Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kivánok!

Biborka,
    mond csak, miért van eleged a farmból?
    felénk ma valahogy nagyon komornak tűnik az idő, és a fák susogásából hallom, hogy az idősebb Szél úr is megérkezett.Ó jaj, ez nem is az Szél úr, hanem az eső esik jó sűrün.Attól hallottam susogósnak a kinti zajokat.Mit is mondjak, ettől azért annyira nem örülök, de sajnos nem kérdezett senki.
    Sutike,
    igazán irigylésre méltó a helyzeted a halakat illetően.Mi is nagyon szeretjük, szoktam is venni, de nem olyan gyakran, mint kellene.Igy aztán, ha van lehetőségem, azonnal megragadom és jól belakmározom belőle.Hmmm ez a "bepácolt ponty filé volt fokhagymás tejföllel leöntve"valami fantasztikusan hangzik, hát még az ize milyen finom lehet.A szombati halazáshoz nagyon jó étvágyat kivánok.
    Jutus,
    nem lehet mondani, hogy unalmasan telnek a napjaid, de igy van ez jól.Én is kiváncsi vagyok az Otello szőlőböl készitett kis üveg lekváromra.Most volt, tegnap a premier, hogy először csináltam.

Olvastam a Vakmerő túra nevezetű gazdakörit, jó sok állatot kiván.Lesz mit csinálni újra.A tatura reményem sincs, majd egyszer valósul valamikor.Nem az lesz az első befejezetlen feladatom.

Kivánok derűs és vidám napot és jó játékot.

Csillagzafír és sutimami57 kedveli ezt.
  2. mérgesistvánné

mérgesistvánné Törzsjátékos

Jó reggelt!!!!
    Kívánok a betegeknek, nagyon gyors gyógyulást. Sajnos még én sem jöttem rendbe teljesen nagyon makacs ez a vírus, igaz már nincs olyan nagy baj, csak még eléggé rekedt vagyok és köhögök. De ez már ki lehet bírni. Sajnos már a férjem is elkapta, most őt kell ápolgatnom.
    Sütike nagyon aranyos a pici unokád. Ugy megszeretgetném én is. Nagyon jó egészséget kívánok neki és persze a szüleinek és a nagyszüleinek is.
    Marika!!! Jó volt ismét olvasni a irásodat. Nagyon élvezetes volt.
    Vérmeske!!! Csak megtaláltál bennünket. Ha van kedved meg időd akkor gyere többször is, ha másért nem csak olvasgatni, hogy mi minden történik itt a nyugiházban. Persze nagyon sok hasznos dologról is értesülhetsz.
    Nagyon boldog vagyok, mert a titkos ólakból lett egy jégmadaram.
    Belelkesültem és most megyek és aratok az összes farmomon.

Csillagzafír, -elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  3. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Jó reggelt, sziasztok!

Bíborka, néha nekem is elegem van a farmból, akkor pihentetem egy kicsit. Napi egyszer be jövök, és ennyi.

Míg távol voltam pár hétig, ki maradtak az eventek is, aztán semmi bajom nem lett belőle. Vissza várt a farm, és a kedves közösség

persze, Sopánkáné is néha ide ül, de el zavarom ám!

Jutus! Te is aztán ezerrel hajtod a dolgokat, de a végére mindig kisímulnak a gubancok. :) :) Én két napja csendes pihiben vagyok, de már unom. Nekünk mindig futni kell, tenni, venni, menni, :D akkor érezzük jól magunkat.

Marika, én meg sem néztem az új feladatsort, mert olyan sok van, amit még el se kezdtem, hogy nézegetni is rengeteg. A titkosokat nem rakom be. Az ójakat pláne nem, ami hiányzik, azokat meg aztán főleg. Nem szeretem, hogy jön a rengeteg új feladatsor, aztán nincs hozzá sem fa, sem állat. Na, nem sopánka, el állnak azok ott szépen.

Vica, gratulálok a madaradhoz, és jobbulást, párodnak is sikeres, mielőbbi gyógyulást kívánok!

Na, meg is ittam Bíborka kávéját, köszi szépen, aztán megyek is valamerre. Szép napot!

Csillagzafír és -elzemari- kedveli ezt.
  4. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!Ti aztán nagyon frissek voltatok ma!Mondjuk, én is egy órája már fenn vagyok, csak előbb elvégeztem a farmon, mert nekiálltam két gazdaköri feladatnak, és igencsak sok növényt kell hozzá termelni.
    Tegnap nagy csalósás ért, mert közölték velem, hogy végleg meghalt a gépem. Annyiba kerülne a felújítása, hogy azon majdnem tudok venni egy újat. Benéztem a kasszába, annyi pénz van benne, mint Szaharában az eső:oops: Így aztán marad a porszívó hangú gép.még mindig jobb, mint a semmi. A laptoppal talán tudnak valamit kezdeni, hogy életképes legyen.
    Megjöttek a lakodalmi képek, de a gépem valamiért nem fogadta el a feltöltést, talán ma a vőm kitalál valamit, hogy tudjak képeket küldeni. Ha másképp nem akkor az ő gépéről.
    Ma a lányom a konyhatündér, én "csak" kompótot főzök. Hogy mi lesz a menü, azt mét még nem árulta el, de majd csak kiötöl valamit.
    Most megyek, és beüzemelem a fatüzeléses sparheldet, aztán jöhet az almahámozás. Azért közben benézek, legyen szép napotok: Lujza
    Ja, és majd elfelejtettem!! Íme a reggel

sutimami57 és Csillagzafír kedveli ezt.
  5. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Eufrozina, Kende.
    Az Eufrozina női név, a görög mitológiában a három Grácia (magyarul: Kháriszok) egyikének a neve. Jelentése: vidám, vidámság. (Eufrozina magyar királyné, kijevi hercegnő, II. Géza felesége)
    A Kende férfinév a régi magyar Kündü személynévből származik, ami ótörök méltóságnévből származik. Levédiában és Etelközben az ősmagyar törzsszövetség fejét nevezték így. (...)

1513-ban ezen a napon Vasco Núñez de Balboa, spanyol felfedező, első európaiként, megpillantja a Csendes-óceánt.
    1676-ban Greenwichi Királyi Obszervatóriumban 2 pontos órát helyeznek üzembe.
    1926-ban Henry Ford bevezeti a napi 8 órás és heti ötnapos munkaidőt.
    2008-ban megnyílik a Gustave Flaubert híd, Európa leghosszabb és legmagasabb mozgóhídja.
    1906-ban megszületett Dmitrij Dmitrijevics Sosztakovics orosz zeneszerző és 1983-ban Varga Dániel magyar olimpiai és világbajnok vízilabdázó.
    1862-ben meghalt Koháry Mária Antónia az első magyar zeneszerzőnő, II. Ferdinánd portugál király édesanyja és 2009-ben Bujtor István magyar színművész, filmrendező, forgatókönyvíró, vitorlásversenyző.

Reggel kicsit elázott a kerítésem, így ma a lakásban kell keresnem valami tennivalót. Azt hiszem találok...

6. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Jó reggelt !

Későn ébredtem, tegnap nagyon elfáradtam mire megjártuk a kórházat. Elősször is el küldtek rötgenre, mikkor megcsinálták vissza kellett menni. Nagyon izgultam hogy mit mondanak, hogy mennyire javulok. Behívtak egyből le szúrt az orvos, nem korai még a bot. Megnézte a rötgenemet azt mondta, nagyon szépen javul a var meg majd leesik mosogassam kamillával, meg kenjem a seb szárítóval továbbra is. Lehetőleg ne erőltessem, a kerettel járkáljak ha lehetséges. Mert 4-hónap mire a bottal próbálkozhatok. Biborka! köszi a kávét finom volt, ha bele fáradsz a farmozásba, kezd újra mert nagyon jó kis játék ez. Vica gratulálok a jég madaradhoz, te meg hajtsd már azt a vírust el minél előbb. Most nálunk esik az eső, és nem szerettem idő van. Na megyek aratni én is, mert nagyon le vagyok maradva.

7. kpe59

Ha még azt is elárulod neki, hogy néha még a botot is elfelejted, akkor lehet be is esik az asztal alá...
    Azért fogadj szót neki és kíméld kicsit jobban a lábad.

8. sutimami57

Szía, Lujza! Örömmel olvasom, hogy meg jöttek a képek. Frenkinek milla puszit küldök, és megkérem, hogy küldje át nekem a facén, ha ráér egy kicsit. :) :)

A gépedet sajnálom, de a traktor is jobb a semminél. :) :) Ahogy látom a mai programot, Nyilánvalóan jobban vagy, de azért vigyázz Magadra!
    Nálunk szakad az eső. Megyünk ládát pakolni?? :) :)

Rozika, örülök, hogy szépen javul a lábad, de így akkor pianóban szabad csak sétálgatni, meg kell adni a gyógyulásra az időt, merta türelem , kitartás meg hozza az eredményt. :)

Csillagzafír kedveli ezt.
  9. csipike2010

Nálunk is szakad az eső, hideg szél fúúúúúj, jövök én is ládát pakolni. Merthogy tegnap nem szedtem össze az almát a fa alól, ma esőbe igencsak nem esett jól. :( Amúgy jobban vagyok, de a tesóm szerint egy kicsit meghibbantam ebben a gyerekbetegségben, mert ki látott már esőben almát szedni:D

10. kpe59

Én nem pakolok ládát, örülök, hogy bent is utol tudom magam érni. Van némi elmaradásom ezen a téren. Megyek is... [​IMG]

11. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Muszáj lesz óvatosabban bánni a lábammal, mert tényleg többel kötöm be.
    De most már hogy nem fáj, hajt az ösztön és csinálnék mindent. Az orvos is azt mondta türelmetlen vagyok.

12. csipike2010

Rozika! Most a türelem nem rózsát, hanem jó lábat terem:)

stadler42, Csillagzafír és sutimami57 kedveli ezt.
  13. kpe59

Ennyi várakozás után már nem is csoda, ha szeretnél minél előbb a régi lenni, de tudod hogy még kímélni kell, a legjobb eredmény érdekében.

Mega TP nap:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/mega-tp-nap.13083/

--------------------------------------------------------------------------------
    13:39
    Javításra váró hibák:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/jelenleg-a-játékban-a-következő-hibák-is-javításra-várnak.13084/

Frankfurti leves kész, csirke töpörtyű kisütve, stíriai metélt a sütőben, valaki jöhet mosogatni... [​IMG]

-------------------------------------------------------------------------------
    14:54
    Ennyire azért nem kell rohanni hozzám mosogatni... [​IMG]

Utoljára szerkesztett: 25.9.15
  14. -elzemari-

Jól van na, már ott is vagyok, csak a töltött paprikát készitettem oda, mert holnap szeretnék reggel a piacra menni, és igy nem lesz elég időm a főzésre.
    Most aztán meg már hiába is jöttem, mert minden készen is van.

Az idő változatlanul esik és olyan nem szeretem ez az idő.Hogy áldom az eszemet, hogy tegnap voltam kinn, mert abban a csodaszép napsütésben élvezet volt dolgozni.
    Ma könyvesboltban voltam és olyan jó volt elidőzni a sok sok könyv között.Vettem kettőt is, sajnos ajándékba, de remélem, majd én is megkapom olvasásra.A jövőhéten megyek is a könyvtárba én is, hogy valami jó könyvel tudjak hazatérni.

Nem lehet mondani rám, hogy nem vagyok egy kisérletező tipus.Mint tegnap emlitettem, hogy főzök egy kis fekete Otelló szőlőből lekvárt.Fogalmam nem volt, hogy vajon mi lesz belőle, de ahogy le volt irva, annak megfelelően készitettem.Arra azért nagyon büszke vagyok, hogy saját ültetésű volt a szőlő, mert egy pár évvel ezelőtt én ültettem egy pár vesszőből, amit még az anyukám barátnőjétől hoztam.Most már egész szépen termőre is fordult, és miután csak én szeretem enni, igy aztán ahogy szedegettem, nem fogyott úgy, mint amennyi lett.Igy aztán bátran nekifogtam a lekvár készitésnek.Igaz arra nem gondoltam, hogy ha a paszirozon én átpaszirozom, akkor az bizony minden lesz csak lekvár nem.Ami igaz igaz, irták, hogy kell a 3:1 ben az majd besűriti.Igy is tettem, és amikor ma kiszedtem a száraz dunsztból, olyannak látom, mint a szőlő zselé, és nem lekvár.Ám úgy döntöttem, hogy ez már csak nem lehet gond, minden meg van benne, amitől finom lehet.
    Hát igy jártam.

Rozika,
    nagyon meg tudom érteni, hogy már türelmetlen vagy a botot illetően, ám ha a doktor azt mondja, hogy kell, akkor bizony tartsad be, nehogy később baj legyen belőle.Egy két hét már nem lehet gond, hiszen mindjárt itt van a négy hónap, és akkor vidáman elteheted a járókeretet.
    Lujza,
    örülök, hogy már jobban vagy, de talán még sem kellene az esőben almát szedni.Talán csak eláll ez a fránya eső, és az alma sem szalad el.Nem tudsz az ülepeden megülni egy kicsit??

stadler42, Csillagzafír és sutimami57 kedveli ezt.
  15. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Na egyenlőre ücsörgés jön....
    A mosógép megy magától is! Még szerencse, hogy valami okos pasi feltalálta!

Petrezselyem kötegek a hűtőben, tálcán....

Osztály találkozó sínen van... (telefonszámlám meg az egekben)

Marcsi! Szívesen megkóstolnám a szőlős lekvárt! Teleportálsz Nekem? Érdekes lehet... Elgondolkodtató!

(csattanás a kezemen)!!! A hangya már megint beindult a fejemben.... de már egy talpalatnyi helyem sincs a pakoláshoz...

Marad a jövő év!

Sütikém! Valóban mi megsem állunk.... olyanok vagyunk mint a hangyák....

Pedig most már elhatároztam, hogy visszafogom magam, mert ez már nem állapot, hogy arra sincs időm amire "munkás" koromban annyira vágytam.... Idén még 5 oldalt sem írtam, képet is csak 1-t festettem, és pár dobozon, és egyéb apróságon kívűl semmit sem csináltam... Ez nem járja....... szóval most leszúrtam magam....

Lujzi, Pjotr! Remélem javultok??? A zakatol a géped még??? Legalább nem hagyja, hogy elaludj mellette!

Rozika! Már mondtam Neked, hogy a rokival még várjál! Ejnye! Valóban türelmetlen vagy.... de megértem. Én is ilyen voltam amikor a kezemmel kinlódtam...

Erzsike! Rólad sem a lassitott felvételt mintázták..... Gondolom most a varrógépet hajtod!

Hugi! Kész a Tóték dobozolás?

Bukta Ági! Jól vagy? Régen láttalak... Biztos beindult a nagyüzem már karácsony előtt..

Vica! Neked is jobbulást!

Mindenkinek gratulálok a sikeres ólakhoz. Most biztos jól is jött, mert az új feladathoz bőven kellenek.

Jól láttam? A Tatus csomag horror áron van????? HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ

Na azt hiszem kevesebb fog fogyni a "nagy raktárból", ha ennyiért adják. Miből van a Tatu??? Gyémántból????

Most már megyek is tovább, mert nagy lére eresztettem a mondókámat.... a gép is lejárt megint.....

sikeres Tatuzást..... Jutus

16. csipike2010

Jaj, Marika! Hát persze, hogy nem tudok megülni ezen a méretes hátsómon. Beállt a hidegfront, elmúlott a nagy fájdalom, ilyenkor jólesik zsezsegni egy kicsit. A betegségemre meg szedem az antibiotikumot, ossza be!!!!
    Az otelló szőlőből készült finomság biztosan nagyon jó lesz. Amikor még volt szőlőnk, nekünk is volt otello, az volt a kedvencem. Enni is nagyon szerettem, de a tiszta otello bor volt az egyetlen, amit megittam.Ezért, az apósom, aki nagyon szeretett engem, vett egy pici kis hordót, talán fél akós ha volt, és abba minden évben otello bort készített, ami csak az enyém volt.
    Egy kiadós ebéd után ma is meginnám, de mifelénk már nem lehet találni direkttermő szőlőt.
    Most azon gondolkodom, hogyan tudnék tőled szerezni néhány veszőt.......
    Az eső még mindig esik, nem szeretem ezt az időt. Az nem zavar ha hűvös van, csak süssön a nap.
    Megyek tovább almázni, de azt mondta a család, hogy többet nem szedhetek, csak ha jobb idő lesz. A parancs, az paracs, kérek engedélyt majrézni:D

17. -elzemari-

Lujza,
    semmi akadálya, tavasszal amikor metszem, majd gondolok rád, és elteszek, egy két vesszőt és érte jössz a trabival.Vagy uram bocsá, én ülök fel a vonatra és elviszem neked.
    Jutus,
    gondolok rád, ha majd megkezdem, és természetesen beszámolok róla, hogy milyen lett.
    Ha a kis hangya elindult, akkor te is mehetsz a piacra van sok szép Otelló szőlő, meg lehet próbálni, de nem nagyon ajánlom, mert nagyon pepecses, és jövőre majd csak leturmixolom, mit nekem a magok, legfeljebb azt is szétvagdossa a gép, és majd megesszük azt is, Igy nagyon macerás, a szűrön keresztül simogatni, és alig van benne sűrűje, ezért muszáj a 3 az egyben zselésitő.Én egyébként nem szoktam használni, mert inkább tovább főzöm, de ennek muszáj volt.

18. -East17-

-East17- Fórum elő legendája

Szia!

A titokólas csomagok mindig is ennyibe kerültek, az áruk nem a bennük található új állattól függött.

sutimami57 kedveli ezt.
  19. sutimami57

Most végeztem a mosogatással, mehetek hozzád is!! :) :) A levest nem szeretem, de a többi része a menünek, jöhet! :) :) Pláne,a tepertő!!! :D
    Marika! Nem is mondom, hogy mennyire nem szeret idő van. Húúú borzalom.

Én is főztem már többször is szőlő lekvárt, több féle módon, és az egyik nagyon be jütt, azután csak azt készítettem. Kicsit zselés, kicsit lekváros volt, de nagyon finom. Az idén sok minden el maradt, mert nem voltam itthon, de ha enm esik folyton, lehet, hogy megint készítek egy adagot. Attól függ, mikor megyek megint világgá.

Csillagzafír és -elzemari- kedveli ezt.
  20. -elzemari-

A világgá menetel alatt vajon mit gondolsz?
    A lekvárt te hogy csináltad?Pasziroztad vagy turmixoltad?

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.