Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kivánok!
    Már csak harmincnégy nap és itt a Tavasz!
    BuktaÁgi jó látni téged is..a kanadalló nagyon jól tartotta a meleget, igy ezen a korai reggelen is nagyon kellemesen idő fogadott.
    Kávét tettem a kandallóra, hogy ha jöttök még meleg maradjon.

sutimami57 kedveli ezt.
  2. marharépatartaléka

marharépatartaléka Aktív író

Szép napot Kedveskéim!

Még alig világosodik, hideg is van, nehezen találtam ide a nyugiházba. Igaz, régen jártam erre, de az utat nem felejtettem el, csak lassan jöttem, hogy az a fránya köhögés nehogy elkapjon megint.
    Sajnos ez az év nem indult jól sem a tatának, sem nekem, de már a javulás útjára léptünk. Igaz, nagyon lassú ez a javulás, de reménykedünk.
    Azt irja a fáma, ha a mai napon hangosak lesznek a verebek, nemsokára itt a tavasz. Nálunk már legalább egy hete csiripelnek, de a cinegék is előkapták már pici furulyájukat, sőt a fekete frakkos fuvaloművész is elővette hangszerét és élénken udvarol barnaruhás asszonykájának. A galambok is brukukúznak a fenyőfa ágán, a hóvirág pedig egy nagy csokorként pompázik. A barka is előbújt a fűzfa ágain és fehér bársonyát cirógatja a napsugár.
    Ilyen dolgok történnek manócska tökházának udvarán és kertjében.

Igen sok az olvlasnivalóm, megpróbálok majd visszaolvasni.
    Remélem a nyugiház minden kedves lakója és látogatója jól van és Benneteket elkerült az a fránya bacisereg.

Kivánok Mindenkinek kellemes hétvégét és nagyon jó egészséget Ági

-elzemari-, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  3. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Jó reggelt mindenkinek! nem gondoltam volna, hogy korán reggel ilyen nagy öröm ér. Meggyógyult a betegünk!!!!:)
    M Ági !! nagyon örülök, hogy jobban vagytok a tatával együtt.. Annak meg még jobban örülök, hogy első utad hozzánk vezetett. Milyen jó, hogy B Ági megrakta a tüzet, így biztosan nem fázol meg a nyugiházban:)
    Marika! megtaláltam a kávét, köszönettel ittam egy kis csészével. A valósban is most kortyolgatom, és erősen bízom benne, hogy talán majd fel is ébredek tőle.:D
    Hoztam nektek egy finom könnyű reggelit, ( a lábadozóknek ez dukál), hogy jól induljon a nap.

Marika! Tényleg csak 34 nap???? Nem sokára elfogy a centi!!!!!:D

jolanda1948, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  4. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép jó reggelt !

Marika köszi a kávét, míg Ági beszámolóját olvasgattam meg is ittam. Ági nagyon örülök hogy meg gyógyultál, és vissza tértél hozzánk. Nagyon aranyosan le írtad, a madarak hangversenyét. Most már biztos nem soká itt a tavasz.
    Az event le tudva. a felhő sor beüzemelve, a farm eredeti formájára vissza pakolva. Lujza guszta ez a reggeli, csipegettek egy keveset. B Ági jó volt olvasni téged is, ahogy mindenkiről írsz egy pár szót. Megyek később még be nézek, további szép napot.

sutimami57 kedveli ezt.
  5. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Szép napot.
    Én is örülök, hogy M Ági és Tata meggyógyult, remélem messze kerülik őket a bacik és a vírusok.
    Lujzána, és Marikának kösz kávét és a reggeleit.
    B Ági remélem hamar nyugdíjba jössz, és többet leszel velünk.
    Minden nap indítok egy nemesítést, de nem sok sikerrel. Nagyon sajnálom azt az elveszett bónuszt. Erzsike engem is megfertőzött evvel a szenvedéllyel.
    Az utolsó adag növény van a földbe, azután már csak nyilakat kapkodok. Még hiányzik 130 db.
    Nálunk ragyog a nap, de hideg van.
    Este jövök, mert várom a családot. A leves már fő, a többi előkészítve.
    [​IMG] a madarak nálunk is hangoskodnak, remélem ők jól érzik a tavasz közeledtét
    Közben látom megjött Rozi mama, akinek gratulálok az event befejezéséhez..

sutimami57 kedveli ezt.
  6. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Szia!
    Ezt írtad február 13-án.
    Végignéztem a nemesítési adataidat, február 12-én a megadott ID számú farmon nem nemesítettél sem hagymát sem rózsát.

7. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Bálint, a latin Valentinus családnévből származó férfinév. A Valentinus alapszava, a valens jelentése erős, egészséges.
    A Bálint név latin alakból való kialakulásának sorrendje: Valentinus→Valentin→Valent→Balent→Bálint. A v-b betűk felcserélődése más nyelvben is megfigyelhető, például az angolban a Willy→Billy alakoknál. (Bakfark Bálint lantművész és zeneszerző)

A Felvidéken voltak olyan helyek, ahol Bálint napon az emberek kimentek az egykori Szent Bálint templom helyére, és megmosdottak a hóban, hogy egész évben egészségesek maradjanak.A horvát néphit szerint a madarak ilyenkor tartják a menyegzőjüket, ezért a Rába mellett Bálintot tréfásan a verebek védőszentjének is nevezik.

Máshol azt figyelték meg, hogy Bálint napkor, vagy akörül a vadgalambok visszaérkeznek, jelezve a tavasz kezdetét. Sok szőlősgazda ilyenkor kezd a szőlőmetszéshez, hogy a következő évi Bálint napra bőven legyen bora.
    Az angoloknál is Bálint napon
    (St. Valentine's Day) kezdenek a madarak párt választani, és a szerelmesek is ekkor vallanak szerelmet, ezért ezt a napot széles körben megünneplik úgy, hogy akit szeretnek, kedvelnek, annak ajándékot, üdvözlőkártyát küldenek. Az utóbbi években Magyarországon is meghonosodtak a Valentin-napi szokások
    Budapesten ezen a napon adják át 1997 óta a Molnár Pál által alapított irodalmi díjat, a Balassi Bálint-emlékkardot.

1931-ben ezen a napon mutatták be a Lugosi Béla által játszott Dracula filmet.
    1932-ben megszületett Csermák József magyar kalapácsvető, olimpiai bajnok.
    1779-ben meghalt James Cook brit hajóskapitány, felfedező.
    Ma van az Epilepsziával élők napja. A Nemzetközi Epilepsziaellenes Iroda (IBE) 1997. február 14-re hirdette meg az epilepsziával élők első világnapját. Azért került e nap Szent Bálint napjára, mert ő nemcsak a szerelmesek mentora, de az epilepsziások védőszentje is. A világnap lehetőséget nyújt a betegséggel és gyógyítással kapcsolatos szélesebb körű tájékoztatásra és az epilepsziával élőkkel való kézfogására.

M.Ági! Örülök, hogy annyira jobban vagy, hogy már fórumozol is. Sok a lemaradásod az olvasással, de majd utoléred magad ebben is.

Panaszom van a begóniára... [​IMG]

sutimami57 kedveli ezt.
  8. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Beugrottam, de milyen jól tettem..:) :) :) Nagyon örülök, hogy M. Ági jobban van, és volt kedve benézni hozzánk....További javulást, mielőbbi gyógyulást kívánok Nektek! A szép leírásaidat annyira szeretem, szinte hallom is a madarak csivitelését, ahogy olvasom...Örülök, hogy itt jártál!

Buktácska! Most aztán meg jött a reggeli kábulattól a hangulatom ! Téged látni, és olvasni, folyton vigyorgok, mint a tejbetök! Imádom a stílusodat, és sajnálom, hogy ritkán tudsz jönni, mert a részletes üdvözlésed, hogy Mindenkihez van egy -két kedves szavad, nagyban hozzájárul a közösségünk építő erejéhez! Annyira jó, hogy itt vagytok!!!! :) :)

Rozika, gratulálok, ezt a roham munkát csak becsülni lehet...Nagyon ügyes vagy, és most a jó kis pihi következik a farmon, amihez vidám, élvezetes játékot kívánok!

Lujza, Marika, Erzsike, nélkületek sem telhet el a reggel, hiszen az okosságok, a hírek, és Lujza reggelije hab a tortán!!

Ma nem ettem a diétás reggeliből, mert hatalmas disznóságot csináltam. Reggel meg mértem magam, mivel hétvége, és azt gondoltam, kirúgok a hámból, hiszen a mai napra úgyis csak magamnak tudok valami örömet szerezni, és megettem egy jó szelet szalonnát, finom császárt, és egy darab kolbászt, finom, puha kenyérrel...:D :D :D Isteni volt, így a diétásat ma kihagyom.:D :D

Kel a kovász a pizzához.....Fiamék mennek ma Pestre a lányomhoz, és itt ebédelnek, így sietek.

A farmon a szigeten van csak bevetve a szívvirág, lehet, hogy ez az egy aratás elég is lesz, a farmon hagyma......a nyilak már készen is vannak, mind a 25, az utolsó ablakba. nem hiszem, hogy bevetem a hagymát gyorsítóra, mert sajnálom a sok szupertrágyát elhasználni, úgyis meg lesz a felreppenő, van idő bőven.

Na, most futok is, mert kifut a kovászom. Jövök még, ma nyugis nap lesz, ha el mennek a gyerekek, ráérek.

Azért a tavasz igyekezzen! [​IMG] Szép napot, kellemes hétvégét!

9. kpe59

Egész délelőtt a konyhában rostokoltam.
    Volt ám: Jajj, de szép a kiskatlan, rajta a sok mosatlan... !!! [​IMG]
    Az event gaz utolsó köre épp most ért be, gyorsan leszedem és megyek megenni [​IMG] a délelőtti termést... [​IMG]

sutimami57 kedveli ezt.
  10. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

Üdv! kedves Zöldfülű! Itt sokáig nem leszel zöld, mert a kedves társak sokat segítenek, hogy "nagygazda" legyél.

B.Ági! Köszi a biztatást...... a remény hal meg utoljára.......

Ez érvényes a mostani eventre is..........Hurrrá, hurrááááá...... nem jönnek a nyilak! De jó! De jó!
    Legalább van mire várni! Hurrráááááááá miért is ne legyek gyorsan kész, ha van időm szerdáig?
    Igaz?????

Várjuk a tavaszt, a Valentin napot, a Húsvétot, és a nyilakat........csupa várakozás, remény, bizakodás az élet.......

Igaz?

Süti! A pizza tészta receptjét megkaphatom? Volt nekem is, de a nagy felújításban elkeveredett.

Hugi! Már érzem a finom illatokat amit a konyhádban főzöl..... Jó étvágyat, és jó mulatást.

Jolanda! Remélem már apad a hókupac körülötted?

Lujzi! Nálatok is gondolom már nem csapásokon kell közlekedni?

Mindenkinek kellemes hétvégét! Tatus

sutimami57 kedveli ezt.
  11. kpe59

A kikötőnél találtam ma egy lakatot. Amikor rávittem az egeret, ezt írja ki:
    "A kikötő a többi, kisebb trópusi szigeted kapuja. A maja majmok szentélyében szerezheted meg a hozzáférést."
    Innen mentünk a Kincses szigetre is.
    Ezzel egyértelművé vált számomra, hogy a korallszigethez kell aranybanán. Attól függ mennyi, hogy új kamrát kell-e nyitni, vagy valamelyik régibe teszik be a szobrot...

sutimami57 kedveli ezt.
  12. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Elnézést Laboviti, de nem szoktam a felhőkbe beszélni. Ez az egész akkor történt, mikor,az ökotrágya -imádatot megszereztem.
    Ugyan akkor volt egy olyan is a rózsánál mikor háromszoros nemesítést tettem be, és az első érésekor, a másik kettőt eldobta.
    Nézd a számítógép ördöge nem alszik tudom nagyon jól, soha nem is panaszkodtam e végett . Az egyik társamat szerettem volna vele megvigasztalni, hogy mással is történnek esetek, ezért nem érdemes a farmot feladni. Én magam is elkönyveltem ezt a malőrt. Nagyon ritkán van problémám, de egy napon ennyi, ez egy kicsit meglepett. Az egészről csak ennyit, több szót nem érdemes rá pazarolni. Ettól még nagyon szeretem a játékot, és nem szándékozom abbahagyni.

sutimami57 kedveli ezt.
  13. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Üdv!
    Eventet kivégeztem,felhősor üzembe helyezve.Hamarabb kész lettem volna,ha nem csatni nélkül aratom az utolsó adag gaztxD
    kpe,nálam nincs lakat,de már régen rebesgetik,hogy nem árt gyűjteni az AB-t.Reméljük nem túl sok kell......
    Szép szombat estét mindenkinek!!!!

sutimami57 és csipike2010 kedveli ezt.
  14. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Gratulálok mindenkinek, aki elvégezte az eventet. Nálam még most keveregnek a nyilak, de úgy számolom, hogy holnap én is elvégzek.

A kikötőnél nálam is ott a lakat, de természetesen új szentélyt kell hozzá nyítani. 40 AB az új szentély, 30 AB a lakat felnyítása.
    Csak azt nem tudom, hogy mi vár a kikötő megnyítása után. Mert ha a termőterület növekszik, akkor megnyítom, de egyébként ráér.....

sutimami57 kedveli ezt.
  15. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok !

Nincs nagy forgalom ma a nyugiházban, mindenki az event befejezésével van elfoglalva. Erzsike ! keresem a kikötőnél a lakatot, de nem találom. Pedig nagyon szépen süt a napocska, a kikötőt 3-szor is meg kerültem de semmi. Olyan szép az idő, biztos mindenki csavarog egy kicsit. De majd haza szállingózik már nem soká mindenki, és akkor be néznek. Ki kell ezt a szép időt használni, Eszter régen voltál felénk te is be nézhetnél, hogy állsz az eventel ?

sutimami57 kedveli ezt.
  16. sutimami57

Sziasztok! Na, Erzsike, nálam is éppen ilyen állapotok voltak, egész nap a konyha, utána fél nap mosogatás...Nagyon finom lett a pizza, azt mondták a fiúk, sokkal jobb, mint amit néha rendelnek...nem is véletlen..:)

Jutus! Itt a recept, nagyon finom tészta!

Olajos pizzatészta recept

Hozzávalók:

60 dkg finomliszt
    4 dkg élesztő
    1 dl olíva- vagy más étolaj
    3 dl víz
    kevés só.

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos, lisztes vízbe morzsoljuk és megkelesztjük. Ha megkelt a kovász, az átszitált liszthez hozzákeverjük, utána hozzáadjuk az olajat is.

Majd annyi vizet keverünk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.

Ezután a felületét olajjal megkenjük, letakarva 30-40 percig kelesztjük.
    Ha megkelt, a tésztát kinyújtjuk.

Ebből a mennyiségből 5-6 db 20 cm-es átmérőjű pizzát kapunk. Sütés előtt olajjal megkenjük, villával megszurkáljuk.

Tetszés szerint rá rakjuk a tölteléket, és sütjük.

Gratulálok az ügyeseknek, akik már végeztek. nagyon jó kis event, tetszik. Még kb. 60 nyíl kell a nagy farmra, és végeztem. A kicsin el telik pár nap, de remélem, sikerül befejezni, ha nem akkor sem tragédia.

Azt hiszem, más újság nincs........

17. kpe59

Lehet, hogy még nem váltottad ki a kincses szigetedet, azért írja neked a banánt...

Egy újraindítás után már nincs ott a lakat nálam sem...

18. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Igazad van Erzsike! A nagyfarmon már meg van nyítva a kincses sziget, ott el is tűnt alakat

19. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szép estét kivánok!
    Nem hittem a szemeimnek, hogy végre láthatom a nagyon hiányzó Áginkat és az ő igazán kedves beszámolóját , hogy a
    manócska tökházának udvarán és kertjében mi is történik mostanában.Jó hogy újra közöttünk köszönthetünk....

Most futok még egyet, mert a csacsik majd szétvetik a karámot, hogy reggel óta senki feléjük sem nézett, a farkas olyan farkas orditást végzett, hogy még a hagyma nemesitése sem járt eredménnyel.A kivinél szerencsém van, hogy leginkább alkonyatkor táplálkozik, igy nem késtem el az etetésével.
    jaj jaj, nem lelem a kosaramat, pedig a mézédes sárgabarackom is beérett, és a citrom fák is roskadoznak a terméstől.A bodzából is összekapok pár virágot, hogy még estére egy illatos teát készitsek.
    Na meg is találtam a kosaramat, futok is, mert még sebtében a kis karibi szigetre is kiszaladok, mert......Húúú, most tülköl a hajós kapitány, hogy indulás van....

Holnap majd egy kicsit többet, de most érkeztem haza...

Utoljára szerkesztett: 14.2.15
    sutimami57 kedveli ezt.
  20. sutimami57

Remélem, nem késted le a hajót, így időben vissza is érsz, és el mondhatod, merre jártál..:) :)

Még 12 nyíl kell, és kész is...:) Örülök, hogy nem használtam el a szuper trágyát, így is sok lesz a plusz. Ma este még egy aratás, és túl is leszek rajta.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.