Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] benneteket és jó reggelt kívánok.

A napocska már süt, jó időnek ígérkezik ma. Biborka ! köszi a kávét finom volt, mindjárt be indulók mert a valósban is ittam már. És ilyenkor megy az aratás ezerrel, ma bekel a konyhán is segíteni. Mert töpörtős pogácsát rendelt a papa, és azt csak én tudom csinálni. Neki marad a leves készítése, azzal nem sok gond lesz, mert egy kis tejfőlős krumpli leves lesz. További szép napot, és jó játékot.

2. mérgesistvánné

mérgesistvánné Törzsjátékos

Szép reggelt kívánok!
    Tegnap bosszúság ért, javában arattam amikor a szolgáltató megszüntette az internet és a TV szolgáltatást valami nagy karbantartás miatt. Kimentem, hogy hasznossá tegyem magam nekiláttam a fű nyírásának, jól el is fáradtam meg a szél is kikészitett így utána nem sok kedvem volt a farmon tovább dolgozzak.
    Képzeljétek, ma reggel meg nagy öröm ért, mert meglett az ökótrágya imádat bónuszom is, csak az a baj, hogy nem írtam fel pontosan hogy hogyan tudom a ládába tenni, mindent felírtam pontosan hogyan tudom majd ezeket a bónuszokat használni, csak azt nem hogyan rakjam ládába:(. Kérek szépen egy kis segítséget ismét.:)

Jucusfalva és stadler42 kedveli ezt.
  3. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

Szia!
    Részletes, képes segítséget itt találsz: https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/növénynemesítés-és-az-üvegházak.6862/#post-44361

Jucusfalva és mérgesistvánné kedveli ezt.
  4. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Konrád, férfinév a német Kuonrat névből származik. Elemeinek jelentése: merész és tanács. (Kurt Russell amerikai színész)
    I. e. 753-ban ezen a napon volt a hagyomány szerint Róma alapításának napja.
    1816-ban megszületett Charlotte Brontë angol regényíró és 1926-ban II. Erzsébet brit királynő.
    1850-ben meghalt ifj. Báró Wesselényi Miklós magyar író, az „árvízi hajós”, a magyar reformellenzék egyik vezére.
    Óvoda-nap: Friedrich Fröbel német pedagógus és óvodaalapító születésének (1782) emlékére tartják, Bölcsődék Napja: szakmai ünnep, kifejezve a társadalom megbecsülését a bölcsődei dolgozók által teremtett értékek iránt (Szociális és Munkaügyi Minisztérium) és A szerzői jog világnapja van ma.

A farmon a szokásos dolgos hétköznapok vannak. A vv-ben is mindig megtalál valami tennivaló...

Csillagzafír, Jucusfalva és sutimami57 kedveli ezt.
  5. mérgesistvánné

Jucusfalva, -elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  6. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

Erika! Igen befejeztem az eventet.
    Nektek is gratulálok a sikerhez. Lujzi! Tesód a világ legnyugisabb embere. Én biztos már lerágtam volna a körmöm, ha utolsó percig kellett volna kínlódnom az eventtel.

Erika, Pjotr remélem már jobban vagytok?

Szűk szavú.... tegnap kezdtem írogatni, de aztán mint a villám kitörölt mindent. Bepipultam és már mentem is tovább...vissza sem néztem.

Hugi! Csodás a fád. ! Megéri egy kicsit gereblyézni a lehullott szirmokat, a hetekig tartó csodás látványért.

Marcsi! Szép helyen jártál. Én is jártam arra párszor, a munkahelyemmel. Hajóson egy gazda látott vendégűl bennünket-már nem emlékszem a nevére-, de az csalódás volt. A befizetett ebéd olyan kevés volt, hogy még nekünk nőknek is kopogott a szemünk az éhségtől. 1 db fél csirkeszárny jutott mindenkinek. !!
    Még szerencse volt, hogy mindenki pakolt uzsit magának.

A bor sem volt valami nagy szám. A gazda levitt bennünket a pincéjébe, ahol nagyüzemi módra, 2 literes műanyag üvegekbe palackozták a bort és 6 -osával csomagolták folpackba.

Dezső bora biztos kenterbe vágja a Hajósi gazda borát!

Mostanában kicsit elvagyok havazva....

Jucus! Én is tanulgatom -csak módjával- az angolt. Bár ez a nyelv számomra még nehezebb mint a német.

Számomra a spanyol és olasz nyelv gördülékenyebb és könnyebb. Talán azért mert a habitusomhoz ezek állnak közel.

I'm fine, thanks!

Good-bye!

Jutus/Tatus

Fatther, Csillagzafír, Jucusfalva és 2 más kedveli ezt.
  7. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Szép jó reggelt, sziasztok! Örömmel látom, hogy itt már zajlik az élet..kávé, hírek, segítség, napi teendők..minden meg van. Én még csak pislákolok, mint a gyenge láng, de be fogok ám lobbanni.....még nem vagyok egészen jól, nem is töröm magam annyira a mai napon.
    A farmon is nyugi van, az idő még hideg, remélem, valami alakul mára, mert ki nem állhatom ezt az örökös fázást.

Szép napot, jó időt. jó játékot!

8. kpe59

Jucusfalva kedveli ezt.
  9. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Szép napot mindenkinek!

Köszönöm Bíborka a kávét,
    Lujzának a vidám történeteket, hogy részesei lehetünk az életüknek!
    Erzsikének a tájékoztatót, Marikának a kirándulásokat.
    Sütike, jobbulást kívánok!
    Láttalak lelki szemeim előtt, ahogy csápoltál a Lord-oknak, ...szögecses bőr jakóban.halálfejes kendővel a nyakadon...ahogy teletorokból énekelsz..xD
    Rozika. A pogit jó bőven szórd meg borssal, mert én úgy szeretem... aztán hozd a nyugiházba... jó lesz délután beszélgetés közben..
    Juci Tanuld csak az angolt, menni fog az neked.
    M. I- né Morci ( Látod milyen jó kis nevet találtam neked?) Ügyes voltál a nemesítésnél. Meglátod, mennyivel könnyebben haladsz a létrafokán felfelé..
    Jutus.... nem is tudtam, hogy Te is tanulsz nyelvet....de gratula.
    Hugi, a fád az pompázatos! Kár volt a szirmokat összeszedni.... mert járhattál volna virágszőnyegen....:)

Dezső. Kösz a kandalló melegét, a finom bort, amikről folyamatosan gondoskodsz.
    Pjotr, Kálmán, Father, Kopi...nektek is szépeket...

Mától éjszakás vagyok, így merem remélni, nem csak olvasásra jut idő, hanem kicsit írni is!
    A holnapi eventről sem maradok le, ez is ritkaság...
    Legyen szép a napotok... estefele még benézek.

10. stadler42

[​IMG]Sziasztók !

Meg volt az ebédünk Ági itt a pogácsa, hoztam belőle nektek is jól sikerült finom lett. Nálunk nagyon jó idő van,
    szépen süt a nap. Ki is hajtottam a lovakat és a teheneket, a rétre, had legelésszenek és és ők is kapjanak egy kis d-vitamint.

11. sutimami57

Szia, Buktácska! Öröm látni Téged is! A képzeleted remek, csak a halálfejes kendő nem stimmelt..:D :D :D

Rozika, ez a pogácsa valami isteni lehet, kinézetre tökéletes!!!!!

12. Jucusfalva

Jucusfalva Fórum hercege

Jutus én is csak "módjával" tanulom az angolt, inkább csak járok a tanfolyamra mint tanulok. :p
    A házi feladatokat azért mindig megcsinálom.

Volt idő, mikor a német egész jól ment, de már rég nem gyakorolom. Mégis előfordul és elég gyakran, hogy angol helyett az ugrik be.

Spanyolt, olaszt soha nem tanultam. Dórika volt spanyolos a gimiben.

Ági nagyon köszönöm a biztatást, rám fér. :)

Pár éve már egyszer elkezdtem az angolt, de abba is hagytam.

Marika, hogy csinálod, hogy nem az egész HSZ-t idézed be, csak amire reagálni akarsz?
    Szép délutánt! :D

Fatther, sutimami57 és Csillagzafír kedveli ezt.
  13. mérgesistvánné

Szia!!! Hát a Morci sem rossz, de ha ismernél akkor talán a Vidám jobban illene rám, mert inkább a vidámság jellemző rám, mint a morci.
    Vicaként ismernek itt a nyugiházban.Tényleg nagyon örültem reggel amikor kiürítettem a cserepeket, alig kezdtem el a nemesítést és már csak egy bónusz hiányzik. Nagyon sokat tanultam itt, csak azt bánom, hogy miért nem találtam ide hamarabb, sokkal könnyebb meg érdekesebb lett volna a játék. Eddig csak arattam, állatokat etettem, meg néha az eventeket is csináltam, de nagyon sokszor nem értem a végére tapasztalatlanságom miatt, ezért nem is volt kedvem foglalkozni vele. De most már egészen más [​IMG][​IMG]

14. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Rozika, ez a pogi roppant jól néz ki!
    Gondolom, az íze is tökéletes...
    Szépen süt a nap nálunk, de a szélúrfi alatt igen csak megvadult a ló... mert csak úgy nyargalászik össze- vissza!
    A fák meg csak úgy hajladoznak, mintha valami különös táncot járnának a fülünk által nem hallható zenére...

Nézegettem a holnapi eventet...
    Meg van hozzá mindenem...majd csak neki kell állnom.
    Szeretem az éjszakázást, mert a nappalt úgy osztom be, ahogy nekem jó..
    Nem kell kapkodni, rohanni.., minden hivatalost is könnyedén el tudok intézni!
    Kár, hogy már csak két szak van nálunk. Ez a mostani éjszakás is csak rendkívüli,de remélem, sokáig tart....;)
    Most kicsit el, talán még este be nézek.
    Addig meg vigyázzatok magatokra, és legyetek jók!
    A szemem rajtatok lesz...
    http://www.vivatv.hu/gsp/news/cicas-szem-nagy.jpg

Vica! Na jó, a Morci nevet én sem komolyan gondoltam, hisz már sokat olvastam tőled is!!
    De meg vallom, egyszerűen nem ugrott be a neved, és visszaolvasni meg.....hát nem fűlt hozzá a fogam...xD

15. mérgesistvánné

Rendbe van Ágika

Jucusfalva és Csillagzafír kedveli ezt.
  16. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Most egy kicsit megint népmesét játszom, vagyis hol leszek, hol nem leszek, mert a géem vírust kapott, most javítják. A laptop meg nagyon húzza a szememet,nem szeretek rajta írni. De olvasni bejövök, úgyhogy figydlni fogom az eseményeket.

Jucusfalva, sutimami57 és Csillagzafír kedveli ezt.
  17. kpe59

Igaz én nem a Marika vagyok, (nem tudom ő merre jár most) de segíteni talán tudok.
    Az idézetből ki lehet törölni ami neked nem kell. Arra figyelj, hogy az idézet elején és a végén a szögletes zárójeles rész megmaradjon. Ha abból törölsz akkor keveredés lesz.
    Próbáld meg sikerülni fog.

Fatther és Jucusfalva kedveli ezt.
  18. sutimami57

Sziasztok! Nagyon örülök, Vica, hogy jobban tetszik így a JÁTÉK! Sokkal izgalmasabb, amikor egymást buzdítjuk, vagy éppen közösen mérgelődünk. Én is mindent itt tanultam, de még mindig van hova fejlődni!

Buktácska, nyugodalmas éjszakai műszakot kívánok Neked! Aztán gyere ám, ha tudsz!

Jucusfalva kedveli ezt.
  19. stadler42

Moderátor által utoljára szerkesztve: 22.4.15
    Jucusfalva kedveli ezt.
  20. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

Szia Bukta Ági! Megint nehéz heted lesz.... Abban viszont biztos vagyok, hogy Te így is megoldod az eventet!

Igen én is tanulgatok most angolul, mert ez a nyelv kell sok helyen itt a gépen is.... bár ezek szak szavak, amibe nagyon belebicsaklik a nyelvem. De ilyenkor olyan jókat kacarászok magamon, mintha a Markos-Nádast nézném.

Jucus! A jó pap is holtig tanul. Tudod ez nálam olyan, hogy a fiam kint dolgozott Németországban és nem akartam "bénázni", amikor egyedűl voltam. A férjemtől sok minden rám ragadt az évek során, tanultam a fiammal is, így jól elboldogulok már azzal a pár szóval is kint.

Aztán volt egy Olasz srác aki udvarolt annak idején nekem, és elkezdtem tanulni miatta. Volt egy időszak, hogy egy évben 4-5x is kint voltunk a férjemmel,-Olaszországban- mert oda kötötte a munkája, és akkor is "szedtem fel ebből a szép nyelvből. (na meg a szótárakból)

2 éve a fiam kivitt bennünket a Kanári szigetre és akkor megint kezembe vettem, most a Spanyol nyelvkönyvet.

Hasonlit az olaszra, így elég sok mondatból, szóból összehoztam a mondani valómat....

Ragozás és a nyelvtan ilyenkor nem is jut eszembe, de megértenek.....

Mégsem vagyok kuka!

Na akkor hajrá tanuljunk most nyelvet....

Majd angolul biztatjuk a lovakat és a teheneket szaporodásra.....

Jó éjszakát mindenkinek... Jutus

Fatther, sutimami57 és Jucusfalva kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.