Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! Végre készen vagyunk . Az ablakpucolásra még a nap is kisütött !! Marika köszönöm az élménydús beszámolót ,és a képeket !! Téli napokon egy ilyen szép kandalló mellett jól érezné magát az ember lánya !! Várom a folytatást !!
    stadler42 gratulálok a Levina győzelméhez , meg is érdemelte a díjat !! Lujza remélem már jobban érzed magad !! A takarítás végén eldobtam a seprűt , jártunk egy táncot a papával !!

2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

A szomszéd városban voltam ügyintézni és a sógornőmnél. Aztán ugyanez, itt a városban és a másik sógornőmnél.
    Az idő nem mondhatnám, hogy szép, de legalább nem esik...

3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Ime a folytatása...

Miután megnéztük a látnivalókat, indultunk a szemben lévő Neuschwanstein-i kastélyba, ami igazán embert próbáló volt a számunkra.Csak ez a sok mássalhangzó ne lenne….
    Azért itt egy pár szót ejtek az én megpróbáltatásaimról.Volt választási lehetőség, hogy busszal menjünk fel, vagy lovas szekérrel, vagy gyalog.Nos ezt az utóbbit akartuk elkerülni, és indultunk a busz megállóba.Igen ám, de ott fogadott minket a kiirás, hogy fél tizenegytől kettőig a tehenek vonulnak le a busz vonalán, s ezért a busz csak kettő után jár.Püff neki.Akkor nézzük meg a lovas szekeret.Nos ott meg olyan hosszú sor állt, hogy az teljesen lehetettlen volt .Nagyon sok ázsiai turista volt, kinai, koreai, ésmég ki tudja milyen náció.
    Szembesülni kellett a szomorú ténnyel, hogy gyalog kell nekivágni a nyolcszáz méter magasságnak,ami egy cseppet sem volt vonzó a számunkra, s még ráadásnak esett is az eső.Nos megkerestük a felfelé vezető utat, mert addigra már csakketten maradtunk a társammal, és csak néztünk egymásra, hogy most akkor mi is legyen, csak el kell indulni, hiszen ezért jöttünk.Mentünk, kaptattunk felfelé, de legalább az út ne mutatta volna, hogy emelkedik, de az bizony csak emelkedett és emelkedett.Fél úton járhattunk, amikor megláttuk az idegenvezetőt és meglepve konstatáltuk, hogy nem is mi vagyunk az utolsók.Irigykedve néztük, amikor mellettünk elment a lovas szekér , rajta a szerencsés túristákkal.Mi meg csak gyalogoltunk és gyalogoltunk.Sokszor már ahhoz sem volt kedvem, hogy a pocsolyát kikerüljem, és meglepve csattant szét, amint beleléptem.
    Szegény Márta, csak mondogatta, kissé lemaradva, hogy nem birom,itt halok meg.Én meg vigaszként, szóltam, hogy nem olyan egyszerű az, gyere csak, majd csak elfogy egyszer az út és elérünk mi is a végére.Nos a fohászomat meghalgatva, sikerült feljutni nekünk is, és akkor még nem tudtuk, hogy a kastély ráadásul öt emeletes, tele kacskaringós lépcsőkkel.Ó anyám, csak ezt éljem túl, szólt a fohász minkettőnk szájából. Egy magányos sziklán épült ez a kastély,1869-1886-ig.http://kepfeltoltes.hu/140916/kast_ly_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    Büszke kecses tornyaival, csipkéivel, igazi kőből épült álom volt.1868.május 13-án a 23 éves király a következőket irta Richard Wágner-nak."Szándékom, hogy a Pöllat szakadéknál lévő Hoheschwangau várromokat a réginémet lovagkor stilusában újraépittetem...a szempont, hogy az egyik legszebb legyen"Amit itt láttam sajnos elmondani nem tudom, mert akkor már a kezem is odanőne a billenytyűkhöz, és ráadásul nem is tudtam annyit jegyzetelni, mert sokkal több volt a látnivaló.
    Azért egy két érdekesség, a hálószoba, tele fafaragásokkal cirádákkal A szobán 14 faszobrász négy és fél évig dolgozott.A helyiséget a Trisztán és Izolda története látható, amik a húsz éves királyra korábban nagy benyomást tettek.Az ágy felett jobra látható,"Trisztán és Izolda búcsúja".
    A mosdóasztala folyóvizzel volt felszerelve, amelyet egy a kastélyon túl található forrás táplált.Az ő kastélyai voltak az elsők, melyek elektromosságot és más, kényelmet szolgáló találmányt használtak.Olyan érzetem volt ebben a kastélyban, mintha egy film elevenedne meg,és én ott vagyok benne, csak az a sok lépcső ébresztett fel, hogy a valóságban vagyok.
    A kastély sorsa a király sorsával együtt pecsételődött meg. 1886-ban az államtanács miniszterei őrültnek nyilvánították a gyenge idegzetű, sokszor lovagi öltözetben mutatkozó II. Lajost, aki miközben egyre több és több pénzt ölt a lohengrini fantázia megvalósításába, a politikára fittyet hányva alig törődött valamit országa ügyeivel. Az eladósodott, különc királyt Berg várába szállították, az érzékeny lelkű uralkodó két nappal később feltehetőleg öngyilkos lett.

Ha szeretnétek képeket a gugliban sokat találtok, érdemes megnézni...

kalmanbatyo kedveli ezt.
  4. kpe59

Én nem képeket akarok, hanem beköltözni abba a kastélyba és úgy élni, mint akkoriban az ott lakók...[​IMG]

-----------------------------------------------------------------
    Megnéztem a képeket, most még inkább költözni akarok...

incimami kedveli ezt.
  5. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Hát Marika! Ennek a várnak a látványáért még én is megmásznám azt a 800 métert. Lehet hogy 2, vagy akár 3 napig tartana, de akkor is megmásznám..... Ilyen csodálatos helyen járni! nagyon köszönöm hogy én is részese lehettem, hacsak egy olvasás erejéig is. (mit egy olvasás! Már most 2 X elolvastam)
    Most megyek Gugli úrfihoz, hogy ő is mutasson néhány képet erről a gyönyörűségről. Csak egy kérdés: Hogyhogy nem perdültetek táncra a jó kis bajor zenétől? Amikor az megszólal az ember lába akaratlanul is mozogni kezd.....

Sütike! Hová lett az avatárod? Inkognitóba vonultál?

6. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Marika, nagyon köszönöm, hogy elmesélted ezt a hegymászós sztorit, mert bizony mondom, elmosolyodtam rajta, de tényleg, a látnivaló feledtette Veletek az út fáradalmait. Nagyon szép az a kastély, be indítja az ember fantáziáját.....Az avatarom, kedves Lujza, mivel már kiidegelt teljesen, mióta fel raktam ezt a szép motoros bannert, azóta próbálom a képemet felrakni, de a világért sem akarja a rendszer, a folytonos szerverhiba már úgy fel idegesített, hogy mérgemben kitöröltem, Majd ha egyszer használható lesz ez a dolog, akkor felrakom. Hiába próbálom két böngészővel, nem akarja az igazságot. Így most üresen marad.

7. marharépatartaléka

marharépatartaléka Aktív író

Szép napot Kedveskéim!

Megjöttem én is, igaz nem kirándulni voltam, csak diót szedtem a sárból, mert az aztán van, de bőven. Sajnos a dió is csupa sár, úgy döntöttem, hogy egy fürdőt megér és igyekeztem lemosni, amit lehetett. Utána kiteritettük, majd szellős szitazsákokba raktuk a már tiszta diót, hogy tovább száradjon. Holnap folytatása következik, hisz csak egy fával végeztünk.
    Pihenésképp elmentem Marikával kirándulni, de szerencsére mindezt ülve tettem. Csodás, szép helyen jártál.
    Az eventet sikeresen befejeztem és a farmra költözött egy narancsos nyúl, egy narancsos kacsa és szép piros bársony nyereggel és piros forgóval belovagolt a vár udvarára egy paripa is. Lehet, hogy valamelyik bajor várból jött látogatóba hozzám?
    Nem tudom, hogy a narancsos nyúl milyen, mert én citromosat szoktam késziteni, viszont a narancsos kacsát azt aztán szeretem ám.
    Most töltögetem a pajtát és várom a következő kihivást, hogy mégis hány ezer kütyüt kell majd megint termelni.
    Az idő nálunk délutánra egész kellemes lett, még a nap is kisütött egy kicsit, megmutatta magát, hogy azért nem veszett el.

Kivánok Mindenkinek kellemes estét, utána pedig pihentető szép álmokat. Ági

8. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Szép estét!

Vissza értem a mai séta kőrútról.

Laboviti! Pedig valami biztos van.... mert a Tatus bennert simán áttudtam hozni, a Jutusét meg nem.
    Na ez van.

Marcsi! Jó volt olvasni az élményeidet. Nekem nosztalgia hangulatom volt. Mi abban a sörözöben vacsiztunk söröztünk, amikor elöször kint voltunk.
    Sajnos a kastélyba nem voltunk, mert bennünket is elmosott az eső!:)))
    Marharépa-Ági! Sok a dió idén?
    Akkor télen -karácsonykor sok diós bejgli lesz ?!

Lujzám! Örülök, hogy javulsz. Jolanda, Te is jobban vagy?

Rozikám! Hogy bírod magad?

Kpe! Olyan aranyos vagy, hogy figyelsz még ilyenekre is mint az én bannerem.
    Marcsi! Köszi az elismerést.
    Remélem jól választottam a Tatusnak.

Már csak az enyémet próbálom ide szenvedni, és tökéletes is lesz a boldogságom!

Na megyek kisérletezni.........

9. kpe59

Mint látható a kísérlet sikerült...[​IMG]
    Arra jártam, láttam, hogy kész van, gondoltam szólok...

10. András

András Kivételes tehetség

Erzsike! köszi, hogy ilyen figyelmes vagy.

Most szóltam a férjemnek, hogy üljön mellém, és vele raktuk át a Bannert.
    Sikerűlt. Remélem tetszik Nektek is?

Marcsi, jó a kalapod! Kár, hogy ez nem volt nálad amikor másztátok a kastélyhoz vezető utat. Felfogta volna az esőt, és nem kellett volna az esernyő. :))))

Abba a kezedbe lehetett volna túra bot!

Na futok is tovább, mert aratnom kell.

11. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Megyek veled Erzsike, abba a kastélyba még a betegségemről is meg feledkeznék. Tudom hogy csak púp lennék a hátadon, mert sokkal jobban bírnád az iramot mint én. Marika csodállak hogy még ebbe a korban is, van annyi erőd és egészséged hozzá hogy ilyen csodálatos helyekre el jussál. Ági mosogassad csak a diókat, gondolj arra milyen finomságokat fogsz te abból sütkérezni. Jutus sütike majd csak sikerül a képeket berakni, és akkor elégedettek lehettek.

12. kpe59

Ülnénk a kandalló mellett, hímezgetnénk és beszélgetnénk... Nem lenne ott semmi rohanás...

13. sutimami57

Jutus! Nagyon szépséges lett az új ruhád!! Mindegyik tetszik....Én is naponként átöltöznék, mert ha levetem az egyik öltözékemet, akkor sajnálom, hogy nem látom, de ami éppen felkerül, azt is szeretem...mindegyik gyönyörű, és illik hozzánk! Az avatart még most sem tudom......majd egyszer. Már próbáltam másik képpel is, de a szerverhiba már teljesen kiakaszt.

Megyek én is a lányokkal a kastélyba. és ott semmi zavaró körülmény nem lesz.
    De akkor hogyan farmozunk? :D Sokszor ez is idegesít, de azért hiányozna. :D :D

14. kpe59

A nagy rohangálásban el is felejtettem mondani, hogy Rackó reggel adott egy ananászos sütit és egy töklekvárt.

15. sutimami57

Nagyon ügyes volt akkor a Rackó...nekem még nem adott...mindig kalapot ad, vagy trágyát...a szupitrágya a legjobb ajándéka. :)

16. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Jutus, Rozika! Nagyon csinos a bannerotok.Én is tervbe vettem a váltást, csak olyan szépek Emama bannerjei, nem tudok választani.
    Erzsike! Téged valamiért nagyon szerethet Rackó, nekem még sohasem adott ilyesmit:sleepy:.

17. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Erzsike az nagyon jó volna. De addig is el megyek aludni, és álmodók róla. Lujza ne sokat gondolkozzál, mert a szép ruhákat el viszik az orrod elöl. Mindenkinek jó éjszakát és szép álmokat.

[​IMG]Holnap találkozunk.

18. sutimami57

Szép álmokat, jó pihenést, Rozika! Reggel biztos első leszel..:)

19. incimami

incimami Fórum bárója

sziasztok!!!!!!
    Jöttem elköszönni.[​IMG]

20. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt gazdák !! Ébresztő , már kukorékolnak a kakasok !! Hoztam a finom kávét !! Szívem ,lelkem beletettem , ettől mindenki meggyógyul !!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.