki öntettel, raktam rá egy kis tejszínhabot. Kár, hogy nem tudom lefotózni és felrakni. Bár az íze úgy nem érzik, de látványnak sem rossz.
    Én azt sem tudom, milyen idő volt nálunk, reggel esett az eső, ki sem dugtam az orrom. Amikor szellőztettem állandóan esett.

Lujza! Örülök, hogy a Manó nem kerül messzire tőletek. Úgy látszik nagyon okos, tanulékony a kis drága. Lehet, hogy még lesz vele gond, tapasztalatom szerint az okos kutyusok csintalanok is. Bár szerintem ez egyáltalán nem baj! Na meg mi sem maradunk, hírek nélkül, remélem ha elkerül tőletek azért néha hírt adsz róla.
    További szép estét!

Marika!
    Biztos megtalálod a receptet a neten, nektek fél adag is elég lenne. Egy adagból négy rúd lesz, legalább is az én receptem szerint. Még valamikor egy kolléganőmtől kaptam a receptet, de ma már szinte mindent meglehet találni a világhálón! Kiheverted már a délelőtti esőzést, elázást? gondolom azért csak jó volt látni a kis kertecskédet!
    Eszter

yellowfire kedveli ezt.
  9. -elzemari-

szia Eszter,
    persze, hogy kihevertem, nem is volt olyan nagy trauma...Fel voltam öltözve, fázni nem fáztam, igy aztán teljesen felejthető volt a délelőtt.

10. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Rozika! nagyon guszta ez a sütemény, megyek és körbenézek ezügyben a neten. Ráadásul Eszter sütije is felkeltette az érdeklődésemet. Eszter elküldenéd a receptet?

11. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Remélem Hugi már javulsz?
    Én is "repkedek" mert a meleg támad felénk!
    Bár érdekes volt, hogy 2 napja még repkedtek a mínuszok, meg a hó is esett, ma meg szakadó esőre keltem.

Bukta-Ági! Nem olvastam -vagy csak elkerűlte a figyelmemet-, hogy milyen volt az "első" nap a munkában?

Lujzi! Ezek a kutyusok mennyire okosak?! Biztos a nagyok "tanították" Neki!;)

Rozika! Nagyon csábitó a sütid! Az elsőt! el is vettem..... köszi.

Eszter! A Te sütid is fincsi lehet..... olyan ügyesek vagytok!

Erzsike! Csak nem a sarat akaartad egy kupacba rakni?:)

Ahogy olvaslak benneteket, mindenkit kicsábított a januári nap!

Süti! Kilábaltál már a megfázásból?

Én ma "továbbképzésre" ugrottam le a trafikomba a főzés és mosás között.

Én is a dohányosok táborát szaporítom, csak a nyugdíjam nem szaporodik!:p

Így most kitanulom a cigigyártást....... Nem könnyű mesterség! Sok türelem, és kitartás kell hozzá ami nekem ebben az esetben nem volt......:D

Megvettem kedden hozzá minden kelléket, de a dohányból mindenhol volt csak a cigipapírban nem.
    Képzeljétek! Még A. is! -férjem, aki Nem dohányzik- próbálta tölteni, de nem sikerült.

Na, szóval ezért mentem le a kedvenc trafikosomhoz, aki nagy türelemmel tanitotta meg a gyártás apró trükkjeit!

Na most már elértem az inas szintet. A Mester címig, még van pár hónapom!:)

Na ennyit az én kis élményeimről...... nem is szaporítom a szót tovább....

Kellemes pihenést Mindenkinek Jutus

sHaDoW_sOnG és -elzemari- kedveli ezt.
  12. kpe59

Sár nem volt, csak vizes az esőtől...
    A fenyő tűlevele potyog a járdára, meg a tobozok, de hagytam békén az egészet. Nézelődtem kicsit, kerültem egyet az udvaron és bejöttem...

13. -elzemari-

helló Jutus,
    akkor neked bővült ma a Mesterségek völgye, mert belépett az új mesterség a "cigaretta sodrás" mestersége.Azt elfelejtetted leirni, hogy ha egy elkészül, akkor mit kapsz még érte, azon túl, hogy elszivhatod.
    Itt a gazdaságban, ugye különféle pluszok is vannak.Tapasztalat pont..búnusz százalékok...ez lehet hogy neked is jár majd ??.Ne add fel a mester vizsga úgy is később van, addig meg még sok az idő...

Ma olyan jó lett volna egy kicsit dumcsizni, de nagyon elfoglaltak vagytok...no majd legközelebb...
    További szép estét kivánok!!

A moziban van megint kérdőiv, harminc pontért...

Utoljára szerkesztett: 10.1.15
    yellowfire kedveli ezt.
  14. Csillagzafír

Csillagzafír Törekvő

Jaj, jaj! Recept?!
    Ennek a sütinek nincs receptje. Én a kevert tésztákat sajátságosan szoktam készíteni, recept nélkül. Találomra.
    Megpróbálom leírni.
    6 db. egész tojás, ebbe raktam kb 35-40 dkg cukrot, két vagy három vaníliás cukrot, robotgéppel habosra kevertem, hozzáöntöttem kb 1-1,5 dl étolajat, beleraktam egy jó csipet sót, robotgéppel alaposan elkevertem. Beleraktam kb. 50 dkg réteslisztet, fakanállal jól elkevertem és kb 2 dl, de lehet hogy 3 is volt mert csak úgy találomra öntöttem, aludttejet raktam hozzá. Beleraktam egy csomag mazsolát és óvatosan összeforgattam, hogy ne nagyon törjön az aludttej. Végezetül kb egy kávéskanál szódabikarbónát kevertem hozzá, sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsibe öntöttem és előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem. (szép piros lesz a teteje, félúton kisebbre szoktam venni a lángot, hogy a közepe is megsüljön, ez sütőtől függ, az enyém elég ramaty) Kihűlés után szeletelem, 10X10-es kockákra, de ha nem készítesz hozzá öntetet, magában is finom, akkor kisebbekre vágom. Ha kiborítod egyben akkor kettévágva töltheted krémmel vagy lekvárral, úgy is finom. A tésztába szórhatsz gyümölcsöt, szinte bármilyet akkor is nagyon jó. És laktató! Egy tartalmasabb leves mellé ebédtésztának is megfelel.
    A csokiöntet is recept nélkül készítem. Egy deci tejhez veszek egy evőkanál, nem túl púposan, lisztet, rakok bele kakaót fél literhez kb 3 evőkanálnyit, cukrot, na ezt nem tudom megsaccolni, de nem túl sokat, nem szeretem, ha nagyon édes. Apránként öntöm hozzá a tejet, csomómentesre keverem, végül felöntöm a maradék tejjel és sűrűre főzöm, közben darabokban rakok hozzá étcsokit, de ez el is maradhat, bár így finomabb. Ha kihűl, tehetsz bele kis rumot is, feldobja.
    Más sütikhez is szoktam ilyen öntetet készíteni például tejbegríz poharakban, kihűtve, kiborítva, csokiöntettel leöntve kis tejszínhabbal, esetleg a tejbegrízbe rétegezve gyümölcsöt, befőttet is lehet rakni. Tejberizzsel, őzgerincben is szoktam készíteni. Szeretem az egyszerűen elkészíthető édességeket és mivel recept nélkül, saját fantáziám szerint készítem, soha nem lesz kétszer ugyan olyan.
    Ja! Én szilikonos sütőpapírt használok, de ha kivajazod vagy zsírozod és liszttel kiszórod a tepsit, úgy is jó!
    Remélem nem voltam túl bonyolult!

Eszter

yellowfire és lujza5353 kedveli ezt.
  15. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Köszönöm Eszter! nem voltál bonyolult, már értem a lényeget, a többin a rutinom átsegít:)
    Jutus! Isten hozott a cigitöltők táborában. Én már évek óta így töltöm, nekem semmi gondom nincs vele. Illetve, mostanában vékony hüvelybe töltöm, specko töltővel, na, az néha megszívat még engem rutinos, öreg rókát is.
    Marika! A jutalom a cigitöltés után a gondtalan élvezet, amit csak egy dohányos érezhet:)
    Lassan én is elteszem magam holnapra, amikor is ismét én leszek a konyhatündér, mert a tesóm a gyerekeknek segít pakolni, mivel ő ezt szinte művészi szintre fejlesztette.
    Mindenkinek jó éjszakát: Lujza

yellowfire kedveli ezt.
  16. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

:D:D:D Marcsi!
    Ez jó! Mi a bónusz??? Lujzi az egyiket fent leírta, a másik, hogy 200 db után "kapok" a zsebembe kb 6-7000 ezer forintocskát, ami már tiszta haszon.......;)

És ami még valóban egy élmény! "Megdolgozok" a betevőmért........:D:D:D
    Lujzi! Azt mondod, hogy vékony???? Hát nekem még a "normál" vastagságút is nehéz tölteni, mert folyton elgörbűl.....

Na majd csak beletanulok.....

Eszter! Nagyon egyszerü kis recept..... és finom is lehet...

Én szoktam sütögetni. Csak nálunk az a gond, hogy a férjem édes szájú, de most fogyózik. Ha sütök vagy neki esik és folyton csemegézik, vagy 1 hét után ránk szárad........

A fiam csak meggyes rétest és a meggyes pitét eszi.

Tudod Marcsi lehet, hogy ma mindenki az itteni csevegés helyett élvezte a napsütést és a hétvégét...;)

Jó éjt Jutus

17. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !! Kandallót megraktam , kávét előkészítettem !! Tegnap családi nap volt !! Ilyenkor a farm háttérbe szorul !! Ma kicsit lazítok , majd visszaolvaslak benneteket !! A hó élolvadt , tegnap egész nap szakadt az eső !!

18. yellowfire

yellowfire Aktív író

szia ird le kérlek a receptet

19. stadler42

Szép jó reggelt !

Biborka köszi a kávét,finom aromája volt neki [​IMG] és még meleg is volt. Ma is száraz időnek ígérkezik, lehet még a nap is ki süt. Kedves yellowfire a süti valóban finom és mutatós, ha felmész a googlera macskaszem néven ki keresed, s ott pontosan le írja hogy kell el készíteni. További szép napot, és jó játékot.

20. András

András Kivételes tehetség

Szép jó reggelt a korán kelőknek!
    Biborka nagyon fincsi kávét hoztál...

Hó???? Mi az?? Itt csak mutatóban volt eddig. Estétől viharos szél fúj, rázza a fák ágait.

Rozika! Milyen népszerű sütit hoztál.

Én is szoktam keresgélni az interen receptet. Nagyon jók a kenyér receptek is....

Kellemes pihenést mára, és sok termést...... Tatus/J.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.