Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Vince, a latin eredetű férfinév, a Vincentius rövidülése. Jelentése: győztes. (Vincent van Gogh holland festő)
    1614-ben ezen a napon Virginiában az amerikai bennszülött Pocahontasz az angol John Rolfe felesége lesz.
    1912-ben megszületett Örkény István magyar író, író, drámaíró.
    1794-ben meghalt Georges Jacques Danton a francia forradalom egyik kimagasló alakja.

Mindenkinek köszönöm a húsvéti jókívánságokat!

Az event gazak kész vannak, már csak az utolsó 3 csokorhoz várok tartóra, legkésőbb holnap meglesznek.
    A nyuszik továbbra is elég szűkmarkúak velem. Nagyon leragadtak a tp és csp-nél...

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szép estét kivánok!

Az aranybanánt én is nagyon vártam, ám sajnos nem lettek készen az aranyozással, azt üzente a nyuszi, igy aztán csupaszon meg nincsen értéke, és ezért nem hozták felénk, itt Alsódughagymafalvára.A liliomot ültetem tovább, mert a kis karibi szigetemen hivogatom a nyuszikat továbbra is, hátha könnyebben eltudom érni a Maja majmoknál, hogy az áhitott matéfa a tulajdonomba kerüljön.Ám hiába próbálom lejebb szállitatni az árat ez az öreg szakállas majom köti az ebet a karóhoz és ragaszkodik a harminckét aranybanánhoz.
    Hej haj, cudar világ, amikor még csak huszonkettő van, mikor leszek még tizzel gazdagabb??Igy aztán próbálkozom amig az erőm és a lehetőségem adott, hogy hátha elkapna a szerencse, és.......és hamarabb hozzá jutnék az aranyozott banánokhoz.Tudjátok a remény hal meg legutoljára....

3. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép Húsvét hétfőt mindenkinek !! Ma kicsit lazítunk , sok volt a tegnapi falatozás !! Nagyon fújt a szél így a levegőzés is elmaradt !! Hoztam a forró feketét , fogyasszátok egészséggel !!

4. mérgesistvánné

mérgesistvánné Törzsjátékos

Nagyon szép Húsvét hétfőt kívánok és is mindenkinek!!
    Biborka, hogy vagy? rendbe jött a gerinced?? Nem akarok nagyon panaszkodni, de én sem vagyok a toppon már napok óta. Még a géphez leülni sincs kedvem, pedig ez nagy szó. Az encike farmon azért dolgozom, sajnos már én is kifogytam a csokortartókból a növényeim meg vannak hozzá. Én is kaptam 2 db aranybanánt, de viszont tp. és csp-ön kivül mást nem igen, talán egy titokfát.De gondom azért mert ezen a farmon, még a 80-as szint körül járok. Nem is tudom, hogy hányas szinten van a farm.
    Azt szeretném megkérdezni, hogy a tanyaházi megrendelések teljesitése kikerült a játékból? vagy csak én vagyok olyan béna, hogy nem találom. Tegnap kiváncsiságból meg akartam nézni, hogy mostanság mit kérnek, de nem találtam a megrendelőket:(

stadler42 és -elzemari- kedveli ezt.
  5. biborka63

Szia Vica !! Kicsit már jobb a gerincem , minden praktikát bevetettünk !! Ma nem főzök tudom kúrálni magam !! A család tegnap volt !! Gyógyulj meg hamar , látod nem tett jót a hidegben való ablakpucolás !! Én nem szoktam semmit adni a megrendelőknek , a piacon adok el . Megnéztem hol lehet a megrendelőket találni , de Én sem leltem meg !! Felénk hideg van , de legalább süt a nap !! Reggel nekem a hagymából 112-csokortartó jött !!

Fatther és -elzemari- kedveli ezt.
  6. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Szép jó reggelt !

Nálunk már nagyon szépen süt a nap, de hideg van lehet később fel verődik.
    Remélem azért a fiúk eljönnek locsolkodni, mert már a hímes tojást ki készítettem. Biborka köszi a kávét, én a vevőket kiszolgálom amelyik tetszik, mert sok tp -össze lehet vele szedni. Gazdakörben a jobb oldalt mész be, és ott találod a vevőket. Na megyek aratni, további szép napot és jó játékot.

*********[​IMG] Fiúk szolgáljátok ki magatokat !!

Utoljára szerkesztett: 6.4.15
    Fatther és -elzemari- kedveli ezt.
  7. -elzemari-

Locsolókölnivel illatositott reggelt kivánok!

Vica, Biborka, ott vannak bizony a Tanyaházban a türelmetlen vevők serege, akik nagyon várják, hogy a türelmes gazdák kielégitsék az igényüket, amiért sok tapasztalatpontot és némi csengő pengőt is adnak.
    Gratulálok az aranybanánokhoz, nekem sajnos nem volt szerencsém vele.Sebaj, majd legközelebb...

Derűs, vidám napot kivánok!

Aranyosi Ervin:Húsvéti vers..

Nyuszi ül a fűben,
    Kölni a kezében.
    Bár tudná az ember,
    Mi jár az eszében?
    Mert a nyuszi lányok
    Jól elbújtak éppen,
    Hímes tojásokat
    Festegetnek szépen.
    Étellel, itallal
    Megrakva az asztal:
    Mind, mi nyuszi fiút
    Hosszasan marasztal
    Zöld szénával várják,
    Friss, harmatos ízzel,
    Szomját csillapítják
    Finom, forrásvízzel.
    Locsolkodás után,
    Táncukat eljárják,
    Minden nyuszi kislány
    Megtalálja párját.
    Tavasz van, csodaszép,
    Vígság, tánc és nóta,
    Így zajlik a húsvét
    Évszázadok óta.

8. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Hölgyek,volna egy kérdésem:
    Kerek erdőn jártam
    Kék ibolyát láttam.
    El akart hervadni ​
    Meg szabad-e locsolni?

Jó illatú kölnivel érkeztem,remélem mindenki megengedi...
    Nagyon szép napot kívánok!!!​

incimami, sHaDoW_sOnG, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
  9. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Bíborka, Vilmos.
    A Bíborka női név a régi magyar Bíbor név 19-20. századi felújításából ered. (Bocskor Bíborka énekesnő)
    A Vilmos a germán eredetű Wilhelm név latinos Vilhelmus alakjából származik, jelentése akarat + (védő)sisak. (Gryllus Vilmos zenész, énekes, előadóművész)
    1896-ban ezen a napon I. György görög király Athénban megnyitja az első újkori olimpiai játékokat.
    1814-ben megszületett Ybl Miklós magyar műépítész.
    1937-ben meghalt Juhász Gyula magyar költő.

Mind a 100 nyuszi megkapta a virágcsokrot.
    Nem kaptam Aranybanánt, Szuper tápot, XXL Barkácsot, Titokfát, és 48 óra Aratómunkást.
    Tp, csp és bahaTp összesen 85-ször jött, ami említésre méltó az 2 db Titokól (még nem tettem ki), 2 db Csatni, 3 db Tavaszi koszorú.

A telihold napot sem zártam valami jól, mert lekéstem Jack boltjának nyitva tartását. A felhősor ugyan meg lett, de csak egy korábban kiváltott kütyüt tudtam rátenni. Egyre már van rémgaz, háromra termelni kell sokat. Kell még pár telihold, hogy el tudjon indulni a felhő...

Az asztalomon lévő virágcsokorra kérek egy spriccentést... Cserébe [​IMG]

Fatther és pjotrovov kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Pjotr...
    Köszönöm, hogy köszöntöttél,
    Rózsavízzel megöntöztél.
    Én is köszöntelek Téged,
    Tojás lesz a fizetséged.
    Aki adta, ne feledd,
    És a tojást el ne ejtsd!

11. biborka63

Szia Péter !! Természetesen lehet locsolni !! Hoztam egy kis harapnivalót , tudom , hogy nem szereted az édeset , ezért sósat készítettem !!

12. stadler42

Szia Péter!!

Természetesen szabad, és örömmel fogadunk. Biborka gusztusos harapni valója mellé, én is hoztam egy kis íni valót is.

egészségedre !! [​IMG]

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  13. Dezső62

Dezső62 Törzsjátékos

Sziasztok!

Zúg a traktor,
    Szánt az eke,
    Kedves lányok
    Locsolhatok-e?

Szép Hétfőt kívánok Mindenkinek!
    ;)

sHaDoW_sOnG és sutimami57 kedveli ezt.
  14. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Köszönöm a sok húsvéti jókívánságot, és Pjotrnak a locsolkodást! :) Hoztam szép tojásokat, vegyetek belőle!
    [​IMG] Lezajlott a tegnapi nap, nagyon jól sikerült. Itthon voltak a gyerekek teljes létszámban, este berobbantak a barátaim, minden évben vasárnap este jönnek locsolkodni, mert hétfőn nincsenek itthon. 3 pasi, meg egy kicsit..:D :D Remekül szórakoztunk, este 10 után mentek el a fiamékkal együtt,utána még el mosogattam utoljára ezen a szép napon.

A mai nap nyugalmasnak ígérkezik, nem várok vendéget. Főzés csak annyi, hogy befőzöm a hűslevest, sok étel maradt, és rengeteg süti..:) :) :)

A farmok sajnos, el lettek hanyagolva, de ma reggel már szépen tettem a dolgomat. A nagy farmon kiosztottam pluszban kb. 50 csokrot, és ezt teszem addig, amíg lesz felreppenőm. Szinte majdnem mindig az 5 ezreseket adják a nyuszik, minden féle formában. Azért folytatom, mert a baha pontok jól jönnek, ugrott is egyet a sziget.Eddig nem kaptam aranybanánt, sem barkácsot, a többi nagyjából meg volt. A felreppenők nálam is nagyon gyéren jönnek, de mivel el voltam foglalva, hagymát raktam tegnap reggel is, így azért valamennyi lett. Nem figyeltem oda, és el használtam majdnem az összes liliomot, most szaporítom.....:D

A kis farmon még kell 30 csokor az utolsó ládához, talán sikerül befejezni. Ott a virágok is nagyon kevesen vannak, a piacon őrült drága, de vettem valamennyit, most is orchideát raktam. Ha lesz annyi, akkor lesz, ha nem , akkor sem tragédia.
    Ott kaptam két aranybanánt is, a harmincadik csokor körül. Érdekes, hogy a nagy farmon a 150-be se fért bele......

Nagyon kellemes, szép napot kívánok Mindenkinek!

Kedves Dezső, Neked is köszi szépen! :) :)[​IMG]

stadler42 és Fatther kedveli ezt.
  15. kpe59

16. mérgesistvánné

mérgesistvánné Törzsjátékos

Köszönöm szépen, megtaláltam, nem is értem, hogy hogyan kerülte el eddig a figyelmemet, de nem a tanyaházban, hanem a gazdakörben találtam meg.
    Én is oda adtam a csokrokat a nyuszikáknak, mind a 100-at. El sem hiszem, hogy ilyen hamar tudtam teljesiteni az eventet. Végre megkaptam 2 db titokólat, és még 2 titokfát. Az egyik titokólból tyúkól lett már nem is emlékszem, hogy narancs,vagy piros.A másikat még nem raktam ki. Rengeteg cs.t és tp,btp. kaptam ezeknek nagyon örölök, mert az encike farm még elég szegény. De majd alakul. most eléggé fel vagyok dobódva, hogy sikerült.:) Ja és boldogan ücsörgök a felhőkön :)

sutimami57, incimami és stadler42 kedveli ezt.
  17. stadler42

Dezső köszi a locsolást.

***Neked is jár [​IMG]

incimami kedveli ezt.
  18. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Kopp-kopp-kopp, [​IMG] szép napot kívánok mindenkinek.

Tudom a hagyomány szerint reggel - de legalább is délelőtt - illendő a locsolkodást megejteni, de talán elnézi nekem a bájos hölgykoszorú a késlekedést.

Én most elétek kiállok
    Kellemes húsvétot kívánok
    Üvegem lassan kibontom
    De előtte versemet elmondom
    Kölni, nyuszi, tojás, sonka
    Itt van húsvét itt van újra
    Lányok, anyák, mamák, dédik
    Kezemben a kölnit nézik
    Meg is lehet bizony nézni
    Ez kérem egy csoda kölni
    Egy évig tart a hatása
    Bárki kap is a hajára
    Ezért minden évben jövök
    És minden nőt megöntözök
    Ki is virul majd mindenki
    Nem fog senki hervadozni
    Csoki nyuszi, piros tojás
    Kezdődjön a locsolkodás
    Szabad-e locsolni?

További szép napot, jó pihenést kívánok.

sHaDoW_sOnG kedveli ezt.
  19. biborka63

Köszönjük a locsolást , most már biztosan nem hervadunk el !! A hidegtál és a hideg söröcske mellé meghoztam a hímes tojásokat , lehet válogatni !! Remélem még nagyon sok Húsvéti ünnepet fogunk együtt tölteni !!

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  20. stadler42

Fatther! köszi a locsolást, már hozza is a nyuszi a tojást.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.