Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek! A valós kávé mellé elkortyolgatom Kopi, és Bíborka kávéját is így talán majd fel is ébredek.
    Olyan szépen elterveztem, hogy a régi idő szerint kelek 7 órakor, (ami ugye 8 óra) dehát ember tervez, család végez... 7 órakor keltett a kamasz unoka, hogy nem láttam-e a diákbérletét. Mondtam neki, hogy nem, erre megértődött, és elrohant. :D
    Aztán mire ez lezajlott, arra megjött a lányom a munkából, mert egy munkatársa kocsival hazahozta, így előbb érkezett. Na, mit mondjak....Most meg már 20 percre nem fekszem, le, megvárom talán hat a kávé végre.....
    A tesóm egy pirinyót javult, az infúzióktól, hálistennek nálunk a neurológia ügyeletben is toppon van. Ma lesz MR vizsgálat nála, aztán majd utána összeülnek az okosok, és valami gyógykezelést kitalálnak neki.
    Az event kivégezve mindkét farmomon, a tesómén a paszuly meglesz az utolsó feladat biztosan nem.Hiába van nemesített rózsája, ha nincs hozzá SZTR.
    Hoztam egy kis reggelit, így hétfő hajnalban, legyen szép napotok: Lujza

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  2. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Jó reggelt!
    Kopi Biborka köszi a kávét. Mifelénk borús idő van, a nap megharagudott és elment más tájakra. Most várom hátha vissza jön. Le arattam az állatokat meg etettem, most megy a pajta töltögetés. Biborka örülök hogy csak sikerül az evented. Akinek még nincs meg az húzzon bele, hátha sikerül. Lujza a sz trágya az nagy úr, de pedig biztos örült volna a nővéred, ha befejezed neki az eventet. További kellemes napot, és jó játékot.

3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kivánok!
    legyen vidám a napotok és jó játékot...

sutimami57 kedveli ezt.
  4. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Varázsolni én sem tudok:oops::oops:

sutimami57 kedveli ezt.
  5. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Zalán és Amadé.
    A Zalán férfi keresztnév. Eredetére többféle magyarázat is él. AnonymusSaladus néven említi a honfoglalás előtt a Duna-Tisza közén uralkodó vezért. A Tisza mentén tényleges található egy Slankamen (Szalánkemén) nevű helység, azonban az is elképzelhető, hogy Anonymus a helységnévből alkotta az uralkodó nevét. A helynév szláv eredetű, jelentése: sós kő. Más elképzelés szerint a Zalán név török eredetű, jelentése: dobó, ütő.Bizonytalan az is, hogy mi volt a név eredeti kiejtése, lehetett Szalan esetleg Salán is; a jelenlegi Zalán olvasat valószínűleg téves, ez Vörösmarty Mihály Zalán futása című műve révén terjedt el. (Kovács Zalán tubaművész)
    Az Amadé latin eredetű férfinév, az amare (szeretni) és a deus (isten) szavak összetételéből képződött, a jelentése: szeresd az Istent!, az Amadeusz név francia eredetű változata. (Németh Amadé zeneszerző, karmester, zenetörténész)
    1722-ben az erdélyi országgyűlés elfogadja a Pragmatica sanctio törvényeit, azaz a Habsburg-ház nőági örökösödési jogát. (A magyar országgyűlés ugyanezt 1722. június 30-án fogadja el.)
    1844-ben megszületett Paul Verlaine francia szimbolista költő és 1945-ben Eric Clapton brit rockzenész.
    2002-ben meghalt Erzsébet brit anyakirályné (sz. Elizabeth Bowes-Lyon), VI. Györgyangol király özvegye, II. Erzsébet édesanyja.

Mennyi bögre hiányzik még? Vagy nem csak bögre hiány van?

6. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Szép napot, kellemes hétfőt! Köszi a kávét, a reggelit, a híreket. Menyem ébresztett reggel, alig láttam.......későn feküdtem, szóval, vagon kávé kell ilyenkor.
    A kicsi farmon is meg vanak a bögrék, a mogyoró szépen beszórta a hiányzókat, a gazak még mennek, de ma meg lesz. Köszönöm szépen a segítséget, de már sehova nem kérek bögréket, gyógyelixírt szeretnék, barkácsot sem kérek, mert nem építkezek, és köszi Mindenkinek, aki tudott segíteni!!!!

Ma laza nap lesz, a menyemmel el leszünk, nem is bánom. Reggel ő is hamar rakta a gépét az asztalra, mert le kell szedni a farmot..:) :)

Szép napot kívánok!

-elzemari- kedveli ezt.
  7. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Gykorlatilag az utolsó feladathoz egy darab sincs. Esély nincs rá.....

8. kpe59

9. -elzemari-

Halihóóó...
    Felénk az eső az esik, és a felhők csak úgy sorakoznak egymáson, hogy még a halvány reménye se legyen annak, hogy a napocska egyetlen sugara is kikandikáljon.
    Ma egy kicsit gazdagodtam, mert felénk nyillott egy új R.....nn drogéria, és ma mindent 10%-al olcsóbban lehetett kapni.Miután, mosószer úgy is kellett és öblitő, a papának meg a szokásos arcizék,előtte, meg utána.Igy aztán felkerekedtünk, eső ide eső oda, mit számit az, ha menni kell.Nem is baj, mert tegnap megint elkanászkodtam, és lenn sem voltam.Ilyenkor a lelkiismeretem csak úgy dübög, hogy te Mari, nem lesz ez igy jó....
    Örülök, hogy a munkások jönnek majd napszámba, mert ha ezt mind nekem kellene, kattogtatni, háááát nem is tudom.A chat karbantartás valahogy hidegen hagy, mert valahogy nem sok sikerrel tudtam alkalmazni.

Lujza,
    remélem, már jobban van a Tesóóóó, sok puszit küldök neki, és minél előbbi javulást....

Most megyek, .....

10. marharépatartaléka

marharépatartaléka Aktív író

Szép napot Kedveskéim!

Amennyire szeretem a görögdinnyét és a finom, édes sütőtököt, most annyira nem kivánom egyiket sem. Mire azt a sok tököt és dinnyét egyenként bedobozoltam, hogy mind szép szögletesre fejlődjön, hát a derekam felmondta a szolgálatot. Ha még lehetett volna úgy, mint Kacsa Kata trágyája, hogy megszórom a földeket dobozokkal és az indák szépen belenőnek, a dinnyék meg a tökök nem is nőhettek volna másnak, csak szögletesnek, de nem, egyesével kellett beigazgatni mindet. Most aztán hétrét görnyedve vonszolom habtestemet a farmon keresztül és a padlón fekszek, hogy kiegyenesedjen az amúgy már nem derék, hanem csak toldalék testrészem.
    Amikor legutoljára másztam meg a paszuly hosszúra nőtt indáit,elhatároztam, hogy itt valamiféle változtatást kell bevezetnem, mert fölfelé még csak-csak, minden indán pihentem egy kicsit és csak föl néztem, de amikor vissza kellett másznom a biztonságos anyaföldre, hát az volt maga a kinszenvedés. Nem is tudom, hogy ki találta fel a tériszonyt, de más, ennél sokkal hasznosabb dolgot is kitalálhatott volna.
    Felkerestem Kacsa Katát, a hires pilótát, mivel a pilótáknak kötelező az ejtőernyős ugrást is elsajátitani, hogy tanitson meg engem siklóernyőzni. Igaz, hogy eleinte a frász tört ki, amikor tandemben ugráltunk ki a gépből, de egyre inkább belejöttem az ernyő kezelésébe és már élveztem is, hogy a szél ide-oda fújdogál a magasban és még az sem gond, hogy egy kissé több vagyok a kelleténél.
    Igy most, amikor szert tettem a paszuly következő indájára is, már a hátamon egy ejtőernyővel másztam felfelé és helyeztem el a felhőkön a kütyüket, majd a legszélsőről egy életem, egy halálom, a mélybe vetettem magam, majd kis idő múlva kinyitottam az ejtőernyőt és szépen lesiklóztam a földre. Amikor leértem, büszkén megveregettem a vállamat, hogy vénségemre képes voltam ilyen akrobata mutatványra.
    Jaj, azt meg majdnem elfelejtettem elújságolni, valószinű, hogy Fortuna is figyelte erőfeszitésemet és jutalmul az egyik titokzatos ólba egy kivitojást rejtett. Ennél nagyobb boldogságot mostanában nem is értem.
    A napszámos munkát a héten még csinálnom kell, mert a törpék a másik mamánál töltik a tavaszi szünetet és csak húsvét után jönnek haza. A felhősort már ott is elértem, de a felröpik hiánya nem teszi lehetővé a bajuszgyár megnyitását. Sajnálom, hogy igy alakult, mert jó lett volna pár aranybajuszgyártó gépet nagymamatársnál is beüzemelni.

Az idő nálunk igen bánatos, a nap már megint illegalitásba vonult. Az időjósok szerint egész héten ilyen punnyadt lesz az idő. Szegény nyulam-bulam majd esernyő alatt hordhatja ki a szines tojásokat.

Legyen pihentető a délutánotok, akinek még van mit gyűjtögetni, az húzzon bele. Hajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ági

Fatther, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  11. kpe59

Én meg igen... Ne áruld el senkinek, [​IMG] az ember sok mindenre képes ám, ha szeret játszani...

Ezért a mutatványért meg is érdemelted azt a kivimadarat... [​IMG]

12. stadler42

Marika! nálunk is vagyon csúnya idő van, a sok napsütés után nem esik jó, Már én is várom a munkásokat, mert ami van tartalék nem akarom elhasználni. Amióta be fejeztem az eventet, azóta kézzel kattogtatom de már unom.

Hát Ági amiken keresztül mentél azokon a mutatványokon, meg is érdemled hogy Fortuna meg ajándékozott egy kivivel. Én is nagyon örülnék neki, de sajnos nekem nem volt hozzá szerencsém. Majd máskor addig meg kivi nélkül játszok, egyszer majd csak be jön.

sutimami57 kedveli ezt.
  13. kpe59

Már nem tudom mennyi szigeti szintlépésnél nem szóltam... Mindenesetre most egy szép számhoz érkeztem [​IMG] a 225-höz, gondoltam megosztom veletek.
    Szívesen megosztanám a következő szinthez szükséges 766.356 baha tp-t is, de ha nem haragszotok az eszembe sem jutott, hogy az öt szépen csillogó banánomból adjak bárkinek is... [​IMG]
    Legközelebb a 230-nál szólok...

14. mérgesistvánné

mérgesistvánné Törzsjátékos

Szép napot, bár nem úgy néz ki, legalábbis felénk szakad az eső, de nem baj mert már igencsak ki volt száradva a talaj, és szegény virágaim szomjaztak.
    Amit örömmel tudatok veletek, hogy ma reggel én is befejeztem az eventet. Sikerült!!!!!!!!!!!!!!
    Arra volt jó, hogy most leszedtem mindent, így tudtam csinálni egy kimutatást, hogy mennyi és milyen ólaim vannak.Most majd a fákat veszem számba. Elkezdtem termelni a rózsát, mert nincs belőle sok, és azzal szeretném elkezdeni a nemesitést. Kiváncsi vagyok, hogy nekem majd mit ad a Fortuna a titokzatos ólakból.

15. kpe59

Sikeres event volt számodra is. Tartottál egy leltározást, ami néha nem is árt, mert hajlamos az ember elfelejteni, hogy mi is lapul a raktárban.
    Fortunának besegítek egy kis szorítással... [​IMG]

sutimami57 kedveli ezt.
  16. -elzemari-

Halihóóó
    Hoztam valamit...egy kis uborkát....

Ha száz évig élnék, akkor sem tudnék ilyet kitalálni...

Ez viszont viszi a pálmát nálam....

Jó étvágyat hozzá........

Utoljára szerkesztett: 30.3.15
  17. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Marika! Ez nekem is nagyon tetszik!!!!Meg is fogom csinálni. Hogy mit ki nem lehet hozni egy krumpliból, hihetetlen. Kösz, hogy elhoztad

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  18. -elzemari-

Ugye, ugye....csak egy kis furfang kell hozzá...

Utoljára szerkesztett: 30.3.15
    sutimami57 kedveli ezt.
  19. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Üdv!
    Mindenkinek gratulálok,aki befejezte az eventet!
    Kpe,ez igen neked is gratula a 225.szinthez!!!
    Rozimama,adj annak a kivinek szupertápot,gyorsabban szaporodik rögtön.Megérdemelted!!
    Mari,ez a krumpli nekem is tetszik,lehet a héten kipróbálom......
    Bár lassan már a húsvéton kellene gondolkodni és a hozzávalókat megvenni.....Ti hogy álltok a beszerzéssel?
    Egész nap esett az eső,most előbújt a nap és fúj egy kis szél.
    Kellemes délutánt!!!

sutimami57 kedveli ezt.
  20. stadler42

Péter be néztél valamit de nagyon, nem nekem hanem Áginak lett kivije. Ha nekem lenne bizony adnék neki sz tápot, még szeretgetném is. Nálunk a papa már túl vásárolta magát a húsvétra, de hogy mi lesz az még eztán dől el. ilyen biztos lesz, jól is néz ki meg finom is. A többin még gondolkozunk a papával.

sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.