Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Azt nagyon meg köszönném !!! Mindenkinek jó éjszakát és szép álmokat.

Jucusfalva és Csillagzafír kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Írd be a Google-ba, hogy Diós rácsos, majd a Mindmegette oldat válaszd ki, azt szoktam megsütni.
    Van egy másik is, csak az egy kicsit száraz nekem.

Jucusfalva és Csillagzafír kedveli ezt.
  3. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép napot mindenkinek !! Hogy vannak a betegeink ? Remélem már elkergették azokat a fránya vírusokat !! Marika nem jelentkezik pár napja , remélem valamilyen kiránduláson gyűjti nekünk a szebbnél szebb képeket !! Kandallót befűtöttem , kávét , teát megfőztem !! Egészségetekre !!

Jucusfalva, Csillagzafír és sutimami57 kedveli ezt.
  4. Katicabogár48

Katicabogár48 Junior szaki

Minden ERZSÉBETNEK NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK !! biborka63 Az unokám farmjáról !!

5. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kivánok!
    A mai napon Erzsébetet köszönteni [​IMG] jöttem.Ám segitségül hivtam Vörösmaty Mihályt, hogy méltóan tolmácsolja a köszöntésemet.

Úgy áldjon meg isten neved napján,
    Hogy beérhesd vele minden órán.
    Legyen élted mint a virágos fa:
    Remény s öröm virágozzék rajta.

kpeErzsike,SzamocaZsóka,fogadjátok tőlem jószivvel a köszöntést.[​IMG]

Utoljára szerkesztett: 19.11.15
    sHaDoW_sOnG, stadler42, Jucusfalva és 4 más kedveli ezt.
  6. mérgesistvánné

mérgesistvánné Törzsjátékos

Erzsike!!!! Nagyon Boldog Névnapot kívánok Neked sok-sok szeretettel: Vica
    /Szerettem volna valami szép virágos képet küldeni, de sehogy nem sikerül.:(

7. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Jó reggelt kívánok mindenkinek, szervusztok !

Minden Erzsébetnek és becézett nevét "viselőnek" - Betta, Betti, Böbe, Böbi, Böbike, Böri, Börike, Böske, Bözse, Bözsi, Bözsike, Csöre, Csöri, Csörike, Erzse, Erzsi, Erzsike, Erzsó, Erzsóci, Erzsók, Erzsóka, Lici, Liszka, Liza, Lizi, Pendzsó, Pendzsu, Perzsi, Pöre, Pöri, Pörike, Pörke, Pörzsi, Pöszi, Pötyi, Zsike, Zsóka, Örzsi, Örzsike - boldog névnapot kívánok: http://alliteracio.kepeslap.com/images/27559/nevnapra3.jpg

sHaDoW_sOnG, stadler42, Jucusfalva és 3 más kedveli ezt.
  8. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Erzsébet női név, amely a héber Eliseba (אֶלִי‏‏שֶׁבֵע Elíseva, úgynevezett „erős” alakja אֶלִי‏‏שָׁבַע Elísáva) névből származik, ennek nyugati Elisabeth alakjából fejlődött ki. Fejlődési sora: Elsábet→Elsébet→Erzsébet. Ennek eredeti jelentése: „Isten az én esküm”, „Isten megesküdött” vagy: „Isten a teljesség”,„ Isten a tökéletesség”. (Árpád-házi Szent Erzsébet)

Erzsébetet többnyire rózsákkal a kötényében, kosarában ábrázolják. Ennek eredete az a legenda, mely szerint férje halála után Erzsébet továbbra is gondoskodott a szegényekről. Egy alkalommal kenyereket vitt gondozottjainak, mikor sógorával, Henrikkel találkozott. Annak kérdésére, hogy mit visz kosarában, Erzsébet tartva attól, hogy esetleg megtilthatják neki a jótékonykodást, így válaszolt: rózsákat. Mikor megmutatta, a kenyerek helyett illatos rózsák voltak kosarában – eszerint Isten nem akarta, hogy a szent asszony hazudjon. Más történetekben Erzsébet az apjával (3 évesen) vagy férjével találkozik.

1493-ban ezen a napon Kolumbusz Kristóf egy szigethez érkezik, melyet a helyi lakosok Boriquen-(Boriken) szigetnek neveztek. Ez a sziget ma Puerto Rico.
    1839-ben megszületett Emil Škoda cseh gépészmérnök, a Škoda Művek jármű- és fegyvergyár alapítója.
    2007-ben meghalt Szabó Magda Kossuth-díjas magyar írónő, műfordító.

Ma van:
    nemzetközi dohányfüstmentes világnap 2015-ben
    nemzetközi férfinap
    filozófiai világnap 2015-ben

A népi megfigyelés szerint Erzsébet megmutatja a decembert, ha ugyanis ezen a napon esik, akkor enyhe lesz a tél. S nem feledendő, ha „Erzsébet megrázza a pöndölyét”, azaz napján esik a hó, lészen hó karácsonykor is.

Köszönöm a megemlékezést!

Gyorsan megterítek, hozok némi innivalót, meg persze egy édességet és sósat is...

Brasihuginak [​IMG] és Szamócának [​IMG] boldog névnapot kívánok!

sHaDoW_sOnG, Fatther, stadler42 és 4 más kedveli ezt.
  9. stadler42

[​IMG]Sziasztok jó reggelt !

Szép időnek ígérkezik ma is, remélem így is lesz. Erzsike köszönöm a receptet, ki fogom próbálni.
    S egyben [​IMG] küldöm neked !

A többi Erzsébetnek is boldog névnapot kívánok. Brashugi Szamóca Zsóka nektek is küldöm a névnapi virágot.

10. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Szép jó reggelt, sziasztok! Ma nagyon dolgozós napom van, a hálószobát ideiglenesen ki cibáltam a nappaliba, hatalmas a felfordulás. De be jöttem, mert hallottam a tányérokat csörömpölni, és hát ki nem hagyom a finomságokat!

Kedves Erzsike, sok szeretettel kívánok Neked nagyon boldog névnapot, és csodás, szép napot![​IMG]

Aztán, kedves Hugi,[​IMG] [​IMG] és kedves Zsóka! Nektek is nagyon boldog névnapot kívánok, szeretettel, és sok puszit küldök!

sHaDoW_sOnG, stadler42, Jucusfalva és 2 más kedveli ezt.
  11. Dezső62

Dezső62 Törzsjátékos

[QUOTE="

,[​IMG] [​IMG] [/QUOTE]
    Sziasztok!

Kedves Erzsébetek!

Nagyon boldog névnapot kívánok Nektek!

12. jolanda1948

jolanda1948 Fórumprofi

Boldog névnapot,Hugi,Szami, és Kp Erzsike

13. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Szia!

Minden Kedves Erzsébetnek, Zsókának, Lizinek sok boldogságot sok erőt, és nagyon sok egészségben töltött évet kívánok!

Hugi, Kpe Erzsike, Szamóca és .....

"Vár a mosoly és a dal
    maradj mindig fiatal,
    soha bánat ne érjen
    hozzád rossz szó ne férjen"

Jutus/Anrás

14. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek! Azért reggel, mert aki hajnalban tud elaludni a vírusok miatt az bizony későn kel.:p
    MINDEN KEDVES ERZSÉBETNEK NAGYON - HUGINAK, KPE ERZSIKÉNEK ÉS SZAMÓCÁNAK, VALAMIT A LÁNYÁNAK- BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!!!!

15. Jucusfalva

Jucusfalva Fórum hercege

Sziasztok! :)
    Erzsébeteknek BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK! :music:
    Többieknek is szép napot! :D

16. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

[​IMG] [​IMG]

Köszönöm a sok kedves megemlékezést. Egy kis kínálás a köszöntőknek.

Én is kívánok a druszáimnak nagyon boldog névnapot

Mostanában csak gyors aratásra futok be, mert mindig van tennivalóm.
    Mivel sokat járok Győrben, elmarad az itthoni munka. Még nem végeztem az előkerttel. Részletekben csinálom.
    Olvasom Lujzáék ajtót nyitottak a vírusoknak. Biztos nem kopogott, de sürgősen tegyétek ki a szűrét. Gyors gyógyulást az egész családnak
    Sütike Dominik a szemed fénye ahogy olvasom. Csak hordjátok szorgalmasan tornászni, később látszik az eredmény.
    Erzsike a diólevél a kazánba landol, vagy máglyát készítesz belőle.
    Marika nagyon szép képeket hozol, jó lenne újra utazni.
    Jutus minden elismerésem a tiéd, ezért a marcipános krémért, de nagyon macerás, kétlem hogy mostanában kipróbálom, de ha jönnek a téli esték biztosan nekiállok.
    Bíborka te egy igazi korán kelő vagy. Mostanában én nem nagyon ébredek 6 előtt.

Most indulok, mert toporzékol az ásó.

17. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Képzeljétek el, hogy összeszámoltam ezt a 4 személyes betegséget, potom 50 ezer forintunkba került. és még nem is számoltam bele a benzinköltséget, hisz naponta ment valamelyikünk orvoshoz, szakorvoshoz. Ezen felül volt még a havi rendszeres 20 ezer a mindennapi TMK (A rendszeres gyógyszereink) Szép halál.....:oops:
    A ládát becsuktam a tetejére ráültem, most itt elmélkedem... Bocsi, de muszáj volt elpanaszolnom valakinek. Jó, hogy van ez a láda. Ha valaki ide szeretne ülni mellém, van nálam bőven finom(?) forró gyógytea a tesóm készletéből:p

18. kpe59

A diólevél a kazánban fog kikötni a dióhéjjal együtt.

Mindenkinek köszönöm a megemlékezést! [​IMG] A terített asztal a 13044. hozzászólásban vár mindenkit...

19. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Halihó.
    Hugi,
    igazán szégyellem magamat, de valahogy nem emlékeztem, hogy téged is Erzsébetnek hivnak, ám ezúttal kivánok nagyon boldog névnapot.Igy aztán szóljon neked is az ének!![​IMG] Boldog, boldog névnapooot..

20. stadler42

Szia Jolanda jó látni, hogy néha azért ide találsz. Többet is látogathatnál bennünket, örülnénk neki hiányzól a csapatból.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.