Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Nem a harkálytojást hoztam, csak a híreket...
    Van még ecsetem, nem is egy és több méter kerítésem is. [​IMG]

Munkások akciós áron:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/munkások-akciós-áron.13074/

Retró paszulycsomag akció:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/retró-paszulycsomag-akció.13072/

2. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! nagyon el futott a ló a mai napommal is, de szerencsére, vissza is hozott.

Eventet befejeztem, az arany felhősorral, és a vegyesekkel végeztem. Lett még kettő kütyü pluszban. Nagyon nem szerettem ezt a fajta megoldást, de a végén, amitől még mérges lettem, az volt, hogy a meg maradt csillagokat nem lehetett felhasználni, mert olcsó dolgok nem voltak, a maradék ötven akárhány csillagért nem vehettem semmit. Nem lesz a kedvencem ez az event, az biztos.
    Szerencsére, vége.

Marika, a halacskáim garantáltam frissek, mert tegnap lettek ki fogva a tóból, és hamar be is kerültek a ládába. :)

Az én lányom is részben azért lett Bianka, mert nem lehet-ne becézni. Engem lehet, de nem viselem el. Inkább a sütikét szeretem. Mega sütit meg enni, meg sütni....:) Megint éhes vagyok.

Lujza, jó lekvárfőzést, Erzsikének pamacsolást, nekem meg mit is? Amit Mindenkinek, kellemes estét!

stadler42 és Csillagzafír kedveli ezt.
  3. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Lekvár az üvegekben, annak ellenére, hogy belázasodtam, fáj a torkom stb. Így a rokonlátogatást kihagytam, nem kéne a vírusaimat ott is leraknom.A tesóm főzött nekem valami hagymás, körömvirágos teát, ezt itatja velem. Mintha nem lenne elég bajom:oops:
    Mindegy, megittam, csak nem halok meg tőle.....
    Nagyon húz az ágy, azt hiszem úgy csinálok, mint nagyanyám kéménye: ledőlök egy kicsit
    Legyen kellemes estétek: Lujza

4. kpe59

Utoljára szerkesztett: 23.9.15
    stadler42, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  5. sutimami57

stadler42 kedveli ezt.
  6. kpe59

Mert ez nem videó, csak abból kimentett kép...

sutimami57 kedveli ezt.
  7. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Jó reggelt.

[​IMG] ez az első ébredés után.

Szép napot mindenkinek.

Csillagzafír, stadler42 és sutimami57 kedveli ezt.
  8. sutimami57

Szép jó reggelt, sziasztok!

Közben én is rájöttem ám...:) :)

Hugi, köszi a kávét, nálam is az első dolog, amint fel kelek. :)

Lujza, remélem, már jobban vagy egy kicsit, használt a pihenés, na, meg a gyogyis tea. Mielőbbi javulást, gyógyulást kívánok Neked!

Az idő pocsék, biztosan esni fog, nagyon úgy látszik. Nem baj, ma már nem megyek sehova, tegnap mindent el intéztem.
    Nagyon kellems, szép napot kívánok Mindenkinek!

9. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Madárdalos jóóóó reggelt kívánok mindenkinek, szervusztok.
    Azt hiszem, ez a kis "szösszenet" , akár napi mottó is lehetne: http://www.topviccek.hu/Thumbnails/1974.w-353.6.h0.q100.jpg
    erről nem is beszélve:

Remélem mindenki másnak jobban sikerültek a titokzatos fák és ólak, mert a mostaniak ismét .......... említésre valóak sem lettek.

Mosolygós szép napot!

Csillagzafír, sutimami57 és stadler42 kedveli ezt.
  10. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Jó reggelt!
    Hugi,köszi a kávét!
    Lujzával kezet foghatok,meg vagyok fázva rendesen én is.Teázok,amit nagyon utálok:cry:
    Süti,mi ez a csendes nap?Igen szokatlan tőled;)xD
    Kellemes napot mindenkinek!

11. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Gellért, a germán eredetű Gerhard, Gerhart nevekből származik, a jelentése gerely, dárda + erős, merész. (Raksányi Gellért színművész)

899-ben a magyarok a Brenta menti csatában legyőzik Berengár seregét. Ennek nyomán születik „A magyarok nyilaitól ments meg, Uram, minket!” ima és
    1895-ben először biciklizte körbe egy nő a Földet, útja 15 hónapig tartott.
    1804-ben megszületett Schöpf-Merei Ágost magyar orvos.
    1046-ban meghalt Szent Gellért itáliai származású szerzetes, Magyarország első püspöke, Szent Imre herceg nevelője, mártír.

Ma van a Szív Világnapja. A Kardiológiai Világszövetség szeptember 24-ét nyilvánította a Szív Világnapjává, első alkalommal 2000. szeptember 24-én ünnepeltek meg és a Fehér Kendő Napja (1994 óta).

Szeptemeber 24-26.-a közti az időszakra esik az első nappalnál hosszabb éjszaka.

Szeptember 24-30.: Erre az időszakra esett 1996-ig hazánkban a Téli időszámítás kezdete. Azóta ezt októberre tették át. Magyarországon az 1920-as évektől megszakításokkal volt téli-nyári időszámítás, de 1980-tól folyamatos az évi kétszeri óraállítás. Az időátállítást legutóbb 1996-ban reformálták meg: akkor már az EU-irányvonalnak megfelelően szeptemberről október végére tolódott a téli időszámítás kezdete.

Az enyémek jók voltak, nincs rá panaszom.

Pedig egy jó kis hársfatea mézzel finom tud lenni... [​IMG] Persze csak annak, aki nem ódzkodik annyira az édestől, mint te.

12. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Jó reggelt !

Hugi ! nagyon guszta a kávéd, és szép a szervírozás is. Gyorsan iszok is belőle [​IMG]hogy frissebb legyek.
    A farmon rendet tettem, kibírja míg tart a karbantartás. Péter jobbulást hamar el kaptad ezt a vírust. Erzsike gratulálok a futáshoz, és hogy karban tartod az egészséges életet. Fatther ! nagyon aranyos kis filmet hoztál. De most már megyek, mert mennem kell felül vizsgálatra. További kellemes napot, és jó játékot.

13. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Szép jó reggelt!

Kicsit szomorkás a hangulatom ma reggel! Itt van az ősz itt van újra!

Jól jött a reggeli kávé! Lehet, hogy hörpintek még egyet, mert kell az élénkítő....

Süti! Milyen érzés a nagyizás? Én is erre várok már.....

Jolanda! Gratulálok én is! Most újra nyomhatod a pedált a több millióért.

A héten, kidolgoztam magam.... jöhet a lazítás..

Tegnap elraktam a füge dzsemet is.. Elég volt a befőzésből.

Ma megyek a Nyugis klubba..... remélem nem fog esni az eső?

Kellemes tevés-vevést mindenkinek Jutus

14. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!Mivel éjszaka lázongtam, azt hiszem, hogy ma meglátogatom a háziorvosunkat. nem szeretem ezeket a gyerekbetegségeket, mert az asztmám miatt folyamatosan szteroid tartalmú gyógyszereket szedek, ami kilövi az immunrendszeremet. Ez azt jelenti, hogy egy ártalmatlan nátha is képes tüdőgyulladással végződni:(
    Hozzánk is megérkezett az eső, sötét, borús, nemszeretem idő van....
    Erzsike! Minden elismerésem a tiéd, hogy ennyi tennivaló mellett még sportra is jut energiád!!
    Pjotr! Jobbulást kívánok neked! Esküszöm, nem én küldtem a vírusokat, teljesen ártatlan vagyok (pedig ez ritkán fordul elő:D)
    Jolanda! Gratulálok a magas szintetedhez!!
    Fater! Ez a reggeli kép és kisfilm csuda kedves ébresztő volt!!!
    Ma tartalék üzemmódba leszek, és a tesóm teáit fogom kortyolgatni :oops:
    Legyen szép napotok: Lujza

15. sutimami57

Szia! Hát, ez a videó nagyon cuki, a reggeli mosoly már meg is volt, köszi!
    A kicsi farmon nálam is annyira pocsék lett a titkos csomag, hogy említésre sem méltatom. A nagy farmon az ólak viszont minden várakozást felül múltak. Lett teknős, jégmadár, kacsacsőrű. Ritka siker!

Pjotr, sajnálom, hogy beteg lettél, de remélem, hamar el múlik! Gyors gyógyulást kívánok. :)

Ez a csendes nap szombatig tart, mert a férjem éjjeles, és ilyenkor laposkúszás vana lakásban, csak főzök, a többi munkát este 5 után végzem, ha el megy dolgozni..:D :DNekem is szokatlan, de legalább ki tudom élvezni a farmos játékot, úgy is sok minden el maradt az utóbbi hetekben. :)

Jutus! :) Én is kicsit szomorkás vagyok, mert hát az ősz nem a kedvencem, de a kicsi unokám léte meg vidámít, amint a képeit nézem. Vasárnap egész nap babáztam, alig várom, hogy jöjjenek megint. Nagyon jó érzés, hihetetlen, hogy végre nekem is van unokám, mivel a fiam már 37 éves, éppen ideje volt..:) :)

Sokat dolgoztál Te is, mint mindig. Nálam a befőzések nagyon el maradtak, mert sokáig nem voltam itthon, és nem volt, aki csinálja, de ez van. Majd jövőre..:) :) Jó pihenést, szórakozást Neked, és szép időt!
    Sajnálom, hogy beteg vagy, de legalább egy kicsit pihensz, a tartalék üzemmód Neked is kijár, még ha nem is ilyen okból kifolyólag.
    De azért igyekezzél ám hamar megy gyógyulni, mert ha a doktornál vészhelyzet lesz, akkor muszáj menni..:) :)

16. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szervusztok.

Lujza, Pjotr,
    mielőbbi gyógyulást kivánok.Szerencsére én viszonylag könnyen túl lettem rajta, ha nem számitom a két napos orrfolyást és a köhögés utáni rekeszizom izomlázat, de láz az nem volt.Tudom ajánlani a két napos fekvést, mert nagyon komolyan mondom, hogy ez egy gyógymód.
    Erzsike,
    gratulálok a sportos hozzáállásodhoz.

Ma nagyon jó napom volt, mert kertészkedtem, de meg ne tudjátok, hogy még ettől is elfáradtam.Amikor a vonat állomáson leültünk, biz elég nehezen tudtam felállni, mert valahogy a lábam, derekam, mind pihenésért áhitoztak.Nem mondom, reggeltől, kora délutánig nem volt megállás, mert a kerti felkészités volt a télre.Ráadásul a reluxák leszedése, megtisztitása, pincébe hordás, lépcsőn le, fel, meg megint csak le meg fel.Szóval el kell ismerni, hogy minden évben valahogy megvisel.Amikor már folyamatosan végzem a munkát nincsen gond, de igy.Ám elég már Sopánkáné asszony, nem is láttam hogy ide kuporodott mellém.

A gazdaságban fel kellene késziteni magamat a felhők beszoltirozásáshoz, de valahogy semmi kedvem sincs hozzá.Pedig, ha valami rend van, az csak az én javamat szolgálná.

Lujza,
    a ringló, alma párositás, biztosan nagyon finom lehet.Amikor még nem ment tönkre a meggyfánk, és a meggyet párositottam a szilvával.Hogy az is milyen finom lekvár.Hm, de sajnálom is, hogy már nem tudom ezt tenni.Na de sebaj a sima szilvalekvárom is nagyon finom lett.
    Most olvastam, hogy Othelló szőlőből is lehet lekvárt csinálni, ki is próbálom.
    Sutike,
    úgy irigyelem, akinek van aki fogjon friss halat.Volt idő, amikor az unokatestvérem férje is hozott nekünk halat, amikor már nagyon nem tudta hová tenni a kifogott halakat.Nah, egyszer hozott nagyon apró kis halakat, én sajnos analfabéta vagyok a milyenségüket illetően, és mondta, hogy csak süssem ki.Rendben, meg is tettem, rá is készültünk, hogy akkor most jól belakunk belőle.
    Még annyi szálkát, mint ezekben a pici halakban volt, te jó ég, ezt nem lehetett megenni.Igy aztán, szégyen ide, szégyen oda, kidobtam, mert szinte ehetetlen volt.Igy jártam én ...

Utoljára szerkesztett: 24.9.15
  17. sutimami57

Marika! Én az Alföldön a Duna mellett laktam sokáig, ott lettem ifjú asszony....:) de régen is volt. Ott aztán mindenki pecázott, apám is gyerek koromban, így hamar meg tanultam a halakkal bánni. Itt a 35 évem alatt is sokat halazunk, a sógorom nagy pecás, és a férjem szabad napjain megy vele, így van egy jó adag halacskánk. A piciket nem hozzák el, de ha mégis akad, azt úgy sütöm meg, hogy egybe esszük, mintha nem is hal lenne.......:) :) Szerencsére szeretjük, a múltkor rántott pontyot ettünk, de ami az igazi csúcs volt, valódi provence-i fűszerkeverékkel bepácolt ponty filé volt fokhagymás tejföllel leöntve, na, az aztán olyan finom volt, hogy még a burgonya köretet is meg bolondította. Ezt a finomságot kaptam, én csak meg sütöttem. Isteni volt...jajajajja, alig várom a szombatot..:D :D Hal, hal, hal, ajajaj...D

Szerintem, a felhőkkel nem kell foglalkozni, mert szépen be vannak kategorizálva a helyükre, csak a sorrendet lehet választani, de nekem jó, ahogy vannak. Ki tanulmányoztam a rendszert, nekem nagyon tetszik. Nem kell végig mászni a sok sort, csak oda kell bemenni, ahol kész. Szóval, jó ez....

Közben pihenjél, a sok munka után meg is érdemled! :) :)

Csillagzafír, -elzemari- és stadler42 kedveli ezt.
  18. kpe59

Csillagzafír és sutimami57 kedveli ezt.
  19. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !! Nem tűntem el , csak most kicsit elegem van a farmból !! A betegeknek mielőbbi gyógyulást kívánok !! Hugi hogy sikerült a mézes ? Felénk még mindég meleg van , talán hétvégére ide is megérkezik az enyhülés !! Az új paszuly , annak lesz jó aki megtudja venni a munkásokat farmaranyér !! Ez van ezt kell szeretni !! Hoztam a reggeli kávét , egészségetekre !!

Csillagzafír és sutimami57 kedveli ezt.
  20. András

András Kivételes tehetség

Csilingelő jó reggelt! Itt a kávé! Én ma már a 2-ik kávémat szürcsöltem el, mert mr 3-kor kinyilt a csipám....

Átböngésztem a híreket.... eseményeket, amik nem dobtak fel.

Lujzi, Pjotr! Kapkodjatok be pár vitamint, vegyétek pihenősre a napot, hogy hamar felgyógyuljatok.

Süti! Te is átrendezted az életed... én ma reggel nem akartam Andrást ébreszteni ,ezért csak a gép elött matattam..
    Babusgasd helyettem is meg, ha mennek......

Erzsike! Nagyon jó, hogy hoztad megint a híreket..... Fel kell mérnem az aranykészletemet....mert biztos megint bukszát kell nyitni a titkokhoz is.

Sajnos lüke fejjel pazaroltam a felhőkre, amik nem voltak meg.... na azért még elég foghíjjas maradt...

Tegnap Nyugdíjas napon voltam. A Város közepén. (Oktogon) Csodás napsütés, forgalom, nyüzsgés. De egyszer csak a tudatomig ért, hogy körülöttem nem is magyarul beszélnek! Angol, spanyol, francia, lengyel, kinai szavak kavarogtak a levegőben...

Jó helyen járok? Ez Budapest?

De végül a klubba érve már magyarul köszöntöttek! Egy kicsit megnyugodtam.

Este végre befejeztem az osztály találkozó szervezést... Lefoglalva az étterem, mindenki értesítve, mindenkinek jó az idő pont is.....Ahhoz képest, hogy már április óta szervezgetem, és mindig volt valaki aki nem ért rá! Csak összejött!

Szerdán még befőztem pár üveg -csak kicsik- füge dzsemet is. Ilyen még nem tettem el. Elég húzós ára van. Db-ra adják. Én 79.- ftért vettem...
    Na nem baj, kóstolónak jó lesz.
    Lehet, hogy fügefát kellene ültetnem?

Kellemes napot mindenkinek........ András elment a munkába.... én meg kezdem a napot...... Tatus/J.

Fatther, Csillagzafír és sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.