Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép napsütéses napot kívánok mindenkinek !! Felénk két napja szakad az eső !!Nagyon nem szeretem , nincs semmihez kedvem !! A farmon az állatok uralják a terepet !! Kíváncsi vagyok milyen állatot lehet tenyészteni , bár a szuper táp készletem igen csekélyke !! Nekem a vigyorgó csillagfürt nem akar kiforogni , pedig csak akkor forgatok amikor megjelenik !! Hoztam a reggeli kávét !! Egészségetekre !!

sutimami57 kedveli ezt.
  2. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Madár dalos jó reggelt kívánok mindenkinek, kéz'csók, szervusztok.

A két tenyészteni való közül - az előzetes hírek szerint - az egyik hápog, a másik béget, de lehet lesz egy harmadik is, az röfög. Ez utóbbi nem biztos.
    S további hírek a pletyisektől - ami ugye nem biztos - , hogy a tápjukhoz alma, körte, búza és répa fog kelleni.

Mosolygós szép napot, hiszen ma már kedd van! http://www.topviccek.hu/Thumbnails/1162.w-800.h0.q100.jpg

Ez pedig a hét képe (szerinterm) https://encrypted-tbn2.gstatic.com/...o9Hp0pj9wLAo3jfxfyPotRUEQpNb5VHNxdgq1HWVhGaBA

Utoljára szerkesztett: 6.10.15
    sHaDoW_sOnG és sutimami57 kedveli ezt.
  3. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Halihó ! jó reggelt!
    Biborka köszi a kávét jól esett. Nálunk is esik az eső, pedig már el álhatna egy kis napsütésre vágyok. Lujza valóban jó volna, be válna a perselyes dolog. Lehet hogy karácsonyra új géped lesz? Be öltözök és megyek aratni, és az állatokat is ki engedem. Hoztam én is kávét, hátha valakinek nem jut. [​IMG]Remélem nem hűl el.

sutimami57 kedveli ezt.
  4. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Sziasztok, szép jó reggelt mindenkinek! Nálunk éjszaka esett egy kis eső. Tegnap nem tudtam, kivárni, hogy essen,:D ezért az ifjuság segítségévek leszedtük az almát a fáról. és el is csomagoltuk télire. A fa alatt levő hatalmas mennyiségnek ma állok neki. kaptam kölcsön a családból egy konzerváló szerkentyűt, állítólag tartósítószer nélkül el lehet tenni vele a kompótot és egyebeket. Most ki fogom próbálni
    Bíborka kávéja (ami igen finom volt)mellé hoztam egy kis harapnivalót[​IMG]
    Legyen szép napotok: Lujza

sHaDoW_sOnG és sutimami57 kedveli ezt.
  5. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok, szép jó reggelt! Köszi a kávét, a reggelit!

Buktácska! Szeretem Pestet, mivel itt születtem régen, :D :D Nagyon sokat voltam a fővárosban, szinte folyamatosan.A lányom is jó pár éve itt él. Most sem rossz, csak az idő ne lenne ilyen kevés...:) :) :)

Vidám napot, jó játékot kívánok Mindenkinek!

6. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Jó reggelt!
    Bíborka,köszi a reggeli kávét!Nálunk nem esik már:)
    Fatther,köszi a hírt!A második képet nem tudom megnézni:(
    Lujza,jó időben almát szedni????Ki hallott már ilyet???????xD;)
    Süti,neked is szép napot!!!!
    Most dologra föl,jó játékot mindenkinek!!!!!!

sutimami57 kedveli ezt.
  7. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Vica! Ha küldök egy üveget nekem is teszel el????:p

mérgesistvánné kedveli ezt.
  8. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

jó reggelt! Kellemes napot mindenkinek!

9. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Brúnó és Renáta.
    A Brúnó germán eredetű német névből származó férfinév. Jelentése: barna. (Giordano Bruno olasz gondolkodó, filozófus, vándorhumanista, a reneszánsz kor egyik legeredetibb és legkiemelkedőbb alakja)
    A Renáta a Renátusz férfinév női párja. (Horváth Renáta válogatott labdarúgó)

1395-ben ezen a napon Zsigmond király kérésére IX. Bonifác pápa kiadja az óbudai egyetem alapítólevelét, 1849-ben Aradon kivégzik a szabadságharc 12 honvéd tábornokát és egy ezredesét, az aradi vértanúkat és 1926-ban felavatják Budapesten a Pogány Móric tervezte Batthyány-örökmécsest.
    1887-ben megszületett Le Corbusier (er. Charles-Edouard Jeanneret) svájci származású francia műépítész és 1914-ben Thor Heyerdahl norvég tengerbiológus, antropológus, felfedező.
    1937-ben meghalt Borostyánkői (Baldauf) Mátyás, vendéglős, a budapesti Mátyás Pince alapítója és 1981-ben Anvar Szadat egyiptomi elnök, merényletben.

Ma van az Aradi Vértanúk Emléknapja, nemzeti gyásznap Magyarországon és a magyarok által lakott területeken.

október 6-20.: Átlagosan az első fagyos reggelek ezen időszakban következnek be hazánkban.
    október 6.: Legkorábbi hóesés, amit eddig hazánkban regisztráltak. 1936-ban Tolmácson esett a hó. Igaz, van egy korábbi dátum is, amiről 1948. augusztus 13-án készültek feljegyzések. Akkor ugyanis Zircen észleltek hószállingózást.
    október 6.: 1849. Aradi Vértanúk Napja. „Egész nap borús, ködös idő volt. De eső nem esett.” (történelmi feljegyzés)
    október 6-10: Draconidák meteorraj ekkor figyelhető meg. 2014-ben Október 8-án és 9-én lesz megfigyelhető legnagyobb eséllyel hullócsillag.

Nem mekeg, hanem béget... [​IMG]

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  10. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szép napot kivánok!

Itt ülök a ládán, és azon gondolkodom,meg rilok,[​IMG] hogy nincs elég tenyészteni való állatom, s akkor most mit is kezdhetek magammal.Mit is, mit is, kihagyom ezt az eventet és termelek, hogy legyen készletem.Komolyan mondom nem is tudom, hogy miképpen sikerült igy leamortizálni a gazdaságomat, de valahogy nem érem utol magamat.Jó, most egy kicsit a vendégem is besegit, mert itt sündörög mellettem, de akkor is ez van.Hogy mit össze nem siránkozom???
    Ráadásul Erzsike,a múltkoriban sem láttam a hulló csillagokat,mert nem volt tiszta az idő, hogy kellően megtudtam volna figyelni. .Most aztán megyek is, mert nem lesz belőlem semmi, ha itt üldögélek a ládán.
    Lujza,
    látod, ha tudom, hogy szeretitek a zöld paradicsomot, akkor nem ásom el, hanem felültem volna a vonatra és indulás.Az Otelló szőlőt megjelöltem, hogy tavasszal ha metszem, tudjam hogy melyik az.Már csak az lesz a bibi, hogy tavasszal nem biztos, hogy fogok emlékezni arra, hogy vajon miért van ez a szőlő agyon kötözve.Emlékeztessél majd akkor is Jó???
    Fatther,
    ahogy ezt a babát megláttam, ez egész komorságom világgá repült, és mosolyra fakasztott.
    Jutus,
    a virágok még kint vannak, de ha igy hűl le a levegő, akkor sajnos nem sokáig.A terméseimből a szőlő még egy darabig kitart, mert a saszla nem valami korán érő, igy aztán egy jó darabig még szedhető lesz, ha csak le nem fagy.A zeller zöldje is még szépen növekedik még.

Elhoztam az Eszter unokáját, olyan aranyos ez a kislány!!

Kivánok nagyon derűs napot és jó játékot mindenkinek.

19:33
    Szép estét kivánok!

sutimami57, sHaDoW_sOnG és Fatther kedveli ezt.
  11. kpe59

Szép estét neked is!
    Jól eltöltöttem számítógép nélkül a délutánomat...

sutimami57 kedveli ezt.
  12. sutimami57

Sziasztok! Én meg az egész napot gép nélkül töltöm...:) :)Ilyenkor meg már nincs is hozzá kedvem.

Marika! Nekem is kevés az állatom, de azt sem tudom, mit kell tenyészteni. :) Majd meg tudom, mire kell...:) :)

Szép estét!

sHaDoW_sOnG kedveli ezt.
  13. -elzemari-

Na persze, nem nehéz, csak gondoltam benézek ha már a kapa is nálam volt.
    Sutike,
    ha hinni lehet a pletykának, akkor juh és kacsa a szerencsés egyed amit majd tenyészteni kell.Ha mégsem, akkor ne szidjál, én is csak hallottam.Holnap majd az előzetesből úgy is kiderül.
    Megjegyzem, nálam lehet akármi, nem sok az állat állományom, mert kevés a legelő nekik és sokat vannak a pajtában, és tudvalevő, ott meg nem szaporodnak.

sutimami57 kedveli ezt.
  14. sutimami57

Köszi szépen, Marika! Ennyivel okosabb vagyok. bár egyikből sincs sok. Nekem is kevés a legelő....:) :) Pedig egy időben lehetett hallani erre-arra, hogy valami lesz az ólakkal, ahova ki lehet őket tenni. Persze, pletyka szinten. Mégis jó lenne valami megoldás. :)

-elzemari- kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Sutike,
    végül is lett egy új, az esőerdő, ahol lehet több állatot legeltetni.Igaz ami igaz, csak olyanokat, akik birják az ottani klimát.

sutimami57 kedveli ezt.
  16. kpe59

A moziban a legújabb film címe: Barnamedve a kivilágítatlan alagútban... [​IMG]

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  17. sutimami57

Igen, annak én is örü,lök, de mégsem ott van hiány azállatokból, hanem a farmon, mert ők sokkal többen vannak. :)
    Nálam is eza film megy, láttam már néhányszor.... :D :D :D

18. -elzemari-

Nah, igy aztán sohasem látjuk meg, hogy mikor jön ki az alagútból.
    Mára búcsúzom, jó éjszakát kivánok!

Csillagzafír kedveli ezt.
  19. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !! Felénk az éjszaka ismét megérkezett az eső . A tenyésztés nálam sem lesz nyerő , az állatállomány nagyon kevés , pedig napok óta kihajtottam őket a legelőre !! Szuper táp is kevés !! Hoztam a kávét , egészségetekre !!

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  20. -elzemari-

Jó reggelt!
    A gőzölgő , illatos kávé bizony bevonzott engem is, még a gazdasági munka előtt.Nagyon korai voltál Biborka.Felénk is nagyon nagy szürke lepellel van az ég betakarva, nem tudom, hogy lesz e valaki aki ma ezt az irdatlan takarót elhúzza.
    Megyek is, mert a kapa már csiklandozza a kezemet, hogy haladjunk is valamerre.Teljen nagyon jól a napotok, jó és élvezetes játékot kivánok.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.