Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Gratulálok Mindenkinek, Pjotrnak a jó fákhoz, Lujzának a vasárnapi eseményekhez, aztán az aranybanánokhoz, a szép naphoz, a jó időhöz, a piaci sikerekhez, és ami még elmaradt.....

Kegyetlen egy nap volt ez a mai, reggel hamar el szaladtam boltozni, utána haza, fel vettem a gálaruhámat, és irány a kinti munka. Annyit dolgoztunk, mint állat, mondhatom bátran. Le raktuk a beton lapokat az udvaron, ami már tavaly is tervezés alatt állt, be töltöttük földdel a kieső helyeket, az egyik hátsó területet kipucoltam, és nagyon tele lett a hócipőm, én magam meg csupa bogáncs lettem, meg nyakig mocskos. Közben jött a menyem is, de mondtam neki, hogy én most abba nem hagyom a munkát, mert akkor a férjem is abbahagyja, és így nem jutunk sehova. 1 órakor jöttem rá, hogy rosszul vagyok, az éhségtől. Kipakoltam a hűtőből az összes maradékot, szépen megebédeltünk, közben kivetkőztem magamból, másik gálaruha, irány a barátnőm, akihez le kellett mennem virágokért a ládákba. Össze szedtük, haza futás, még két gumit lerakni, elültetni az összes virágot, közben el eredt az eső, amíg a hátamat verte, addig csináltam, de abba kellett hagyni, mert már mindenütt folyt a víz...nagyjából sikerült, ami maradt, az holnap folytatódik. Fürdés, végre tiszta ruha, rohanás a farmokra, event, stb. Most itt vagyok......minden testrészem mintha másé lenne, ez holnapra romlani fog, de még sok munka vár holnap is.

Otto úr hozzám is beköltözött, alig tudtam el küldeni az ajándékokat a kis farmról, mert most este értem oda.
    Az event leírást el olvastam, és nagyon tetszik. Lesz munka bőven, de ez még emberi, nem olyan horror, és jók az ajándékok is. Szerintem szuper lesz, igaz, nehéznek van jelölve, de nem lesz itt gond. Amióta változások történtek a farmjátékban, érezhetően jobbak az eventek, és valahogy megvalósulni látszik a cél, amiről Varun azt mondta, a játék a tiétek! Köszönjük ezt a hozzáállást !

Marika, a nemesítéssel tényleg nem könnyű, de azt lásd, hogy én egész télen zargattam a hagymát, mire most lett meg az utolsó bónusz. Igaz, azóta nagy ívben el kerülöm az üvegházat, és ez így is marad egy darabig, annyira elég volt.

Na, megyek, benézek kicsit a piacra, mega raktáramba..:) :) Szép estét!

jolanda1948 és -elzemari- kedveli ezt.
  2. Csillagzafír

Csillagzafír Törekvő

Sziasztok!
    Ez az Ottó akárkicsoda nálam is tiszteletét tette. Jövök szép komótosan a farmra egyenesen az ajándék csomagokhoz, hogy elküldjem a mai napi adagot, közben meglestem azt is, hogy én kitől kaptam. Hát mit látok?!Minden ajándék ettől az úrtól jött!! Több napra visszamenőleg! Szupertrágyát Kacsa Katától meg mindenfélét! Nem értettem a dolgot, nem emlékeztem arra, hogy volt e valami mini event és talán új szomszédom van aki sokat vásárolt és attól jött ez a sok minden? Megyek a farmra és tényleg van egy ilyen nevű szomszédom csak a bibi az volt ezzel, hogy a logója egy régi társamé volt. Megijedtem, hogy talán valaki garázdálkodik nála?
    Gyorsan összekaptam a szoknyám és ahogy csak a lábam bírta futottam a Fórumra és ide hozzátok!
    Meg is nyugodtam valamelyest, más a gond, a játék ördöge szórakozik, ezt meg elhárítják a szakértők!
    -----------------
    Azért nem írtam mert nálam nem történik semmi. A farmon termelgetek, a valósban meg élem a mindennapi eletet. Semmi említeni való nem történek legalább is nem olyasmi ami idevaló lenne.
    A Cseh nemzeti játékot elkezdem, remélem a farkast megtudom szerezni, bár lesz egy napos kiesésem, újfent egész napos áramszünet lesz!! Mit egy hét múlva megismételnek és ahogy tapasztaltam még a nyáron vagy kétszer megismétlik. Tele van velük a hócipőm! Mármint a szolgáltatókkal. A vizesek sem küldtek már hónapok óta számlát, majd egyszerre küldenek horribilis összegűt! És ha azt nem fizetem be 8 napon belül akkor már küldik is a fenyegető levelet a kikapcsolásról. Na de nem is terhellek ezekkel benneteket, már így is kétszáz a vérnyomásom, ha csak rágondolok, hogy nekik nincs kötelezettségük, csak a fogyasztónak!
    -------
    További sikeres játékot, legyen szép az estétek!
    Eszter

-elzemari- kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sutikeeeee,
    beleszédülök még az olvasásba is, hogy mi mindent nem csinálsz egy nap.Én a két nap alatt úgy kivagyok, hogy most nem győzöm kipihenni magamat....
    Eszter még hogy nem történik semmi, hát ezek akkor milyen történések???

Megyek, mert ....szóval elég volt mára is...

Csillagzafír kedveli ezt.
  4. Csillagzafír

Csillagzafír Törekvő

Ezért írtam, hogy nem ide való, negatív hangulatot kelt! Sajnos mostanában több az ilyen történés nálam, ezért nem jövök annyit.
    Viszont megkerestem a kártyajátékot amit említettél, próbálkozom is vele, de eddig nem valami fényesen megy, de az legalább kikapcsol! Némelyiket nem is nagyon értem, na meg túl lassú vagyok hozzá!
    Legyen szép éjszakád, pihend ki magad jól!
    Eszter

-elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  5. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Pakold a negatívokat a ládába, majd jól ráülünk és közben elbeszélgetünk [​IMG] a világ dolgairól...

--------------------------------------------------------
    21:35

"otto" javítása folyamatban van:
    https://board-hu.farmerama.com/inde...et-és-elveszett-szomszédok.12423/#post-216867

Utoljára szerkesztett: 13.4.15
    sutimami57 kedveli ezt.
  6. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép napot mindenkinek !! Ez az OTTO ÚR igazán gáláns volt , mindenkinél tiszteletét tette !! Szerencsére ma már nem jelentkezett !! Eventre fel !! A hagyma még makacskodik , de elbánok vele !! Hoztam a forró kávét !! Egészségetekre !!

7. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek! Bíborka, köszönöm a kávét, talán segít felébrednem. Ma viszem Manókát műtétre, remélem sikerül megoldanunk a problémáját. Hoztam nektek egy kis reggelit, hogy jól induljon a nap.

8. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép jó reggelt mindenkinek !

Szép napos időre ébredtem, Bibirka és Lujza csábító felhozatalára, meg is kóstoltam mindent finomak voltak.
    A farmon nem sok tennivaló van, majd event kezdésre jövök. Lujza Manókára két szemed, nagyon vigyáz rá.

9. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Tibor, általában a Tiborc név rövidülésének tartják, de más vélemény szerint Bod Péter alkotta egy erdélyi település nevéből, ami ismeretlen, talán szláv eredetű. Csak magyar nyelvterületen használt név. (Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, edző. 2013-tól a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.)
    1912-ben ezen a napon első útján jéghegynek ütközik a Titanic utasszállító luxushajó 23:40 perckor, 150 kilométerrel Új-Fundland partjai előtt. Másnap hajnalra elsüllyed, 1517 utas életét veszti.
    1886-ban megszületett Tóth Árpád költő, műfordító.
    1759-ben meghalt Georg Friedrich Händel német származású angol zeneszerző.

A népi megfigyelés szerint:
    “Tibor a pacsirta megszólaltatója” Ha ilyenkor már szép zöld a vetés, a rét is kizöldült, akkor jó szénatermésre számíthatsz – vélik a Mura vidéken. Azt is megfigyelték, hogy ezen a napon szokott megszólalni a kakukk meg a pacsirta.
    Ha ez a hónap nedves, bő termés várható.

Gondolatban Manókával és veletek leszünk, így garantált a siker...

Délelőtt elintézem az elintézni valóimat, most úgysem tudok mit csinálni a farmon...

Utoljára szerkesztett: 14.4.15
  10. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Látom sok mindenről lemaradtam.
    Péter, Gyula boldog Névnapot kívánok és mindenkinek akiről lemaradtam .

Gondoltam ám rátok, de annyi minden van most körülöttem, hogy esténként csak bezuhanok az ágyba, és mély álomba zuhanok.

Szerencsére csodás az idő, amit már régóta várok!

Voltunk a tanyán is. Végre vissza állt a "régi" rend... A lehegesztett zsalukat "kicsomagolták", vastag rácsok kerültek az ablakokra, pántok, tolózárak az ajtókra. Most már olyan minden mintha börtönbe élnénk.

Mi vagyunk bezárva, Nem a Betörök!

Csodás időnk volt szerencsére.. Minden elültetve a veteményesbe, kivéve a paprika.

Virágos kert is gyommentes, fű fele is lenyírva, vakond túrások is eltüntetve.

Még házban is haladtam, mert az étkezőben lévő ablakokat is lemostam, itt minden le is van mosva, portalanítva, fertőtlenítve.

Amikor pénteken leértünk 10 fok volt a házban! Majd lefagyott a kezem mire kipakoltam. Szerencsére estére a kályhával sikerült jó meleget csinálni. Igaz reggelre 15 fokra ébredtünk a házban.

Jön az event , amire készülök, gőz erővel. Bár kevés a szuper tápom. Nem lesz valami akciós vásárlási lehetőség?

Na megyek folytatom a mai tervbe vett dolgom. Közben majd visszaolvaslak benneteket, mert van némi lemaradásom..

Kellemes napot! Jutus

Csillagzafír és -elzemari- kedveli ezt.
  11. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Sajnos elfújta a szél az eventet, ha minden igaz 4-ó kezd. Még az a jó nem indítottam el semmit. a felhőt se kapcsoltam be. Addig meghívlak benneteket egy finom kávéra.

-elzemari- és eva550125 kedveli ezt.
  12. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Én is be futottam event kezdésre, de látom, hogy hiába siettem, mert nincs event. rengeteget dolgoztunk ma is, de az első nekifutás kész, amit terveztünk, meg lett. El fáradtunk nagyon, de most pár napig lazább lesz a tevékenység. Na, mivel nincs event, elmegyek a boltba. 4-kor újra próbálkozom, remélem, akkor indulhatunk. Kellemes délutánt!

Csillagzafír és -elzemari- kedveli ezt.
  13. -elzemari-

Szervusztok....
    Eszter,
    nekünk nem kelt egyáltalán negativ hangulatot, mert fontos, hogy kivel mi történik.Irjál csak nyugodtan, hiszen azért van ez a kis ház, hogy tudjunk egymásról....s ráadásul itt ez a láda, ráülünk és már folyhat is a dumcsi...
    A kártyajátékot én nagyon szeretem, azért javasoltam...
    Rozika,
    itt vagyok kávézzunk együtt.
    Sutike,
    ha a tervezett munka készen van, akkor ma már igazából csak a farm vár rád...

Csillagzafír, sutimami57 és stadler42 kedveli ezt.
  14. eva550125

eva550125 Törekvő

Sziasztok!!Ugrottam én is,mint sokan rajtam kívül,és valóban 16-h kor indül,elméletileg,de gyakorlatban majd látjuk.Szintén nem indítottam semmit el,ami szerencse.Addig míg várakozunk,fogyasszunk egy kis finom koktélt,talán ettől el múlik a mérgünk.[​IMG]

Csillagzafír, sutimami57 és stadler42 kedveli ezt.
  15. marharépatartaléka

marharépatartaléka Aktív író

Szép napot Kedveskéim!

Látom, lyukra futottunk, mert az event az aztán nem kezdődik időben. Mintha valamikor az ős és hőskorban lennénk, amikor minden új dolognál hiba hiba hátán volt, talicskáztak a gülük és ott toporoghattunk a kapuban. Mégis kitartottunk és eljutottunk sok-sok munka árán az ötödik évhez is.
    Nem kellene egyszerre annyi mindent bevállalni a játék készitőinek, ,hisz amint a mellékelt ábra mutatja, mostanában megint sokszor van csúszás, hibás kezdés és mérgelődés a játékosok részéről.
    Az a bizonyos szarka jut ilyenkor eszembe, aki sokat akart, de a farka elég gyengécske volt és igy belebukott a nagy akarásba.
    Nem véletlen, hogy sokan belefáradnak és a nyolcvanas szint felett járók abbahagyják a játékot. Több szomszédom is szépen átment pirosba, utána pedig volt-nincs és eltűntek.
    Néha már az én fejemben is megfordult, hogy tulajdonképpen miért is hajtok?!
    De az öt év munkája, a nyugiház jó társasága és a játék okozta kikapcsolódási lehetőség itt tart.
    Az öröm, amit egy-egy sikeresen befejezett event ad, ha üröm is keveredik közéje és a jó beszélgetések, amik még mindig ide ültetnek a gép elé.
    Lehet, hogy csak magamban morfondirozok, igy szedem bugyor, menem pokol, jobbra el.
    Majd négykor jövök, ha addigra lesz beutazó vizumom a csehekhez.
    Azért legyen szép a délutánotok Ági

Fatther, Csillagzafír, sutimami57 és 2 más kedveli ezt.
  16. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Sziasztok! Jöttem én is koktélozni, kávézni. Ebéd után szunyúkálta egy kicsit, de beállítottam az órát, hogy eventre felébredjek. Erre most tessék:(
    Manókát hazahoztam, végül is nem tártuk fel az izületet, mert narkózisban sikerült bemozgatni a lábát. Az Achilles ín meg van rövidülve, most kényszertartásban begipszeltük a lábát megfelelő fájdalom csillapítás mellett. Az a kis darab csont, ami le volt válva a bokaizületnél, már elkezdett felszívódni, azzal nem lesz gond. Két hét gipszrögzítés után megtudjuk, hogy van-e pozitív változás. Feltárni ráérünk akkor is, ha nagyon muszáj.
    Találtam valamit a facén, amit megosztok veletek, hátha még nem láttátok. Én azt a címet adnám neki, hogy :soha ne add fel
    http://www.mindenegybenblog.hu/videok/ez-a-ferfi-es-a-toloszekhez-kotott-no

17. kpe59

Remélhetőleg a gipsz hatékony lesz és megússza a műtétet a kis kópé... [​IMG]

Hidd el, nem egyedül morfondírozol. Itt vagyunk mi szép számmal és várunk a kezdésre. Addig is ki-ki keres magának valami időtöltést. [​IMG]
    Én például kimegyek és kiszedem a diletálásból a zöldségeket, mert semmi szükségem rá, hogy ott virítsanak.

Én nem mérgelődöm, de azért elfogadok egy gyenge koktélt, attól még talán nem állok fejre... [​IMG]

Mindegy, azt is akartam kérdezni, hogy solitert, pasziánszt, fekete özvegyet vagy admirálist játszotok? [​IMG]

Máris megtaláltad, te is, hogy mivel üsd el az időt... [​IMG]

Csillagzafír és sutimami57 kedveli ezt.
  18. -elzemari-

Lehet, hogy csak magamban morfondirozok, igy szedem bugyor, menem pokol, jobbra el.
    Majd négykor jövök, ha addigra lesz beutazó vizumom a csehekhez.
    Azért legyen szép a délutánotok Ági[/QUOTE]
    Ágika,
    nem baj, ha itt morfondirozol, mert másnak is eszébe jutnak ezek a dolgok, de ... ma már aki a nyolcvanadik szintet eléri, az nem öt éve játszik mint mi, hanem két éve, és szerintem már türelmetlenek, hogy a sok lehetőségről lemaradnak, és nem tudják felvenni a versenyt azokkal, akik, mint például te is magasabb szinten jársz.Persze nem csak a szintre gondolok, hanem rutinra, az elért eredményekre, és a játék szeretetére.S nem utolsó sorban a jó kis kollektivára, akik jönnek és mondják, vigasztalnak ha kell, örülnek, ha lehet, tapasztalatokat osztanak meg.
    Tényleg Ágika, miért is hajtasz?Hát ezért, amit irtál, a játék szeretete, az öt év munkája, a jó társasága miatt. Remélem , hogy négyre csak készen lesz az a cseh vizum, és akkor indulhatunk a szépséges Vörösgránitot összekapkodni, a Majoranna és a Pompás komló magokat pedig elültetni.

Erzsike, a solitert szoktam játszani, mert ott párosan is lehet és igy izgalmasabb, amikor van partner is..

Lujza,
    egy ékes példája annak, hogy miképpen lehet teljes életet élni ....

Csillagzafír, sutimami57 és eva550125 kedveli ezt.
  19. kpe59

Csillagzafír és sutimami57 kedveli ezt.
  20. -elzemari-

sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.