Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Sziasztok !

Sajnos a napocska el bujt a felhők mögé, így nem túlzottan jó az idő. Az ebéd meg volt, hús leves és rántott csirke rizi bizi és kovászos uborka. Nagyon finom ebédet kreált a papa. Desszert az nem volt, szolidaritást vállalt velem. Gyertek kávézzatok velem.

Utoljára szerkesztett: 21.6.15
  2. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Befutottam egy percre......olvastam, de nem tudok írni. Mindjárt itt vannak a gyerekeim, és futok tovább. Este Lord koncert, holnap kirándulás, ne várjatok. Kedden érkezem, és ha lesz időm, én is hozok beszámolót lakóhelyemről. Legyetek jók...:) :)

Ja, közben, amíg futottam a köröket, megcsináltam mind a két farmon az eventet, én is a fák miatt, meg azért, mert csökkent e termény mennyisége. A nagy farmon ki árultam hamar vagy 6 millát, jól jött...én meg már futok is tovább...Szép estét!

mérgesistvánné és Évmama1940 kedveli ezt.
  3. tavirana

tavirana Járnitanuló

az a helyzet, h nekem még mindig nem lett papagájom, vettem a piacon 4 abból egy elrepült valahova, nem lett több, pedig kellene

mérgesistvánné és Évmama1940 kedveli ezt.
  4. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Üdv mindenkinek!
    Vendégek vannak tegnaptól,de hétfőn hozom a leírást a városomról...
    Az eventet csak megcsináltam.Átnéztem és gyorsan pikk-pakk kész is lett.
    Mari,nagyon klassz a leírásod!
    Süti,jó szórakozást és kellemes kirándulást.
    Tavirana,az csak úgy nem repülhet el-szerintem.....
    Kellemes estét mindenkinek!

5. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Biborka,
    tudod, nem az a lényeg, hogy hogyan fogalmazol,hanem hogy jó szivvel irsz e a lakóhelyedről e vagy sem.Hiszen ahol élsz, ott is van sok minden.Virágos utcák, szép házak, szemnek is kedves porták.Barátságos boltok, üzletek, hiresebb épületek, jófajta ételeket előállitó éttermek, cukrászdák, aminek a készitményét megkóstoltátok...
    Ám ha nincs, akkor aranyos szomszédok, szóval biztosan alakult ki a hét év alatt sok minden neked is.De ne értsél félre nem akarlak unszolni, csak gondoltam hogy.........aztán majd eldöntöd...

Fatther, sutimami57 és Csillagzafír kedveli ezt.
  6. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok, megjöttem a babázásból
    Ugye milyen édes lett ez a kis 70 dekás TESCO-s vekni??????

Fatther, sutimami57, északifény és 5 más kedveli ezt.
  7. -elzemari-

Lujzaaaaaaaaaaaa, ez nagyon aranyos baba.Remélem kiélvezted a finom baba illatát, a tündéri kis ............szóval az egész babázás valami csoda jó érzés....Most egy kicsit irigy is vagyok....

8. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok,be-bekukkantok....
    Lujza,nagyon aranyos a baby,nem mellesleg Te is nagyon jól nézel ki!!!!!;)
    Mari,hagyjuk ezt a városom bemutatását,úgy tűnik ez nem sokakat érdekel.Egerről egy klassz összeállítást készítettem,olyanokról amit a turistáknak nem mutatnak idő híján.Mail-ben átküldöm....
    Szép estét mindenkinek!

Utoljára szerkesztett: 21.6.15
    sutimami57, sHaDoW_sOnG és -elzemari- kedveli ezt.
  9. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Szép estét mindenkinek!

Pjotr!!

Szeretném látni én is az összeállításodat Egerről.!!!
    Kérlek, ne csak a Marinak küld el mail-ben, hanem tedd ide fel a fórumba is!!!
    Miből gondolod, hogy bennünket nem érdekelne?
    Teszek fel én is a falunkról, csak ma a tenyésztéssel, meg az eventtel voltam elfoglalva!!
    Gondolom, a többiek is így voltak a mai nappal! Tehát, kérem a bemutatót....;)

Gratulálok azoknak, akik az eventet már befejezték, akik nem, azoknak kitartást!
    Marika, jó a leírásod..tetszett.
    Lujza, aranyos a baba..
    Fiúk, lányok!
    Legyen szép az estétek, és pihentető az álmotok!!!

10. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Szép estét.
    Pjotr, nem játszunk olyat, hogy csak egyesek olvashatják az írásodat.
    Én is fogok írni, csak kell egypár képet kell készítenem a faluról, hogy látni is lehessen.
    Marikáé nagyon jól sikeredett. Azt nem mondom, hogy olyan színvonalú lesz mint Marikáé, de a lényeg benne lesz.
    Befejeztem a tenyésztést, közben elértem a Bahamán a 252-s szintet.
    Lujza édesek vagytok a babával.
    Bukta Ági jó néha látni téged is.
    Tavirana nézd meg az alsó zöld nyíllal, biztosan 4-t vettél-e.
    Mindenkinek jó éjszakát.

11. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok Nyugis társak!

Biborka igazad van! A valós birtokon ragadtam a múlt héten. A múlt évben a betörések után, a műtétek miatt nem sok minden csináltunk. Volt egy jó adag restanciám.
    Az is igaz, hogy Alaszka után nehezen gyógyultam. A jobb fülemre nem hallottam, az arcüregem sem akart gyógyulni. De hála az égnek, a tanyasi munka, levegő, csend és sok munka meghozta a gyümölcsét.

Lányok fiúk!

Akkor remélem senki nem felejtette el, hogy 2015. július 11-12-én Farmerás buli találkozó lesz?

Hugival üzentem, hogy -látom megkaptátok- van lehetőség pár percre a tanyánktól, szállásra is. Csodás kis házak vannak, 4 személyre. 12.000.-ft egy éjszak 4 főre.
    Azért lenne ezt fontos tudni, mert akkor a szállást is le kellene foglalni.

Erzsébet Kártyát fogadnak el!

Jó lenne tudnom a létszámot is.....

A szervezés miatt jelezzétek, hogy ki jön vonattal, és ki jön autóval?

A vonathoz akkor úgy szervezzük a fuvart.. ( 4 fő ? 6 fő, 8 fő?)
    KB 12.00 órai érkezés lenne célszerű Nagykőrösre, mert a távolabbi városokból ilyen időben érkezik a vonat.
    Budapestről óránként jön vonat.....

Szóval a hét részemről a kérdésekből és válaszokból állni....

De bárkivel szívesen beszélek Sky-n is! Hívjatok ott is. Esténként már biztos itt leszek a gép körűl.

Kivéve pénteken, mert akkor Bálba megyünk....:D

A jó időt megrendeltem!

Fürdőruhát, szellős kényelmes ruhát, és estére melegebb ruhát hozzatok!

Ami a legfontosabb!
    Ebéd, uzsi,-vacsora vár benneteket.

A reggeli talán diétásabb lesz.....

A frissítő citromfű szörpöt befőztem. 13 liter vár benneteket, a többi meglepetés.....

Kellemes pihenést mindenkinek, és várom a jelentkezéseteket! Jutus

Fatther, sutimami57, Jucusfalva és 2 más kedveli ezt.
  12. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !! Lujza tündéri a baba !! Pjotr nagyon szeretném olvasni a városod bemutatását , ugyan úgy mint mindenkit !! Marika hidd el nálunk tényleg nincs semmi említésre méltó , vagy Én nem foglalkoztam vele !! Amikor idejöttünk egy ideig a felújításokkal voltunk elfoglalva , utána két év a betegségemre ment el ! Nem akarom részletezni , talán már túl vagyunk rajta , legalább is remélem !! Nagyon nehezen zökkentünk vissza a nyugdíjas életünkbe !! Régen sokat kirándultunk , de mostanában minden csendesebb lett !! Mindenki írását szívesen olvasom !! Jutus örülök , hogy kilábaltál a betegségből , vigyázz magadra !! Hoztam a reggeli kávét !!

sutimami57, Jucusfalva és sHaDoW_sOnG kedveli ezt.
  13. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!
    A napocska kegyes lesz hozzánk ma is úgy látom...Legyen szép és tartalmas a napotok...

14. stadler42

Szép napsütéses [​IMG] jó reggelt kívánok !

Biborka köszi a kávét finom volt. Lujza s baba nagyon aranyos, és gyorsan fejlődik. Péter jó lenne még ma feltennéd az írásodat, s akkor én is eltudnám még olvasni. Mivel szerda reggel, már vissza kell mennem a kórházban. Jutus ! nagyon aranyos vagy hogy ilyen alaposan el rendezel mindent, a találkozóval kapcsolatban. Remélem mindenki nagyon jól fogja magát érezni, és jól is fog sikerülni a buli. További kellemes napot, és jó játékot.

15. mérgesistvánné

mérgesistvánné Törzsjátékos

Lujza!!!!! Hihetetlen, hogy milyen aranyos kis baba lett, nagyon jó egészséget kívánok Neki és a szüleinek is.Olyan szívesen magamhoz öleltem volna én is. Nagyon aranyos.:)

pjorovov!!!!!!!!! Szia! miért gondolod, hogy minket nem érdekel a városok, faluk bemutatása???, én is elkezdtem utána nézni, hogy Érdnek mik a nevezetességei. Tiz éve élünk itt, de eddig nem is foglalkoztam ezzel, pedig biztosan vannak olyanok amik érdekesek lehetnek, majd megírom én is.

Marika !!!!!!!! valamikor fiatal koromba sokat jártunk a Duna-kanyarba kirándulni, csodálatosan szép környék mindkét oldala. A bemutatásoddal visszatértek az emlékek, köszönöm szépen.

Utoljára szerkesztett: 22.6.15
  16. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Paula, a Pál férfinév női párja. (Marosi Paula olimpiai bajnok vívó)

1633-ban ezen a napon Galileo Galilei az inkvizíció kényszerítésére visszavonja nézeteit arról, hogy a Föld kering a Nap körül.
    1992-ben Dél-Erdélyben, a Hunyad megyei Vaskapu-hágóban románok munkagéppel ledöntik Hunyadi János 1442. szeptember 6-án kivívott zajkányi győzelmének utolsó, 1896-ban állított emlékművét. A négyméteres öntöttvas buzogányt 1993-ban az osztrói tóban megtalálják, és a várhelyi múzeumba mentik. Innen 1994-ben ellopják.
    1913-ban megszületett Weöres Sándor magyar író, költő, drámaíró.
    1987-ben meghalt Fred Astaire (er. Frederick Austerlitz) amerikai táncos, előadóművész.

A farmon minden csendes, a szokásos nemesítés és a gazdaköri rablók kiszolgálása folyik és ennek megfelelően a növények pótlása a feladat.

17. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Szép napot Nektek!
    Köszönöm a kávét, finom volt.

Megpróbálom bemutatni a falunkat, ahol kisebb nagyobb megszakításokkal születésem óta élek.

Az első írásos bejegyzések, az 1051-es évekig vezethetők vissza.
    III Henrik német-római császár, a fehérvári csatából visszavonulva, Bársonyos hegyén pihent meg. Innen fordult békeajánlattal András király felé, aki meg kegyelmezett nekik, és sereget küldött utánuk, hogy étellel itallal lássák el a vesztes, elcsigázott katonákat.
    De a németek,mikor meglátták a közelgő csapatokat, félreértették a helyzetet, és menekülésre fogták a dolgot.
    A sok szekeret, amik bársonypárnákkal voltak kibélelve az uraknak, mind hátra hagyták.
    Így lett a falum neve Bársonyos..

Komárom- Esztergom megyei település, nem egész 800 lakossal.
    A 81-es főútról csak 1-2 km re fekszik, bárki könnyen ide talál.

Sokáig, a Pannonhalmi apátsághoz tartozott. Van is egy csodálatos templomunk, ami 1765- be épült.

Benne egy nagyon szép, barokk oltárképpel, [​IMG] amit sajnos nem tudok megmutatni.

Vele szemben, a klasszicista stílusban épült plébánia áll, amit 1767- be épített a Pannonhalmi Bencés Főapátság. Majd a későbbiek folyamán bővítették 1847-ben.

Nagyon szép épület még a Községháza, ahol az Önkormányzati hivatal is működik
    Mivel híres bortermelő vidék is vagyunk, az ide látogatóknak érdemes a pince dűlőkön is végig menni. Ott sok régi pince, és benne, nagyon barátságos kedves gazdák találhatóak. Pár jó szót, és pohár bort könnyen kaphat az arra járó idegen is.
    Szeretek itt élni, mert több város is elérhető közelségben van. Győr 29km Komárom 21km, Tatabánya 50km Székesfehérvár 80 km. Mór 30. km.
    Budapest is csak 120km , így láthatjátok, bárhova eltudunk jutni, ha szükséges!
    De mégis meg van az a csodálatos béke, és nyugalom, amit csak egy kis falu tud nyújtani.
    Szeretek itt élni, mert ez a falu az otthonom, és az életem része!
    Remélem, sikerült bemutatnom, és megszerettetni veletek ezt a helyet!

Fatther, sutimami57, Jucusfalva és 5 más kedveli ezt.
  18. stadler42

Hahó !

Most meg próbálóm az én Szülő Városomat Szolnokot bemutatni. Egyes részeket ki emelve, mert sok nevezetessége van. Én Szolnokon születtem, a Tisza és a Zagyva torkolatánál. A város közepén helyezkedik el, a fő tér és sétáló utca. Háttérben a Városi Tanács épületével. Haladva tovább, a Tisza pati sétányt találhatjuk nagy ódon fáival. Ami nyáron igen hangos szokott lenni, a sétálok zajától. Van egy Vadas parkunk, amit ha körbe sétálunk, meg ismerhetjük Magyar ország vad fajait, házi és hobbi állatait. Nagyon sok szép szobor díszíti Városunkat, köztük a Damjanich emlékmű amely a Tisza és zagyva torkolatánál található, közvetlenül a Szolnoki Művésztelep mellett. Nagyon sok szép templomunk van, a Szolnoki református templom amelynek tornyai ki emeli a templom szépségét. Szép színházunk van, ami mellett a Hotel Tisza található a Tisza gyogy fürdőjével egybe kötve. Szép élmény strandunk van, ami nyáron nagyon jó szórakozást nyújt, gyerekeknek felnőtteknek egyaránt. És még sokk sokk minden látni való, amiért érdemes eljönni és meg nézni. Hát ez az én Szülő Városom.

19. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Megjötem az operából. Fáradt vagyok de mennem kell tovább, ma van időpontunk a családi rendezvények irodájában, ahol az esküvő részleteit beszéljük meg, na és persze az anyagiakat.
    Már én is szedem össze a gondolataimat a falunkról, állítólag holnap nem kellek az operába, és akkor fel is teszem az írásomat.
    Pjotr! Nagyon, nagyon jó ötlet volt ez a bemutatkozás, én úgy érzem, még közelebb hoz egymáshoz bennünket, nyugilakókat.
    Valamikor délután érkezem, addig legyetek jók: Lujza

20. Jucusfalva

Jucusfalva Fórum hercege

Ági és Rozika, igazán frissek voltatok és szép képekkel illusztráltátok a bemutatókat. :)
    Mind a kettőtöké nagyon tetszett.
    Pjotr gratulálok az ötletedhez! :D

Én Budapesten születtem és mindig itt is éltem. Nem egy nyugis hely, de én szeretem a nyüzsgést.
    Szép, csendes helyen lakom, ennyi elég is a csendből. Ha lemegyek már nem annyira csendes.
    Képeket még soha nem próbáltam feltenni, de azt hiszem Budapestet ismeritek és többen vagyunk akik itt lakunk.
    Biztos pár képet feltesz valaki. Most nem ajánlom itt a közlekedést, mert rengeteg helyen fel van bontva minden.
    Terelve vagyunk és bízunk benne, hogy majd minden szebb lesz, mint volt és el is készül egyszer. :p

Jutus Örülök, hogy jobban vagy, remélem most már teljesen rendbe jössz. Most olvastam vissza. Én ha semmi nem jön közbe, mint írtam már régebben, csak egy napra megyek vonattal, még nem tudom, hogy melyik napon.
    Remélem szép idő lesz akkor is. Előre is köszi a gondoskodást, készülődést, nagyon szívesen megismerem a nyugdijas topik kedves lakóit.
    Szép estét! :)

Utoljára szerkesztett: 22.6.15
    sutimami57, Csillagzafír és -elzemari- kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.