Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Jó reggelt!
    Jól bealudtam reggel,8 előtt pár perccel ébredtem.Így jól el is csúsztam a nagy aratással.....
    Itt süt a nap és fúj a szél-kellemes idő van.
    Mari,a mustnál gondolj majd rám-nagyon szeretem:)
    Rozimama,köszi a kávét!Mit főztök a papával ma?Lábaddal minden rendben?
    Na lépek a második kávémért,később benézek majd....
    Pihis vasárnapot mindenkinek!!!

2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Zakariás, férfinév a héber eredetű Zekarja, Zecharja latinosított alakja. Jelentése Jahve ismét megemlékezett. (Zakariás próféta)

1522-ben ezen a napon a Victoria, Magellan expedíciójának egyik hajója, visszatér Spanyolországba (San Lucar de Barrameda). Ez az első hajó, amely körbehajózza a Földet, 1899-ben megjelenik a piacon a sűrített tej és 1959-ben a Mattel Játékgyártó cég kiadja az első Barbie-babát.
    1876-ban megszületett John James Richard MacLeod Nobel-díjas skót fiziológus, az inzulin felfedezője és 1912-ben Nicolas Schöffer (Schöffer Miklós) magyar születésű francia festőművész, szobrászművész, konstruktőr.
    1868-ban meghalt Szendrey Júlia magyar költőnő, Petőfi Sándor felesége és 2007-ben Luciano Pavarotti olasz operaénekes (tenor), a Három Tenor egyike.

Jó borászkodást nektek...

babahalak és Csillagzafír kedveli ezt.
  3. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Hali !

Nálunk húsleves és pulykasült lesz dinsztelt vörös káposztával. ketten a papával [​IMG] csak elboldogulunk [​IMG] a főzéssel. Pedig nem szereti ha segítek, ö nagyon szeret főzni. A lábam nem fáj csak gyenge, de a bottal a járás az meggyeget. Marika ! ha kész lesz a must, [​IMG] meg kóstoljuk remélem. Na megyek szétnézek a konyhában.

4. pjotrovov

Nagyon finomat főztök!!!!Én sem szeretem,ha valaki mellettem téblábol a konyhában8) Szép lassan megerősödik majd és utána mehettek együtt a piacra;)
    Na,lépek én is főzni......

babahalak, Csillagzafír és -elzemari- kedveli ezt.
  5. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Haza érkeztem, tegnap este. A gyermekeim, és baráti segítséggel meg tudtuk oldani, így le tudtam szállni Veszprémbe, és végre láthattam a kicsi unokámat. Igaz, csak az üveg ajtón keresztül, de legalább láttam. Mivel még mindig az intenzíven van, nem lehet be menni a szobába, csaka szülöknek. De nagyon aranyos, szép kis baba, és imádom! menyem már szabadult, minden nap megy a babához, talán a jövő héten ki derül, mikor lehet haza vinni.

Itthon, első fázisban a házat háborús övezetté nyilvánítottam. katasztrófális.......reggel korán el kezdtem főzni, a mosó gép, szárító gép megy egész nap, talán holnap estig ki tudok mosni mindent, meg takarítok, pakolok, szóval, ezer kézzel, ami bele fér.

Pedig azt mondtam, hogy itthon két napig csak alszom...de hogy an, sehogyan. Na, mindegy......látom, az eventtel haladtok. Vagy már végeztetek is? Én el sem kezdtem. Jó volt, ha egy nap egyszer be tudtam jönni a géphez.

Közben olvasgatok is, ha lesz időm.......Szép vasárnapot!

6. kpe59

Végre láthattad élőben is az unokádat, remélem jók lesznek a jövő heti hírek és a karodban is tarthatod hamarosan.

babahalak és Csillagzafír kedveli ezt.
  7. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

[​IMG]Hali hali hó.

Biztosan Pjotr,
    ha kialudtad magadat az csak jót tesz, a mustot hoztam egy pohárral, aki szereti, bátran vegye csak el, mert varázs pohár, ha kiürül, akkor újra telik.
    Erzsike,
    a borászkodás majd kicsit később, ha egyáltalán kiforr ez az üveg must.Halkan megsúgom tizliteres üveg háromnegyedig.Majd kiderül, hogy mi lesz belőle.Már minden elmosva,a szomszédoknak a must kiszállitva. Kinn szárad a napon a szerszám, a méhek egy páran öngyilkosak lettek a mustban, a kis mohók.Akiket tudtam, kimentettem, de sajnos egyet későn vettem észre, neki annyi.
    Rozika,
    finom ebédetek készült,nálunk, készülve a mai napra,délután megfőztem a paprikás krumplit uborka salátával, és karalábé leves.Egy kis körtés piskóta is került a tepsibe.A must ott van a pohárban, finom édes lett.
    Sutike,
    örömmel olvasom, hogy láttad a kisunokádat.Nemsokára már a karodban ringatod, s következhet majd a kocsiban való sétáltatás,[​IMG] meglátod.

Nagyon szép az idő felénk, igaz a Szél úrfinak megjött a nyugati nagybátyja, és elég erősen mutogatja az erejét.Látom szemben a meggyfák egészen meghajolnak, amikor hátulról megtámadja őket.
    A gazdaságban a hódok elfoglalták a terepet, és még a Hódfaüzem is beindult, ki tudja, nem lesz e rá szükség.
    Ma még a székesfővárosba is kell mennem, mert lakógyűlés lesz minálunk.

Tegnap hallottam egy témát a számitógép függőségről, és megnyugodva konstatáltam, hogy nem vagyok függő.
    A gép és a játék csupán a valódi élményeket helyettesítő eszköz. A baj ott kezdődik, amikor a virtuális világ fontosabbá válik a valóságnál.
    Egyszerűen szeretek egy játékot és az ott előforduló társaságot, akik miatt szivesen vagyok a számitógép közelében.Ennyi.
    Ha van kedvetek róla beszélgetni, jó lenne.

babahalak, Fatther és Csillagzafír kedveli ezt.
  8. kpe59

A borászkodás ott kezdődik, amikor a szőlővesszőt elülteted és várod, hogy kihajtson, majd pár év múlva termést hozzon. Ezzel van megalapozva a bor készítése. Mert képzeld, én azt hallottam, [​IMG] hogy szőlőből is lehet bort csinálni... [​IMG]

9. stadler42

Szia sütike!

Olvasom hogy végre láttad az unokádat [​IMG] nagy öröm ez az ember életében. Hát még ha magadhoz ölelheted. és meg puszilgathatod.

Marika tényleg sokat ülök a gép előtt, de nem hiszem hogy függő lennék. Mikkor a kórházban voltam, és nem vittem be a laptoppot. Én nem azt mondom néha nem néztem volna be a farmra, De egész jól el voltam nélküle, még a papa meg is jegyezte ezért megvehette nekem. Az igaz a játékot szerettem, de ha megérem hogy menni tudjak enyit nem ülök a gép előtt. A mustot meg kóstoltam finom édes.

10. kpe59

Képzeljétek, ezt találtam a sütőmben... [​IMG]
    Ha már ott volt és az illata alapján ki is sült, kitettem deszkára hűlni. Most kíváncsian várom a kóstolás eredményét... [​IMG]

babahalak, Csillagzafír és stadler42 kedveli ezt.
  11. stadler42

Biztos nagyon finom, ha jó látom túros a kedvencem. Kiszaladtam megnéztem a sütőmet, de sajnos nem volt benne semmi.

babahalak kedveli ezt.
  12. kpe59

Alul egy vaníliás puding van, azon a túrótöltelék. Már kihűlt és nagyon finom. [​IMG]
    Az az igazság, hogy az én sütőmbe is először be kellett tenni valakinek, [​IMG] hogy meg tudjam találni...

babahalak és sutimami57 kedveli ezt.
  13. sutimami57

Az én sütőmben sem volt semmi. Most hagytam abba a munkát, mert elég volt reggel óta, de még megy a szárítógép. Holnap folytatom.

Én is azt hittem, hogy számítógép függő vagyok egy ideje. Aztán, rá jöttem, hogy nem vagyok az, ha van jobb dolgom is.......
    Ebben a 10 napban csak azért mentem be a farmra, hogy ne vesszenek el a napi ajándékok. Hamar végig futottam, és kapcsoltam is ki a gépet. Nem volt kedvem foglalkozni vele, igaz, időm sem, de nem is hiányzott. Azt nem mondom, hogy nem gondoltam napközben arra, hogy jó lenne benézni a világba, de hamar el is múlt ez a dolog. Itthon jobbban hiányozna, ha nem lenne netem, vagy gépem, de inkább a megszokás, ami ide ültet. Aztán, lehet, hogy mégis függő vagyok...:) :)

14. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Sziasztok, szép estét!

Vége ennek a jó kis hétvégének .. sajnálom!
    A fa egy részét, majdnem a felét már feldolgoztuk, a többi marad a hétköznapokra,,,,mivel reggeles vagyok,
    és marad némi időm estig.
    Tavaly a kisebbik fiam látott a neten egy videót, hogy az oroszok hogyan vágják a fát!
    Szépen megcsinálták a fiúk is, így aztán fele erővel dolgoztunk! Megmutatom nektek is, hátha kedvetek támad ilyent szerkeszteni!

Marika
    A mustból én is kérnék, legyen mivel leöblítenem az Erzsike sütijét!
    Sütike, örülök, hogy láttad a kis Dominikot!
    Rozika
    csak ügyesen a botokkal.
    Pjotr.
    Nekem is kedvenc évszakom az ősz. :)
    Hugi,
    Végzett a festő?? Gyere, aztán mesélj, milyen színeid lettek?

Lányok, Fiúk!
    Kellemes pihenést, és szép álmokat mindenkinek!

sHaDoW_sOnG, babahalak, Fatther és 2 más kedveli ezt.
  15. pjotrovov

Sziasztok!
    Süti,nagyon örülök,hogy végre láthattad az unokádat!Már biztosan közel az idő mikor ő is haza mehet.A te energiáddal a ház is rendben lesz sitty-sutty;)
    B.Ági,nagyon ügyesek a fiaid!!!Büszke lehetsz rájuk!
    Én egésznap tiszta kóma voltam,lépek is pihenni lassan..Holnap hétfő ismét:mad:
    Jó éjt mindenkinek!!!

16. sutimami57

É
    Én is hamar el vonulok, mert ami energiám maradt a 10 nap után, most ki hajtottam magamból. Aludnék sokat, ha lehetne...:D :D
    Az a favágás nagyon tetszik..:):) Kellemes pihenést, vidám hétfőt!

sHaDoW_sOnG, Csillagzafír és babahalak kedveli ezt.
  17. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!
    Nekem semmi sem jó.Most meg hideg van.Megyek is a gazdaságba.[​IMG]
    Remélem ti nem vagytok ilyen időjárás függőek.

18. stadler42

[​IMG] Szép jó reggelt !

Kicsit hűvös van, de később majd felmelegszik. Meg hát közeledünk a hűvösebb idő felé, sajnos vége a nyárnak.
    A kávét meghoztam [​IMG] még meleg gyertek kávézzatok [​IMG] velem. Aztán irány a farm!!

19. pjotrovov

Jó reggelt!!!
    Süt a nap,fúj a szél.Kellemes idő van.Jobban szeretem mint a 37 fokot.
    Mari,most ugyan hűvösebb van,de jön majd még az indiánnyár;) Azt ígérik,szép őszünk lesz.
    Rozimama,köszi a kávét!A tornán túl vagy már?
    Kellemes hetet kívánok!!!!

20. -elzemari-

[​IMG] Halihó.
    Jól van , meggyőztettek, hogy lesz még jó idő.Mire haza jöttem a székesfővárosból, valóban már melegem is volt.Jövet is menet is nagy szerencsém volt, mert a vonatok késése miatt, pont akkor értem oda az állomásra, amikor a késett vonat beérkezett.Ám nem vagyok biztos, hogy azok is örültek, akik ott rostokoltak, és várták a vonatot, és nem számoltak a késéssel.

Megyek mert az álltok majd kirúgják a karám széleit, mert éhen vannak.Vátogatom őket, hogy még a szabad levegőt élvezzék egy kicsit, hiszen ha bejön a hideg, neki is jobb a pajtában.

sutimami57 és Csillagzafír kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.