Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Teljesen jó, köszi szépen! Most szépen fogom az üveget, és el vonulok..:D :D

Janzi! Gratulálok a nyereményekhez, jó látni, hogy örülsz! Nagyon meg érdemelted, és Mindenki, aki meg kapta! Szurkolok ám jövőre is!! :) :)

Csillagzafír és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  2. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! Lujza jó kis tablettát hoztál , Én is bekaptam egyet belőle !! A diópálinka is jól néz ki , de azt kihagyom , csak a papának töltöttem belőle !! Hozzám is elérkezett a majré , hétfőn kezdődnek a kontroll vizsgálatok !! Sütike hallgass Lujzára , lesz ez még jobb is !! A kártyagondod megfog oldódni , ha jól emlékszem , Jutus járt így amikor kártya cseréje volt !! Janzi gratulálok a Topp 1000-ben megszerzett nyereményekhez , bátraké a szerencse !! Felénk reggel óta szakad az eső !!

3. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!!!
    Süti,el ne rohanj egyedül az egész üveggel,megyek veled!!!!Lujza tabblettájából is veszek be!!!Olyan rossz napom volt,hogy érdemesebb lett volna átaludni.....
    Rozimama,az már jó,hogy a járásod könnyebb-örülök neki!!!!
    Janzi,fogadd elismerésem,gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

sutimami57 kedveli ezt.
  5. pjotrovov

Csillagzafír és sutimami57 kedveli ezt.
  6. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Rossz aranybanán kijelzés:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/rossz-aranybanán-kijelzés.13332/

Nálam 629 felreppenő van, ma még lesz egy közepes aratásom, akkor már a harmadik ellenfelet is legyőzöm.

Szupertáp akció és baby boom:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/szupertáp-akció-és-baby-boom.13333/

Csillagzafír kedveli ezt.
  7. pjotrovov

Húha,nagyon jól állsz a f.röpikkel!!!!Folyamatosan adogatod be vagy megvárod az 1216-t???Az akció tetszik,tenyészteni is fogok valamennyit.

8. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Szép estét mindenkinek:):) Köszönöm az elismeréseket.Napi két aratásnál remek lesz a +30% tp bónusz,aminek nagyon örülök.:)
    Szerintem te is jól állsz,de ha kell gyapotozol ahogy írtad.:)
    1enlőre 670 turbolinám van,de még az esti aratás után jön hozzá valamennyi.:music:

Csillagzafír, sutimami57 és pjotrovov kedveli ezt.
  9. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szép estét kivánok!
    Nagyon sok esemény történt az utóbbi időben.
    Elsőre talán,1987-ben meghalt Rockenbauer Pál .
    Rockenbauer Pál
    1933. január 14-én született Budapesten. Földrajz-biológia szakon végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 1970-ben hegymászó tanfolyamot végzett el, amelyen szerzett tudását később sokszor kamatoztatta. A Magyar Televízió volt számára az egyetlen munkahely. A csatorna 1956-os indulásától kezdve azonnal a természettudományos műsorok szerkesztőjévé vált.
    1974-ben leadták a Magyar Televízióban a magyar kisvasutakról szóló filmsorozatát is. Érdemes belegondolni abba, hogy mekkora elismerést és szakmai presztízst jelentett filmjének sugárzása, hiszen akkoriban "csak" a Magyar Televízió létezett hazánkban. Rendkívüli teljesítménye volt 1976-ban készített útifilmje "Jöjj és nézd a Kilimandzsárót" címmel, aminek forgatása közben meg is mászta az 5895 méter magas hegyet.
    Talán munkásságának legfontosabb szakasza (aminek rengeteget köszönhet a hazai turizmus) azonban csak 1979. július 31-én kezdődött, amikor egy szűk stábbal nekivágott az Országos Kéktúrának. Az utat hosszú szervezés előzte meg.76 napon keresztül folyamatos filmezés mellett tette meg az 1100 km hosszú ösvényt Rockenbauer Pál és csapata. A filmet („Másfél millió lépés Magyarországon”) úgy készítette, hogy a nézőkhöz a lehető legközelebb hozza a tájakat. Helyi embereket szólaltatott meg, és minden utat gyalog tettek meg. Nem érdemtelenül a film és a teljes stáb 1996-ban megkapta a Magyar Örökség díjat is.

Ám e gazdag és értékes életmű azonban tragédiával végződött: 1987. november 26-án egy túrán öngyilkosságot követett el Katalinpuszta mellett. Ma a Naszály lábánál kopjafa őrzi emlékét Magyarország legnagyobb természetfilm-rendezőjének, akiről méltán állíthatjuk, hogy igen sokat tett a természet megismertetéséért és megszerettetéséért.
    Sirja a kedvelt zengővárkonyi gesztenyésben található.

Sutike,
    ha még van abból a Lujza féle dióbóditóból szóljál, majd besegitünk, de én bizom benne, hogy e reggeli sok kalamajka már rendeződött és a hangulatod is jobbá fordult.
    Janzi,
    óriási gratuláció, hogy ilyen remekül teljesitett a hármas, és nagyon megérdemeltétek a szép jutalmakat.
    Pjotr,
    sajnálom, hogy nálad sem a legjobban alakult a nap, de most már biztos ott is a feledés homálya burkolja a sok kellemetlenséget.
    Rozika,
    mielőbbi teljes gyógyulást kivánok a lábaddal, hogy végre tudjad élvezni a sok elszenvedett várakozás, műtét , lábadozás okozta nehézségeket.
    Jutus,
    igazad is van a szép hó látványával . Ha a egy jó társasággal, a kandalló mellett ülve jókat beszélgetnénk, akkor még csak én is beneveznék, ahogy korábban sok sok évig tettem is.Ma már nem vagyok a szerelmese..
    Erzsike,
    akkor most már nem is fogjuk jobban elsajátitani a chat rejtelmeit.Na jól is nézünk ki!!

10. sutimami57

Sziasztok! Tudom, hogy meg fog oldódni, csak az a baj, hogy mikor a türelmet osztották, én másik sorban álltam. Ha valami nem megy, ki tudok akadni, mint az órarugó. Emlékszem, hogy Jutusnál is gondot okozott a kártyacsere, előbb-utóbb nálam is helyre áll, csak ki kell várni.

Na, akkor kezet foghatunk, jó napunk volt...nálam még mindig tart. Lehet, hogy holnap el se kezdem a napot???
    Gyere nyugodtan, nem ittam meg az összes dió pálinkát, de ez nálam olyan, mint a kecskére káposztát...:D :D

Köszi a híreket! De jó, nem kell vennem pörgetést...:D :D

11. pjotrovov

Te is egyszerre dobod be a végén????
    Nagyon szeretem a Rockenbauer-sorozatot.Mindig megnézem,ha vetítik.Megunhatatlan!!!Az öngyilkosságot ne is emlegessük.Sajnos a ma történtek nem kellemetlenségek,nagyon nehezen fogom megemészteni,a tágabb család ismét egy fővel csökkent.....
    Nálam még kitart pár napig,elég felfoghatatlan dolog történt....De már gondolkodom,tényleg bedobok egy felest......

-elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  12. -elzemari-

Pjotr,
    nagyon sajnálom, nem tudtam, akkor nem irtam volna ide...

Csillagzafír, pjotrovov és sutimami57 kedveli ezt.
  13. pjotrovov

Semmi baj nincs!!!!!Neked milyen napod volt??Remélem jobb mint nekünk Sütivel!!!!

sutimami57 kedveli ezt.
  14. sutimami57

Marika, köszi az érdekes beszámolót. Még semmi nem intéződött el, aztán még közben is vannak dolgok...én sem vagyok valami jó hangulatban, és a holnaptól sem várok sok változást. Azért csak alakulnak a dolgok, remélem. :)

Sajnálom, hogy ilyen szomorú esemény történt. Bizony, nem is tudja az ember hamar kiheverni, mert csak az idő gyógyít, az pedig lassan. Gyere csak üljünk a ládára, aztán iszunk egy pohárkával.

-elzemari- és pjotrovov kedveli ezt.
  15. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Szia Marika:) Köszönöm illetve köszönjük az elismerést.:) Én meg ahhoz gratulálok,hogy pikk-pakk befejezted a traktorozást.:)
    Teljes mértékbe ahogy leírtad.:)

16. pjotrovov

És megvigasztaljuk egymást;) Nálam most épp komolyzene folyik ki a hangszórón,az jót tesz a lelkemnek.........

Én is így szoktam meg,ha megvan az összes-akkor dobálom be.:)
    Valami vacsorát kellene összedobni most,körülnézek a fagyóban.....

Utoljára szerkesztett: 26.11.15
  17. -elzemari-

Jaj, Gazdikáim,
    nekem a tegnapi napom, húúú, meg ha, de nagyon szupi volt.Képzeljétek babázni voltam végre már én is.a Papa testvérének a dédunokáját néztük meg, aki egy kilenc hónapos nagy fiú baba. Na mondanom sem kell, hogy úgy szedtek össze kanállal, mert teljesen elolvadtam a kisfiú kedvességétől, aranyosságától, bájától, juj de nagyon édes volt.
    Persze azért nem ússzátok meg ennyivel, mert az oda utazás nem volt ám piskóta.Az árpádhidi buszmegállóban volt a randink a dédivel.Jó el is ámultunk, amikor kiszálltunk a metróból és a szabad levegőre feljutottunk, csak azt láttuk, hogy bizoyn a régi buszpályaudvar helyén egy nagy elkeritett rész várt minket.Ám nagyon remekül elnavigáltak minket a nyilakkal , hogy merről is indul az autóbusz a Pilisbe.
    Mit is mondjak az út is nagyon szép volt odafelé, s amikor megérkeztünk egy kicsit elkerekedett a szám, mert hegynek felfelé vezetett az út a ház felé.Ám ne tévesszen meg benneteket a kép, mert itt egy kicsit megálltunk, hogy lefotózzam, pedig egy kicsit kifújtam magamat, mert az út emelkedett tovább.
    Közben az időjárás valahogy itt még hűvősebbre is váltott , én meg nem voltam éppen a helyzet magaslatán, mert amikor még otthonról elindultunk, bizony ragyogó napfény, és egyáltalán nem volt hideg érzetem.Sebaj, majd odaérünk, és akkor helyre billenek.Mi csak mentünk, és mentünk, és mindig csak mentünk.Ám végre megérkeztünk a tetthelyre, és a kölcsönös üdvözlések után elkezdtem gyönyörködni a kilátásban.A ház egyik ablaka az erdőre nyilott a másik a falura.
    Gyönyörű volt minden.A ház a kilátás, és hogy felértünk!!!
    Kis Péter még aludt, kicsit fenntartásaim voltak, hogy vajon az idegeneket miképpen fogja fogadni.Miután az okos jelző, hogy mi a neve nem tudom, mert az én időmben még ilyen baba jelzőt nem láttam, szóval, jelezte, hogy a fiatalúr felébredt, anyukája lement és felhozta hozzánk.Ó de édes volt, kicsit gyanakodva fogadott minket, de amikor látta, hogy nem akarjuk az anyukáját elrabolni, mosolyra is húzódott a pici szája.Onnantól kezdve aztán számomra nem is volt más, mint a kisfiút nézni, a mosolyát a gőgicsélését hallgatni, az anyuka boldogságát és a dédi örömét látni.Hogy megváltozik minden egy ilyen kis emberke világra jövetelével.
    S elérkezett a várva várt pillanat is, amikor én is a kezembe kaphattam a kisfiút.
    Ó de jó érzés volt, újra átélni, hogy milyen is az, amikor kisgyermek van a családban, és megtelik vele ház minden pici része is.Jó volt, hogy megbarátkoztunk egyből és kedvesen elhuncutkodott velem is.Előkerültek a játékok, jött az uzsonna és a gyümölcs evés.Én kiolvastam az arcából , hogy Anya muszáj ezt megenni?
    Ám a kezdeti megtorpanás után jóizűen befalatozta a gyümölcsöt és jöhetett a játék újra.Méhecske, teknősbéke és megannyi kedves kis játék. Ám sajnos eljött a búcsúzás ideje is, mert oly hamar elszaladt az idő, hogy indulni kellett újra.

Te jó ég, hogy milyen hideg lett időközben, meg sötét, meg juj, mikor leszünk otthon.Na persze a buszmegállóba időben leértünk, mert mindég jobb ott várakozni, mint egy perccel később leérni és a busz hátulját látni.Sebaj mindvégig a babáról áradoztunk, és olyan jó volt feltöltődni vele.

Egyébként, Pjotr a kocsonya a hűtőben várja, hogy megkóstoljuk!!!

Utoljára szerkesztett: 27.11.15
  18. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Pjotr! Sajnálom, hogy ilyen rossz dolog történt a családotokban.Az ember ilyenkor hajlamos arra, hogy elszégyellje magát, hisz milyen piti is az én problémám a tiédhez képest. Melléd ülök én is a ládára, és biztos ami biztos alapon hozok még egy üvegcsével, hátha még erre téved valaki.
    Janzi! Nagy gratuláció a top 1000-hez, meg is érdemled a sok értékes ajándékot. Legközelebb ismét szorítunk neked.
    Sütike! Amikor a vőm megkapta az új kártyáját, a gép azonmód le is nyelte. Mondtam is neki, hogy gondolta a gép, friss áru, hamm bekapom:D Radásul a számláját még Siófokon nyitotta, ezért a kártya oda került, onnét kellett visszacsalogatni.
    Marika! Élvezettel olvastam a történetedet, mint mindig:)
    Örülök, hogy a tablettámat, és a folyékony gyógyszeremet ilyen sokan tudtátok használni. nem is rossz kombináció! Igaz????
    A feladatból mk farmon a 5. ellenféllel megy a küzdelem, bízom benne, hogy még ma este győzni fogok.
    Nálunk nagyon hideg van, egész nap 0 fok körül áll a hőmérő, majdnem teljes gőzzel ég a kazán.
    Legyen szép estétek: Lujza
    Jaj, Marika! most láttam meg, hogy közben elsuhantál mellettem, ráadásul milyen aranyos beszámolóval. gyönyörű helyen jártál, a kisfiútól pedig nem is csodálom, ha elgyengültél. Nagyon édes baba, és milyen jól áll a kezedben.:)
    Meg is mosolyogtalak olvasás közben, modván, hát igen: A Pilisben vagy oda, vagy visszafelé, de mindig emelkedik az út.
    Gyönyörű helyen lakhat a család, hogy ilyen szép kilátás nyílik az ablakból.
    Örülök, hogy ilyen szép napod volt.

Utoljára szerkesztett: 26.11.15
    Csillagzafír, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Lujza,
    a kombinációt én csak az egyik részben szoktam használni, mert a dió likőr az régen a családban is ismert volt mert az egyik nagybácsi komoly szakértelemmel tudta késziteni.Igen ám egyszer le is irtam a receptet, de amikor olvastam, hogy mennyi ideig készül és milyen babra munka, le is tettem róla. Pedig nagyon finom volt.Nem baj, jó rá vissza emlékezni és igy a készitője is az eszembe jutott.
    Na ja látod, én olyan balga a vagyok, hogy hajlamos vagyok elfelejteni, hogy a hegy az emelkedős...Csodálatos volt a környék, még igy hidegben is.

Ha még maradt az üvegben, akkor én is odakucorgom mellétek és még mesélek, jaj miről is, nézd nem elfelejtettem!!

20. sutimami57

Már az jobb az embernek, ha el mondhatja a bánatát. :) Nálam is komoly zene szól, egyik kedvencem, GF.Haendel: Water Music

Rod Stewart is jó, szeretem. El vitorlázom egy kicsit..:)

Jajjj, de jó, Marika, hogy babázhattatok! Ilyenkor nagyon hamar el megy az idő, és biztos nagyon aranyos a legényke! :) :)

Hihetetlen, milyen élmény látni a mosolyát, a huncutságát egy kis babának. Már én is látom Dominiknál, mikor van baj, mikor csak próbálkozik, mikor nyűgös, mikor unatkozik. Nem lehet betelni velük. :)

Babás képet nem hoztál? :)

Oh, bocsi, át ugrottam a sor végén.....nagyon aranyos!!! Éppen olyan szép, mint a mi babánk, csak nagyobb.....annyira édes!!!!

-elzemari- és Csillagzafír kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.