Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Eső elállt,de szürkeség van.Olyan is volt az egész napom.Bár kaptam jó híreket is!Ennek örülök.
    A farmon nem csinálok semmit,nincs kedvem hozzá,majd holnap.Akkor is lesz nap;)
    Jutus,akkor nagyon jó kis napod volt!A Jófogáson sok szép antik dolgot lehet találni jó áron,én is szeretek ott nézelődni.A kedvenceim a falikárpitok:D
    Mari,a pótanyám szokta mondani:majd megyek és megsimogatom a buksidat!:) Érdekes,hogy Te is ezt írtadxD Sajnos tudok nagyon nyűgös lenni,akkor magamat is nehezen viselem el:oops:
    További szépet!
    (Lujzát és Esztert is hiányolom nagyon)
    Ezt a videót most találtam,Norvégiában készült.Bálnák játszanak az északi fény alatt.Erre mondom,a természetnél nincs nagyszerűbb....Szerintem fantasztikus.
    https://www.youtube.com/watch?t=3&v=0zGScMz1tn4

Utoljára szerkesztett: 12.10.15
  2. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Nekem is valami kerge napom van. Nagyon hideg az idő, egész nap úton voltam, jól át is fáztam, közben kabátot is cseréltem, nem szeretem az ilyen napokat, de minden meg várt, a fenébe.

Persze, nem végeztem a dolgaimmal, de holnap azért sem megyek megint kavarogni, mert itthon sem haladok. Szerdán babázás lesz, a többi utána, na, meg előtte.
    A farmon is csak futok, nincs időm, meg kedvem sem vele foglakozni, mert mindig van fontosabb. Majd a télen..:D :D
    Ezt a vacak időt nem bírom....::( :(

Azért csak lesz valahogy. Kellemes, szép estét!

-elzemari- és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  3. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Pjotr,
    mindenkinél előfordul, hogy rossz napja van, de szerencsére elmúlik, és nem tart sokáig.A farmon jó is egy kicsit ez a semmittevés, hiszen van mit pótolni, legalább is nekem.Kifogy a termés, legelőre vágynak az állatok, a tápot is be kell keverni, szóval van mit tenni bőven igy is.
    Azért kiváncsi lennék, hogy milyen az amikor a Pétert nehezen viseled el.Látod, milyen érdekes, hogy egyre gondoltunk a pótanyáddal.Na gyere, már simogatom is.Ugye hogy most már jobb is.!!!
    Eszternek nem jó a gépe,ha jól tudom, Lujzával el nem tudom képzelni, hogy mi van, talán ott is a gép a probléma.Jó lenne, ha jönnének már, mert igen hiányos a Gazdakör.
    Dezsővel sem tudom, hogy mi lehet,vajon hogy sikerült a szüret, korábban jól meg is szoktuk a finom vörös boros fröccsöket,igaz csak magamról beszélek, Marharépa Ágika sem ad hirt magáról.

Sutike,
    Nagyon remélem, hogy nem fáztál meg a sok rohangálásban, mert most már jobban oda kell figyelni az öltözéssel.Ó jé, szerdán babázás lesz.Akkor az lesz a te napod, amikor kezedben tartod a babát, nem lesz annál szebb dolog a világon.Majd meséljél, milyen volt, milyen a baba.

sutimami57 kedveli ezt.
  4. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok !

Marika valóban nagyon foghíjas már a nyugisok létszáma. Pedig mindenkit szeretettel várunk, és nagyon jó itt lenni.
    Ha be is jönnek elintézik 1-2 szóval az írást, pedig biztos nekik is van gondjuk bajuk. Ez nem azt jelenti, hogy mindent el kell mondani. De azért olyan jó néha beszélgetni, és akkor többen be szálnak a beszélgetésbe. Lujza nagyon hiányzik, remélem hamarosan tudat magáról. És a többiek is nagyon hiányoznak, remélem most már nem hivatkoznak a kinti munkára, és esténként majd benéznek többen hozzánk. Megyek ma már nem jövök, mindenkinek jó éjszakát kívánok.

mérgesistvánné és sutimami57 kedveli ezt.
  5. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Hát, én is remélem, hogy nem fáztam meg, mert annyit kellett cipekednem, hogy bicajjjal tekertem egész nap. :) :) Pesten jobb idő volt!!! :D :D
    Szombaton nagyon aranyos volt a picurka, biztosan szerdán is az lesz....:) :) Alig várom. Sajnos, sokat fáj a hasa, és ilyenkor, bizony, tud kiabálni. :) :) Holnap mennek ők is Pestre, a kórházba kontrollra. Szerdán beszámolnak, mi is történt a fővárosban. :)

Biztos minden rendben lesz. :) :) Lujzáék jól vannak, biztos még mindig rosszak a gépeik, a zakatolós üzemel. Idő hiányuk is van, de ha rá ér, biztos be fut. :) :)
    Én is hiányolom a gazdatársakat, mert alig-alig vannak itt velünk. Hiába, a rohanó életmód nem sok időt engedélyez az üldögélésre. Én is addig ülök, amíg itt vagyok. Be néztem a piacra, hát, aranyáron mérnek mindent. Amin folyamatosan csodálkozom, a csatnit meg már nem is érdemes el adni. Pedig abból szereztem a pénzem jó részét. Minden nagyon drága. Csak azért, hogy ne jöjjek már haza a piaci séta után üres kosárral, vettem 4 kakukkot fél áron. Semmi jó vétel....:) :)

mérgesistvánné és -elzemari- kedveli ezt.
  6. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

A kinti munka nem hivatkozás, hanem tény...
    Az igaz, hogy most esett az eső, de itthon voltak a gyerekeim, akkor meg már csak nem farmozok.
    Szóval kérem az igazolásomat elfogadni... [​IMG]

mérgesistvánné és sutimami57 kedveli ezt.
  7. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Szép estét Marika:) Köszönöm,hogy a kézilabdával kapcsolatba felvilágosítottál.:)
    Olimpiát ha van,szoktad követni az eseményeket?

8. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Pjotr! Csodálatos a videó amit feltettél! Kb 10 éve festettem egy képet az Északi fényről. A kiállitásomon az elsők között vették meg a Villámos képeimmel.

Remélem már kicsit jobb a kedved? Egy jó hír, egy kedves mondat, egy váll veregetés, egy kedves mosoly, vagy egy simogatás feldobja az embert! Bizom benne, hogy részed a fentiekből?:D:);)

Látod! Ezeket a bálnákat is órákig lehetne nézni! (persze kellő távolságból)

Sütikém! Biztos sok a pótólni valód a "Pesti kaland" után, de azért csak lájtosan. MINDEN munka megvár, mert senki nem fogja megcsinálni helyetted.... és holnap is van nap!

A piciknél, van ilyen, hogy fáj a hasuk.... egy kis masszirozás, vagy egy kiadós "puki", megoldja a dolgot. Tudod nekem is fiam van, és volt részem benne...;)

A picurról, ha lehet, hozzál képet!

Én is járkáltam "unalmamban" az erkélyen, ahol mellbe vágó volt a hideg.

Marcsi! Igazad van. Elmaradt a "vénasszonyok" nyara! Lehet, hogy nem talált elég vénasszonyt az Ősz úrfi?:D:D:D

Rozikám! Remélem a műtött lábadra nincs rossz hatással az időjárás?

Szerintem mindenki hosszukat ültet, ebben a lájtos időszakban. Ez dupla haszon. Gyűlnek -fogynak- a pontok, szaporodnak a repcék, tönkölybúzák, és egyéb növények, mellette meg hasznosan tölthetjük el az időt a ház körül, vagy azon kívül...

Marcsi! Sajnos én is aggodom az időjárás miatt.. Szerdán temetésre kell mennem, és pont aznapra jeleztek egész napos esőt...

Na, nem parázok előre! Feltalálták már az esernyőt!;)

Nagy jó napom volt.... rég volt ilyen!:D:D:D:D:D

Jó éjszakát mindenkinek! Jutus

9. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Láttam hogy hiányoltatok, ezért beugrottam. Na, meg azért is, mert a laptop elkészült, miután a porszívós gép is átadta magát az enyészetnek. Most olyan mind a két asztali gép, mint én: javíthatatlan. Pont hu....
    Amúgy is rossz időszakom volt, mert rá kellett jönnöm, hogy tényleg búcsút kell vennem a doktortól. Az nem állapot, hogy egy délelőtti nehéz műtét után két napig két bottal araszolok a lakásban. Ez a döntés viszont lelkileg megviselt,gépem se volt, csak punnyadtam magamban. Meg is kérdeztem a tesómat, hogy -nem vagyok én egy kicsit depressziós? Azt felte: -Hááát azt igazán nem lehet rólad elmondani, hogy csak kicsit vagy depis. Na, ettől aztán felébredtem,és komolyan elbeszélgettem a tükörképemmel. Azzal kezdtem,m hogy -na mi van öreglány? Megsértődtél, mert elmúltak az évek??Aztán még mondtam ezt azt, de azt nem irom le, mert egy életre kitiltanak a fórumról. Mindenesetre abban maradtunk magammal,hogy egyelőre még nem megyünk a viccosztályra ápoltnak....
    Hát ennyi volt dióhéjban a hiányzásom oka.
    A farmon nálam is hosszúérésű növények vannak, a kertészeti kiállítást szeretném végre teljesíteni, de iszonyatosan sok növény kell hozzá.De úgy vagyok én is mint Erzsike, egyszer minden feladatsor véget ér.Főleg, ha még csináljuk is.
    Nálunk is cudar hideg van októberhez képest, egész nap megy a kazán.
    Legyen kellemes, szép estétek: Lujza

10. kpe59

Ugye-ugye? Ha el sem kezdjük, sose kopik el... [​IMG]
    A kitörölt részt besöpörtem a ládába és jól ráültem...

sutimami57 kedveli ezt.
  11. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Köszönöm. Rátelepedek én is. Hátha jön még valaki. Előbb megemészti a láda...

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  12. kpe59

Rozimama! Elkészült az új bannered...

sutimami57 kedveli ezt.
  13. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !! Lujza Én is melléd ülök a ládára !! Szerintem biztosan megfogod találna azt az elfoglaltságot magadnak ami nem fáraszt ki annyira mint a műtéteknél való álldogálás ! Nagyon tartalmas életet éltek , most több idő jut kicsit foglalkozni magaddal !! Sütike ismét a régi vagy , kezdődik a rohanás , küldhetnél nekem is egy kis energiát , mert ez a vacak idő teljesen kikészít . A farmon nincs sok munka , állatokat kitereltem , gyártom a kivitápot , jó ára van a piacon , többszörös milliomos vagyok . Jó lenne ha a valós életben tudnám ezeket a milliókat használni , álmodik a nyomor !! Rozika nagyon szuper lett a téli ruhád amit Devike csinált !!
    Hoztam az elmaradhatatlan kávét !! Egészségetekre !!

sutimami57 kedveli ezt.
  14. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Ede és Kálmán.
    Az Ede férfinév az Edvárd, Eduárd nevek német rövidülése. (Teller Ede magyar származású amerikai fizikus)
    A Kálmán török eredetű régi magyar személynév. Jelentése: maradék, életben maradt. (Kittenberger Kálmán Afrika-kutató, zoológus, vadász, író)

1307-ben ezen a napon IV. (Szép) Fülöp francia király a templomos lovagrend elleni per során a rend 2000 tagját letartóztatja, perbe fogja, javaikat elkoboztatja és kivégezteti őket. Ezt a napot tartják annak a történelmi eseménynek amiből a péntek 13. babona kialakult.
    1925-ben megszületett Margaret Thatcher brit politikus, Nagy-Britannia miniszterelnöke.
    1904-ben meghalt Lotz Károly magyar festőművész.

Ma van a Mikszáth-nap Horpácson (Nógrád megye).

Igazi őszi idő van némi napsütéssel fűszerezve. Remélem ereje is van a napnak, mert még van kint dolgom.

sutimami57 kedveli ezt.
  15. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek bíborka kösz a kávét finom volt. Rendes tőled, hogy mellénk ültél a ládára. Most, hogy ól kipanaszkodtam magam,a közérzetem is sokkal jobb
    Hoztam nektek egy kis reggelit a kávéhoz.Amíg Erzsike híreit olvassátok, falatozzatok belőle.
    Ma délelőtt Nünükézni megyek,ha megjöttem jelenkezem. Legyen szép napotok (nálunk nem szép): Lujza

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  16. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép jó reggelt !

Nálunk köd van, és átszivárog rajta gyengén a napsugár. De legalább biztató hogy ma még elő bukkan. Biborka ! valóbban nagyon szép lett a téli bannerem, és nagyon örülök neki. A kávét köszi, már meg is ittam fincsi volt.
    Lujza! örülök hogy a hívó szóra, ha bánatosan is de rögtön jöttél. A ládára ülök én is melléd, és próbálunk fel vidítani. Próbáld magad mással lekötni, mint a munka végtére is elég volt. És ezt tudomásul kell venni, majd megszokod hiszen ott a tesód aki veled van, és persze mi is. Na megyek és rendbe rakom a farmot, mert az állatok is nagyon kérik a reggelijüket. Közben el suhantál mellettem a finom reggelivel. Vissza is jövök, és csipegettek egy keveset belőle.

17. -elzemari-

Szép napot kivánok!

Mit is látok, ott kucorodtok a ládán, talán azért, hogy az elmondottak ki ne szivárogjanak??Sebaj, nem jön az ki, higgyétek el.Ám jól esik kibeszélni magunkból, ami a lelkünket nyomja.Jövök én is, aztán majd itt megvitajuk a gazdaság csinját binját.
    Lujza,
    én abban biztos vagyok, hogy előbb utóbb megtalálod az itthoni elfoglaltságot is, amiben az örömödet megleled, és ha ne adj uram atyám, még az unatkozás is felütné a fejét, amit igen csak nehezen tudok elképzelni két ilyen Mamákok között, akkor még mindig itt van ez a játék, amiben annyi örömet és néha mérget is találtunk.Hidd el a tükörképednek, hogy fog ez menni, bááár nem tudom, hogy mit tanácsolt neked, és mit láttál abban a tükörben.

Jutus,
    azon gondolkodtál, hogy Ősz úrfi nem talált elég öregasszonyt a nyarához?Az lehet, de sok idős hölgyeket ismerek, azok aztán vannak .Amikor megyek délelőtt a busszal, na ott aztán szélnek eresztettek minket,izgulok is, hogy sok fiatal ne szálljon buszra ebben az időben, mert kirajzunk, mint tavasszal a méhek.Igy aztán az idei idős hölgyek nyara elmaradt.helyette van ez a nyálkás hűvös Ősz.Igaz ami igaz, viszont nagyon szép szineket hozott újra, a festő paletta munkában van.Bááár a zöld szin még mindig uralkodó, de vannak nagyon szép sárga levelű fák, akik sajnos el is hullajtották ezeket a szép leveleket.A vadgesztenye is dobálja el az érett gesztenyéket, a gyerekek nagy örömére.

Na nézzük mit is hozott az Erzsike mára.Ma van a Mikszáth-nap Horpácson (Nógrád megye).

Mikszáth Kálmán emlékház.
    Mikszáth Kálmán (1847. január 16.-1910. május 28.) 1904-ben vásárolta meg Szontagh Pál örökösétől a horpácsi birtokot. A földszintes öreg kúria mellé 1906-ban új kastélyt építtetett fia tervei alapján. Homlokzati falán Jókai Mór dombormű látható. Horpács Mikszáthnak valóságos menedék volt. A választott otthon az idős, egyre súlyosodó betegséggel küszködő embernek a nyugalmat biztosította. A horpácsi kastély Mikszáth hírnevének köszönhetően őrizte meg irodalmi kegyhely jellegét, s 1954-ben megnyitott első kiállítása óta fogadja az író szellemisége előtt tisztelegni kívánó látogatókat.
    A település legfontosabb nevezetessége a Mikszáth-kúria, melyben a neves író életpályáját bemutató kiállítást tekintheti meg az idelátogató.
    A horpácsi sirkert.

Utoljára szerkesztett: 13.10.15
    sutimami57 kedveli ezt.
  18. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! megjöttem a babázásból. hazafelé arról beszélgettünk a tesómmal, hogy mennyi energiát, és életörömöt tud adni az embernek egy ilyen kis mákszemnyi gyerek. Csak úgy gyöngyözik a kacaja,mikor rámnevet, Hát csoda, hogy imádom???
    kedden megyünk Pestre szemvizsgálatra. Elkisérem őket én is,sőt az egész család. Jönnek az iker lányok is (Nünüke testvérei), mert ha végzünk, akkor elmegyünk a Tropikáriumba, ahol még én sem jártam. Mi trabival megyünk,mert négyünknek így olcsóbb mint a vonat.A szemészeten én is bemegyek a gyerekkel, mert én tudok kérdezni.
    Most viszont gyorsan pakoltam fel ebédet-kolbászos lecsós tarhonyát és bablevest, mire a vőm hazajön munkából addigra készen is lesz
    Csak fecsegek, aztán a lényeget mag elfelejtem... Marika köszi a kiegészítőt Erzsike híreihez. Azt tudtam,hogy Mikszáth utolsó éveit Horpácson töltötte, de pl képet még soha nem látta az ottani kúriáról.Most ennyivel okosabb vagyok

Utoljára szerkesztett: 13.10.15
    sHaDoW_sOnG, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Lujza,
    igy van ez, a pici babák elvarázsolnak minket, és ez igy van jól.Én azon szoktam néha csodálkozni, hogy milyen tündériek, és vajon hogy a csudába lesz némelyikből, csúnya és utálatos felnőtt.
    Nem tudom, hogy hová mentek szemvizsgálatra, de én a múlt héten voltam a klinikán, és ott töltöttem az egész délelőttöt.Hideg élelmet vigyetek magatokkal.
    Nagyon szivesen tettem a kiegészitést, annál is inkább, mert én voltam a Mikszáth kúriában, és jó most újra látni.Az érdem az Erzsikéé, mert ő tudatositotta velünk , hogy mire érdemes ma figyelni.

sutimami57 kedveli ezt.
  20. kpe59

sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.