Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Jolanda! Örülök, hogy megoldódott a gondod. Így már sokkal szebb a havas táj, ha jó meleg lakásból nézzük. :)
    Nálunk is esik a hó, de nem vészes, viszont most voltam Egerszegen, ott bizony nem esik, ott szakad. Ezért rövidre is zártam a dolgaimat. és söpörtem hazafelé. mert ugyan a főutat rendesen tisztítják, de én Zeg mellett lakom Csatárban egy mellékutca mellékutcájában, és bizony mi télen ökofalu vagyunk. Nálunk akkor van letisztítva a hó meg a jég, amikor tavasszal kisüt a nap, és felolvasztja. Amúgy szigorúan csak arra, amerre a busz jár. Már amikor jár, mert ha jeges az út, akkor nem tud feljönni a faluba a busz sem.
    Ez nem panasz, megszoktuk, főleg mióta az utak sózása természet ellenes. Persze, az, hogy hajnali négykor, meg este éjfél felé a munkába járók 5 KM-t gyalogolnak a szomszéd faluba illetve vissza a házukig az nem természet ellenes Az természetes. Pedig most már nincsenek is nagy telek. Amikor a nővérem 1970-ben a második gyermekét szülte karácsonykor,méteres hó volt a faluban ahol akkoriban laktak. Katonai harci jármű ment érte de is csak a bekötőutig tudott elmenni egy hótoló után. A sógorom a szülni készülő feleségét ölben vitte ki a 2 KM-re levő bekötő útig, úgy, hogy ketten lapátolták előtte a havat. Mivel a nővérem szülés előtt 105 kiló volt, a férje amikor hazaért, és áldomást ittak a gyerekre,és hősként ünnepelték, fennhangon bejelentette, hogy "nyápic ember pedig ne csináljon télre gyereket"Ez azóta is szállóige ott a faluban.
    Azt hiszem eleget fecsegtem, csak eszembe jutott ez a sztori, gondoltam megosztom veletek.

2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

szervusztok...
    Mit is mondjak, Hópihe kisasszony meglátogatott minket is.Rá is csodálkoztam, amikor felálltam vizet inni, hogy jééé de fehérkés lett a talaj.
    Jolanda,
    tényleg szivből örülök, hogy végre be tudtál gyújtani, mert valami borzasztó lehet fagyoskodni.Emlékszem négy éve, amikor vártuk a helyszinelőket november végén, este, majd megfagytam, mert a lakásba nem lehetett menni, hogy a nyomok ne vesszenek el.Akkor azt mondtam, hogy ha én még egyszer melegbe jutok, ki sem jövök onnét.
    Lujza,
    tudod amikor a buszmegállóba állva várom a buszt, és mondjuk egy két percet késik, néha az utasok panaszkodnak, hogy nem jön a busz.Gondolatban mindegyiket elküldeném egy kicsit vidékre, olyan helyre, ahol nagy ritkán van buszközlekedés, az is vagy négy öt óránként, majd nem panaszkodnának, hogy késik a busz.
    Emlékszem, amikor Erdélyben voltam, kirándulni, mondta az idegenvezető, hogy ott a lányoknak ősz végéig ha akarnak férjhez menni, akkor addig meg kell tenni, mert aztán tavaszig, még udvarlás sincs, mert nem lehet a-ból bé-be jutni, olyan kemény telek vannak.
    A szállóige nagyon találó, tetszik....
    Hugi,
    ilyen szép virág közelébe még a várakozás is könnyebb...

sutimami57 kedveli ezt.
  3. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! Lujza a lánykádnak nem volt jó hétvégéje , a hajhosszabbítás nem jött be neki !! Szerettelek volna látni amint fotózol !! Nekem is van egy sztorim , nagyon korán kezdtem őszülni , gondoltam egyet , hogy majd Én befestem , vettem festéket , rákentem a világosbarna helyett fekete lettem !! legalább ötvenszer megmostam , de csaknem akart világosodni !! Reggel amikor bementem dolgozni mindenki ledöbbent !! Az volt a legviccesebb , amikor levettük a véreket , felvittem a laborba , na ott is megállt a munka !! Visszamentem az osztályra nyitnám az ajtót , de nem volt nálam kulcs , becsengettem az egyik fiatal munkatársam nyitott ajtót , rám nézett , megkérdezte miben segíthet , akkor már begurultam mondtam Te hülye nem ismersz meg !! Másnap első utam a fodrászhoz vezetett , Úgy jártam mint Jutus , többször szívatták , festették , délutánra konyakszínű lett . Több hónap kellett amíg kiszőkült !! Marika köszönöm a részletes beszámolót a mangalicafesztiválról , este disznótoros lesz nálunk a vacsora !!
    Jolanda vigyázz magadra csak óvatosan közlekedj !! Felénk hét ágra süt a nap , de nagyon hideg van !!

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  4. -elzemari-

Ó Biborka,
    más ám nézni, és más ám a finom, tepsiből kitálalt illatos, zamatos disznótoros mellé leülni.Húúú de irigyellek!!!!!!!!

sutimami57 kedveli ezt.
  5. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Közben szépen betemetett minket is a hó, és úgy esik, mintha sohasem akarná abbahagyni. Még jó, hogy már megint egy nappal közelebb van a tavasz.:)[​IMG]

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  6. -elzemari-

Hahóóó,
    igen már csak 41 nap!!Ám úgy látszik, hogy akkor nálatok az egész hónemzetség hadba állt...

sutimami57 és lujza5353 kedveli ezt.
  7. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Igen, nagyon úgy néz ki;)

-elzemari- kedveli ezt.
  8. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Remélem Rozika nemsokára jelentkezik !! Sütike is nagyon elfoglalt , Éva is nagyon régen jelentkezett !! Dezső is hasogathatna egy kis fát , mert fogytán van !!

-elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  9. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Hogy milyen napom volt ma...brutális. Reggel útnak indultam, mire vissza értem, szakadt a hó..ellapátoltam, lesöpörtem...aztán megint el mentem. Mire hazaértem, megint mindent belepett..lapátolás, söprés, indulás vissza....megint lapátolás, söprés..egy órát vártam a kenyeres autót, mire ideért.....megint lapátolás, stb. Közben 2-szer átöltöztem, elmentem még a boltba, mire hazaértem, szétáztam...átöltözés, lapátolás, söprés, fahordás....azóta is szakad folyamatosan, már nem járnak az utcán az emberek, csak lapátolnak...brutális...........

Még nem olvastam vissza, de mindjárt elkezdem.....

Lujza! megint fantasztikus sztorit hoztál!!! :D :D Máris jobb a kedvem....:D :D

A hó szakad ezerrel........mi lesz ebből?????

Utoljára szerkesztett: 9.2.15
    -elzemari- kedveli ezt.
  10. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Nálunk is esik még mindig, ámbár most egy kicsit alábbhagyott az ereje. Mintha fogytán lenne a munició.
    Rozikával mi lehet? Lehet, hogy még mindig nem ért haza? Remélem jó hírt kapott.
    Visszajöttem, mert Rozika dolgozik a farmon. Zöld a gombja:)

11. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Üdv!
    Végre kifelé megyünk a hét legutáltabb napjából!:)
    Nálunk hó csak mutatóba esett,nem mérhető.
    Lujza,nagyon jót nevettem a sztorin!
    Jolanda,örülök,hogy végre ismét működik a fűtés!!!!
    Rozimama,remélem jók lettek az eredményeid....
    Dezsőnek biztos sok dolga van,vágtam fát ,a kandalló mellé raktam.Borral nem tudok szolgálni.:(
    Kellemes estét mindenkinek!!!!

sHaDoW_sOnG, -elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  12. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Bor helyett jó lesz ám más is..:D :D

Nálunk szakad a hó , nem is akar elállni. Én már ki nem megyek, akár mekkora is lesz. Rozika, gyere ám, mesélj! Reméljük, jó híreket hozol!!!!

-elzemari- kedveli ezt.
  13. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok !

Lujza valóban dolgozók a farmomon, most 4-órakkor értünk haza szakadó hóban. Ha előbb volt valaki a farmon az a nászasszonyom volt. Nagyon mérgesen jöttem haza, de szinte éreztem hogy valami nem jó lesz. Az eredményem nem lett jó, mivel aszpirin fortét és cavintont szedek. Ezek vér hígítok és nem lettek pontosak az eredmények. Majd 26-án kell mennem megint , ellőtte 2-héttel abba kell hagyni a cavinton és az aszpirin fortét.
    Helyette CLEXANE injekciót kell beadnom magamnak minden nap . Míg a vért lennem veszik, Lujza nekem magyarázták hogy ilyen meg olyan vérlemezkék, de én akkor sem nem értem. Nagyon pipa voltam ez megint azt jelenti, 2.x kell lemenni Debrecenbe. Mire megint eredményem lesz, és műteni lehet . Ez van ha nem tuja a jobb kéz, mit is csinál a bal kéz. Mert jól tudták milyen gyógyszereket szedek, és akkor elküldenek ilyen vizsgálatra. Le is veszik a vért, csak mikkor az kimutatta hogy ez így nem jó nem pontos. Akkor veszik a könnyebb megoldást, hát jöjjön vissza kezdjük előröl. Hát így jártam én, Debrecenbe hiába szoritotattok nekem, amit köszönök nektek.

sutimami57 és sHaDoW_sOnG kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Erzsikeeeeeeee, nem ér, hogy nem jelentkezel!!!

Rozika,
    sajnálom, hogy most is húzódik a műtéted, talán majd legközelebb már több sikerrel jártok...

Utoljára szerkesztett: 9.2.15
  15. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Egy kis konyak?????Csak a hideg ellen???xD [​IMG]
    Nagyon-nagyon sajnálom!!!!De talán már a következő alkalomkor minden rendben lesz.....

16. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Most, hogy végre összhangban van a jobb és a bal kéz, lesz megoldás és műtét is reméljük minél előbb. Most már csak azért szorítok, hogy bírd türelemmel...
    Jelentkeznék én csak összesűrűsödtek a tennivalóim és míg el nem végeztem őket, addig nem tudtam nyugodtan leülni a géphez, csak kutyafuttában arattam és kukucskáltam be az üvegházba...
    Most is megyek gyorsan, mert lejárt a mosógépem és tölteni kell újra... [​IMG]

17. -elzemari-

Jól van, csak nem tudtam, hogy mi a kő Erzsike, kend a szobában nincs benn.....

sutimami57 kedveli ezt.
  18. kpe59

Néha benéztem és futottam is tovább...

19. -elzemari-

igen lehet, de még a lábad nyoma sem nagyon maradt meg..csak reggel...

20. kpe59

Igyekeztem nem hagyni koszt magam után, így az ajtó előtt letettem a papucsomat.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.