Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Szép estét:)
    Hoztam segítséget: Mozi
    Ha összeszokott társaság van,a munka is gyorsabban halad.:) Jó súlya volt a malacnak,és szerintem hamar elrendeztétek a sorsát.Kellemes pihenést kívánok ezek után.:)

Utoljára szerkesztett: 31.10.15
    sutimami57 és Csillagzafír kedveli ezt.
  2. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Bztosan elfáradtál,jó pihit!!!!
    Mari,te úgy eltűntél mint Petőfi a ködben.Remélem,nincs baj....

3. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Szép estét mindenkinek!
    Végre, itt a szombat este, és számomra is vége ma a hétnek!
    Nagyon kemény napok vannak mögöttem, ide sem volt időm nagyon bejönni.
    Érdekes témát vetettetek fel. Szerencse. Mi is az valójában, amit szerencsének hívunk?
    Mindenki számára mást jelent.
    Pénzt? Hatalmat? Barátokat?
    Azt hiszem, elmondhatom magamról, hogy szerencsés ember vagyok!
    Sikerült egészségesnek maradnom, van szerető családom, és megtudtam őrizni a humorom !
    A humort, ami átsegített az élet nehézségein, és színesre festette a hétköznapok szürkeségeit!
    Szerencse, hogy ráakadtam erre a játékra 4 éve...és megismertelek benneteket !
    Lett egy nagyon jó barátom, olyan, amilyenre mindig is vágytam....ez is szerencse!
    Barátnőre is találtam, ez is szerencse. !
    Lehet, másoknak ezek apró dolgok, de nekem ezek a szerencsék, apró örömök, az élet csodái, ezek tesznek elégedetté,
    és boldoggá!!

4. Csillagzafír

Csillagzafír Törekvő

Sziasztok!
    Látom már sokan megmásztátok a felhőt, gratulálok!
    Én is felkapaszkodtam, ezért arra kérem az ajándékozó partnereimet, ne küldjenek több pislogombát sem pókselymet!!
    Nem fogok haragudni, ha helyettem olyanoknak küldtök ajándékot akik még gyűjtögetnek!!
    Ezért kérlek benneteket ne haragudjatok, ha pár napig nem érkezik részemről semmilyen ajándék, azoknak próbálok küldeni akik még hiányt szenvednek. Nem bánnám, ha megírnátok a farmnevet ahol még szükség van a felröpikre. Többen is vannak akiknek nem egy farmjuk van, nem tudom mindegyiknek a nevét.
    És még mielőtt kikapnék, tudom ez nem ajándékozós topic, de én az idejáróknak szeretnék segíteni ha szükséges.

A mai napom egész jó volt, pedig nem történt semmi különös. De feldobta a napomat a régi idők slágereinek hallgatása.
    Marika! Harangozó Teri: Szeretném bejárni a Földet! című slágerének hallgatása közben végig Rád gondoltam. Mintha Rólad, Neked írták volna ezt a számot!!

Szerencse?
    Igazából sok mindenben benne van. Szinte minden nap találkozunk vele, még ,ha nem is nagy dolgokban. Egy példa: Ma főzés közben megbillent a serpenyő a kezem alatt, kilöttyent a forró olaj, egy része a hasamra. Milyen szerencsém volt, hogy idejében eltudtam "ugrani", és nem az egész ömlött rám! A ruhámat is azonnal eltudtam tartani magamtól, így semmi baj nem történt. ezt csak azért írtam, hogy érzékeltessem, minden nap találkozunk a szerencsével ha nem is gondolunk rá.
    Sokan úgy gondolják az igazi szerencse, ha sok pénzhez jutnak. Nem mondom, hogy én nem szeretnék, de úgy gondolom, én más dolgokban merítettem ki a "szerencse keretemet"
    Hisz annak ellenére, hogy "rossz" helyre születtem, mégis jó nevelést kaptam, gyermekkoron meghatározó négy évét egy olyan helyen tölthettem ahol tanulhattam, sok mindent megismerhettem, "embernek" neveltek! Sajnos sok hasonló sorsú gyermeknek nem volt ekkora szerencséje.
    Talán a legnagyobb szerencsém, hogy két nagyon jó gyermekkel áldott meg az Ég!
    Na és az unokáim?!
    Az egészséggel nem voltam szerencsés, de egyenlőre az agyam még működik, és ez is szerencse, hisz nagyon sokan elvesztik emlékeiket, a saját családjukat sem ismerik fel. (Ettől rettegek a legjobban)
    Szóval a szerencse furcsa dolog, mindenütt ott van csak talán nem látjuk meg, nem értékeljük igazán!

Legyen szép az estétek!
    Eszter

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  5. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Ezt szépen megfogalmaztad:):)
    Pjotr! Köszönöm a segítséget. Megyek és megpróbálom

6. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be futottam, olvasgattam, de megyek tovább. Be temetett a hó, ki kell másznom alóla. Váratlan fordulatok juttattak idáig. :) :) Az event halad, utolsó ablakba kellenek még felreppenők, de nem sok, így, hamásnak küldtök helyettem, semmi baj nincs belőle. :) Nekem meg lesz mind a két farmon. Szép estét!

Csillagzafír kedveli ezt.
  7. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Marianna, női név a latin Marianus (magyarul Marián) férfinév latin női párjából, a Marianából eredhet, de lehet a Mariann továbbképzése is. A legtöbb nyelvben ma már a Mária és az Anna összetételének tekintik. (Nagy Marianna Európa-bajnok műkorcsolyázó)

1512-ben ezen a napon először láthatók nyilvánosan a vatikáni Sixtus-kápolna falain és mennyezetén a Michelangelo által készített festmények és 1956-ban a tranzisztor feltalálói: Walter Brattain, John Bardeen és William Shockley megosztott fizikai Nobel-díjat kapnak.
    1845-ben megszületett Gróf Teleki Sámuel magyar világutazó, az egyik legnagyobb magyar Afrika-kutató, MTA tagja.
    1804-ben meghalt Johann Friedrich Gmelin német természettudós, botanikus, entomológus, herpetológus és a puhatestűek kutatója.

1781-ben, ezen a napon kezdődött rendszeres időjárás-észlelés Budán. A mérőállomás 1848-ban lerombolódott, így a mérés megszakadt és csak 1861-ben indult újra.
    A népi időjóslás szerint ha Mindenszentek nedves, akkor lágy, ha száraz, akkor kemény tél következik.

Mindenkinek van kire emlékezni... [​IMG]

sutimami57, Csillagzafír és Fatther kedveli ezt.
  8. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép napot mindenkinek !! Vendégeink voltak , jöttek mindenszentek napjára , az előbb mentek el !! Sok szép emléket felelevenítettünk szeretteinkről akik már nem lehetnek velünk !! A szerencséről kérdezett Marika , már sokan leírták előttem azokat a gondolatokat amik nekem is fontosak !! Szerencsés vagyok , mert szerető család vesz körül , Lassan 50-éve van egy nagyon rendes segítőkész férjem . Gyerekeimnek van lakásuk munkájuk , ami a mai világban nagyon fontos !! Van lakásunk , nem fázunk , nem éhezünk !! Szerencsém van , mert 6-évvel ezelőtt kaptam egy új esélyt ,hogy éljek !! Azt hiszem ez felér a legnagyobb lottó nyereménnyel !! A szerencse sem kerülte el a családot , a lányoméknak volt egy 4-es találata a lottón , jókor jött építkeztek , jól is fizetett több mint 2 000 000 -kaptak !! Itt a farumon is sok kedves barátra leltem , ezt is szerencsésnek tartom , mert véletlen találtam rátok !!Remélem még sokáig együtt maradunk !! A felhőre sikerült felvánszorognom az Én farmomon , az unokáméra még kell pókselyem , de ott is készen van a felhő , csak az utolsónál hiányzik még 100 pókselyem !! Én is elhoztam az emlékezés gyertyáit !!

9. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kivánok!
    Jó volt olvasni, hogy megragadtátok a billentyűket és a kis téma inditóra a gondolatotokat megosztottátok velünk is. Jó lenne, ha ti is hoznátok témákat , és akkor tudnánk egy kis olvasmányt összehozni belőle.

Drága vagy Pjotr,
    de nincsen semmi baj, csak délelőtt már útra keltünk, és elég későn értünk haza, s annyi volt a dolog, hogy kaptam a hónom alá a kapát és futás a gazdaságba, hogy az elmaradt munkákat elvégezzem.A kutyák már úgy vonitottak, hogy tele voltam izgalommal, hogy a szomszédok kikergetnek a házból.Igaz a Lidit megkértem, hogy nézzen feléjük, de valami elvonta a figyelmét róla, és nem járt az utcánkban.Igy aztán azokat is elláttam, az egész falkát.Közben a tápjuk is fogytán volt, s miután a malom el volt foglalva, szaldok a piacra is, ahol jó magas áron vettem tápot nekik, mert a csontok már elfogytak.
    Szóval, látod, mennyi tengernyi dolgom van, ha egy kicsit is nem vagyok itthon.
    Majd elfeledtem még, hogy ahogy jövök a piacról, a mozi mellett haladtam el, és a kis ördög is mellém szegődött, hogy ha már erre vagy, Mari, gyere be, mert láttam a gépészt jönni.Mit tehettem erre, persze hogy gyorsan megvettem a jegyemet az első sorba, és alig ültem le, már kezdetét is vette a vetités.Én meg csak néztem, néztem, jól el is feledtem a dolgomat, és még rajzolni is rá vettek.Szó ami szó, elidőztem, a kutyák meg majd szét szedték a ketrecük oldalát.Na igy jár az aki egy fenékkel akar megülni két lovat.Ámbátor, megjegyzem, megérte, mert a bukszámban is megnövekedett az aranyaim száma.

Eszter, de jó hogy megemlitetted ezt a régi slágert.Tényleg.Milyen igaz.
    "Nézem a színes prospektusokat,
    S közben elábrándozom...
    Párizs és London és Berlin és Róma,
    Utazni jó nagyon!
    Szeretném bejárni a Földet,
    Minden zegzugát,
    Ezernyi ismeretlen széppel
    Vár a nagyvilág....."
    Mennék én minden nap, ha lehetne, de nem panaszkodom, mert ez az egy, ami mindég az enyém marad, az emlék!Párizs, Mona Lisa, Eiffel torony, Notre Dame,
    Berlin, kimaradt, London, kimaradt, Róma, az örök város.Angyal vár, Trevi kút,Colosseum.
    Derűs és kellemes napot kivánok, na és persze a játék.

Fatther és Csillagzafír kedveli ezt.
  10. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek.A mai nap vendégek fogadásával telik, hisz az egész nagy család jön az ittei temetőbe is, és betérnek hozzánk. Délelőtt mi is elmegyünk szeretteinkhez,ez nap az emlékezés napja lesz.
    Az eventet részemről feladtam, olyan gyéren jön a pislogomba, hogy ha meglesz jó, ha nem hát nem....Nincs annyi sztr-ám,hogy a penészkét kis területen meg tudjam forgatni. Már bánom, hogy belefogtam. Gratulálok mindenkinek, aki végzett.
    legyen szép napotok. Lujza

sutimami57, -elzemari- és Csillagzafír kedveli ezt.
  11. pjotrovov

Sziasztok!
    Event befejezve,mindenkinek köszönöm a sok ajándékot!
    A temetőt megjártam,égjen ez a mécses azokért akik már nem lehetnek velünk...

12. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Szevasztok!
    A mai nap a hallottaké....mindnyájunknak van kire emlékezni, kiért gyertyát gyújtani !
    A szeretteim nagy része már odaát van, de nem vagyok szomorú.
    Bizton tudom, amíg gondolok rájuk, addig itt élnek a szívemben. Nem sírok, nem átkozódom..csak csendben lehajtom a fejem,
    és arra gondolok, mennyi szépet és jót megélhettünk együtt! Mert emlékezni csak a jóra érdemes.
    Az emlékek mosolyt csalnak az arcomra, amíg meggyújtom a gyertyákat .
    Majd kis idő múlva,megsimogatom a fejfákat, és békével a szívemben csendesen haza ballagok.

Égjen ez a gyertya mindazokért, akik nem lehetnek itt velünk!
    És égjen azokért, akiért nincs ki gyertyát gyújtson.

sutimami57, Fatther, Csillagzafír és 2 más kedveli ezt.
  13. kpe59

A kutyák már áttértek a vegán táplálkozásra, szójából és burgonyából van a tápjuk...

14. pjotrovov

Ezt nagyon szépen megfogalmaztad:) Én ezt találtam mára:
    ,,Biztos vagyok abban,
    hogy sem távolság,sem
    halál,avagy távollét szét
    nem választhatja azokat,
    kiket egy lélek éltet,egy
    szeretet fűz össze.''
    Szt. Bernát

Az jutott eszembe,hogy ezen a napon az egész család az Ománál gyűlt össze és sok egyéb mellett mindig sütött töpörtyűs pogácsát.Gondoltam,sütök én is.De nincs itthon töpörtyű:oops: Holnap bepótolom azért:)

15. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Szép estét, nyugodt, békés emlékezést kívánok!

16. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Jó reggelt !! Szép napsütéses hetet kívánok mindenkinek !! Event befejezve mind a két farmon !! Kandallót befűtöttem , kávét lefőztem !! Egészségetekre !!

17. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Achilles, (ejtsd: ahilles) régi magyar férfinév. Az ógörög Akhilleusz (Aχιλλεύς) mitológiai névből származik, amelynek jelentése: „a kígyó fia”. A görög név latin formája Achilles (ejtsd ahillesz), amit a régi Magyarországon s-sel ejtettek ki, így a név ebben a formában honosodott meg a magyarban. (Achilles (Akhilleusz) mitológiai alak)

1503-ban ezen a napon Kolumbusz Kristóf felfedezi Panamát, melyet Portobello-nak nevez el és 1977-ben Fekete-tengerben (Törökországnál) felfedezik a világ legnagyobb urántelepét.
    1755-ben megszületett Marie Antoinette osztrák főhercegnő, francia királyné, XVI. Lajos király felesége.
    1950-ben meghalt George Bernard Shaw Irodalmi Nobel-díjas angol író.

Az event-et még tegnap befejeztem, a plusz kütyüket a kincses szigetre tettem, jól jön ott a baha tp.
    A rémgazak jól szaporodnak, főleg most a plusz 1 darabokkal.

18. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kivánok!

Biborka, Erzsike, korán ébredtetek.

19. pjotrovov

Sziasztok!!!
    Gyönyörűen süt a nap,remélem így is lesz egész héten.
    A farmon kihajtottam az állatokat és növényeket ültettem,van egy kis apadás ebből-abból.
    Bíborka,köszi a kávét!
    Lujza,hogy látod?Sikerül befejezni?
    Szép napot mindenkinek!

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  20. mérgesistvánné

mérgesistvánné Törzsjátékos

Sziasztok!!!!
    Irénke köszi a kávét, nagyon finom!!!!
    Nagyon szép hetet kivánok mindenkinek. Igazán nagyon jó olvasni benneteket. Vigyázzatok magatokra.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.