Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Lujza !! Jövök melléd ülök a ládára , kicsit talán könnyebb lesz elviselni a cica elvesztését !! Reménykedjünk , hogy Manókával minden rendben lesz , nagyon ügyesek vagytok a dokival !! Én is kiváltottam a pandatenyésztést , pedig nagyon sajnáltam érte a 20 aranybanánt , de amíg nem váltottam ki , venni sem tudtam a piacon !! Elég gyéren jön nálam is a felröppenő , de van még idő , talán jobban befog indulni !! A homokművészet befejezése talán még az 5-éves tervben sem lesz meg . Eszméletlen sok minden kell hozzá , az arany feladatokkal talán végeznék , de még oda is ki kellene váltan egy fát , ami nagyon sok aranybanánt kér !! Nálunk már nyílnak a nárciszok , szép napos idő volt ma is , de nagyon fújt a szél , azt meg nem szeretem , mert hamar begyullad a fülem !! Papának ugyan volt egy jó ötlete , hogy tegyem fel a fül hallgatót akkor nem fúj bele a szél a fülembe !! Mindenkinek szép délutánt kívánok !! Sok felröppenőt !!

Csillagzafír és -elzemari- kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Halihóóó...
    Jutus,
    persze úgy könnyű, hogy kimegyek az erkélyre és ott átadom magamat a napocskának.De mit csináljon az a szegény gazda akinek nincsen erkélye?Kénytelen lemenni a szabadba, hogy a séta alkalmával kapja meg az áhitott nap sugarait.Persze igy is nagyon jóóóóóó.
    Rozika,
    nagyon szerencsés vagy, hogy a Hajnalpir is adott neked itatót.Biztos jó voltál, én meg valószinűleg valahol elvágtam az útjukat, mert a boga életbe nem találja meg az én gazdaságomat.
    Fatther kedves,
    a homokvár épitésre gondolsz?Pedig nem egy rossz elfoglaltság a homokozás.Csak ez a Bögőmajom ne ordibálna annyit, és a csimpánz is maradhatott volna a fán, sem mint itt kellene vele foglalkozni.Ami igaz az igaz, szép pontokat hozna, de az a Matéfa ne lenn.Ám ahogy nézem, még van ott több finomság is, mint a Csavarpálma gyümölcs, vagy a Táncos panda is rophatná másfelé.Beköszön még a Szőlősóska is, te jó ég, mennyi minden hiányzik még felénk.A Múmiateve is szeretné, ha foglalkoznék vele, ám reménye annyi mint nekem az ötös lottó.Legvégül a Gyömbér is helyet kér magának és a Cirkuszi panda.A Moringagyümölcs és a Szultán teve, csak hab a tortán.
    Lehet hogy mégis kinőttem a homokozásból???????
    Lujza,
    ez az élet,
    van amikor sikerül, van amikor nem, megmenteni az állatokat.Ott van még holnapra a Manóka, hogy csak az a kicsi csontocska a baj okozója vagy lesz még más gond is......
    Szeretnéd, hogy hozzak valamit ide a ládára?????????V agy elég ha csak ide ülök melléd??????????
    Ágika,
    meglátod, hogy jól döntöttél, hiszen az idő az rengeteg, és majd szép apránként megoldjuk ezt is , mint annyi más az évek során.
    Biborka,
    felénk is feltámadott a szél és fújta fújta magából a sok elhasznált levegőt.Ám a meleg feledtette velem, és nem is nagyon figyeltem rá.Összességében nagyon szép idő volt ma.Látod, a fülhallgató nem is rossz ötlet!!!

Utoljára szerkesztett: 18.3.15
    Fatther, Csillagzafír és sutimami57 kedveli ezt.
  3. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

4. Csillagzafír

Csillagzafír Törekvő

Sziasztok!
    Most jöttem meg a lánykámtól, végre eljutottam a kicsi Hercegnőhöz!
    Nap mint nap szoktam vele cseverészni és webkamerán látni, de a valóság felülmúlhatatlan!!
    Nem találok megfelelő jelzőt mennyire aranyos. Tudom, minden kicsi hasonlóan tündéri, de hát nekem a mienk az igazi. Nagyon jól szórakoztunk, de kibújt belőle a kisördög. Amikor felültem a járgányra, hogy most már indulok, a kicsi odahozta a seprűt, kínálgatta nekem és még meg is mutatta hogy kell felülni rá! Teljesen olyan volt mintha azt akarná mondani menjek azzal. a lányommal majdnem megfulladtunk annyira nevettünk. A kis boszorka leboszorkányozott!!
    Most odaülök a ládára mellétek és szórakoztatlak benneteket a kicsi történeteivel, talán Ti is felvidultok!

Lujza! Nagyon szorítok Manónak, ne legyen semmi probléma, de Te és a Dokid nagyon ügyesek vagytok, biztos találtok megoldást és rendbe hozzátok a lábát! Nagyon sokat szenvedett már szegény, megérdemelné, hogy teljesen rendbe jöjjön, de abban is biztos vagyok, ha valami miatt nem sikerülne,azért Ti továbbra is szeretni fogjátok.
    Azért ne sokat dolgozz, pihenj, hisz nektek is meg kell gyógyulni!!!!!

Az első majd a második mérgemet is kifújva én is hozzákezdtem az eventhez. Bár a napokban kevesebbet tudok foglalkozni vele, azért remélem be is tudom fejezni. Holnap is menni szeretnék a lánykámhoz. és holnap után is. Szombaton már mennek vissza, szeretnék annyi időt tölteni velük amennyit csak lehet.
    Most megyek eszek valamit mert ma annyit izgultam, meg mérgelődtem is amíg el nem mentem itthonról hogy enni sem volt időm. Már igencsak szédelgek az éhségtől!

Legyen szép estétek!
    Eszter

5. -elzemari-

Eszter,
    örömmel olvastam a találkozásotokat, ami jól megmelengette a szivedet.De hogy a seprűt honnan találta ki??
    Volt egy ismerősömnek egy kisfia, még akkor amikor volt vagy három éves, és még nem evett fagyit, csak egyszer meglátta.Azt mondta az anyukájának, -én is kérek olyan nyálót...-
    Mi volt a mérged tárgya, az event?

Utoljára szerkesztett: 18.3.15
    Fatther és Csillagzafír kedveli ezt.
  6. kpe59

Olyan jó az örömödet olvasni... Gondolom nem igen zavar a boszorkányság...

Ma nem sokat voltam gépközelben, mert délelőtt kertészkedtem, ebéd után pedig átmentem a szomszéd városba egy kapucsínóra a sógornőmhöz.
    Ha nem teszem visszamegyek a kertbe és akkor nincs pihenés. Útba ejtettem két multit is, az esedékes bevásárlásra.
    Az izzó formákat azért gyűjtögetem ahogy tudom, már 250 felett van. A gazak is szaporodnak attól függetlenül, hogy egy-egy aratás kimaradt, de kész lesz az így is hamar.

Fatther, Csillagzafír és sutimami57 kedveli ezt.
  7. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Nagyon aranyosak vagytok, hogy ide ültetek mellém a ládára igen jólesett a támogatás. Marika! Igazad van,minden nem sikerül,de olyan nagyon nehéz Istent játszani, és dönteni élet és halál felett.Még akkor is, ha tudjuk, hogy ez a leghumánusabb, hisz borzasztó kínok közt pusztult volna el a szerencsétlen kis állat. Ilyenkor mindig egy kicsit lelombozódunk, és rájövünk, hogy néha kevesek vagyunk, mint mackó sajtban a brummogás. Aztán az élet megy tovább, a következő sikerélmény elhalványítja a kudarc ízét.
    Az eventtel szépen haladok, és mivel ma Szulejmán lesz az utolsó holdvilágot is learatom, jöhet a hajnalpír 1x1-es területre.
    De azt hiszem addig átmegyek pihibe, film után meg már késő lesz, ha nem jár erre senki, akkor nem zavarom meg az alvók álmát. Tőlük már most elköszönök, jó éjszakát: Lujza

8. -elzemari-

De jó, hogy mondod, teljesen elfelejtettem ..........

9. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Kellemes filmnézést, jó szórakozást, utána szép álmokat kívánok!

-elzemari- kedveli ezt.
  10. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

Dezső! Én is szívből gratulálok a farkashoz! Itt lassan minden új állat, vagy fa, növény megszerzéséhez külön kegyet kell kérni a Fortuna Istenasszonyt, hogy segítsen, mert külön kegy mindenhez hozzá jutni.

Biborkának igaza van. A Homokost én is most nézegettem... 1 földön, ennyire sok majom elefánt, lajhár stb + tenyészetet, na meg a többi feladathoz, a növények, fák termését még talán az 5 éves terv is kevés.....

Marcsi! Bocs, de nem jutott eszembe, hogy van olyan is ahol nincs erkély.... de a séta is jó.

Ma kimostam egy nagy plédemet, és délután már le is száradt.....

Sutyorogva mondom, hogy vettem egy kis napfürdőt is, de ma csak rövid ideig, mert azért ücsörögve nem volt olyan meleg.

Marcsi! Ha netán séta közben erre téved a lábacskád, szívesen kiülök veled az erkélyre. Főzök egy kis fínom teát, kávét, sütivel, és egy jót napfürdőzünk közben.....

Másokat is szívesen látok.... remélem egyre többször lesz már részünk ilyen napsütésben.

Ja! És közben készenlétben itt lesz a gép is, ha valakinek aratásra is kedve támad....

Sok sok felröppenőt... Jutus

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  11. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép napsütéses reggelt mindenkinek !! Eszter használd ki az időt amíg itthon van a kis hercegnő . Nincs is annál nagyobb öröm mint amikor együtt van a család !! Reggel még befűtöttem a kandallóba , mert a reggelek kicsit még hűvösek !! Igaz ma már 30 fok lesz , legalább is a köztévében azt ígérték , ott meg ugye nem tévednek !!

12. -elzemari-

Jó reggelt és jó munkát kivánok!![​IMG]

mérgesistvánné és sutimami57 kedveli ezt.
  13. mérgesistvánné

mérgesistvánné Törzsjátékos

Szép ragyogó napsütéses reggelt!!!
    Lujza, nagyon szomorú amit leírtál a cicusról. Nekem is van egy 15 éves kutyusom, szegénynek elég sok baja van már, az elmúlt években 2x operálták, a másodiknál egy hálót építettek be neki, amit a szervezete nem akar elfogadni, márt több mint egy éve. Amit csak úgy lehetne megoldani, hogy újra operálják, de ezt már a doki nem javasolja, mert félő, hogy nem ébred fel az altatásból. Bele se merek gondolni, hogy hogyan fogom kibirni, ha elveszítem. Olyan félve nézem meg minden reggel, hogy él e még.:(:(:( Na már megint panaszkodtam. Tényleg jó, hogy van ez a láda.....

Csillagzafír, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  14. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Szép jó reggelt, sziasztok! Kellemesnek ígérkezik az idő, ami nekem nagyon kell mára, mert egész napos beszerzési útra megyek, párszor körbe bicajozom a várost, mire mindennel végzek. Jó időben élmény lesz..:) :)

Event megyeget, gazak szaporodnak, szép lassan, nem kapkodják el a reppenők sem a sorban állást.......kellemes, szép napot, jó munkát kívánok Mindenkinek!

Csillagzafír kedveli ezt.
  15. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Jó reggelt és szép napot !

Nálunk már süt a nap, pláne azóta hogy a banánok megérkeztek. Mivel elértem a szigeten a 224-szintet, s a banánok ragyogása meg a nap sütése keveredik. Ma is gyönyörű időre számíthattunk be is indítottam a Mosógépet tegye a dolgát. Gyorsan elvégzek a földeken, ha minden igaz ma végzek a gazokkal, és elkezdhettem az ajándékok be váltását. Vicus vigyáz a kis kutyusodra, had élvezze az életet míg lehet. Biborka köszi a kávét, míg írogattam meg is iszogattam nagyon finom volt.

sutimami57 és mérgesistvánné kedveli ezt.
  16. Csillagzafír

Csillagzafír Törekvő

Sziasztok!
    Ezer ágra süt a nap, jó időnek ígérkezik a mai nap is. Azért talán az a 30 fok kicsit soknak tűnik!
    A növények termelésével kissé lassan haladok de a felröppenőkkel egész jól állok! Már több mint 400 db. van a raktárban! Magam is meglepődtem. Aztán végig gondolva meg is van a magyarázat. Éjszakára hagymát ültettem tegnap is és tegnapelőtt is. Az meg azért jobban adja mint a holdvirág. Vagy a hajnalpír! Azért bele kellene kicsit húznom mert így a felreppenő ugyan vígan meglesz, de az eventes gazok nem! De van még idő bőven.
    Megyek, főzök valamit és felkötöm az útilaput. Vár az én kis Hercegnőm!

kpe.-Erzsike!
    Valóban nem haragszom a boszorkányságért. Már jó ideje vudu sámánként tengetem napjaimat a szigeten és hát szerintem a kettő nem áll messze egymástól. Nem is bánnám, ha valóban tudnék varázsolni, de akár a seprűn való lovaglást is bevállalnám!

Marika! Hogy honnan vette a kicsi azt a seprű dolgot valójában nem tudom, hisz még csak babanyelven beszél, nem tudja elmondani, de van egy sejtésem. Nagyon szereti a meséket nézni a villanypásztoron, bár nem függő. Nem ül előtte napestig. Mivel egész nap be van kapcsolva, ha valami érdekeset lát vagy hall akkor egy pillanatra megáll, nézi, ha zenét hall kedvére valót egy kicsit táncikál, de már odébb is áll! Talán ott látott valamit amit meg is jegyzett. Egyébként imádom a "gyerekszáj" történeteket, mindig is szerettem. Tüneményesek ahogy időnként elferdítik a szavakat vagy találó, új kifejezéseket alkotnak. Hihetetlen az alkotó képességük és ahogy meglátják a lényeget a dolgokban.
    Egyébként a mérgem tárgya nem a játék volt, de most nem írom le, kicsit hosszadalmas lenne meg talán nem is idevaló!

Legyen szép és mosolygós napotok!!
    Eszter

sutimami57 kedveli ezt.
  17. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Vidám reggelt mindenkinek!

Süti, csak óvatosan a rohangálással...... csodás időben elbambulhat az emberlánya. (én igen)

Bár hűvös van, de süt a nap. Ez már jó!

A repkedőből még a fele sem jött fel nálam pedig már 80 %-ban kész vannak a növények........ miért is lenne most gyorsabb és gond mentes ez az event?

Én is futok tovább mint Süti, bár én csak a "háztájiban"

Főzöm a velős csontos húslevest , meg Uncle Bens mártást csirkemellel, és rizzsel.

Jönnek a fiamék besegíteni a velő evésbe... 4 hatalmas csontom van....

Eszter jó babázást Neked!

Szép napot mindenkinek Jutus

sutimami57 kedveli ezt.
  18. -elzemari-

Halihóóóó...
    Éppen hajlongok a földeken, amikor elém pattant Kanduriana Jones, hogy adjam már neki a Hajnalpirokat, mert neki nincs egy fia darab sem.Javasoltam, hogy menjen a Zen pandához és kérje ki a a véleményét, hogy miképpen végezze a dolgát, hogy jusson a számára is a virágból.

Vica,
    gyere csak a ládádra s igy könnyebül meg az ember a lelki bánatától.
    Sutike,
    ebben az időben a bicajozás is élvezetes lesz.
    Rozika,
    már bedobozolva a sok virág?Nagyon ügyes vagy szokás szerint...
    Eszter,
    nekem is volt egy gondolatom, hogy talán a "villanypásztoron" találkozott valami hasonlóval a kislány, miután igy asszociált a te távozásodra.Szeretni valóak a gyerekek, amikor a számukra még ismeretlen tevékenységeket, eseményeket a maguk módján behelyettesitik.Jó babázást kivánok ma is....
    Jutus,
    nagyon jól hangzik ez a velős csont.Piritós kenyérrel a forró velő, megsózva, hmmmmmmmmmmmm.......

Most megyek, mert dolog van...[​IMG]

Utoljára szerkesztett: 19.3.15
  19. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek! Látszik, hogy gyönyörű tavaszi idő van, mindenki megelőzött az ébredéssel.Azért hoztam egy kis reggelit, hátha visszanéz valaki, és elfogy bíborka kávéja után.
    Eszter! Jó volt olvasni a történetet a kis hercegnőről, el is képzeltem, amikor odavitte neked a söprűt.:D:D A tesómnak is felolvastam, még ma reggel is megemlegettünk benneteket.
    Vica! Sajnos az állatoknak rövidebb idő van megadva mint nekünk, ezt tudomásul kell vennünk. Vigyázz a kutyusodra,és ha elmegy, gondolj a sok jóra ami boldog élete során megtörtént. nekem is volt egy Pekingi Palotakutyám, 16 évesen hagyott el,nagyon megviselt,. csak nekem a lányom kb egy évvel azelőtt hozott egy kis tacskót (ő a Csipike, akit emlegetni szoktam) Így kevésbé viselt meg az elvesztése.
    Ma itthon leszek, pakolászunk a tesómmal, mert már megint átrendezte a szekrényeket, aztán megsüllyedt vele, úgyhogy ez a nap igen alkalmas arra, hogy a végére járjunk a dolognak
    legyen szép napotok: Lujza
    És ráadásnak egy kis mosoly:[​IMG]

20. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap József és Bánk.
    A József héber eredetű férfinév. Jelentése: Jahve gyarapítson illetve Isten tegyen a most született gyermekekhez. John Marco Allegro szerint a kő jelentésű héber jaspis szó származéka. Ez a főpapok palástján és mellén hordott drágakő díszekre vésett törzsi jelekre utal. (Galamb József gépészmérnök, autókonstruktőr)
    A Bánk magyar eredetű férfinév, az egykori méltóságnévből, a Bán-ból képződött -k kicsinyítőképzővel. (Bánk bán – érett középkori horvát-szlavón bán, Katona József drámájának címszereplője)
    1516-ban ezen a napon Székesfehérvárott eltemetik II. Ulászló magyar királyt az 1506-ban elhunyt feleségével, Candale-i Annával együtt.
    2013-ban Ferenc pápa elfoglalja Szent Péter apostol trónját.
    1900-ban megszületett Frédéric Joliot-Curie francia kémikus, kémiai Nobel-díjas, világhíres atomfizikus és 1944-ben Szécsi Pál magyar táncdalénekes.
    1314-ben meghalt Jacques de Molay a Templomos Lovagrend utolsó nagymestere (IV. (Szép) Fülöp francia király máglyán megégetteti) és 2008-ban Sir Arthur C. Clarke angol tudományos-fantasztikus író.

Sándor, József és Benedek úgy látszik nem hazudtolja meg a hozzájuk fűzött népi mondást, miszerint zsákban hozzák a meleget.
    Miután lerendeztem a farmot, begyűjtöttem mindent, amit lehetett elmegyek egy kicsit az "álló szoláriumba".
    A képes felemen már nyomot hagyott az elmúlt pár nap... [​IMG]

Lujza! A reggelid pont ad annyi energiát, ami délelőttre elég lesz...

sutimami57 és Csillagzafír kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.