Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. Csillagzafír

Csillagzafír Törekvő

Sziasztok!
    Azt hiszem nem sűrűn van olyan event ami ilyen sokunknak tetszik!
    Valóban nagyon aranyosak a nyuszik ahogy produkálják magukat, na és ahogy megköszönik a csokrot?!
    Csuda aranyosak! Ahogy bukfencet vetnek a levegőben, hogy kipottyanjon a hátukon elrejtett tojás! De amikor megkapják a csokrot az a legaranyosabb, meghajolnak, puszikat dobálnak úgy örülnek! Szívem szerint folyamatosan adnám nekik a csokrokat és nem az ajándékért! Én el is szoktam őket küldeni pihenni, ha nincs kész csokrom. Biztos fáradtak a sok ugri-bugritól, na és nem tudom nézni, hogy mennyire várják a csokrokat. Ahogy néznek jobbra, balra, produkálják magukat csak hogy kapjanak végre virágot! Megejtőek! Annyira sajnálom, ha üres kézzel maradnak, hogy inkább elküldöm pihenni őket!
    Nagyon jó, ötletes, élvezetes a játék. Amit már rég nem tettem, korán reggel felkeltem csak hogy aratni tudjak és készíthessem a csokrokat!

Jolanda!
    Örülök, hogy jól érzed magad és főleg, hogy velünk is megosztottad első élményedet!
    Élvezd ki minden percét az ott tölthető időnek.
    Írod, hogy csak egy vékony kabátot és pulóvert vittél magaddal. A pulcsi alá húzzál pólót akár kettőt is és már nem is fogsz fázni! Ez miatt kár lenne lemondani a környék szépségeiről!

Ma, gondolom, mindenki a készülődés lázában fog égni.
    Én nem nagyon készülök, nem leszünk itthon és vendégeket sem várunk. Kettőnknek meg nem sok kell. Valami sütit (kókuszos kockát) azért fogok készíteni, de a főzést még nem tudom. Mert azért főtök valamit, ha haza jövünk legyen mit enni. Laci bácsi, na meg én sem nagyon szeretek vendégségben enni!

Legyen szép és sikeres napotok!
    Eszter

jolanda1948, stadler42 és -elzemari- kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Rozika,
    mi történt a banneroddal?
    Eszter,
    jó látni téged is.Örülök, hogy neked is tetszenek a kis nyuszikák, akik meg is hálálják a velük való törődést.

sutimami57, Eszter19811 és stadler42 kedveli ezt.
  3. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok !

Marika nem történt vele semmi, csak én is ünnepi ruhába öltöztem. De valahogy nekem sem tetszett, ezért vissza öltöztem a régi megszokott ruhácskámba. Az igazság az csinálhatnak nekem szebbnél szebb ruhákat, de csak ebbe érzem jól magamat mert ez vagyok én. A nyuszik nekem is tetszenek, a fából amit a szigetre kaptam, xxl-licsi fa lett. Az ólakat még nem tudom, de kíváncsiságból azt is ki raktam az egyiket. A másikat majd éjszakára, a malom egyfolytában megy. Most raktam be 15-csokornak valót, de még híja van 21-csokor. Holnap csinálni akarom a teliholdat, mert ott meg be akarom fejezni a felhőt. A mai nap megsütöttem a linzer karikákat, meg a sósat. Cefetül el is fáradtam, majd holnap folytatom . Csakhogy a papa ki találta, fonott kalácsot is kell sütnöm mert az kell a sonkához.

jolanda1948 és -elzemari- kedveli ezt.
  4. -elzemari-

Rozika,
    van úgy az ember, hogy egy egy kép nagyon a szivéhez nől, és utána kicsit nehezebb elengedni.Hogy ez a Papa milyen milyen, a húsvéti sonka kalács nélkül???Biztos igaza van, én még sohasem kóstoltam, kaláccsal...nagyon jól hangzik, pláne házi sütésüvel..

5. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Marik ha meg kóstolód egyszer, jó házi foszlós fonott kaláccsal. Biztos nem fogod többet kenyérrel enni, a 2-íz keveredni fog és az nagyon finom. Az egyik titok ólból farkas lett, van már egy de örülök neki.

sutimami57 és Eszter19811 kedveli ezt.
  6. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Bizony, bizony, a húsvéti sonka csak kaláccsal jó. Valahogy hozzátartozik nálunk is a húsvét fillingjéhez. Van egy régi, házi szövésű lenvászon konyharuhám í(igazából szakajtó ruha volt kenyérsütéskor) az direkt a húsvéti kalácshoz van félretéve. Máskor nem is használom. Meg ami még hozzátartozik, az az igazi vad torma. Imádom... A többiek ecetes tormát esznek, mi meg a lányommal ott sirdogálunk a sonka és kocsonya felett:D:D
    Azt viszont sohasem tudtam megfejteni, hogy a húsvéti sonka miért finomabb, mint máskor.
    Tudtátok, hogy a harangok ma elmentek Rómába, és csak vasárnap reggel jönnek vissza?

7. -elzemari-

Most, hogy mondjátok, tényleg meg fogom próbálni....
    Az, hogy a harangok Rómába mentek..........
    Azt is tartották, hogy a harangok azért mennek Rómába, mert az a világ szíve, ahonnan hangjuk az egész földre elhallatszik; a föltámadáskor megszólaló harangot Rómából vélték hallani. - A legenda szerint az 1674. év nagyszombatján Rómában a Szt Péter-templomban a sekrestyés, amint a templom tornyába fölment, ott nagy álmélkodására egy idegen öltözetű ifjat talált mély álomba merülve. Nagy nehezen fölébresztették. Maga köré bámult, alig tudta megérteni, mi történt vele, amíg végre lat. nyelven elmondotta, ki ő és hogyan jött ide. Neve Kopeczky Mihály, Késmárkon diák volt, és nagy vágy támadt benne az örök várost és híres templomait látni. Minthogy azt hallotta, hogy húsvétkor a harangok Rómába repülnek, ő is elhatározta, hogy a haranggal együtt megteszi ezt az utat. Fölmászott tehát a késmárki toronyba, ott az öreg harang belsejébe bújt és szíjjal odakötözte magát a harang nyelvéhez. Egyszerre csak nagy rázkódást érzett, mintha kirepült volna a toronyból, mire elvesztette eszméletét. Nem is nyerte vissza elébb, amíg a Szt Péter sekrestyése föl nem ébresztette. Kopeczky története nagy feltűnést keltett egész Rómában. Pártfogói akadtak, és így nem is tért vissza többé hazánkba.

stadler42 és Eszter19811 kedveli ezt.
  8. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Hosszú volt a hét,de végre vége.Kezdődhet az ételek előkészítése...
    A sonka tényleg a kaláccsal finom,ezt én is aláírom:)
    Az event megyeget,eddig nem nagyon volt időm csinálni,de majd most belehúzok.....
    Ezt a történetet még soha nem hallottam.De érdekes.
    Na,léptem is mert el kell kezdeni az előkészületeket...
    Szép napot kívánok!!

Csillagzafír, -elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  9. ...encike...

...encike... Utánpótlás-írogató

Szép napot. Én a Vica vagyok, ez az a farm amit munkálásra megörököltem az unokámtól. Már megint értetlen vagyok, ha a csokrokat mindig oda adom a nyuszikáknak, akkor hogyan tudom a feladatot teljesiteni??? Arra az ablakra gondolok ami baloldalon kúszik be? ??
    Már többször elolvastam a leírást, de úgy látszik nem elég figyelmesen /igaz nincs is türelmem olvasgatni/ de nem tudok rájönni.:(

Csillagzafír, -elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  10. -East17-

-East17- Fórum elő legendája

Szia!

Az a feladat, hogy a csokrokat odaad a nyulaknak. Mást nem is kell tenned. Összesen 100 darab csokrot kell átadnod a fő jutalmak megszerzéséhez. A nagy nyeremények a 10. - 30. - 60. és 100. csokor után járnak (mindeközben minden átadáskor kapod a többi meglepetést).

Csillagzafír kedveli ezt.
  11. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Látom, nagy a sürgés-forgás a konyhákban.

A sonkát én is az igazi tormával szeretem -na meg amúgy is azt szeretem- mert megríkat.

Apukám tanította meg, hogy hogyan kell enni, hogy ne legyen "csípős". Már rutinos vagyok benne.

Richárd! Erzsike! Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy amikor a fiamat vártam, és nevet kellett találnunk, Nekem a Richárd tetszett, és a Mónika.

Aztán minden olyan gyorsan-lassan -30 óra -történt, hogy amikor a doki kérdezte, hogy "na mi lesz a neve ennek a "koraszülött" 3,10 kg gyereknek?". Akkor én rávágtam hulla fáradtan, hogy Csaba!

Na ennyit a tervezésünkről...

Kellemes készűlődést.. Jutus

12. Hapcika67

Hapcika67 Fórum-zöldfülű

Köszönöm szépen :)

Jaj most látom, ez már egy másik farmom.

13. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Látom, a készülődés nagyon megy mindenütt. Nálam még a mai nap a takarítással telt leginkább, de még maradt holnapra is. Kezdődik a sütés-főzés, közben talán az el maradt dolgokat is meg tudom csinálni.

A sonka valóban a kaláccsal az igazi, mi az Alföldön csak azzal ettük. Én nem sütök......Jó az anélkül is, de a kaláccsal tényleg szuper.
    A nyuszikat én is hajkurászom, de sajnos, el fogyott a röpi, így most már nagyon lelassult a folyamat.

Aranyosak, édesek...de a kalapokat osztogatják leginkább. A kis farmon is kihordtam egy kosár csokrot, és egy csatnit kaptam, meg kalapokat........Valaki kapott már aranybanánt?

Csillagzafír és -elzemari- kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Sutike,
    Sajnos én még nem, de kaptam sok tapasztalat pontot,205 ezret, csengő pengőt,130 ezret, 3 titokzatos fát a Bahama szigetre, ás 1 titokzatos tenyésztést,48 és 12 órás szezon munkásokat, xxxl barkácsot, 3x1 szupertrágyát és egy répás almás csatnit.

15. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Hogy ti milyen ügyesek vagytok, hogy össze is számoljátok az é. Én csak beseprem őket....
    Megjött a tesóm!!!!!! Visszaállították alapfájdalomra, ami nálunk igen jó hír. Már közölte is velem, hogy kevés az egy adag őszibarack, szíveskedjek még egy adagot sütni. Aztán az egész család kereste az egyik papucsát, mert Manó őfelsége elmekkentette a párját.:D:D. Egyébként Manóka tegnap csúcsot döntött a rosszalkodásban. Megkezdett egy szemetes zsákot, aminek tartalmát szétterítette az udvaron.A majdnem vőm összetakarított utána, addig ő az udvar másik felében elolvasott egy újságot. Beraktuk a lakásba, mire bementünk, addig kiszedte a papírszemetest. Ma reggel megtalálta a dohányzóasztal alatti szórólapokat. fogtam egy újságot képen legyintettem vele többször, közben ő többször képen nyalt:D:D. Naná, hogy elment a mérgem. Fölkaptam agyon szeretgettem. Hát ilyen sanyarú sorsa van ennek a kiskutyának.
    Most megyek őszibarackot sütni. A húsokat előkészítettem, holnap megsütöm a göngyölt húst, mert azt csak hidegen lehet szépen szeletelni. Vasárnapra csak a laposhús kisütése, meg a húsleves befőzése marad.

Mégegyszer megpróbálom feltenni Manóka videóját. Az a kérésem, jelezzétek vissza, hogy lejátszható-e?

http://www.youtube.com/attribution_link?a=Kvxap9gfxIc&u=/watch?v=Uo_OHyaYk16M&feature=share

jolanda1948 és -elzemari- kedveli ezt.
  16. -elzemari-

Lujza,
    örülök, hogy Enci itthon van, igazából az a kis őszibarack sütése mi az neked?????????A kiskutya játékai fantasztikus, nem is tudom, hogy vajon ki tanithatta meg őt erre a sok huncutságra???

Én sem szoktam megszámolni ami ez előtt a feladat előtt volt, de most a kiváncsiság erőt vett rajtam, és azért egy papiron szorgalmasan jegyzeteltem, és meg lett az eredménye...

17. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Lejátszható a videó?????

-elzemari- kedveli ezt.
  18. -elzemari-

Igen, jaj el is felejtettem, mondani...Jól van na, ha egyszer irod le, akkor is megértem!!![​IMG]de mindjárt háromszor!!!!!!!!!!!!!

Köszönöm szépen , most már jóóóó.

Utoljára szerkesztett: 3.4.15
  19. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Nem értem! Mit írtam háromszor, háromszor, háromszor.........?????:D:D:D

-elzemari- és Csillagzafír kedveli ezt.
  20. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Meg néztem a videót, fantasztikus ez a kutyus! Hihetetlen, hogy milyen szépen rendbe jött, nagyon aranyos!

Marika! Én sem írtam össze a nyereményeket, csak szedegetem, amit kapok....:) :)
    Azért remélem, a banánok is csak sorra kerülnek egyszer.....

Holnap én is főzök, közkívánatra, nem lesz nagy felhajtás, amit a gyerekek szeretnének.....Húsos káposzta lesz, Húsleves, sajtos csirkemell, rizs, francia saláta, sűlt krumpli, rántott husi. Sonka, kolbász, tojás.
    Hétfőre marhapörkölt tarhonyával.
    Sütit nem kellene sütnöm, mert a lányok hozzák, de azért sütök egy csokis sütit. Holnap meg csinálom. A menyem süt 3 adagot, de meglepetés lesz.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.