Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Jajj,nekem általában jó az alvókám:) Nem tudom,ma mi volt........
    Sajnos nem mondanak jobb időt egyelőre:( Farm,egy jó könyv.Ezek kellenek ilyen tré időben.....
    Köszi a reggelit!!:) Nektek is szélmenteset!!!!!

-elzemari- kedveli ezt.
  2. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Jó reggelt!

Nagyon borús randa esős idő van, nagyon rosszul esik ennyi szép napos idő után. Biborka köszi a kávét Lujzának meg a reggelit. Event kész a farmon minden a helyén, és megy a pajta töltögetés. Olyan jó volna ha nem kék ennyit pakolászni mindég, adnának egy területet legalább az állatoknak. További szép napot, és kellemes hétvégét.

3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Lujzám...
    tessék, pont most vagyok túl a reggelin, ám ki bir ellen állni ennek a guszta reggelinek.Csipek egy kicsit belőle én is...
    Ez az, ezek mind rendelkezésre állnak, de a lelkiismeretemnek is kellene valamit tenni, lehet hogy jól felöltözöm és csak megmetszem a rózsákat...

4. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Gedeon,héber eredetű bibliai férfinév, jelentése megfejtetlen, egyesek szerint esetleg kétélű kard, kardforgató vagy sebzett kezű vagy romboló, pusztító. (Richter Gedeon gyógyszerész)
    1802-ben ezen a napon Heinrich Wilhelm Olbers felfedezte a második kisbolygót, és elnevezte Pallasnak és 2014-ben Budapesten átadják az M4-es metróvonalat.
    1914-ben megszületett Bohumil Hrabal cseh író és 1929-ben Psota Irén kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, A Nemzet Színésze.
    1881-ben meghalt Mogyeszt Petrovics Muszorgszkij orosz zeneszerző, az „Ötök” egyike.

Reggel a keréken egy Retró+ hódvárat kaptam, a titokólakból egy vakond és egy Retró++ hódvár lett. Mindhárom a sokadik...
    Két órakor még 149 dinnyemagot kell visszavetnem, bögre hiányzik még 309 db.
    A felhőn viszont nagyon megéri csücsülni, szép a kilátás a baha pontokra...

Fatther kedveli ezt.
  5. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Most csak beköszönök hamar, mert mennem kell Ajkára, valamikor érkezem, akkor olvasok, írok...szép napot, kellemes hétvégét!

6. pjotrovov

Gratulálok Rozimama!!!!!!!Nagyon ügyesen csináltad!!!!!;)
    Remélem nem fázol meg......8)
    Öltözz fel rendes,sál és sapka ha fölülsz a felhőre!:) Hisz itt lenn is hűvös van,odafenn-gondolom- még rosszabb a helyzet:);)

7. Rexikém2000

Rexikém2000 Fórum-zöldfülű

Szép reggelt!

Köszönöm a jó tanácsokat, majd ez után az event után belekezdek a nemesitésbe. Most képzeljétek vagy két óra hosszáig nem volt net-em. Tiszta ideg lettem, bár aratnom csak délben kell. Attól féltem, hogy nem lesz egész nap, és akkor tényleg hiába dolgoztam ennyit.

Jaj most nézem, hogy nem is a nagyfarmomon vagyok. Ez egy kicsi farm, a kutyuskám nevéről elnevezve. Néha ide is benézek,bár itt zömében fák és állatok vannak. Vica vagyok

Fatther kedveli ezt.
  8. kpe59

Azt ugye tudod, hogy a felhők felett mindig kék az ég... Süt rám a nap... [​IMG]

Fatther kedveli ezt.
  9. pjotrovov

Az biztos,de ereje szerintem nincs.........xD a szám nagyon jó!!!

10. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Cudar hideg van nálunk. A napi fázik szerintem, mert behuzódott egy vastag felhőtakaró alá:(
    Ma én vagyok a konyhatündér, parasztos krumplileves, egérfánk a menü. A tesómra ráérett a tavaszi nagytakarítás, ami abbaól áll, hogy az ifjuság takarít, pakol, lakást rendez, ő meg időnként rájuk néz, és közli, hogy nem így gondolta:D:D. Mentségére szolgáljon, hogy a gerince nagyon kínozza, azt hiszem húsvét után bedugom a neurológiára egy kis generálozásra.

Fatther kedveli ezt.
  11. kpe59

Sütemény sütés, ebéd, mosogatás kész, mosás folyamatban... [​IMG]
    Lassan aratok és elszörnyedek,[​IMG] hogy mennyi bögre hiányzik még, de nem baj, most jön a nagyágyú...

Fatther kedveli ezt.
  12. -elzemari-

Szervusztok...[​IMG]

Nem is volt olyan nagyon vészes az időjárás.Kinn voltam a kiskertben és megmetszettem a rózsákat és megmondom őszintén, amikor ott vagyok, akkor már nincsen semmi para, csak mig elindulok.Szerencse is volt hogy mentem, mert bizony már javában hajtottak a rózsák, olyan aranyosak voltak a kis lila ibolyák is, legszivesebben megsimiztem volna őket.
    A rózsa metszés közben több sebből véreztem, mert a szomszéd néninek, akinek hűbérben ápolom a kertjét, olyan vastag szárú rózsái vannak, hogy azokat volt hogy kis fűrésszel tudtam lemetszeni.
    A metszés az nem volt elég, de ugye mi is legyen a lenyesett vesszőkkel, mert azt aztán nem viszi el a szemetes, és égetni sem lehet, mert én a kertvárosban lakom.Igy aztán szépen apróra vagdostam a metsző ollóval, és a tűzrakó helyre tettem a kertben, hogy majd a letakarás után, szépen kiszárad, s amikor majd többet vagyok a tetthelyen, akkor szépen elégetem.
    Szóval, volt mit tennem, közben a Papa pedig a csatorna alatti hordókat hozta állapotba, mert télire, felforditva állják a sarat.Ilyenkor aztán, mindent előszedni, újra igazitani, de komolyan mondom nagyon jó volt.A Szél úrfi próbálkozott, hogy elcsavarja a fejemet, de mondtam neki, hogy késő, már foglalt vagyok...
    Hazafelé, olyan gondoskodó voltam, hogy meghivtam magunkat egy jó pohár sörre a vasút menti presszóban.Ha hiszitek ha nem, de nagyon jól is esett, előtte elmajszoltunk egy egy banánt, hogy még se az éhes gyomorba menjen.
    Most olyan jóleső elégedettség van rajtam, hogy mégis erőt vettem magunkon, és csak kimentünk....
    Most megyek...[​IMG]

Utoljára szerkesztett: 28.3.15
    Fatther kedveli ezt.
  13. stadler42

Erzsike ! még most olvasom először, hogy be veted a nagy ágyút. Kel is mindenki panaszkodik, hogy ramatyul jönnek a bögrék.

Lujza én idebent is fázok, le is cseréltem a pulóveremet melegebbre.
    Az éjszaka ne feledjétek át állítani az órát nyári idő számítás szerint.
    Akkor te egész hasznosan töltötted a mai napot. Annyi munka után jól is eshetett a sör, de estére majd az alvás milyen jól fog esni. Igen csak a vége felé jár mindenki az eventnek, akinek még híja van, az húzzon bele.

-elzemari- és Fatther kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Rozika,
    szerencsére nálunk az ablakok déli fekvésűek, és a napocska remekül felmelegiti a szobát.Igan én is azt gondolom, hogy hasznos volt a mai délelőtt, és ha nem ülnék a gép előtt akkor már a fotelben biztosan szunyokálnék...ám majd este...
    Most arra gondoltam olyan jó lenne egy kis palacsinta....

Erzsike,
    mennyire lesz nagy az az ágyú???

Utoljára szerkesztett: 28.3.15
    Fatther kedveli ezt.
  15. kpe59

Most a nagyágyúm a tönkölybúza, egy területen 40 bögrét adott.
    Két területen a gyömbérrel együtt 100 körül lesz, holnap estére össze jön az utolsó ablak is.

Ugye, hogy csak elindulni keserves, utána már jól eső érzés, hogy ez a munka is kész van... [​IMG]

Fatther kedveli ezt.
  16. stadler42

Ha süt a napocska akkor nálunk is, de ma nem volt hajlandó elő bújni. S ha ki néztem még attól is fáztam, esett az eső és szél úrfi se tartotta magát vissza.

17. -elzemari-

Igen, reggel még egy fityinget nem adtam volna azért, hogy én elfogok indulni.Amikor kinyitottam az ablakot, nahát....olyan barátságtalan volt..Aztán felvettem a harci vértemet és mit fog rajtam ki egy kis rossz idő alapon, és igazam is lett.Halkan megsúgom, volt még egy segitségem is, aki szintén igy gondolkodott...

Rozika,
    szerencsére itt az esőnek még a szikrája sem volt, csak a szél, az meg nekem nem ellenfél...most már!!

Fatther kedveli ezt.
  18. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Bevégeztem a mai napot. Már csak pihi, könyv, farm, stb.

Olvasom, hogy Nálatok is gubanc van a bögrékkal. A nagy farmon csak a felreppenő hiányzik, de sok, még kell vagy 250 darab, a kicsin sokkal több. Nem tudtam el dönteni, hogy a kis farmon folytassam, vagy hagyjam abba az eventet, mert a felhő ma este meg lesz, de az utolsóba, hát, nem tudom....rengeteg eza gaz, meg a röpi is nagyon sok. Igaz, ott van rózsa, 7 perces, de nincs olyan sok szupertáp. Lehet, hogy folytatom a termelést, de nem adok be semmit, amíg nem érek a végére. Ha nem sikerül, így jártam.
    Itt a nagy farmon raktam hagymát, mert katasztrófális a bögre hiány. Ha ki rakom a fákat, utána már hiába a nagyágyú.

Az idő pocsék, majdnem el vitt a szél, még jó, hogy enm vagyok olyan vékonyka..:D :D

-elzemari- kedveli ezt.
  19. pjotrovov

Sziasztok!
    Event kivégezve és csakúgy mint Rozimamánál,nálam is pajtatöltés kezdődött.
    Itt nagyon hűvös van,nincs kedvem az orromat sem kidugni:)
    Kellemes szombat délutánt!

20. marharépatartaléka

marharépatartaléka Aktív író

Szép napot Kedveskéim!

Az idő nálunk is a nemszeretem kategóriába sorolható. A szél második napja tombol, tekergeti a fák ágait, szegény rügyek alig birják már a kapaszkodást. Tegnap mire elültettem a téli fogságukból kiszabaditott muskátlikat, majdnem átmentem jégcsapba. A nap sütött, de a szél igencsak hideg és nagyon goromba is.

Tegnap óta napszámba járok nagymamatárshoz és mondhatom, hogy igen elegem van a dinnyék és tökök termeléséből. Estére talán nálam készen lesz a növény, de a bögréknek még hija van. A bajuszokat szépen kisuvickoltam és egy részét már le is szállitottam, de még abból is kell pár darab. A két napszámos farmon is szeretném megcsinálni az eventet, talán keddig sikerülni fog. Jó lenne meglepni a nagymamatársat egy felhősorral.

Legyen szép a hétvégétek és pihenjetek, mert ebben az időben úgysem lehet mást csinálni. Ági

Fatther kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.