Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Már tényleg el is mosogattam, de a stíriaiból van még, jöhetsz egy kóstolóra... Finom [​IMG] lett.
    Szerintem jó lesz az a lekvár. Lehet, hogy olyan lesz, mint a bivalyszalonna. Az is finom volt annak idején.
    Itt nem esett reggel óta, de nagyon szomorkás az idő.

2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Igen , lehet hogy a zselésitő sok volt neki, de majd vágjuk, és úgy tesszük a kenyérre.Ha tudnád, hogy milyen régóta készülök stiriai metéltet késziteni, de valahogy mindig elmeredt.Iga még enni sem ettem soha , talán ezért van bennem ez az ellenállás.

Jut is eszembe, én is ráléptem a császárság lépcsőjére...

Jutus,
    ahogy olvasom, hogy a petrezselyem kötegek a hütőben vannak.A múlt héten a piacon úgy rácsodálkoztam egy párra, idősek voltak, és nem túlozom el, vettek húsz csomag petrezselymet száz forintért.Az testvérek között is két ezer forint.Ennyiért lesz télen is friss neeem?

stadler42, Csillagzafír és sutimami57 kedveli ezt.
  3. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Hát, megint Budapest lesz, csak még nem tudom, mikor megyek pontosan.Azt sem, mennyi időre. Októberben valamikor.

Én úgy csináltam a legjobban bevált lekvárt, hogy a szemeket bele tettem egy lábosba, és rá öntöttem egy deci, vagy kicsit több vizet, és megfőztem. Utána a zománcos tésztaszűrőbe mertem, egyszerre nem sokat, és hamar le lehetett szűrni, a magok szinte külön váltak. Utána vissza tettem még főzni, rá raktam a cukrot, meg a zselét, és teljesen jó lett, finom is. Egya pár szem mag maradt benne, de észre sem vettük.

stadler42, Csillagzafír és -elzemari- kedveli ezt.
  4. kpe59

Most nem nyomom. Főzök-mosok-teregetek-takarítok, meg itt okoskodok a gépnél...[​IMG]

Én lassan leteszem a császárok koronáját... [​IMG]
    Húzok, [​IMG]mert a porszívó [​IMG] nem cikázik magától, csak magamtól.

Telihold event:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/telihold-event.13082/

Szezonmunkások akciós áron:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/szezonmunkások-akciós-áron.13085/

Csillagzafír, stadler42 és sutimami57 kedveli ezt.
  5. -elzemari-

Na ez az, nekem nincsen zománcos tésztaszűröm,csak a teaszűrőnél nagyobb, na azzal aztán elmolyoltam jó sokáig, és a magok a húsával is jócskán ott maradt.Majd jövőre valahogy okosabb leszek, és akkor jobban is fog sikerülni.
    Ha Pestre jössz, akkor azért egy telefont ejtsél meg, és tudnánk találkozni is egy kicsit.

sutimami57, stadler42 és Csillagzafír kedveli ezt.
  6. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Marcsi! Bitos, hogy finom lesz..... András jár Újpalotán piacra. (időnként nagyon elszáll a primőr vásárlásnál!), ha én nem jutok ki a miénkre. Ott Ő 50.- Ft-ért vette. Ez sem olcsó! (50 éve még 20 fillér volt!)

Lujzi! Igazad van! Kell a finom vörös bor! A valódi szőlőből készült bornál nincs jobb, aki szereti. Én időnként innék, de csak édeset. Opátiában amikor most kint voltunk finom Dalmát bort ittam.....vagy amikor a Kanári szigeten Spanyol édes bort kóstoltam.... nem vagyok boros.... Ha megkívánom akkor is az édeset...

Süti! Szólj majd, ha jönnöd kell! A múltkor nem sikerűlt, hogy meglepjelek.....

Kedves East17! Köszi, hogy vigasztalsz! Csak nálam a nyugdij elött sokadika van, és mostanában annyi "akciós arany kiadás"-om volt, hogy mellbe vágott a látvány.. köszi.....

Na további kellemes estét.

Készülök a Forsayt Saga ismétlésére.....(jól írtam?) Jó kis nosztalgia...... M/3 -on lesz.. Jutus

7. -elzemari-

Jutus,
    tényleg, milyen jó kis film volt.
    Erzsike,
    én még csak most kezdem kóstolgatni..

Csillagzafír kedveli ezt.
  8. sutimami57

Nálam is ilyen gondok vannak, arany ügyben..:D :D Feltétlenül szólok, és remélem, most meg lepsz!!!! :) :)

9. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Marika! Felolvastam a tesómnak, azonnal megbeszéltük, hogy várunk szeretettel vesszővel, vagy anélkül:):):)
    A turmixolást jó ötletnek tartom, a magokról meg csak annyit, hogy a feketeszőlő magörleményért egy vagyont fizetünk a bioboltban.
    Én régebben szőlőkompótot szoktam elrakni, nagy sikere volt a családban.

10. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Jóóóóó reggelt nyugisok!!!! Hasatokra sütne a nap, már ha sütne. De nem süt, szinte fekete az ég, szakad az eső. Ilyen időben legjobb csak szunyókálni. Úgy érzem, hogy most nem is reggelire, hanem erre van szükségetek
    [​IMG] A reggeli csak ezután jöhet:[​IMG]
    Legyen szép napotok!!!!!

11. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok jó reggelt.

Nagyon üres a ház, csak Lujza traktál itt mindenkit aki be jön. Nagyon csúnya idő van, esik az eső csak az megy ki akinek nagyon muszáj. Lujza nagyon klassz reggelit hoztál, csipegettem is belőle. A kávét is meg kóstoltam, minden finom volt. Na megyek aratni, meg az állatokat is meg etettem. További jó játékot, és jó hétvégét.

12. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Jusztina, a latin Justinus (magyarul Jusztin) női párja. (Egervári Jusztina költőnő)

1777-ben ezen a napon Mária Terézia áttelepíti a nagyszombati tudományegyetemet a budai királyi várba, és megalapítja az Egyetemi Könyvtárat és 1973-ban Concorde első útja Washington és Párizs között. Az út 3 óra 33 percig tart.
    1898-ban megszületett George Gershwin amerikai zeneszerző.
    1902-ben meghalt Levi Strauss amerikai iparos, a farmernadrág névadója és 1945-ben Bartók Béla magyar zeneszerző, népzenekutató.

Ma van a Tiszta Hegyek Napja és a Nyelvek Európai Napja.

Sötét van, mintha még mindig hajnal lenne, keresek valami tenni valót magamnak a lakásban.

Csillagzafír, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  13. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Jó reggelt!
    Szakad az eső itt is,igen ronda idő van:( Nem is ígérnek szebbet a jövő hétre sem:cry:
    A farmon csak a szokásos dolgok,semmi extra.A t.ólon még erősen gondolkodom......
    Megyek és elfoglalom magamat a vv-ben.
    Szép napot kívánok!

14. sutimami57

Sziasztok! Én is be köszönök. :) Köszi a kávét, a reggelit, és jó látni, hogy be néztek egy üdvözlésre. Az idő itt is pocsék, a kandalló ontja a meleget.

Ma még csendesen teszem a dolgom, holnaptól nagy üzemben megy a munka.
    Kelelmes hétvégét, szép szombatot, jó titkosokat kívánok! Nekem nem sikerült, még egy ólam van hátra, de már nem bízom benne. Csak a szokásosak lettek.

Csillagzafír, -elzemari- és pjotrovov kedveli ezt.
  15. pjotrovov

Hoppá,már be is fűtöttetek???Én meg szoktam venni egy csomagot,de most 630FA-gondolkodom..........Hogy van az unokád??

Csillagzafír és sutimami57 kedveli ezt.
  16. kpe59

Nekem még gondolkodnom sem kell, mert egy [​IMG] arany van a ládikámban, amit szintlépéskor kaptam...

17. pjotrovov

Videózni nem szoktál?Nálam elég gyakran vetít a gépész mostanában:)

18. kpe59

Ott várakoznak a mozipontok, de nem a titkosokra... [​IMG]
    Mindig mindent becsülettel végig várok és bezsebelem a pontokat, csak nem váltom be, nehogy valamire véletlen rányomjak és volt arany, nincs arany...

19. pjotrovov

Aha,értem:)
    Megyek,be kell fejezni az ebédet mert nem lesz az asztalon 12-re...... Jó étvágyat mindenkinek!!!

Csillagzafír, -elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  20. sutimami57

Köszönöm szépen, jól van a pici baba. Folyamatosan járnak vizsgálatokra, gyógytornára, ultrahangra, ahova kell, de legalább már nem tarják a kórházban. Hosszú lesz az út a gyógyulásig, de reméljük, minden rendben lesz. :) :)

Neked is jó étvágyat, bár már biztosan túl vagytok rajta. :) :)

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.