Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Épp most beszéltünk, [​IMG] hogy lassan be kell iktatni a programba és valami hangversenyt is...

A bot szabadabb mozgást enged, mint a keret. Pár nap múlva biztos érzed a javulást.

mérgesistvánné és sutimami57 kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szóljatok majd jó???A Csodák palotájában még én sem voltam..

sutimami57 kedveli ezt.
  3. kpe59

Rendben, akkor közös túra lesz... Időpontról még nem beszéltünk.

sutimami57 kedveli ezt.
  4. -elzemari-

Örülök .Addig is..[​IMG]

5. kpe59

Mit bűvölsz? Az időt gyorsítod?

sutimami57 kedveli ezt.
  6. -elzemari-

Utoljára szerkesztett: 10.11.15
    sutimami57 kedveli ezt.
  7. Dezső62

Dezső62 Törzsjátékos

Sziasztok!:)

Mindenkinek köszönöm a jó kívánságokat Villő felé, átadtam Neki. Ő is köszöni szépen.;)
    Marika!
    Sajnos jó hírekkel Édesanyámról nem tudok beszámolni. Az elmúlt két hétben minden nap infúzióra vittem be a kórházba. Ezt fél évente kell ismételni. Remélem ez segíteni fog rajta. A szüret egész jól sikerült, Anyukámmal ketten megoldottuk több mint egy hét alatt.

Vágtam fát, behordtam a kandalló mellé, hogy reggelente a kávét ne hidegben igyátok meg.

A betegeknek gyors gyógyulást kívánok!

További jó egészséget, jó játékot és sok boldogságot kívánok Mindenkinek!

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  8. kpe59

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  9. -elzemari-

Nem, sajnos ezek nekem kicsit magasan vannak.

sutimami57 kedveli ezt.
  10. kpe59

Nem értem, hogy mit is jelent ez a "magasan vannak" kifejezés.
    Én most előkotortam és bekapcsoltam. Azt én sem értem, hogy mitől működik úgy ahogy, de érdekes...

sutimami57 kedveli ezt.
  11. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Erzsike mi a csoda,amit hoztál?:music:

sutimami57 kedveli ezt.
  12. kpe59

Ez egy lámpa... A középső gömbből ezek a fényes sugarak cikáznak a búrához. Ahol hozzáérsz a búrához, oda összpontosul a nagy részük.

sutimami57 kedveli ezt.
  13. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Nem semmi,köszönöm a választ.:)Valamilyen filmben láttam hasonlót,de már nem emlékszem a címére.

sutimami57 kedveli ezt.
  14. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép jó reggelt !

Úgy látom én vagyok az első, meg is hoztam a kávét [​IMG] kávézunk együtt.

Aztán megyek gyorsan, és rendet vágok a farmon és később jövők. Az igaz hogy van mozi, de nem értem hogy mit kell csinálni, hogy pontot is kapjak érti valaki?

Utoljára szerkesztett: 11.11.15
    sutimami57 kedveli ezt.
  15. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Márton, a latin Martinus név rövidült, magyar alakja, a jelentése Marshoz tartozó és az istenség városvédelmező funkciójából következően harcos/hadakozó. (Homonnai Márton kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó)

1493-ban ezen a napon a milánói udvar kérésére a pápa érvénytelenítette Sforza Bianka Mária milánói hercegnőnek a Corvin János herceggel, I. Mátyás magyar királynak az Edelpeck Borbála boroszlói úrnővel folytatott viszonyából született törvényesített és apja utódául szánt fattyú fiával 1487. november 25-én per procuram (képviselők útján) Milánóban kötött házasságát, miután Corvin János nem lett magyar király.
    1981-ben a Nemzetközi Bűnügyi Rendőrségi Szervezet (Interpol) felveszi tagjai sorába a magyar rendőrséget.
    1449-ben megszületett Podjebrád Katalin magyar királyné, I. György cseh király leánya, I. Mátyás magyar király első felesége és 1821-ben Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij orosz író.
    1638-ban meghalt Cornelis van Haarlem holland festőművész.

Ma van Tours-i Szent Márton emléknapja a katolikus egyházban, melyhez számos népszokás kapcsolódik.
    A sok-sok “libás” népszokás mellett időjárás jóslási hagyománya is van ennek a napnak. Úgy tartják, hogy borús Márton, borús telet jelent, illetve Márton napi esőre fagy, szárazság következik. Ha Márton napján a lúd jégen jár, Karácsonykor sárban botorkál, s ha a körötte lévő napokon is napos az idő, ha „Márton nyara van”, akkor igen kemény hideg tél jön.
    A sült liba mellcsontjából az időjárásra jósoltak: ha a csont barna és rövid, akkor sáros lesz a tél, ha viszont hosszú és fehér, akkor havas.

A Márton-napi népszokások egyrészt az év végéhez, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, illetve az advent közeledtéhez kötődnek, másrészt ahhoz a legendához, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal.
    A római időkben november 11. a téli évnegyed kezdő napja volt, ekkor az új termésből és az újborból tartottak nagy lakomát. Általában ludat, vagyis a hadisten, Mars szent madarát fogyasztották, ami latinul „avis Martis” (Mars isten madara). Ebből lett népies szófejtéssel „Márton madara”.
    Márton napja a 40 napos karácsonyi böjt előtti utolsó ünnepnap, ezért ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Ilyenkor nagy evés-ivást rendeztek, hogy a következő esztendőben is bőven legyen mit fogyasztani. A lakmározásnak kedvezett az is, hogy a hagyomány szerint ilyenkor nem volt szabad takarítani, mosni, teregetni, mert ez a jószág pusztulását okozta. Novemberben már le lehet vágni a tömött libát, ezért a Márton-napi ételek jellemzően libafogások, így például libaleves, libasült párolt káposztával és zsemle- vagy burgonyagombóccal, mert a rigmus szerint: „Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”. Szokás volt, hogy a liba húsából, különösen a hátsó részéből, küldenek a papnak is, innen ered a „püspökfalat” kifejezés.
    A Márton-napi lúdvacsora után Márton poharával, vagyis a novemberre éppen kiforrott újborral szokás koccintani. Úgy tartották, a minél több ivással egyre több erőt és egészséget töltenek magukba. A bor és a liba néha össze is kapcsolódott, német nyelvterületen a 12. században a Márton-napi ludat „szüreti vagy préslibának” is nevezték.

Rackótól ma 20% tp bónuszt kaptam, de a karalábé nem könyörül rajtam, tartja magát továbbra is ahhoz, hogy nem ad semmit.

Fatther kedveli ezt.
  16. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek! Erzsike, ma igen kimerítő híradást hoztál Márton nappal kapcsolatban. Ezért is szeretek többek közt ide közétek járni. Szinte minden napra jut valami érdekesség, ami feleveleníti a rég elfeledett ismereteket, de mindig adnak újat is . Marika írásaiból soha nem látott tájakra tudunk eljutni, miközben a farmon zakatol a munka.
    Rozika! Örülök, hogy ennyivel megúsztad a tegnapi napot.
    Ma délelőtt a tesómmal elrobogunk a városba, és feltöltjük megcsappant élelmiszer készletünket. természetes a friss libacombnál kezdjük mivel ma az lesz az ebéd párolt káposztával.
    Nálunk gyönyörű idő van,hétágra süt a nap, 11 fok. Délre ez felkúszik biztosan 20 fok köré. Az égiek szépen spórolnak nekünk a tüzelővel:)
    Legyen nektek is csodás napotok:Lujza

sutimami57 kedveli ezt.
  17. kpe59

Akkor mégsem olvastad el rendesen a tájékoztatót, mert: " ha „Márton nyara van”, akkor igen kemény hideg tél jön." Így amit most megspórolunk, azt elhasználjuk a kemény tél alatt... (Magas labda volt, bocsi... [​IMG])
    --------------------------------------------------------------------------------

A hibás jutalmakat jóváírták:

https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/ebdalnokok-hibás-jutalmak.13233/#post-377122

Nepál program eredménye:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/nepál-újáépítési-program-friss-eredménye.13241/

Utoljára szerkesztett: 11.11.15
    sutimami57, SZERENCSELOVAG és lujza5353 kedveli ezt.
  18. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Tökéletesen igazad van, megérdemeltem. Így jár aki előbb ír, aztán gondolkodik:D:D:D

sutimami57 kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Szép napot kivánok!
    Hogy mit jelent Erzsike, azt, hogy amit nem értek az nekem magas!!!Sajnos a fizika nem volt az erősségem...Tisztelem és becsülöm, aki jóban van vele...
    A mai Márton naphoz nem kedvező a jövendölés azt gondolom, mert ha „Márton nyara van”, akkor igen kemény hideg tél jön.No ezt aztán igazán nem fogom kedvelni.De sajnos nem igény kérdése az évszakok változása, jönnek és kész.Végül is a hideg télben a bacilusok sem maradnak meg és a kártékony rovarok is elpusztulnak, ha már a jó oldaláról próbálom megközeliteni.
    Lujza,
    én is szivesen kóborolok, szép és érdekes tájakon.Éppen a napokban fedeztem fel, egy régi kollegámnak a blogját, akiről itt szereztem tudomást, hogy nagy természet rajongó, most hogy már nyugdijas ő is.Biztos nem fog megharagudni, ah egy két képet elollózom tőle.

Ma délelőtt kisétáltunk a piacra, mert valami ötletet kellett találni a levest illetően, és némi gyümölcsöt is be kellett vásárolni.Nekem olyan melegem volt, a hőmérsékletet mérő óra 20 fokot mutatott.Ó de jó is , hogy az idős hölgyek meggondolták magukat és bőszen hozzák kistáskában, szatyorban, kis kosárban a meleget.

Megyek, mert a kapa már táncot jár, hogy vigyem a munkába.Tudjátok a mosoly...

sutimami57 és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  20. kpe59

Valami ilyen gyanúm volt... Utánaolvastam a működésének, de még így sem megfogható számomra sem. Pedig a fizika sem áll nagyon távol tőlem.

Nem baj az, [​IMG] ha vannak körülötted, akik gondolkodnak helyetted is...

sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.