Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !! Az eventet kisebb nagyobb sikerrel befejeztem !! Az állataim nem lettek meg , de így is örülök !! Az a fránya vigyorgó csillagfürt nem akar hozzám jönni !! Talán legközelebb több szerencsém lesz !! Paszuly beüzemelve !! Az eső még mindég szakad !!

2. Koppi

Koppi Fórum elő legendája

Szia !
    A Fórum Ördöge megint munkálkodik, mert simán behozta az idézetet hsz.-ként..:(

Hozok én is kávét, hátha kevés lesz...
    A fogsort illetően én is úgy vagyok vele. Nincs gondom rá...:)

A Lizin mindössze 15000 választ el a teljes állatos tp.-t ől

A másik helyen az utolsó sorozat gaz érik...utána ól szellőztetés lesz.
    Remélem még belefér...

Utoljára szerkesztett: 20.1.15
    lujza5353 és eva550125 kedveli ezt.
  3. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Jó reggelt mindenkinek!
    Kopi! Szerintem még belefér van még 58 óra.
    A csipikén még felröppenőkre várok, de ott kevés a szupertrágyám, ezért rózsát csak az utolsó nap rakok ki. Nem tudom miért, de azon a farmon mindig kevesebb felröppenőt kapok, pedig ott is fullon van a rúnám.
    Hoztam egy kis reggelit, hogy jól induljon a nap, aztán megyek készülődni operába. Legyen szép napotok: Lujza

sutimami57 kedveli ezt.
  4. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok jó reggelt !
    Nagyon ködös időre ébredtem, nyálkás vizes nem szeretem idő van. A földeken csendes termelés folyik, mindenütt csend nyugalom van. Valahogy ez a virágos felhő, nekem nem tetszik szerintem jobban járok ha le szedem mindet akkor legalább tpt- többet ad. Mert virágot nem ültettek mindég, és azokra adja a tp de lehet hogy nem jól tudom. Köszi a kávét és a reggelit, minden finom volt.

5. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Fábián, latin eredetű férfinév, a Fabianus névből származik, jelentése: A Fabius nemzettséghez tartozó. A Fabius nemzetségnév valószínűleg a faba (bab) szóval függ össze, a jelentése így babos vagy babtermesztő. (Quintus Fabius Maximus Verrucosus Cunctator, Hannibál ellenfele)
    1986-ban ezen a napon Franciaország és Nagy-Britannia megállapodást köt a La Manche-csatorna alatti alagút megépítéséről.
    1775-ben megszületett André-Marie Ampère francia fizikus és 1920-ban Federico Fellini olasz filmrendező, forgatókönyvíró.
    1270-ben meghalt Boldog Özséb, a pálos rend megalapítója és 1984-ben Johnny Weissmüller erdélyi német származású amerikai versenyúszó, filmszínész (Tarzan).
    Ma van Szent Sebestyén ünnepe a katolikus egyházban.
    A népi hagyomány szerint a mai az első tavaszébresztő nap. Ekkortájt kezdenek a fák mézgásodni, nedvet szívni.

Az este még négy raktér hiányzott így csak ma reggel tudtam felmászni a felhőre. Megállapítottam, hogy szép a kilátás... (14.910 Btp és 6.580 Tp)
    A nemesítésnél a tönkölybúza szórakozik velem...

[​IMG] Figyelem! Figyelem! Szolgálati közlemény: Barkácsolni szeretnék, csak kevés a deszkám...

Jól tudod...
    Lezárási idő: 48 óra
    Amit nyújt:
    30% TP bónusz virágok esetében 24 órán át
    10% TP bónusz event növények esetében 24 órán át
    10%-kal rövidebb érésidő virágokra 24 órán át

Ezért nem szimpatikus nekem sem, bár én vetek néha virágot, majd akkor aktiválom, ha nem felejtem el, addig a rávalók a kincses szigeten hozzák a hasznot. Az event növényre adott 10% tp nem számottevő mennyiség, amiért én beindítanám...

sutimami57 kedveli ezt.
  6. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Befutottam....eddig szabad a délutánom:)

Nem is tudom, mit kezdjek magammal......:D :D Jó sokat olvastam megint, és mindig öröm látni a kedves társakat, Buktácska!!!! Olyan jó, hogy néha itt vagy! Írjál magadról, hogy vagy, mi van Lacikával? A hódokkal?

Örülök, hogy az event végefelé mindenkinek sikerül, amit tervezett! Lujza, szépen haladtál a Csipikén is, hasonlóan, mint én a kis farmon. Jó ez...csak így tovább. Állatozom mindenhol, nagyon unalmas szedegetni őket, ezért nem szeretem én az ólakat..ott lehetne ülni egész nap, és etetgetni őket, ha lenne időm.
    Azért szaporodnak lassan.....

Drága Jutus, aranyos vagy, hogy próbálsz helyre igazgatni a jó tanácsoddal, lehet benne igazság is, de tudod, én remek szervező vagyok, abból gondolom, hogy a családban is, és a barátokkal is mindent velem szerveztetnek, mert akkor biztosan jól sikerülnek a dolgok. Röviden annyit tudnék mondani, hogy uralom én a helyzetet, ahogy kell, de egyszerűen szólva, minden az én dolgom. Férjem dolgozik, én itthon vagyok, és mindenre rá érek, van időm bőven...mondja ő.....
    A házi munkába nem segít be soha, mert nem szereti, főzni nem tud, minek, tudok én..ez a válasz. :) :) :)

A ház elég nagy, közel 100 négyzetméteres, így van mit takarítani, én fűtök, behordom a fát, és mivel a nappali, étkező, előszoba, konyha nyitott, a kandalló a nappaliban van, minden nap kell takarítani, mert száll a por...stb.Minden nap főzök, a férjemnek rendes ételt, nekem diétásat. A napi ügyintétzések, posta, bevásárlások, minden az én dolgom, mert a postára, vagy a boltba senki nem megy el helyettem. Nem akarok ám én panaszkodni, mert nem is szoktam, csak most egy kis helyzet elemzést tartok..:D :D
    Szóval, be osztom én szépen az időmet, de mindig jön valaki, általában segítség kell, vagy valami egyéb, és akkor már borul a napirend.
    Biztosan én is hibás vagyok, de szeretem, ha van nyüzsgés, nem unalmas az életem. Aztán, a gyerekeknek is mindig kell valami...intézni való, főleg a lányomnak a dolgait kell intéznem,mert ő soha nincs itthon.....szóval, zajlik az élet...:) :) :)

Nem is tudom, eszembe jut-e még valami......ki kell vinnem a kicsi kutyát sétálni, utána meg kell kefélni.....:D :D

-elzemari- kedveli ezt.
  7. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szervusztok...

Még ilyen szontyolodott időt, mint ami felénk van.Olyan esne is meg nem is.
    Látom az eventet sokan már befejeztétek, és vigan ültetgetünk a földeken.
    A múltkoriban ültem egy kicsit megint a Gangon és festék palettáról is beszélgettek a gazdák.Miután amiről ott folyik a téma,én ha megfogadtam, nem csalatkoztam benne. Igy aztán összekapkodtam a pulykákat, a festékes tubusokat átnéztem, hogy nem száradtak e be, és most nagy vidáman nyomogatják a szines festék tubusokat a pulykáim.
    A kovácsműhelyem is teljes műszakban dolgozik, mert az a temérdek piros lábas, ami itt el fog használódni, no, az kivánja a sok munkát.
    Igazán nagy elképzeléseim nincsenek, hogy mit is ténykedjek most, jól is esik egy kis pihenő a farmon.A virágos felhővel én is úgy vagyok, hogy nekem többet jelent a tapasztalatpont, és ennek megfelelően kinn vannak a szabadban.

Sutike, az már biztos, hogy nem unalmas az életed.Nyüzsi van, de ez valahol Te vagy.El nem tudom képzelni, hogy csak ülnél egy széken és néznél hogy most mit is csináljál....

sutimami57 kedveli ezt.
  8. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Hát, valóban, ez én vagyok....:) :) :) Soha nem tudtam elülni, és csak úgy lenni a világban....persze, én mindenre kapható vagyok..:) :) De most kiülök a gangra..:D :D

-elzemari- kedveli ezt.
  9. -elzemari-

Erzsike, láttalak, amikor felmásztál a felhőre, integettem is, de nem néztél arra...
    A deszka kevés?Igen felénk is nagyon elhasználódott, amikor szögeltem és épitettem az ólakat.A közlemény elfogadva, és szintén csatlakoznák én is hozzá....
    A tönkölybúzánál meg ne hagyd magadat, úgy is te fogsz győzni....

Sutike, a szvetteredet azért kapd magadra, mert nem egyhamar fogsz onnét szabadulni!!

10. kpe59

Nem nagyon tudtam nézelődni, mert azzal voltam elfoglalva, hogy megtaláljam azokat az ágacskákat, amik nem szakadnak le alattam és minél hamarabb a tetejére érjek...
    Küzdök [​IMG] a tönköllyel fáradhatatlanul...
    Hét bónuszom már van, amiből egyet sem fogok használni. A számomra fontosat nem akarja nekem adni a smucig... [​IMG] Úgyis addig könyörgök neki, míg meg nem könyörül rajtam...

11. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Sziasztok !

Hoztam egy kis szint ebbe a zord időben. Nagyon nehezen jöttök be, pedig ha dumcsiznánk jobban telne az idő.
    Mindenkinek sok dolga, és intézni valója van. Marika én se teszem ki a virágokat, pedig megvan mind. Pluszba is van 3-db és együtt az egész már sok tp jelent.
    Sütike: te aztán nem unatkozol, te mindég találsz elfoglaltságot. De te így vagy jól, így szoktunk meg.
    Aki rá ér azért csak nézzen már be egy kicsit trécselni. Erzsike te meg vívd meg, sikeresen a harcodat a tönköly búzával.

eva550125 kedveli ezt.
  12. -elzemari-

Fáradhatatlan vagy, az már biztos....Csörte itt, csörte ott a végén úgy is te győzöl!!

Rozika, igazd is, van, dumcsizzunk, milyen napod volt ma??

Jolanda, az igaz, hogy bekukkantottál, és.......nagyon ritka vendég vagy megint,Mesélj merre járkálsz, mi újság van a klubban???

13. kpe59

Velem szemben nem sok esélye van az biztos...

14. -elzemari-

A sok nemesités eredménye meglátod az lesz, hogy a végén elsőre megadja, amit szeretnél...

15. kpe59

Eddig a rozzsal volt legnagyobb szerencsém. Ott négyet indítottam és megkaptam a kettő nekem valót.
    Most némiképp rosszabb az arány...

A mogyorótól indultam felfelé.
    Valamiért kimaradt a sárkányfű és a fokhagyma, a rózsát tudatosan hagytam a végére.
    A szegfű után sorra veszem a két kimaradtat, aztán haladok a rövidebbekkel visszafelé.
    A gomba már kész van, a rózsát meg azért hagytam ki, mert annak az ára a piacon a legalacsonyabb...
    Pár növénynél meg van a szuper trágyás bónusz, a többinél már arra nincs szükségem, csak az érés, víz és trágya gyorsítókat céloztam meg.

16. -elzemari-

Rozika, most akkor hogy is van ez?Csak invitálsz és te pedig távol tartod magadat a dumcsitól??

Erzsike, bocsánat, azt gondoltam, hogy már meguntad a kérdezősködésemet és egy suhintással letöröltem a kérdésemet.elnézést!!
    Köszönöm!!

A nemesitésnél a tapasztalat pontokat vettem először célba, hogy a haladásomat jobban tudnám elősegiteni.Ám a csere mindig felejtőbe ment, igy most kicsit csökkent a figyelmem iránta.Ám amikor jössz az eredményekkel, mindig kapok egy villanyütést és újra előkapom, hogy majd egyszer jó lesz valamikor....

Milyen érdekes, ma már, olyan igazi gazdák vannak, és most látom, hogy sajnos nálam gondok lettek.....voltak....

17. kpe59

Már rendet tettem...
    Válaszolok én a kérdésekre, csak nem mindig vagyok itt azonnal...

18. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Sütike valahol megértelek, nálam is hasonló a helyzet. Mára takarítást terveztem, de én tervezek a család közbe szól. Az öcséméknél a pince mennyezetét javítják, ezért a pincehelyiségekből ki kell pakolni. Az a szerencsétlen kis helyiség úgy meg van rakva, hogy csak oldalazva lehet bemenni. Kétszer fordultam Győrből, de nem szúrnak ki velem , mert holnap felakasztom az utánfutót és úgy jelentkezem szállításra./ nekik nincs kocsijuk/ Ennek a mennyiségnek egy része ha kész a felújítás vissza megy Győrbe.
    Csütörtökön szintén utánfutó fel, irány Győr szenet venni, mivel aki eddig hozta annak rossz a kocsija.
    Igaz nem is akarok sokat venni, mert őszig csak porosodik.
    A farmon a kaméleonok,sorakoznak egypár tehén kacsa és pulyka társaságában. Nyugis termelgetés folyik.
    Erzsike igazad van egy rozs nem fog ki rajtad.
    Rozi mama, én is végignéztem a virágos felhőt,ezért úgy döntöttem, csak akkor aratom, ha virágokat termelek.
    Na mára már sokat locsogtam, mindenkinek, kellemes délutánt.

sutimami57 kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Hugi,
    dehogy csacsogtál sokat, jó volt olvasni, hogy milyen sokat tudsz segiteni az öcsédéknek.Milyen jó, hogy ilyen jó testvérek vagytok, hogy az úttőrő ott segit ahol tud!!
    Ugye milyen jó egy kis nyugi?

Megyek hozok egy kis acetont, hogy a ragasztót felszedjem a székemről, mert fene mód itt ragadtam...Ám előtte még egy két humor morzsát széthintek, ...

Egy idős házaspár harmincadik házassági évfordulóján egy szigetre utazik, ahol a legenda szerint olyan csodálatos fürdő van, amiben megfiatalodnak az emberek.
    Az üdülésről visszatérve a lányuk várja őket a repülőtéren, de sehol nem látja a szüleit.
    Egyszer csak odalép hozzá egy fiatal nő, karján egy csecsemővel és megszólítja
    - Lányom, én vagyok az. Ugye nem ismersz meg? Megfiatalított a csodaforrás.
    A lány döbbenten kérdezi
    - Mama, de ki ez a csecsemő?
    - Az apád. Ez a hülye elaludt a vízben.

-Anyuka,kérek ötven forintot. -Minek az neked? -Oda szeretném adni egy szegény,idösebb néninek. -Es hol az a néni? -Ott van a mozipénztárban.

Az idös néninek elintéznivalója van a hivatalnál. A papirok kitöltése után a hivatalnok mutatja a néninek: -Itt tessék aláirni. -Hogy irjam alá? -Hát,ahogy a leveleket szokta. -Rendben. A néni irja:,,Sok-sok szeretettel Nagymami.

Egy férfi elment meglátogatni a nagyapját. Mikor odaért a házhoz, döbbenten látta, hogy az öregúr épp hintaszékében ül a tornácon és deréktól lefelé teljesen meztelen.
    - Nagyapa! Mit csinálsz te itt?! Nincs rajtad nadrág és bárki megláthat!
    Az öregember elrévedező tekintettel meredt a távolba.
    - Nagyapa! Hogy a csodába jutott eszedbe félmeztelenül kiülni a tornácra?!
    Az öregúr lassan unokájára fordította tekintetét.
    - Nagyanyád ötlete volt... Múlt héten ing nélkül ültem itt kinn és megmerevedett a nyakam...

lujza5353 kedveli ezt.
  20. kpe59

A rozzsal szerencsém volt, a tönköly szórakozik velem...

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.