Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG]Halihóóó
    Eszter,
    nagyon sajnálom, hogy ilyen sok kedvetlenséggel találkozom a soraid között.Nagyon bánatos lennék ha valaha is arra a gondolatra és megvalósitásra jutnál, hogy ez az egész már nem éri meg,hogy a játékkal foglalkozzál.Olyan sok élményben volt részed korábban...az hogy sokat kell átrendezni a farmot?Valóban, én sem emlékszem mindig, hogy mi is volt a korábbi tervem, mert mindig au aktuális állást kell követnem.
    Ma már igen szerteágazó a gazdaság, és minél magasabb a szint annál több a feladat benn.Én legalább is úgy vagyok vele, hogy sok időt töltök a piacon, de nem árusitás céljából, hanem mint vevő, mert kifogynak a terményeim, ugye szükséges a Mesterségek völgyéban is helytállnom, a tápokat már nem is tudom, hogy mikor kevertem, mert hajnaltól napestig a szupertápot keveri a malom, mig egyszer szét nem esik.
    Persze azért a gazda mivoltodból nem tudsz kivetkőzni, mert csak jár az a kis okos fejed, hogy a maradék virágokkal mit is csináljál, hogy jobban kamatozzon a tapasztalat pont és a csengő pengőd.Igy is van ez jól, most egy kicsit a sötét felhők elvitték a jókedvedet, mert vacakol a géped, de nagyon remélem, hogy ez csak egy futó felhő lehet, ami a lelkesedésedet egy kicsit eltakarta.Másképpen ez nem lehet!!!!Fontos vagy nekem nagyon.....
    A tavaszi virág eső a Pjotr okos agyából pattant ki és nem az enyémből, mi csak a statiszta szerepet töltjük be...Nagy örömmel hozzuk a tavaszváró virágokat, a napfényt és a jókedvet.

Tegnap voltunk a barátnőmet megköszönteni , születése napja alkalmából, és komolyan mondom, teljesen kifogytam a vigasztalásokból, hogy miképpen tudná a magányát valahogy feloldani.Sajnos most már tizedik éve özvegy, és nem találja meg az a forrást, amivel táplálkozni tudna.Nagyon nehezen viseli a magányt.Már volt, hogy megfenyegettem, hogy keritek valami idős öreg urat, akivel el szöszmötölnének, de hallani sem akar róla.Sokat olvas, szinház bérletet vettünk neki, jár a napközibe is,(nyugdijas klub), és mégis.....Javasoljatok már valami jót, amivel fel tudnám viditani....

Jolanda, örömmel olvastam, hogy sikerült utalványhoz jutni, és eltudsz menni majd nyaralni.Balf nagyon szép hely a nyugati félekén.Már az utcák is hangulatot árasztanak, s ott van közel Sopron is, csak egy ugrás, és egy újabb városban is lehet bóklászni.S a gyógyfürdő, ahol majd különböző masszások segitenek a fiatalság érzetét egy kicsit vissza hozni.Bááár nálad erről nem is kell beszélni, mert téged a humorod és a jókedved fiatalon tart...
    Amikor legutóbb voltam Sopronban, mi is átkirándultunk Balfra, már a palackos vize miatt is kiváncsi voltam rá.El is mentünk a forráshoz is,ami gyönyörű Zsolnay Porcelánmanufaktúrában készült ivókút volt.
    Na még olyan büdös, záptojás szagú vizet, mint ott a forrásnál kóstoltam.Csak a jóneveltségem tartott vissza, hogy nem köptem kis.Szerencsére jöttek a palackozóból asszonyok, és meg is kérdeztem, hogy hogy a palackos viz nem büdös, amikor mondták, hogy ha ezt a vizet egy üvegbe teszem, akkor két nap múlva ez is elveszti az erős szagát és nem lesz kellemetlen.Hát ennyit az ivó kútról.

Erzsike, irod, hogy 2014-ben meghalt Gyarmati Fanni tanár, Radnóti Miklós özvegye.Olvastam, hogy a napjaikról készitett naplót, ahol megirta, hogy mi is történt velük.1935-ben kezdett el naplót írni, melyet 1946 őszéig vezetett - férjének exhumálása és újratemetése volt az utolsó bejegyzés benne.
    Ami nem csak a kettőjük szerelme, hanem egy társadalmi rajz is.Milyen gyönyörűen irt az igen rövid ideig tartó szerelmükről,sőt még a megcsalatásáról is méltósággal tudott irni.
    „Hát szeressék egymást, ha kikerülhetetlen, de ezeket a félig vagy soha semmihez sem vitt szánalmas kis izgalmakat nem bírom végigtanúskodni. Ha szeretni akarják egymást, hát szeressék szabadon és elhatározva és teljesen. Nem bánom, nem fogok gátat vetni, ha Mik el akar szabadulni tőlem, hiszen már többször mondtam. Megszűnne az életem, csak eleven halott lennék én is, mint Papa volt szegény, évek óta már. De hát ez a méltó Mikhez, és mindennél, mindennél fontosabb az, ami őérte való.”

Na jól itt ragadtam megint, meg is nézem, ki csirizezte be a székemet.....

Csillagzafír, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Reggel nem volt időm utána olvasni Gyarmati Fanninak, de most, hogy említed megyek és megteszem...

3. -elzemari-

Érdemes, meglátod..

4. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Kopp-kopp-kopp, napsütéses, mosolygós hétvégét kívánok minden farmtársamnak.

Ismét egy nappal közelebb kerültünk a tavaszhoz, olyannyira, hogy nálunk már a hangyák is előmerészkedtek.xD
    Ma pillangókat hoztam a tavasz hirnökeiként:https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=tXEqjrieXp0
    A nemesítést kisebb-nagyobb megszakításokkal én is "csinálom". Az eventet még nem fejeztem be, de nekem is sikerült magasabb szintre avanzsálnom.
    Gratulálok az eventet befejezőknek és szintlépőknek [​IMG]

További vidám vasárnapot kívánok mindenkinek:

Ez pedig a "ráadás" https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=l9bEpib1roE

Utoljára szerkesztett: 15.2.15
  5. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Fater neked is hatalmas gratuláció.
    Jó érzés mikor látni hogy haladunk.

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  6. Csillagzafír

Csillagzafír Törekvő

Lujza!
    Valóban, a gölödin leves nem más mint a gombóc leves. Mi azért másképp csináljuk mint kpe.-Erszike.
    Anyósomtól láttam először. Amikor gombócot vagy nudlit főzött a krumpli főzővizét nem öntötte ki.
    Készített egy pörköltalapot(dinsztelt hagyma, paprikával) felöntötte a krumpli főzővízével, a maradék tésztából apró gombócokat formált, jó liszteset, hogy ne kelljen sűríteni, de volt hogy a nudli főzővízéből is rakott bele, persze a gombóc leve nem jó mert édeskés lehet. Belefőzni a gombócokat és már kész is. Ez elsősorban a szegények eledele volt.
    Én már egy kicsit másképp csinálom. Először készítem a pörkölt alapot, felöntöm kevés vízzel, teszek bele egy-két szem krumplit amit szétnyomok ha megfő, felöntöm még egy kis vízzel, teszek bele sót, ételízesítőt egy csipet borsot, köménymagot és jól összefőzöm. Közben krumplipehelyből (krumplipüré por) készítek tésztát, tojást sem rakok bele. Csak sok krumplipehely, kevés liszttel, sóval vízzel. Apró gombócokat formálok és belefőzöm a levesalapba. Mi szeretjük, könnyű elkészíteni és olcsó! Még lányom is szereti!!

-elzemari- Marika!

A barátnőddel kapcsolatban: Ha ő nem akar társat, akkor nem is kell neki igazán. Én úgy gondolom, hogy Ő valóságban jól érzi így magát. Mint mondod jár Ő társaságba, nincs bezárkózva. Tudod, ha valaki sokáig él egyedül már nem szívesen változtat azon. talán "csak" az rossz neki, hogy amikor hazamegy, nem várja senki. Ha van rá lehetősége és szereti az állatokat, tartson kutyát vagy macskát vagy akár valamilyen madarat. Szerintem egy aranyos kutyus volna a legjobb. Hidd el, nagyon jó társaság volna neki és még egy elfoglaltság is meg gondoskodhat is valakiről. És nem utolsó sorban, rengeteg szeretetet is adnak. Az ahogy a kutya tudja várni a gazdáját és ki is tudja mutatni az örömét, minden érző szívet megdobogtat. Az a mámoros öröm! Hidd el, olyankor a mi szívünkben is elemi erővel törnek fel az érzelmek. Az ő ragaszkodásuk nagyon sok érzelmet pótol.

A játékot nem hagyom abba, bár már valóban megfordult a fejemben, hogy ha nem lelek benne örömet akkor minek csinálom?!De nem tudok nélküle sokáig meglenni. Ha pár órát nem vagyok, már azon jár ez eszem, hogy mit is kellene a farmon elvégezni. Ez már valóban függőség, lehet már orvosi eset. Nem normális dolog, hogy reggel az az első vagy legalábbis a második gondolatom, hogy menni kell aratni, jószágokat ellátni. Van hogy idejönni már nincs időm, de képes vagyok akár éjjel is megnyitni a gépet, hogy elolvassam mi is történt azon a napon. És akkor gondolatban veletek beszélgetek. Bár írni nem írok, arra már nincs erőm.
    Az is igaz, hogy ez a játék már nem az amelyikbe annak idején beleszerettem, de hát a házasság is ilyen. Idővel minden változik és nem biztos, hogy előnyére.

Eszter

jolanda1948 és Fatther kedveli ezt.
  7. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Szép napot Mindenkinek!
    Gratulálok az eventet befejezőknek! Aki még dolgozik rajta, annak jó játékot, mert az ajik klasszak, a játék meg szórakoztató.
    Az eventet sikeresen befejeztem én is, aminek nagyon örülök!
    Hugi! Az unokád nagyon helyre legényke, a tortád meg gyönyörű!
    Nagyon jó rajta az uszodás díszítés...jól sikerült !!!!!!!
    M.Ági!
    Örülök, hogy alakultok már a tatával, és gyakrabban tudsz majd jönni.
    Lujzám. A macsekod miatt , megint szét röhögtem magam! Ahogy te írni tudsz, ....
    Marika, szinte láttalak, ahogy a kosárkáddal, a helyre kis kalapoddal a fejeden, szaladgálsz a fák között, és szeded a barackot
    Sütike. Tetszik a recepted, a héten ki is próbálom!
    Jutus, Jolanda, mosolyt csaltatok az arcomra ... a rezgős csárdásotokkal
    Rozika, ügyes voltál az eventtel.
    Fatther! Gratulálok a szintlépéshez, szép teljesítmény! A pánsípot szeretem... kösz
    Erzsike!
    a nemesítés koronázatlan királynője vagy....
    Pjotr! Hogy Te milyen ripsz- ropszra befejezted az eventet, csak lestem..De gratula neked is...
    Eszterem! Nagyon nem szeretem, ha ilyen kedvetlen vagy.....Ezért elmesélem neked hogyan jártam pénteken.
    Ugye, péntek, meg 13. mi meg alig bírtunk magunkkal.
    Végig idétlenkedtük a napot, persze, mint afféle egyedülállók között pasik is szóba jöttek, hogy otthonra is kéne egy...;)
    Szóval jól szórakoztunk.
    Éjjel, mikor haza értem, szokásomhoz híven, ajtó nyit, kabát le, cipő levéve,,, papucsba ugrás, és irány a kazán....
    hátha van még parázs, és csak rakni kell rá.
    Mikor mindezt elvégeztem, megyek be, és az előszobában egy férficipő a szőnyegen...
    Nem vagyok egy becari alak, de meg lepődtem rendesen....
    Te jó ég..... ki lehet bent?? És mit akar?? Fiam sem volt otthon..
    Álltam az ajtó előtt, és zabszemszidróma lett úrrá rajtam...
    Fülem az ajtóra tettem, de semmi zaj bentről..
    Na, gondoltam, valamit már lépnem kell, mert nem állhatok az előszobában reggelig...
    Lesz ami lesz, én bemegyek de nem adom olcsón a bőrömet!!!!
    Ha betörő van bent, és megzavarom, bármi előfordulhat!
    De legalább a cipőjét eldugom, legalább tárgyi bizonyítékom legyen..A szívem majd kiugrott....
    Remegő kézzel lenyúltam a cipőkért..
    és majdnem kiestem a saját számon!
    Mert nem mást tartottam a kezemben, mint a saját munkavédelmis cipőmet, amit a melóban vagyok köteles használni...xD
    A nagy sietségben mikor átöltöztem, abba bújtam vissza...xD

Na ennyit a péntek 13-ról..
    Legyen szép a napotok!

8. -elzemari-

Fatther,
    gratulálok a szintlépésedhez , azért a kilencvenhatodik szint,igen igen szép munka...A pillangók közül egyet elkaptam, nagyon szép szines ....mindig szeretettel tudok rájuk csodálkozni.Amikor a középső unoka kicsi volt, teljesen oda volt a lepkékér.Ha kinn voltak és meglátott egyet, ész nélkül szaladt utána, nem nézve semmit.
    Eszter,
    amit most irtál, az már jokkal jobban tetszett, mert nem jó, ha el vagy keseredve...A kiskutya jó ötlet, majd megemlitem,
    BuktaÁgi,
    édes vagy, amikor a humorodnál vagy.Azért szivesen megnéztelek volna, amikor az előszobában tanakodtál magaddal!!!!!!

Csillagzafír és sutimami57 kedveli ezt.
  9. Dezső62

Dezső62 Törzsjátékos

[QUO

Eszter[/QUOTE]
    Sziasztok!:)

Bejelentkezem én is! A hétvége egész mozgalmas volt. Pénteken Villőnek az iskolában karnevál volt, ahol cicának öltözött.
    Szombaton judo versenyen voltunk, amiről kiderült, hogy országos szintű, mivel Győrtől Debrecenig vettek részt rajta!
    Villőnek még egy győzelem kellett volna, hogy a négy között legyen, de ez sajnos nem jött össze, így az 5.-dik helyen zárt a súlycsoportjában! Nagyon megdicsértük, mivel ez volt az első versenye és csak fiúkkal küzdött! Volt győzelme és veresége is.

Ma nagyon szép idő volt, hétágra sütött a nap.

Mai menü: húsleves, csirkepörkölt nokedlival, savanyúság, palacsinta(ezt a feleségem készítette).

Gratulálok a szint lépőknek és azoknak is akik befejezték az eventet!;)
    Nekem még két ablak hátra van.

Az idő gyönyörű, de nem bízom a hosszú szép időben, ezért még vágtam fát, behordtam.
    A boros és pálinkás üveget feltöltöttem, egészségetekre!:p
    További szép napot kívánok Mindenkinek

-Joe8- és Csillagzafír kedveli ezt.
  10. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok !

Fater gratulálok a szintlépésedhez, megnéztem a lepkék táncát amit hoztál. Nagyon szép lepkék vannak benne, s ők valóban a tavasz hírnökei. A Latabár videó is nagyon tetszett, hiába Latabárnak azóta sincs utódja. Kislánykoromba láttam őt a testvérével Árpáddal énekelni Szolnokon. Igaz nem most volt, de még mindég emlékszek rá. Eszter a gombóc levest, mi is úgy főzzük mint te és nagyon szeretjük. A szigeten én léptem, most a 217 szinten vagyok. Gondolkozók ki váltsam e az útólsó fát, a Moringa szobrot ami a fához vezet, vagy tartogassam a banánokat. Hátha lesz valami a sziget bővítéséböl Marika szerintem a barátnődnek elég az a kikapcsolódás, amit a barátai és barátnői nyújtanak neki. Színház mozi nyugdíjas klub, gondolóm ha több kellene neki biztos keresne magának valami elfoglaltságot.

11. kpe59

Eredetileg én úgy láttam, hogy a krumpli főzővizében főzték meg a zöldséget és abba tették a gombócot. Ezek szerint sokféle változata van, de a lényege a krumpligombóc és finom...

Most épp a koronámat verem a földhöz, mert a begóniám nem akar nemesedni. [​IMG]
    Már a 25. körben nem ad csak magot, tp-t, csp-t és egyszer szuper trágyát. Előtte 11 körben adott négy bónuszt.

Nagyon szép eredmény az első versenyén...

jolanda1948 és Csillagzafír kedveli ezt.
  12. Dezső62

Dezső62 Törzsjátékos

Köszönöm szépen a nevében is!:)

jolanda1948 kedveli ezt.
  13. -elzemari-

Dezső,
    egy nagy gratuláció ennek az ügyes kislánynak, és a csak ötödik helyhez.Igazán nagy eredmény!!!!! Ne is keserits el, hogy nem marad a jó idő, mert én nagyon beleéltem magamat..

Rozika,
    igazi hétmérföldes csizmával közlekedsz a szintek között...

Csillagzafír kedveli ezt.
  14. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Dezső nagyon ügyes a kislányod.
    El voltál a versenyen?
    Én ha tehetem mindig kinn vagyok az uszodában amikor versenye van az unokámnak. Jobban izgulok mint Máté, kiabálok, biztatom, Ő meg csak mosolyog és közli velem semmit nem hall a víz és az úszósapka miatt. De ez engem nem zavar, a következő rajtnál már ismét kiabálok.

Csillagzafír és -elzemari- kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Hugi, de helyes vagy!Ki drukkoljon, ha nem a nagyi...

Fantasztikus, hogy nem hagy alább a trágya biznisz, még mindig milyen magas az ára.Felénk 180 csp az ára...Na majd lesz ez olcsóbb is....

Csillagzafír kedveli ezt.
  16. kpe59

Nálam 120-ért megy most...

17. -elzemari-

Akkor te egy jobb piacon vagy, egyébként arra leszek kiváncsi, hogy mikor fognak eltelni a gazdák....Már 194, szép öt darabos csomagolásban....

18. kpe59

Számomra rosszabb, mert én nem veszek, hanem eladok event-kor...

Érdemes volt a begóniára panaszkodni, mert megadta magát... Visszakerült a koronám is... [​IMG]
    Már bent van az első kör rókagomba, itt három bónuszra pályázom.

Csillagzafír és Fatther kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Nálam a hagyma nem akar alakulni,mert már csaK három kellene,abból is igazából csak a 25%-os szupertrágya, de a boga életbe nem akar össze jönni.Még nem fogyott el a türelmem, jelenleg...

Csillagzafír, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  20. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Én is csak szórom a hagymát hónapok óta, semmi eredmény. 3 bónusz van vissza, de abból csak egy kellene. Szerintem soha nem fogja meg adni. Esélytelen, utálatos egy dolog. Amíg el viselem, szórom, de többet nem próbálkozom, nem az én világom.

Meg vagyok, nem volt jó a mai nap, meg úgy az egész. Olvastam sokat, írni nincs kedvem.

Az idő szép volt ma, az volt a leg jobb az egészben. Majdnem tavasz volt....[​IMG]

-elzemari- kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.