Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. fruska1

fruska1 Junior szaki

Jó reggelt, mosólygós hetet Mindenkinek!
    Betegeskedőknek jobbulást!

Ildikó Még nagyon sok boldog szülinapot kivánok!

Biborka!
    Gartulálok a szintlépésedhez! Nagyon ügyes vagy.

Engem a jövő érdekel mert ott fogom eltölteni életem többi részét.
    (Charles Kettering)

2. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

• Madárdalos szép reggelt mindenkinek !! Úgy olvasom , hogy mindenkinek jól telt a hétvége !! Kezdődhet egy új hét !! Felénk már süt a napocska , szép idő ígérkezik !! Reménykedjünk , hogy szép hosszú ősz lesz !! Tüzelő bespájzolva !! Pár éve már nem gázzal fűtünk , mert eszméletlenül sokat fizettünk , ráadásul még fáztam is !! Jolanda szívesen meghallgatnálak benneteket !
    • Lujza örülök , hogy kipihented magad , rád is fért a sok meló után !!

• Kpe köszönöm a gratulációt , most már nehezebben fogok haladni , túl sok tapasztalatpont kell !! Az unokám ráunt a farmozásra , így azt is Én rendezem , de csak szép nyugodtan . Ott is gyártom a turmixot , onnan küldöm át az Én farmomra , beadom a fejlesztésbe !!
    • Ági köszönöm a gratulációt !! Felvilágosítanál mi az a közös favágás ?
    • Még mindig nem ismerek mindenkit , de majd megtanulom !!
    http://s6.images.www.tvn.hu/2010/08/26/07/54/www.tvn.hu_ccd8b565b883b39e52e4d50ee4e8980f.gif

3. ildiko44

ildiko44 Fórumfelvigyázó

[​IMG] Legelőszőr köszönöm mindenkinek a gratulációt, nagon figyelmesek vagytok. Hát az este a Zeneakadémia csodajó volt, mint kiderült a cigányzenekar születésnapi koncertjére szólt a jegy. Szerintem iszonyú jól játszottak és gyorsan is telt az idő. Szerencse volt az eső sem esett, igy még utána megnézhettem Budapestet éjjel, hiszen csodaszép a kivilágítás. Most megint eszembe jutott, hogy milyen szép is a városunk. Ezután nagyon nehezen aludtam el és hamar megérkezett a reggel.

biborka63
    Hát nagyon nagyon gratulálok! jól előre jutottál, igy az én 90. szintemmel - aminek nagyon örültem - bizony még csak ipari tanuló lehetek.
    bukta-ági54 hogy ezt hogy is tudod csinálni! miközben olvasgatok eszembe jutnak a válaszok, de mire ide leérek, már el is felejtem, lehet, hogy ez már az öregedés és a feledékenységgel kell karöltve járni?
    Finomakat sütöttetek, és látom, hogy mindenkinél jól telt a hét vége, ennek nagyon örülök, de jönnek megint a hétköznapok....

Még én is vettem néhány titokólat és lett belőle kakas és sün is, sajnálom, hogy egy békára nem sikerült szert tennem, pedig nagyon aranyos. Nagyon jól asinálják, mert sikerültek a grafikák öröm nézni, csak talán az a baj, hogy kicsit zsúfolt a hely, igy igazán nem élvezhető.

Koppi kicsit irigyellek, én is imádok kártyázni és főleg a kanasztát, de mióta a férjem meghalt és a barátaim a mellettünk lévő házból elköltöztek, bizony ritkán van alkalmam rá, néha a neten szoktam, de ez már nem olyan...
    Jolanda l948 ezeket az énekeseket/számaikat én is nagon szeretem, bevallom, ha utazom a fülemben a fülhallgató és ezeket hallgatom.
    Megyek is, mert a mai nap is kicsit zsufolt, majd este jövök. Addig is csodaszép napot kívánok és vigyázztok nagyon magatokra!

4. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Mindenkit meghívok egy kellemes reggelire, Kipihentem magam, süt a napocska, opera nincs, nem is ragozom tovább. Gyönyörű napot mindenkinek: Lujza

5. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Szép napot mindenkinek.
    Ma megyek utoljára fizikoterápiára. Nem bánom.Nagyon untam a bejárást.
    Lujza kitettél magadért. Ilyen tálalás mellett meg jön az étvágy.
    Remélem egypár napig nem lesz eső, rendbe kéne tenni a kertet.
    Ma szilvalekvár főzés, kétszer 6 kilós adag várja hogy alágyújtsak. Ezenkívül még két 10l vödör tele szilvával, amit még el kell rendeznem Gondoltam egy-két üveg ecetes is lesz belőle és egypár gombóc is jut a fagyasztóba.

Mindenkinek szép napot.

6. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

szép reggelt kivánok!
    Kedves Ildikó kivánok Neked ehhez a szép kerek évfordulóhoz, nagyon sok boldogságot és erőt, egésszéget a továbbiakhoz.
    Látom nagyon jól éreztétek magatokat, aminek én is örülök.Most végeztem a gereblével, mert elfelejtettem, és bevetettem a farmot, igy aztán ez a sok gaz csak úgy hemzsegett a földeken.Időbe is tellett, mire kigazoltam.

Most, ha érdekel Benneteket, ha nem elmesélem, hogy merre is jártam az elmúlt két napban.A magyar és az osztrák oldalon körbejártuk a Fertő tavat.Igaz két napba is belekerült, de megérte, mert sok szép és érdekes élménnyel lettem gazdagabb.
    Az indulás, ami már hajnalban elkezdődött nagyon kellemes idővel indult, és amikor hat órakkor az autóbusz motorja felberregett, semmi nem keresztezte ezt a jó érzetet.A társaság is jókedvű volt és várakozással tekintettünk az elénk váró újdonságok elé.Ám a jó idő egy kicsit elkomorúlt és az autóbusz ablakán már az esőcseppek kezdtek felrajzolódni.Sebaj, fedél a fejünk felett, ernyő és esőkabát a táskában, igy aztán mi jöhet?Semmi...
    Irány Ausztria igy elsőre.Ám még előtte Mososnmagyaróvárnál egy autópihenőben némi könnyités magunkon, mert ekkorra az idő már bizony fél kilencre járt.Nekem nagyon tetszik, hogy itt egy automata ereszt be minket egy százasért arra a bizonyos helyre, és utána amikor egy pár lépcső megtétele után már a kávét rendeljük, az ott kapott jegyet leszámitják a kávé árából.Igaz, mást nem nagyon ildomos venni, mert egy magos zsemle potom százhatvan forintba is belekerül.Hja kérem ez már a nyugati szél..
    Most aztán már tényleg irány a Lajtán túlra.Bruckba.(Magyar nevén Lajtabruck)Elsőre ami szembeötlő volt az a rengeteg virág, ami minden csepp helyet uralt. A város túlélte az 1529-es török ostromot is, amikor az Oszmán Birodalom Szulejmán szultán alatt megtámadta, de népe súlyos veszteségeket szenvedett. Láttunk egy olyan hatalmas nagy csüngő bükkfát, középen a szovjet emlékművel, hogy én még ilyet soha, de soha nem láttam.http://kepfeltoltes.hu/140908/cs_ng__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    Egy parkban lefotóztuk Ferenc József magyar királyt is, igaz jó magason volt, de... http://kepfeltoltes.hu/140908/cs_sz_r_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    Természetesen a templomok itt sem maradtak ki , például a Szentháromságnak szentelt templomban nézelődésünkből,http://kepfeltoltes.hu/140908/templom_www.kepfeltoltes.hu_.jpg, ám amit még idáig nem tapasztaltam, hogy volt a gyerekeknek egy kis sarok kialakitva, hogy a mise alatt ők is ott legyenek..http://kepfeltoltes.hu/140908/gyerek_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A törököket emlitve elmentünk a Fekete városba is,Purback ám ez nem a Mikszáth Kálmás által megirt városról kapta a nevét, hanem egykori vaslelőhelyéről.Nos ez a kis város egy ékszerdoboz volt.A várost végig óvták és körbe is keritették, ezzel is védve a lakosságot.Itt az egyik bejárat a városba, ahol mis bejutottunk.http://kepfeltoltes.hu/140908/bej_rat_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    Ám ez mind nem óvta meg őket és a török 1529-ben és 1532-ben is elpusztította. Erre az időre emlékeztet az egyik ház tetején látható híres törökfej.http://kepfeltoltes.hu/140908/t_r_k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    amit, előtte még az utcán is igyekszenek, hogy biztosan megtaláljuk, és ezért egy vigyázó törököt is kihelyeztek nekünk.. http://kepfeltoltes.hu/140908/850030962t_r_k_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    Az nem volt elég, hogy az utcáról láttuk a kis törököt a hát tetején, még egy vendéglőnek az udvarába is bementünk, miközben az ottaniak ebédelték a finom
    Wiener Schnitzel; magyarul "vínersnicli" néven is ismeretes borjú bécsit, mi meg törököt néztünk.Na nem mondom, itt már sokkal közelebb voltunk hozzá, mint az utcán, de én igazából sokkal szivesebben ismerkedtem volna azzal a jó kis vinersniclivel..http://kepfeltoltes.hu/140908/borj__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    .Hiába, menni kellett tovább.
    Még egy kedves ház a sok közül..http://kepfeltoltes.hu/140908/h_z_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ha érdekel Benneteket tovább is, akkor majd folytatom...
    Legyen szép a napotok...

Utoljára szerkesztett: 8.9.14
  7. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok !

[​IMG] Nálunk nagyon szép nap sütéssel kezdődik a nap. Kopi ! amint olvasom nálatok be indult a kártyaparti,több kevesebb sikerekkel, Biborka ! gratulálok a bahamai szint lépésedhez, én a 192 szintről csak messzi látóval látom a szigeted partjait. Ildikó nagyon szép élményben volt részed a hét végén, biztos nagyon jól is érezted magad. Utána sétálgatni a szépen kivilágított városodban Budapesten nem semmi. Lujza ! látom ki pihented magad, és reggel meg hoztad a reggelit amit köszönünk. Hugi ! nem irigyelek a mai melódé amit el kell végezned, én már túl vagyok a lekvár főzésen. A kakashoz külön gratulálok, én egy süninek vagy egy gólyának is örültem volna de sajnos nem volt szerencsém. További kellemes napot, és jó farmozást.

8. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Marika! Hogyne érdekelne bennünket. Alig várom a folytatást. Olyan ízesen tudod ezeket az úti beszámolókat leírni, mintha én is ott lettem volna. Örülök, hogy ismét ilyen szép utazáson vettél részt, és jól érezted magad.

9. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! kellemes hetet...) Megint hétfő, a hétvége elrohant, mert mindig siet. Gratulálok a szintlépéshez, hejj,ez a 200 nekem latin. Majd egyszer talán valaha......
    Örömmel olvastam, hogy mindenkinek remekül sikerült a hétvége, most meg pihenünk egy kicsit, de így van ez jól. Nálam beütött a nátha, vagy mifene, mintha nem lennék jól . Húz az ágy vissza felé, de azért maradok a lábamon.

Marika! Élvezetes a beszámolód, és örülök, hogy mindig elmondod, merre jársz, és még képeket is hozol. Nagyon szépek! Ausztriában én is sokat jártam, és az a sok virág, és a kicsi házak, nagyon szerettem, főleg Burgenlandban lenni.

Most megyek én is eltakarítani a romokat a konyhában, mert a mosogatni való meg várt az éjszaka nem mosogatták el a tündérek az esti edényt.

Kedden, vagy szerdán indul event? Kíváncsi vagyok, mennyi termelni valót kapunk, mert ha jól emlékszem, az egyik képregényes volt, amit nem csináltam meg, a sok gaz miatt. Majd meglátjuk. Szép napot, kellemes hetet!

10. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

11. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

[​IMG] [​IMG]

Sütike! Hát ezért nem mosogattak el nálad a tündérek(meg nálam sem) mert buliban voltak az éjjel:)

sutimami57 kedveli ezt.
  12. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek![​IMG]

A mai névnap Adrienn, név az Adriana franciás alakja. Jelentése: (a Velence tartományban levő) Hadria városából való. Férfi párja az Adrián, illetve annak régiesebb magyarosított változata, az Adorján.

Megtaláltam a farm fonalát, a megrendelők kiszolgálása, ennek megfelelően a hosszú növények termelése a munka. A szigeten továbbra is a pálcikagyárak és a tevék sokasága van.
    Olvasgattam a pletykásoknál, rendesen beindultak a találgatások az új szigettel kapcsolatban. A szerdai vihar event sem kristálytiszta még...

Remélem nem akarsz itt hagyni félúton...! Ha nem tudom meg a kirándulás másik felét örökre ott maradok Purback-ban...

Ne gondold, hogy buliztak... Nálam mosogattak az este, nagyon elfáradtak, azért nem vállaltak több munkát éjszakára...
    ----------------------------------------------------------------------------
    A szigeten megerősítettem a "Vízi táncos" rangomat. Míg 493.875 baha tp-t összegyűjtök a következő kinevezésig, talán meg is tanulok a vízen járni...

Utoljára szerkesztett: 8.9.14
    sutimami57 kedveli ezt.
  13. sutimami57

Hát, akkor most már értemmm:D Mindegy, elmosogattam helyettük.
    A Naptárt megnéztem, köszi szépen! Ez egy nagyon jó dolog, csak még meg kell szokni, hogy ott van. Volt egy eldugott titokólam, el is felejtettem, és reggel vettem észre, hogy meglepetés vár. Piros halastó lett belőle, nem rossz.
    Na, akkor teljesen tiszta a kép az angyalokkal.......

A szigettel nem vagyok jóban. Egy szint még a kávéhoz, és utána takarékra rakom a szigeti tevékenységemet. Most jönne az a része, amit nagyon nem szeretek. Egy vagon aranybanán azért, hogy belépjek a kamrába, és ezért semmit nem kapok, csak ott ácsorgok, aztán megint egy vagon banán..meg megint......
    Nagyon szerettem a szigetet, mikor elértem, de a bővítés óta nem a szívügyem. Ez a banános rendszer nem tetszik, mert nincs lehetőség a haladásra. PL: A kincses sziget miért nem a Bahamára adja a TP-t? Miért nem banánt adnak a gazdaköri szigetes feladatok? Miért nem lehet más módon is szerezni? Tudom, ezeket a kérdéseket már sok gazda feltette, de ez van. A kamrába való belépés nagyon nem korrekt, pláne, hogy rengeteg banán kell hozzá. Az új sziget, ha egyszer ide ér, gondolom, megint arról szól, hogy rengeteg banán kell hozzá. Na, most akkor megyek tovább...:)

14. kpe59

Ha megnézed a pletykásoknál a korall sziget képét, ott látod, hogy az valami egész más rendszer lesz. Nincs aranybanán, nincs csillag és nincs csp a felső sor ikonon... Azt meg hogy hogyan lehet majd odajutni, sűrű homály fedi...

15. stadler42

Sütike !

Nem tudom mi ez [​IMG]de nálam is itt van. Nagyon rossz érzés még az a jó, nem kell főzni maradt tegnapról. Tartom magam egyelőre de félek, ágynak dönt pedig nagyon nem szeretném. Erzsike a tartalékokból én is ki fogytam, csillagom az sok van de nem adnak érte semmit.

sutimami57 kedveli ezt.
  16. sutimami57

Hát, Rozika, igen randa egy szerzemény ez...most jobb egy kicsit, de az ébredés katasztrófális volt. Most sem vagyok toppon, de nekem sem kell főzni, pihenő napot tartok. Kislányom ma megy vissza Stuttgartba, és szerintem megtámadom a jó kis ágyikómat, közben be-be nézek a farmra is. remélem, hamar elvonul ez a szörnyeteg...Jobbulást!

Hát, kíváncsi vagyok azért, mi sül ki ebből, mert hal vagyok.....szeretem a vízi világot. Persze, csak naptárilag...:)

Gratulálok a szigeti győzelmedhez, Erzsike, mert ilyen szinteken már minden ugrás egy győzelem.......én is zargatom még ezt az egy szintet, hogy tudjam termelni a kávét, mert nagyon drága a boltban..:D

17. kpe59

Az aranybanán tartalékra gondolsz? Én a zöld tea után már nem váltottam ki semmit, tartalékolok. Nem tudni, hogy a korallszigethez kell-e aranybanán, mindenesetre nálam a polcon van 51 db, csak jó lesz valamire. Ha nem kell, akkor kiváltom a citromfüvet és csinálom nagy erőkkel a hozzátartozó feladatsort.
    ----------------------------------------------------------------------
    Takarékoskodási akció:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/takarékoskodási-akció.11124/

18. stadler42

Én még kiváltottam a citromfüvet is, estére lépni fogok akkor lesz 16- banánom. Egyelőre a pandák meg a pálcikások uralják a szigetet.

19. sutimami57

Lehet, hogy jobban teszem, ha mégsem váltom ki a kávét?? Jó lenne tudni, mit hoz a jövő a szigeten?

20. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Sziasztok !! Ismét itt vagyok , még ebéd előtt olvasgattam kicsit !! Rozika sutimama mielőbbi gyógyulást kívánok mindkettőtöknek , és a többi betegünknek is !! elzemari élvezettel olvastam az élménybeszámolódat , nézegettem a képeket !! Szép helyen jártatok ! Várom a folytatást !! Én is gyűjtögetem az aranybanánt 31-van jelenleg , de a két utolsó fát nem váltotta ki , citromfüvet meg a másik gazt igen , de már elfelejtettem mi is az . Jöhet a Cavinton nekem is !! A Képregényt még eddig nem csináltam , azt sem tudom , hogy érdemes-e belefogni , mert ha nem tudom befejezni akkor a beadott dolgokat is elvesztem , ha jól értettem ? A kakukk tenyésztést sem csinálom , nincs annyi szupertápom , hogy érdemes lenne belekezdeni !! Így raktárra termelek !! Hoztam egy kis finomságot + kávét , hogy délután is aktívak legyetek !!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.