Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. picuri50

picuri50 Fórum-zöldfülű

East17 , köszönöm szépen a válaszodat!:inlove:;)

incimami kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szervusz kedves picuri.
    A kérdés nem buta, mert jó dolog a kiváncsiság, beszélgessél velünk,persze, ha van kedved.
    Mióta játszol ezzel a kedves játékkal?

Utoljára szerkesztett: 15.12.15
    sutimami57 és incimami kedveli ezt.
  3. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

4. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek! Ritka, hogy én nyítom a fórumot a reggelivel. Legyen szép napotok: Lujza

sutimami57 és bokszibáti kedveli ezt.
  5. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Hahó jó reggelt!

Lujlza köszi a reggelit, örülök hogy ilyen gyors voltál. Finom reggelit hoztál, én meg hoztam egy kis kávé utánpótlást ne hogy kevés legyen. De most megyek mert a valósba sok munkám van, de később jövők.

sutimami57 kedveli ezt.
  6. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Etelka, az Etele férfinév női párja. A név Dugonics András író alkotása az Etelka című művében. (Etelka volt a neve a az Osztrák-Magyar Monarchia egyetlen tankhajójának is az 1890-es években, amely a Fiumében épített (1883) olajfinomítóba szállította a kőolajat)

1773-ban ezen a napon volt a bostoni teadélután, az amerikai függetlenségi háború előzménye és 2001-ben az UNESCO bizottsága a Fertő-tó/Neusiedler See kultúrtájat a világörökség részévé nyilvánítja.
    1485-ben megszületett Aragóniai Katalin spanyol királyi hercegnő, II. (Aragóniai) Ferdinánd leánya, VIII. Henrik angol király első felesége és 1882-ben Kodály Zoltán Kossuth-díjas magyar zeneszerző, népzenekutató, zenetudós.
    1898-ban meghalt Pavel Mihajlovics Tretyjakov orosz műgyűjtő, kereskedő, az Állami Tretyjakov Galéria alapítója és 2012-ben Jakobovits Miklós Munkácsy Mihály-díjas magyar festőművész.

E napon, illetve az e nap körüli napokon van a legkorábbi napnyugta az évben. Érdekes, hogy a legrövidebb nap nem erre a napra esik, azaz a napkelte még pár napig növeli az időpontját, azaz napról-napra kicsit később van.

Ma folytatom a dobozkáim feltöltését.
    A liliom nemesítése halad, már csak három bónusz hiányzik, kettő a harmadik ablakból. Azok szoktak a legnehezebben jönni.

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  7. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

sutimami57 és bokszibáti kedveli ezt.
  8. kpe59

Ő most műtét után van ugye? (Úgy emlékszem előzetes tervek nélkül próbáltátok helyrehozni a lábát.) Akkor pedig jár neki a kényeztetés...
    Vagy elmaradt a műtét?

sutimami57 kedveli ezt.
  9. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Biborka sütöm a szomszéd asszonyommal[​IMG] a diós kiflit, de a papa annyira várja, hogy már ő is besegít.[​IMG] Erzsike ez a Csipike Lujza kutyája, műteni a manócskát kell a lábával ha jól emlékszem. De majd Lujza meg mondja. Délután van egy kis varrni valóm, azt próbálom meg csinálni.[​IMG]És mára elég is lesz a melóból.

10. kpe59

Igazad van, kevertem a kutyákat...
    De legalább most megtudjuk azt is, hogy Manó hogy érzi magát...

11. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Manóka köszöni szépen jól van. Annál is inkább, mert elvittük a vőmmel műtétre, de jött a doktor sebbel-lobbal vállig véresen és közölte, hogy befutott egy sürgős tehéncsászár Így aztán Manóka a gazdijával szépen hazautazott, mi meg egy gyönyörű, egészséges bikaborjat szültünk a doktorral. A műtétet a doktor jövő hétre tervezi, de én lehet hogy elodázom januárra. Karácsonyra nem akarom.
    Még meggondolom jövő hétig.

12. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! Lujza csipike zabálnivaló ahogy pihen . Igazán nagyon jó dolga van !! Vigyázz a fűtéssel , nekünk most ment szét a kazánunk , nem zárt le a hőszabályzó ,és szétrepedt az öntvény . Egy egész délelőtt szedtük a vizet mert az összes víz kifolyt a rendszerből a nyári konyha kövére !! Ma hozzák az új kazánt .
    Rozika azt elfelejtettem írni , hogy rakd dobozba a sütit , de gondolom ezt Te is tudtad !! Ma kisütöttük a mézest , dobozban várja a karácsonyt , bár a papa minden nap megdézsmálja !! Ködös vacak idő van !!

stadler42, sutimami57 és incimami kedveli ezt.
  13. -elzemari-

Szervusztok.
    Nagyon szorgalmasak a gazdák, telnek a dobozok a finom sütikkel.

14. kpe59

Én különösen ügyes voltam ma... [​IMG]
    Miközben sült a süti, gondoltam majd odafigyelek és közben megvarrom [​IMG] a huzatot a fiam babzsákjára.
    A végeredmény: egy 98%-ban kész huzat, egy fél tepsi keksz a kukában, egy tepsi pedig kicsit túlsült, de még ehető.
    Ezek után nem merem elhagyni a konyhát míg kész nem vagyok a mára tervezett dobozokkal...

15. incimami

incimami Fórum bárója

Szép délutánt mindenkinek!
    Kpe ügyes voltál legalább a huzat kész lett, és még maradt ,egy kis süti is.
    biborka nálam is ez van szépen fogy a mézes kalács Apa dézsmálja szeretettel éjjel is.
    Nagyon szorgalmasak vagytok a szomszéd asszonyoddal én is kérek a diós kifliből ha jut egy darab.Apapa nagyon ari ahogy nyújtja a. tésztát..Elzike neked milyen napod volt ma?? [​IMG]Szép délutánt.Incimami.

stadler42 és sutimami57 kedveli ezt.
  16. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be robogtam..:D :D Azóta is fülig ér a szám. :D Csipike halálian aranyos, imádom ezt a kutyát! Tud élni, az biztos!

Hát, nálam is pont a pihenés maradt el, de ez az ünnepekig így is marad.

Reggel korán el mentem a fodrászhoz, mert mikorra kaptam időpontot, hét órára. Félig kómásan oda is értam. Fél nyolcra már kész is voltam. De jóóó...pláne, hogy az üzletek 9-kor nyitnak, így, be mentem az ÁBC-be, bevásároltam kicsit, aztán el mentem haza. Rendet raktam, elrendeztem a kutyákat, pakoltam, amit éppen találtam, az idő el is telt, 9-kor indulás vissza, az üzleteket végig járni, meg venni, amiket még akartam. Mire a végére értem a dolgoknak, 11 óra jól el múlt. Mi vár otthon? Csekkek. Így, hamar lepakoltam, és irány a posta, stb. Dél múltával vissza értem, hamar befűtöttem, mert ugyancsak hideg volt, meg főztem az ebédet, végig takarítottam a házat, el mosogattam, még nem is tudom, mit csináltam....aztán, nem ám, hogy végre kis pihi........Már tegnap akartam meg csinálni valamit, de nem volt időm, így hamar neki is álltam. Képzeljétek el, van a neten egy szuper jó blog, és sokat olvasgatok, nagyon jó ötleteket találok, amiket meg is valósítok, mert nagyon tetszik. A mai ötlet folyékony szappan volt házilag!

Elképesztő, nagyon jól sikerült, szuper egy találmány. Ami a leg jobb, a jövő évben biztosan nem kell folyékony szappant vennem, mert annyi itthon az alap anyag, hogy ki tart egy évig.

Szóval, annyit kell csinálni, hogy fogunk egy szappant. Bármilyen szappan jó, de a leg jobbak a kommersz szappanok. Nekem van egy vagon a szekrényekben. Le kell reszelni a szappant sajt reszelőn, utána bele tenni egy pohárba, bögrébe, ami tele lesz, utána egy edénybe öntjük, és rá teszünk azzal a pohárral 10 adag vizet. Fel rakjuk a gázra, de nem forraljuk fel, csak melegítjük, amíg el olvad a szappan, utána félre kell tenni lehűteni, és mire kész, krémes, folyékony szappan lesz belőle.

Az enyém éppen olyan lett, ahogy le írták a blogon, teljesen jó. Bele is raktam a flakonba, és ahányszor arra járok, folyton nyomok egyet...:D :D

Erzsike, jót mosolyogtam ám a sütiden is...elő fordul az ilyesmi, hogy el felejtjük, mi van a sütőben, velem is előfordult már néhányszor, főleg olyankor, ha sokat sütök, és már nagyon unom.... Mentségedre szolgál, hogy nem a farm miatt égett oda a fél tepsi....ügyes vagy, hogy a huzat is kész. :) :)

Én nem sütök apró sütit, mert nálunk nem megy, mi a krémeseket szeretjük, a férjem viszont mindent, mindegy, milyen keksz, vagy hasonló, darált kekszet akar süttetni velem, mondtam neki, sütök én, ha le darálod. Azóta nem emlegeti...:D :D

Nem is bánom. Na, aztán, a nagy sikerre való tekintettel, mármint hogy annyira jó lett a szappanom, még több siker élményre vágytam, és meg csináltam a karácsonyi hóembereknek a kalapokat. 12 hóember lesz, a többi anyagból hógolyók lesznek. Na, ennyi voltam, látom, jó hosszúra sikeredtem....úgysem igen írtam mostanában. Szép estét!

-elzemari-, incimami és stadler42 kedveli ezt.
  17. kpe59

Ez a szappan felhasználás nagyon jó, nekem is van egy vagon szappanom és nem használom semmire, majd ráérős pillanatomban gyártok én is.
    A süti ügyet azért írtam, hogy ti is mosolyogjatok valamin, én is azt tettem...
    Az a darált keksz nem a darálós linzer akar lenni, mert az nagyon egyszerű ám és a világ végéig eláll, ha megéri.

Egyelőre hét doboz van tele, de van még üres is.

incimami és sutimami57 kedveli ezt.
  18. -elzemari-

Sütike,
    sok dolgot intéztél ma is.A karácsonyi hóembereket nem lehetne megnézni?
    [/QUOTE]
    Miközben sült a süti, gondoltam majd odafigyelek és közben megvarrom [​IMG] a huzatot a fiam babzsákjára.
    A végeredmény: egy 98%-ban kész huzat, egy fél tepsi keksz a kukában, egy tepsi pedig kicsit túlsült, de még ehető.
    Ezek után nem merem elhagyni a konyhát míg kész nem vagyok a mára tervezett dobozokkal...[/QUOTE]
    Igazán eltudom képzelni, mert egyszerre a kettő nem jól sül el.Viszont a huzat biztosan nagyon klassz lett.Sajnos én is kiszáritottam a nőiszeszély tésztáját,ki is akartam dobni, de a Papa nem járult hozzá.Megigérte, ha a vendégeknek nem fog izleni , majd feláldozza magát.
    Incike,
    köszönöm szépen a kérdésedet, munkával telt el, mert holnap vendégeink lesznek és egy kicsit készültem rá.Nagyon csábitó ez az ajándék doboz, vajon mi lehet benne?

19. kpe59

Látod milyen áldozatkész ember...? [​IMG] Adjál neki egy kistányérban lekvárt mellé, hogy jobban csússzon...

20. -elzemari-

Az még hagyján, hogy majd megeszi, de a vendégek mit fognak szólni?????????????

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.