Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok jó reggelt !

Nagyon csúnya ködös időre ébredtem. Haza jöttem, de sajnos a jövő héten folytatom a Máv Korházban. Az infúziót felszedtem, de a lábam gyógyulásával nincs minden rendben. Több mint való színű, fel kell tárni újból. Nem örülök de a végére kell járni, ha azt akarom hogy menni tudjak. Péter köszi a kávét, úgy látszik ma te voltál a leg frissebb a nyugi házban. A felhőn én is fent vagyok, elég hideg van idefent. Most megyek és a valósba be segítek a papának, marhafarok levest főzünk meg rizskokót van ehetném. Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

2. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Ez nem éppen a legjobb hír,de reméljük,pont kerül a végére.Már én is a felhőn.A levesből kérnék egy adagot,ha lehet;)
    Nálam semmi különösebb ugrás nem volt,a legjobb:simából egy Nyüzsi a tűzoltó lett.

Csillagzafír, -Joe8- és sutimami57 kedveli ezt.
  3. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Rezső, férfinév a Roger név magyar változata, amit a nyelvújítás során hoztak létre az ismeretlen eredetű Rézső, Réső családnévből. (Rodolfo (eredetileg Gács Rezső) bűvész)

1701-ben megszökik bécsújhelyi börtönéből II. Rákóczi Ferenc, miután tudomására jut, hogy a császári udvar a magyar törvények mellőzésével akarja őt elítélni és 1950-ben legördül a gyártósorról az első Żuk (a gyártása 2001-ben fejeződött be).
    1810-ben megszületett Erkel Ferenc magyar zeneszerző, karmester, zongoraművész és 1867-ben Marie Curie Fizikai- és Kémiai Nobel-díjas lengyel származású francia fizikus.
    1928-ban meghalt Tóth Árpád magyar költő, műfordító, újságíró és 2014-ben Gera Zoltán Kossuth-díjas magyar színművész, a nemzet színésze.

Ma van a magyar opera napja (Erkel Ferenc születésnapján).

2005 nov. 07. környékén több szemtanú is meteor becsapódását észlelte az Egyesült Államokhoz tartozó Alaszka államban. A becsapódó meteor átmérőjét kosár és futball labda közöttire becsülték a szemtanúk. A becsapódást követően meteorzáport észleltek, amely látványos “tűzijátékot” okozott az alaszkai égbolton. Szakértők szerint a Föld ebben az időben haladt át a Taurid meteorrajon, s áthaladás során csapódhatott be egy kődarab.

Nem jó hír, de tényleg a végére kell járni a dolognak a teljes gyógyulás érdekében.
    Kutyákat tenyésztesz?

Csillagzafír, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  4. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Igen tenyésztek már kész is vagyok. A legnagyobb ki ugró kutyus, egy Nyüzsi tűzoltó lett. Azért csináltam még ráadást, legyen belőle hátha szükség lesz rá. Péter a leves nagyon finom lett, nyissad az ablakot megy a leves, jól le zártam nem folyik ki.

Utoljára szerkesztett: 7.11.15
    Csillagzafír, -Joe8- és sutimami57 kedveli ezt.
  5. kpe59

Nálam két mopszi lett a legnagyobb. A héten jön az állandó gazdaköri a kutyákhoz, oda kell majd tenyészállat is, meg tűzcsap is.

Csillagzafír és sutimami57 kedveli ezt.
  6. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Befutottam egy kicsit. Hugi, örülök, hogy látlak! Rozika, Neked is örülök, a hírnek nem igazán,. de ha muszáj, akkor muszáj, hogy utána minden szépen rendbe legyen.

Látom,a tenyésztés senkit nem hozott lázba. Nekem is egy mopszli lett a leg nagyobb. Unalmas volt, semmi izgalmas, csak a szokásos. Hamar be is fejeztem, amint a végére értem a feladatnak. Állatokat, fákat raktam ki a farmra, így csak néha nézek be. Délután nem leszek, jön a barátnőm, és el megyünk kincsvadászatra. remélem, legalább ott lesz szerencsém. Kellemes hétvégét, szép szombatot!

Csillagzafír és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  7. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szervusztok!
    Rozika,
    ez nem jó hir, de reméljük, hogy ha a végére járnak, akkor már a gyógyulásod is hamar be fog következni.
    A rizskókból lehetne egy szeletet kérni?
    Pjotr,
    csatlakozom hozzád, mert a kiugrás az nálam igen csak elmaradt, de nem panaszkodom a felhő meg van, a Tűzcsapgyár is késziti a tűzcsapokat, majd jó lesz, amikor szükség kerül rá.

Sutike,
    jó kincsvadászatot, és ha valami csodára akadtok, ugye elmeséled!!

Találtam, gondoltam elhozom...
    Egy férfi elvitte az idős apját egy étterembe, és mivel a bácsi már nem tudott olyan szépen, tisztán falatozni, mint évekkel ezelőtt, végtelen türelemmel segített neki. A vendégek nem voltak ilyen megértőek: megvető tekintettel bámulták a párost, testbeszédük pedig arról árulkodott, hogy szeretnék, ha mihamarabb távoznának az étteremből.
    Miután befejezték az evést, a férfi a mosdóba vezette az édesapját, hogy segítsen neki letakarítani a ruháját: a kis öreg nadrágja és inge ugyanis tele lett morzsával és ételfoltokkal. Ezután megfésülte az apja haját, feladta rá a kabátját, és megtörölgette a szemüvegét. Amikor kijöttek, a férfi kifizette a számlát, karon fogta apját, majd elindult vele kifelé. Mindenki némán, megvetően figyelte őket. Senki sem értette, hogy tudja valaki így megalázni magát mindenki előtt.
    Hirtelen azonban egy vendég felállt, és odament a férfihoz. „Elnézést, valamit itt hagyott, nem?” – kérdezte tőle.
    „Nem uram, nem hiszem.” – felelt a férfi.
    „De igen. Itt hagyott egy leckét, egy tanulságot minden fiúnak és minden apának.”
    Az étteremben még nagyobb csend lett. De ez inkább a szégyen és a rádöbbenés csendje volt. A férfi elmosolyodott, és apjával együtt kimentek az utcára.
    Vigyázzunk azokra, akik ránk is vigyáztak! Megérdemlik, hogy ne szégyelljük őket...

8. kpe59

B.Ági! Szép magasságot értél el, [​IMG] szorgalmasan kapálgatsz, hamar elhagyod ezt a szintet is...

9. -elzemari-

Halihó..

Miért sárgulnak a levele ősszel?Biztosan már ti is feltettétek magatoknak ezt a kérdést.
    A leveleket a klorofil nevű vegyület színezi zöldre. De ősszel, amikor már rövidülnek a nappalok, kevesebb fény éri a növényeket, a klorofill bomlik le leghamarabb a fák leveleiben, és marad a sárga és a vörös színért felelős többi vegyület. Így ezek a színek lesznek láthatók.

10. kpe59

Sose gondolkodtam rajta, de tegnap bokáig érő avarban jártam...

Csillagzafír, cicamama2 és sutimami57 kedveli ezt.
  11. -elzemari-

Nálam néha felmerülnek ilyen gondolatok.Felénk is sok a fa és sok az avar is.Éppen tegnap beszélgettünk róla, hogy vajon hogy fog eltünni a sok falevél.Aztán rájöttünk.Összefogják söpörni és bezsákolni és már el is tünt.

12. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Szia Marika:)Jó pap holtig tanul,milyen igaz a mondás.;)Megint okosabb lettem.:music: A láthatók tetszik nekem a legjobban.:)

13. -elzemari-

Szia Janzi,
    a természet a legjobb festő, mert szinte el sem akarja hinni az ember, hogy milyen szép szinek léteznek.A festők is megfestik, ezért szeretem Paál László képeit, mert szép őszi képeket is hagyott ránk.
    Erdei út, Erdő mélye.

Nagyon derűs itt benn a kandalló tüze.

Igazán sajnálom, hogy nincs kedvetek egy kicsit sem bejönni, tényleg olyan ez már mint egy nyugdijasház.

14. kpe59

A tűzcsap ára még mindig csak 810 csp, pedig én mindent megteszek, hogy emeljem. Nagyon kevesen szálltak még be az ár formálásába.

Csillagzafír és cicamama2 kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Felénk sajnos még pang a piac a tűzcsapot illetően, és a maximális ára csak 651 csp.Ennyiért meg nincs gazda aki kivinné.

Csillagzafír és cicamama2 kedveli ezt.
  16. kpe59

Pont azért kell kivinni, hogy tudjon emelkedni. Amit legyártanak a kutyáim, szépen egyesével kiteszem. Mindig akkor a következőt, amikor kicsivel magasabb az ár az előzőnél.
    Ha senki nem teszi ki, akkor nincs minek emelkednie.

17. mérgesistvánné

mérgesistvánné Törzsjátékos

Szép napot!!!! Hátén megint itt állok a teljes tudatlanságba,igaz keveset tudtam itt lenni bizonyára megint lemaradtam valamikről. Nehezen de megcsináltam a kutyusos gazdaköri feladatot, Igaz kaptam egy 2 szintű tüzcsapgyárat /lehet, hogy nem jól írtam/ de nem tudok vele mit kezdeni, mert az alap nincs nekem, vagy nem tudom mire lehet kirakni. Sajnos a felhőre sem kaptam meg minden kitehetőt, de arról olvastam, hogy valami gond van, de majd később megkapjuk.
    Rozika sajnálom, hogy nincs rendben a lábad, de bizakodjunk, hogy hamarosan majd rendbe jön.
    Nagyon jó olvasni irásaitokat.
    Remélem hogy hamarosan majd többet tudok majd itt lenni.

18. -East17-

-East17- Fórum elő legendája

Szia!

A narancs ólat mint a többi állatnál, itt is alap ólra kell kitenni, ami szintén a műhelyben építhető meg, az eddig megszokottak szerint.

19. kpe59

Az alap tűzcsapgyárat a műhelyben tudod megépíteni és arra teszed rá a narancsot.

20. mérgesistvánné

mérgesistvánné Törzsjátékos

Köszönöm Erzsike!!!!
    Te mindig tudsz nekem segíteni, nem is tudom mi lenne velem nélküled.:D:):) Na persze meg a többiek nélkül is.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.