Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Ágota, a görög eredetű Agáta régi magyar formája, aminek a jelentése: a jó. (Kristóf Ágota magyar származású, Svájcban élő író)
    1771-ben ezen a napon hegyomlás volt a Déli-Dolomitokban, Alleghe város közelében. A Monte Piz-ről lezúduló sziklatömeg elzárja a völgyet, kialakul az Alleghe-tó.
    1800-ban megszületett Jedlik Ányos pap, tanár, fizikus, feltaláló és 1987-ben Kozák Danuta kétszeres olimpiai bajnok magyar kajakozó.
    2008-ban meghalt Edmund Hillary új-zélandi hegymászó, 1953-ban Tendzing Norgaj társaként a Mount Everest első meghódítója.

A farmon néhány állat van kint, póréhagyma és gyöngyvessző termelése folyik. A szigeten nappal elefántok, éjjel tevék vannak.
    A nemesítésnél póréhagyma van a soron, tíz indításból van három bónusz, 28 szuper trágya és 13.820 tp. Egy bónuszra várok még...

2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szervusztok, jó játékot kivánok!!

sutimami57 kedveli ezt.
  3. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Jó reggelt mindenkinek ma egy kicsit (nagyon) későn keltem, így a reggeli már nem esedékes, de hoztam egy jó meleg teát, ha van kedvetek teázni, gyertek. Nálunk reggel nagyon kellemes idő volt 8 órakor, de már hűl a levegő szél úrfi is megérkezett.

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  4. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

[​IMG]felénk is beindult a szél.
    Nyugalmas vasárnapot.

5. -elzemari-

Halihóóó,
    Lujza, igaz későbben érkeztem én is, de a konyhaszolgálat, -minő dolog-elvont a játéktól.Ám délután szivesen fogok veled teázni, persze, ha még marad belőle...
    Biborka kávéját ebéd utánra elteszem, igy aztán a dőzsölésnek nem szabhat határt semmi sem...

Tenyésztés sikerrel zárult felétek??

Jutus, igazad lehet, hogy a szép idő vonja el a kedves gazdákat a kis laza csevegéstől.....s ha rossz az idő???

lujza5353 kedveli ezt.
  6. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Marika! Ha rossz az idő, akkor meg kedvetlen a társaság. Nálunk már megeredt az eső is, fúj a szél, csúnya idő közeleg.
    Délutánra majd főzök friss kávét.
    A tenyésztés sikeresen befejeztem mindkét farmon. felhősor beüzemelve.
    A többiek, vajh hol lehetnek.???? Sütike is olyan ritkán fordul elő mostanában mint a fehér holló.

7. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Hát nem tudom mi vonj el a gazdákat a nyugiháztól, de megpróbálom egy ebéd utáni finom kávéval be csalogatni őket.

Nagyon finom kávé, [​IMG] higgyétek el jut mindenkinek.

sutimami57 kedveli ezt.
  8. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Rozika !! Köszönöm a finom kávét !! Megebédeltünk , lehet pihenni , ugyan is elkezdett szakadni az eső !! Délutánonként szoktam kimenni levegőzni , de most ez elmarad !! Tenyésztés befejezve , felhősor beüzemelve !! Jutus !! Ügyes vagy , hogy elkezdted gyártani a cigit , de pont most amikor jó nyugdíjemelést kaptunk ? :mad:Jó ezt nem gondoltam komolyan !! Nálunk nem cigizik senki a családban !! 30 évvel ezelőtt még a férjem nagy dohányos volt , de egyszer úgy döntött , hogy nem szívja tovább !! Szerencsére azóta sem vette elő !! A kávé mellé hoztam egy kis finom Amerikai krémest , jó kenőcsös ahogy szeretitek !! Nálam lehet a piacon kökényt kapni 15 612 csengőpengő az ára !! Jól jár aki most tud piacozni , nekem már csak akkor lesz kökényem , ha senkinek sem kell !! Van időm kivárom !!

Utoljára szerkesztett: 11.1.15
  9. kpe59

Reggel délnek repültek a vadlibák, ami azt jelenti, hogy hideg lesz.
    Most nyugat felé repültek, akkor milyen idő várható?

Néhány érdekesség a vadlibákról:
    1. A vadlibák csoportosan V alakban szállnak. Repülés közben mozgatják szárnyukat, s a levegõ felhajtóereje fenntartja a következõ libákat. Így lehetséges, hogy 71%-kal hosszabb távolságot tudnak megtenni, mintha csak egyetlen pár repülne. Tanulság: Ha egymást segítve dolgozunk, s közösségi szellemben végezzük a munkánkat, sokkal gyorsabban érjük el a célt.

2. Ha egy vadliba kirepül a sorból, és egyedül próbál célhoz érni, azonnal lelassul, mert nem segíti õt többé a levegõ emelõ hatása, amelyet a többi vadliba szárnycsapásai biztosítanak számára. Így gyorsan visszarepül a sorba, hogy repülése könnyebbé váljon a társai erõfeszítése által. Tanulság: Ha legalább annyi eszünk van mint a vadlibának, akkor együtt dolgozunk a közösséggel a közös cél érdekében.

3. Amikor a vezetõ liba elfárad, egy másik veszi át a helyét az élen. Tanulság: A közösségben el kell fogadnunk egymásrautaltságunkat, s a megfelelõ pillanatban átadni vagy átvenni a munkát éppúgy, mint a vezetést.

4. Repülés közben a hátsó vadlibák hangosan gágognak, hogy az elsõket erõfeszítéseikben bíztassák. Tanulság: A közösség nem létezhet szurkolók nélkül, és fontos, hogy a gágogás bíztató legyen.

5. Ha egy vadliba megbetegszik, két társa leszáll vele, s addig együtt maradnak, míg meggyógyul, vagy elpusztul. A libák ezután visszatérnek a saját közösségükhöz, vagy hármasban, vagy már csak kettesben. Olykor egy másik közösséggel repülnek, míg el nem érik a sajátjukat. Tanulság: Ha annyi együttérzés lenne bennünk, mint a vadlibákban, átsegítenénk egymást a nehéz idõkön, ahogyan õk teszik.

Rozimama, Bíborka! Ez így nyerő párosítás, jól esne így ebéd után...

sutimami57 és Csillagzafír kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Halihóóó...
    kék a kökény recece, ha megérik fekete.....tralala.. lalala,....Felénk nincs egy fia darab kökény sem, Biztosan megfagytak a bokron.bezzeg, ha majd készen lesz az Ártány kapitány délre költözése, a kutyának sem fog kelleni már.

Kávé, kenőcsös süti, húúú de jó is lenne, a látványa is nyálcsorgató...

Ma újra üzentem a nagymamának, hogy ne várja a farkast, mert felénk a piacon nagyon jó az ára.Igy aztán össze is fogdostam mind a hármat és kivittem a piacra.Nem trudom mi lehetett talán farkasvész, de összesen tizenhárom gazda hozta el a farkast, hogy szintén árúba bocsássa őket...Persze ez nekem jó, mert korábban bezártam őket, mert nagyon lement az ára...

Megnéztétek a mozit, igaz a gépész nem volt ott, de tegnap hoztak kérdőivet, amit aztán harminc pontal jutalmaztak is..

Tényleg Sutikeeeeeeee, merre vagy?????????????
    Jolanda , olvasom, hogy sikeresen adja le a kilókat, ide bezzeg nem jön....
    Hugi, biztos unokázik....
    Fruskának vajon hol tart a könyv kiadása???
    Brumigazda is hogy elmaradt...
    Mind a két Ági hiányzik nagyon!!

sutimami57 kedveli ezt.
  11. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Marika, hallottam, hogy éppen engem szólítottál, és hamar jöttem is, már úton voltam.

Zűrös volt a tegnapi napom is, én még nyugodtan beteg sem lehetek. :)
    Lemondtam a tegnapi pótszilvesztert, mert ha engem ott mindenki végig puszilgat, tömegkatasztrófa lehet a vége. Nem örültek annak, hogy nem megyek bulizni, de hát, ha beteg az ember, akkor nincs jól, ugye...ebéd után hív a barátnőm, hogy feltétlenül menjek le hozzájuk, mert hogy muszáj, valami galiba van. Hát, én mentem.....Meglepetés....néhány barátommal együtt vártak, mert hogy engem ki kell kúrálni a betegségből, hogyan lehetnék ilyen állapotban.Kúráltuk a náthámat......Éjfél közelében érkeztem haza, elég jól vagyok..:D :D

Jutus! Mi is töltjük évek óta a cigit, bele kell jönni, nem nehéz ám...sok múlik azon, milyen a dohány, én akkor tudom jól csinálni, ha száraz.

Event mind a két farmon kész, vagyis a kicsin még estig készülnek a takarók. Nem terveztem végig, de valahogy így alakult.
    Marika, gratulálok a tenyész bocidhoz! Én is raktam pár házikót, csak olyan lazán, ha bumm, akkor bumm..siralmasan jöttek nálam, csak a kötelező, véletlenül sem ugrott egyet sem......nem igazán a szívem csücske ez sem.....

Hát, ez van.......kellemes délutánt, jó pihenést!

-elzemari- kedveli ezt.
  12. -elzemari-

Helló Sutike, hallottam már a kertek alatt a sietős lépteidet.Jó hogy ide értél.Nagyon rendes barátaid bannak, hogy ha nem mész, akkor egy kis erőszak az nem árt.A lényeg, hogy már jobban vagy.
    Nagyon örültem... az Zűrtehénnek, igaz a gazdaságban is tudtam volna használni, de a bugyellárisomnak jobban jött.Nagyon ritkán ér engem ilyen szerencse, és ezért nagyon is becsülöm..biztosan soká lesz megint....

sutimami57 kedveli ezt.
  13. sutimami57

Marika! Hol készíted ezeket a gyönyörű maszkokat? Maja maszk, csuda jól néznek ki...nálam még a környéken sincs ilyen lehetőség, de olyan szépek, ha ki lehetne venni a játékból, fő helye lenne a lakásban. :) :)Imádom az ilyen tárgyakat..:) :)

-elzemari- kedveli ezt.
  14. kpe59

Látom előkerültél, akkor visszahívom a keresőosztagot, mert már elindítottam érted...

sutimami57 kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Van nekem egy öreg sámsán ismerősöm, és ő faragja ki nekem ezeket a maszkokat,.....ám ha nincs kedve, akkor a játékórám készit nekem maszkokat...

Beállok én is a vadlibák sorába és elhúzok v alakban...Hiába jövök, a kávét megittam, a a kenőcsös sütit megettem......na kész...

sutimami57 kedveli ezt.
  16. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Sziasztok !

Ramaty egy időnk volt ma is..:( Bár nálunk tegnap sem volt meleg - így kevésbé esett rosszul a mai esős idő..)
    Befejeztem a tenyésztést. Túl nagy eredményem nem volt. Elment egy rahedli albínó denevérem, de valahogy mindig kikerülte a legnagyobbat.., sőt még az azelőttit is..
    Oda van egy rakat szupertápom, de nem bánom, mert ez a Játék....:)

sutimami57 kedveli ezt.
  17. -elzemari-

Szia Kopi,
    nagy a gyanum, hogy a Tél úrfi kopogtat de nagyon...

sutimami57 kedveli ezt.
  18. sutimami57

Nekem is az az érzésem...nálunk egész nap esik az eső, a lehető leg rosszabb, de délutántól már a szél is fúj...itt legalább jó idő van..:) :)

-elzemari- kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Na látod, azt hittem, hogy csak úgy elmész itt az ablak alatt és be sem nézel...Végül is, azt gondolom, hogy lassan itt van január közepe és még olyan nagyon hideg eltekintve attól a egy két héttől még nagyon nem is volt.Bááár nagyon remélem, hogy majd amikor a Tavasz tündérnek kellen jönni, nem lesz elnapolva, mert a Tél urfi még mindig itt kalandozik...
    Jobban vagy már??

Hoztam egy kis humort is...

Megy az uton egy öreg bácsi,megbotlik és ráesik a szatyorra amit éppen cipelt.
    -Jaj,a tojásaim!-kiált fel fájdalmas arcal.
    -Tojás volt a szatyorban?-kérdezi egy arra haladó asszony.
    -Dehogyis. Tele volt szeggel!-feleli bánatosan az öreg.

Egy idősödő nő felszáll a buszra. Egy úriember egyből felpattan, hogy átadja a helyét.
    Erre a hölgy
    - De kérem, én előmelegített helyre nem ülök!
    - Akkor üljön a jegesmedve lábára!
    A hölgy megdöbbenve odamegy a sofőrhöz
    - Maga halotta ezt?
    - Hogyne.
    - És nem tesz semmit?
    - Mégis mit csináljak? Forduljak észak felé?

Két öregúr üldögél a nyugdíjasház kerti padján. Egyik odafordul a
    másikhoz és így szól
    - Te Béla, én 83 éves vagyok, és tele vagyok kínokkal és fájdalmakkal.
    Tudom, hogy te is korombeli vagy. Te hogy érzed magad?
    - Én úgy érzem magam, mint egy újszülött.
    - Valóban? Mint egy újszülött?
    - Igen. Nincs hajam, nincs fogam és azt hiszem, bepisiltem.

sutimami57 kedveli ezt.
  20. sutimami57

Na, most aztán ki is nevettem a szememből az álmot..:D :D Köszi, Marika! Jópofik! :D :D
    Elég jól vagyok, hála a tegnapi gyógyító kezelésnek...tényleg, jobban érzem magam...persze,a makk egészséges állapot még messze van, de ilyenkor már félre teszem a bajokat. Két nap nagyon brutális volt...) :)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.