Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. babahalak

babahalak Fórum parancsnoka

Ági
    - köszönöm,nekem is nagyon tetszik a rucim!
    Én nem tudok olyan szépen írni,mint Marika,de azért megpróbálom;
    A beszámoló a szilvásváradi négy napos kirándulásról:
    -szombaton elindultunk esőben-hidegben,megérkeztünk csodálatos napsütésben,kellemes melegben!A szállás tiszta,kényelmes ággyal,működő zuhannyal, az ételek finomak voltak,az emberek kedvesek,mosolygósak voltak!Ráadásul,nagyon jókor mentünk,mert ott is ilyen falunap volt,nótaénekessel,operetténekessel,népdalkörökkel és egy zenésszel,fantasztikus műsorokat láttunk és a tombolán még egy kerámiabevonatos wok-t is nyertünk! Éjfél után indultunk vissza a szállásra.
    -Vasárnap túráztunk a 810 m magasan lévő Kilátóhoz indultunk a tanösvényen,az erdőben(2 km),majd a Kilátó tetejére 110 lépcsőn,a kilátás gyönyörű volt !Lefelé az autóúton mentünk(6 km),
    és ritka virágokat,érdekes fákat láttunk!....még szedreztünk is...........
    mire leértünk kellemesen elfáradtunk és meg is éheztünk,így vacsoráztunk és utána megint sétáltunk egy kicsit.
    -Hétfőn szintén túra,- az Ősemberbarlanghoz, a Fátyol-vízeséshez, közben az Erdészeti kiállítást is megnéztük, így a 7-8 km szintén megvolt. Vacsora után már nem mentünk sehova,mert el voltunk fáradva.
    -Kedden már csak egy nagyon kicsi séta és búcsúzkodás ettől a csodálatos helytől.Este hétre értem haza,fáradtan,de élményekkel tele.
    Képek, amiket nem tudok betenni..............

Utoljára szerkesztett: 27.8.15
    Fatther, pjotrovov és -elzemari- kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Halihó.

Ki vagyok mint a liba.Ha láttátok volna, hogy mi minden történt itt Alsódughagymafalván.Egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy én lemaradjak az Esőerdő látványától, és óriási erőfeszitéssel, és húúú de sok csengőpengővel végül is megoldottam, hogy meg lett nekem is a 250 csillag.Gondoltam ha másként nem megy, még az égről is le imátkozom a hiányzó darabokat.Ám szerencsére összejött, aminek igen csak örülök.
    Fatther,
    valóban nagyon nagy élmény volt a Garda tónál a motorcsónakázás.tudod utólag már rájöttem, hogy nagy csacsiság volt ez, hogy még a Majré családot is el akartam vinni magammal, de aztán lévén, hogy nem volt túl olcsó ahhoz, hogy többedmagammal menjek.Látod, horgászokat nem láttam,csak sok sok fürdőzőt, de elképzelhető, hogy a hajókról beljebb, vidáman ennek a szenvedélynek is hódoltak.
    Biborka,
    nem lehetett semmi az üstben főzni a finom szilvalekvárt, mert elég volt nekem a fazékban is kevergetni folyamatosan.Ám meg érte a fáradságot, mert nagyon finom lett nekem is.
    Rozika,
    a napokban jutott eszembe, hogy mi lett a kiskutyával?[​IMG]Csak nem elkódorolt?
    BuktaÁgi,
    szivesen megosztanám veled a kóstolást, mert mi nagyon szeretjük.Tésztára, jó kis parmezánnal megszórva, vagy piritós kenyérre is nagyon kiváló.Még hátra van a zakuszka készitése,ami szintén nagy kedvenc nálunk.
    Jucusom,
    végre látlak újra.Nem tudom megfejteni, hogy mit takarnak ezek.(Tegnap sem voltam gépközelben 10-20,50-ig,)??
    Kata,
    Jó kis kiránduláson voltál, Szilvásvárad nagyon szép.Bükk hegység, Szalajka völgy, ó de sok kedves emlék jut nekem is eszembe.Sajnálom, hogy a képeket valahogy nem sikerült feltenned, mert csak egy van 10x-er.Ugye megoldod, hogy ne csak azt lássuk.

További szép estét kivánok!

Utoljára szerkesztett: 26.8.15
    sHaDoW_sOnG, Fatther, babahalak és 2 más kedveli ezt.
  3. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Nem volt túl jó napom.....Nyáron,itthon lábujjközös papucsban vagyok.Ma reggel kimentem a fürdőbe és összevizeztem.Gondoltam,megyek és szárazra törlöm.Elindultam és ebben a pillanatban előre csúszott a lábam és a lábam nagyujja oldalra-alámtört......Mit ne mondjak,az összes szent lejött a mennyekből és most nagyon fáj,alig tudok lépni........
    Ági,majd készítek fotót Zaghről és közzéteszem....
    Kata,biztosan jó volt az utatok.De mind a tíz kép egyet mutat :(
    Mari,imádom a zakuszkát,csak nagyon macerás elkészíteni........
    Kellemes estét!!!

sHaDoW_sOnG, Fatther, babahalak és 2 más kedveli ezt.
  4. -elzemari-

Péter, Péter,
    sajnálom, hogy ilyen peches napod volt.Remélhetőleg csak egy húzódás!!
    A zakuszka, igen kicsit macerás, mert sok vacakolás van vele.Ám amikor már az üvegekben vannak, akkor feledteti a sok munkát és várja hogy az izlelőbimbókat megdolgozza.

sHaDoW_sOnG, babahalak és stadler42 kedveli ezt.
  5. pjotrovov

No,azt én is nagyon remélem....Most vörös és duzzadt is,de remélem gyorsan alakul majd.A zakuszkát minden évben kapjuk egy Erdélyből áttelepült ismerőstől,de még sosem csináltam saját kezűleg....Lehet,meg kellene próbálni......

babahalak, stadler42 és -elzemari- kedveli ezt.
  6. -elzemari-

Érdemes, mert igazán nem nehéz, csak macerás.Persze neked magyarázzam, aki profi módon főz és süt mindent...

7. pjotrovov

Áhhhhhhhhhhhhh,profi azért nem vagyok...sajnos:( a macerássága fog vissza csak....
    Jó éjt mindenkinek!

Jucusfalva, babahalak és -elzemari- kedveli ezt.
  8. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !! Pjotr remélem kicsit már csillapodott a fájdalom ! Ilyenkor jó lenne fapapucsot hordani , hogy ne mozogjon stabilan álljon a lábad !! Nekem ezt a doki mondta amikor belerúgtam a fotel lábába eltört a lábujjam !! Kata várom a képeket !! Marika ügyes vagy , hogy megszerezted a csillagokat !! Ismét itt a hőség , még szerencse , hogy nem most kell kevergetni a lekvárt !! Vigyázzatok magatokra !! TUDJÁTOK SOK FOLYADÉK !! hoztam a kávét egészségetekre !!

9. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Szép jó reggelt mindenkinek! Az unokaöcsém megpiszkálta a gépemet, most egy kicsit elfogadhatóbb a hangja. Így azért többször tudok jönni. Ennek örömére hoztam egy kis reggelit, hogy jól induljon a csütörtök.
    Az új területnek nagyon örülök, van is hozzá bőven csillagom, alig várom, hogy megnyíthassam.
    Legyen szép napotok: Lujza

Jucusfalva, -elzemari- és babahalak kedveli ezt.
  10. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Szia Lujza!
    Nagyon örülök, hogy látlak! A reggelit köszönöm.
    Remélem, jössz gyakrabban, mert nagyon szeretem olvasni, mi minden történik nálatok!
    Várom én is a szigetet!
    Hozok egy kávét, hogy jól induljon a nap!
    Szép napot Mindenkinek!

11. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Gáspár, bizonytalan eredetű név. A hagyomány szerint a három napkeleti bölcs egyikének neve, de a Bibliában ez a név nem szerepel, csak a 6. századtól bukkan fel. Lehet, hogy perzsa eredetű, a jelentése ez esetben kincset megőrző, kincstárnok. (Gáspár bölcs király, a bibliai, pontosabban a keresztény hagyomány szerinti napkeleti bölcsek, illetve három királyok egyike)

1310-ben ezen a napon volt Károly Róbert harmadszori megkoronázása.
    1845-ben megszületett Lechner Ödön építész és 1910-ben Teréz anya (er. Agnes Gonxha) albán származású Nobel-békedíjas apáca.
    1576-ban meghalt Tiziano (er. Tiziano Vecellio), itáliai festőművész és 1985-ben Zsoldos Imre trombitaművész.

Ez nagyon jó hír... Hiányoltam már Csipike trabiját és a szösszeneteidet.

Megyek, [​IMG] hasznossá teszem magam...

Jucusfalva, babahalak és Fatther kedveli ezt.
  12. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Madárdalos jó reggelt kívánok !

Kellemes idő van nálunk, még Lujza is felkerekedett és hozott nekünk reggelit. Biborka neked is köszönjük a kávét.
    Péter ! ugye milyen hamar megvan a baj, és milyen fájdalmas. Remélem ha nem javul el mész az orvoshoz.
    Most én is örülök mert a lakásban azon veszem magam észre, hogy elindultam minden nélkül. Akkor gyorsan vissza megyek a botomért, mert nem akarom meg erőltetni. Ági azt hiszem a sziget bővítésének mindenki örül, és várja a 14-órát.

Jucusfalva és babahalak kedveli ezt.
  13. -elzemari-

Jó reggelt kivánok..
    Biborka,
    a kávé illat erre hozott engem is.A csillagok megszerzése nem volt egyszerű dolog, nem kellett volna elkótyavetyélnem a sok csillagot, de az már a múlt és most a jelenre kellett koncentrálnom.
    Lujzaaa,
    ez aztán a habzsi dőzsi reggeli.Nagyon örülök, hogy most már emberbarátibb a géped hangja és többször láthatunk a körünkben.Hiányoztál.Kiváncsian tekintek az Esőerdő nyitásához én is, újabb kihivások, újabb mókák várhatnak ránk.

Az épitész egyik csodás épülete az Iparművészeti múzeum, amit volt szerencsém bejárni, egy kiállitás keretein belül.

Hasonlóan járok én is el, és utána nézek a teendőknek.

Rozika, na ez nagyon jó hir, de azért óvatosan..

14. pjotrovov

Jó reggelt!
    Kávé és reggeli,így szeretek bejönnixD;)
    A farmon semmi extra,várom a 2 órát mint mindenki:)
    A lábam dagadt,fagyasztott zöldbab pihen rajta,az talán lehúzza.Orvoshoz nem tervezem,hogy megyek,ő sem tud vele mit kezdeni szerintem.
    Szép napot kívánok!

15. kpe59

Ez nagyon jó, ezek szerint nem fáj és tudod valamennyire terhelni is a lábadat. A botot messzire ne hagyd el egyelőre...

Lechner Ödön tervei alapján épült fel a kecskeméti városháza is 1893 és 1897 között szecessziós stílusban. 1911-ben, a nagy földrengés után, Lechner ellenőrzése mellett állították helyre.
    A homlokzat közepén harangjátékot helyeztek el, amely napközben minden egész órakor többek között Kodály Zoltán Háry-szvitjét játssza el, valamint a Kecskemét is kiállítja kezdetű népdalt.
    Kodály Bécsi harangjátékát is játssza a Városháza homlokzatán látható 37 harang.
    1985-ben készült Kodály Zoltán emlékére a német Korfhage und Söhne cégnél. 10 dallamot tud játszani, a legkisebb harang 4, a legnagyobb 40 kg-os. Teljeskörű felújítása az utóbbi években történt meg.

Felejthetetlen élmény, aki már hallotta, biztos egyetért velem...

16. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Jóóóó reggelt kívánok mindenkinek, szervusztok http://humoroskepek.hu/images/elfinder/2013-apr/485303_416178915145608_1724422097_n.jpg.

Látom majd' mindenki a körmét rágva várja az esőerdő őserdőt.
    Mindenkinek gratulálok a 250 csillag megszerzéséért.
    Bizony a lakásban is vannak baleseti veszélyforrások xD !
    Az a rózsalugas - sajnos - nem a kertünkben van, csak hasonló (annyira nem "tömör", inkább csak nyúlánkabb 3,5 méteres a futórózsa).

Jut eszembe róla egy vicc:

- Jean, mi ez a zaj az udvarban?
    - Á, csak a futórózsák edzést tartanak.

Ismeritek?

A medve, a róka és a nyuszika kártyázik.
    Megszólal a medve: - Ha még egyszer észreveszem, hogy valaki csalni próbál, beverem azt a sunyi vörös képét !!!

Mosolygós szép napot, a lábadozóknak gyógyulást kívánok http://s3.images.www.tvn.hu/2008/05/26/15/25/www.tvn.hu_877b1b03310b34cf0aa4e3e3aa220f33.jpg

17. kpe59

18. -elzemari-

Halihóóó.
    Átverekedtem magamat a bozótoson, és birtokba vettem az őserdőmet.Lesz itt tennivaló bőven.

19. pjotrovov

és mit teszel a földre?Nálam fák és állatok vegyesen lettek kirakva.Nagyon kellett már ez az új terület;)

20. incimami

incimami Fórum bárója

Sziasztok !
    Segítsetek nem találom az őserdőt. Köszike.incimami

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.