Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

De igen, az a darálós linzer, amit 30 éve sütök a Horváth Ilona szakácskönyvből, csak az a bajom vele, hogy nálunk két emberes, mert nem bírom tekerni a darálót. Rengeteget szoktam csinálni, és tényleg, sokáig el áll.
    Meg nagyon finom is. Két adagot szoktam csinálni, egyik fehér, a másik barna.
    Ez a szappanos dolog annyira jó, pláne, hogy minden háznál vannak elfekvő szappanok, mert mi is már sok éve csaka folyékonyakat használjuk. Hamar kész, azt írtáka blogon a lányok, hogy egy szappanból 3 liter lesz, én csak egy kicsi darabkával próbáltam
    Miközben sült a süti, gondoltam majd odafigyelek és közben megvarrom [​IMG] a huzatot a fiam babzsákjára.
    A végeredmény: egy 98%-ban kész huzat, egy fél tepsi keksz a kukában, egy tepsi pedig kicsit túlsült, de még ehető.
    Ezek után nem merem elhagyni a konyhát míg kész nem vagyok a mára tervezett dobozokkal...[/QUOTE]
    Igazán eltudom képzelni, mert egyszerre a kettő nem jól sül el.Viszont a huzat biztosan nagyon klassz lett.Sajnos én is kiszáritottam a nőiszeszély tésztáját,ki is akartam dobni, de a Papa nem járult hozzá.Megigérte, ha a vendégeknek nem fog izleni , majd feláldozza magát.

Incike,
    köszönöm szépen a kérdésedet, munkával telt el, mert holnap vendégeink lesznek és egy kicsit készültem rá.Nagyon csábitó ez az ajándék doboz, vajon mi lehet benne?[/QUOTE]

, abból lett fél liter. Megyek is kezet mosni..:D :D

Megint be kavarodtam......

Marika! A hóemberkék karácsonyi sütik lesznek, csak előre le gyártottam a kalapokat.......ha készen lesznek, meg mutatom őket. :)

-elzemari- és incimami kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Én nem azt sütöm, hanem régen a vaníliáscukros zacskón voltak receptek és arról. Ezt könnyű darálni.
    Megnézem mennyivel másabb a tésztája.

sutimami57 és incimami kedveli ezt.
  3. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !!! Nagyon ügyesek szorgalmasak vagytok !! Csak így tovább !! Hajrá lányok !! Sütike jó ez a folyékony szappan készítés Én is kipróbálom !! Hoztam a reggeli kávét !! Egészségetekre !!

4. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Sziasztok jó reggelt !

Biborka köszi a kávét, én meg hoztam egy kis forró teát, mert nagyon hideg van odakint. Így teázunk vagy kávézunk együtt

---------[​IMG]Legalább jól felmelegszünk tőle [​IMG] Ma folytatom az apró sütik készítését. Legalább túl leszek rajta, és a dobozók is meg telnek.

5. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!Korán reggel van itt kényeztetés, kávé ,tea én meg hoztam mellé egy kis reggelit.
    Most nincs sok időm mert 8 órára megyek operába, délután meg neikállok a születésnapi tortának. Mivel a gyerekek közt lesz egy 40, illetve 45 éves mind a négyüknek 19-én tartunk egy nagyobb szülinapot. Kitaláltam, hogy 4 az egyben tortát sütök, aminek számításaim szerint 20 tojásos piskóta lesz az alapja. A végeredményről természetesen be fogok számolni. Legyen szép napotok: Lujza

-elzemari-, sutimami57 és incimami kedveli ezt.
  6. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Lázár, héber eredetű férfikeresztnév. Az El(e)azár név görög rövidüléséből, illetve ennek a latin Lazarus formájából származik, jelentése: Isten segített. A Bibliában Lázár Lukács és János evangéliumában szereplő beteg koldus volt, akit Jézus feltámasztott a halálból. (Lázár deák, a Magyar Királyságról készült első nyomtatott térkép, a Tabula Hungariae készítője)

1790-ben munkások Mexikóvárosban egy azték naptárt találnak. Az 1479 körül készült szobor kb. 4 méter átmérőjű, és 25 tonnát nyom és 1903-ban a Wright fivérek első repülése.
    1778-ban megszületett Sir Humphry Davy angol kémikus, fizikus, számos kémiai elem felfedezője és 1936-ban Ferenc pápa.
    1895-ben meghalt Irinyi János magyar vegyész, a zajtalan gyufa feltalálója és 1973-ban Charles Greeley Abbot amerikai asztrofizikus, napkutató.

Emeletes lesz vagy csak hatalmas?

-----------------------------------------------------------
    14:28

Titokzatos csemete akció:
    https://board-hu.farmerama.com/inde...emete-akció-Állandó-gazdaköri-küldetés.13410/

Utoljára szerkesztett: 17.12.15
    Fatther és incimami kedveli ezt.
  7. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! nagyon kihalt volt délelőtt a nyugiház.... csak nem mentetek el ti is operába???
    Most pihenek egy keveset, aztán majd nekiállok a hatalmas tortának. Nem tervezem emeletesre, csak hatalmasra:D:D:D

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  8. kpe59

Délelőtt nem voltam itthon, de azóta már kisült egy nagy adag habcsók...

sutimami57 kedveli ezt.
  9. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Berobogtam. Úton voltam, de már megérkeztem. Nem sikerült nagyon jól a nap, de talán holnap.

Kevés olyan süti van, amit nem tudok meg csinálni, de egy biztos, a habcsók. soha nem sikerült, így aztán, évek óta nem próbáltam. vagy barna lett, vagy szét folyt, vagy más baja lesz. Hiába, ami nem megy, azt nem kell erőltetni.

Lujza, nem kis fába vágtad a fejszédet...:) :) Jó munkát, szép estét!

Közben vissza futottam, mert nem értem ezt a titokfa dolgot. Olvasom, hogyx újdonság lesz a berkenyefa XXL. Nálam van egy rekesszel a raktárban......

-elzemari- kedveli ezt.
  10. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Van fél órám, gyorsan olvastalak benneteket.... J ó nagy a készűlődés....

Erzsike, Biborka, Süti majd pár szem sütit kűldjetek. Én nem sütök ennyi finomságot!

Biborka! Kész a kazán?

Lujzi! CSipike olyan szomorú szemekkel néz..... januárig nem lesz baj?

Csodálatos a Farmera! Ennyi havat is csak a múlt évben láttam Donovaliban!

Na megint új fák! Nekem a Berkenyéből is csak 2 db van, a homoktövisből, ha jól emlékszem csak 3-4 v. ....

Mindig jön az új, de a régi-új meg marad annyi, amennyire sikerült.

Na nem morgolódok...... annyi lesz amennyit a Télapó hoz.....

Kellemes estét Jutus

incimami kedveli ezt.
  11. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szép estét kivánok!

Itt vagyok, én is.Nagyon jól sikerült a vendégség ma, és a tegnapi Sopánkáné segitségével előadott süteményemnek is nagy sikere volt.
    Tudjátok, olyan csodálatos, amikor a család idősebb tagjai is megünnepeljük minden évben a Karácsonyt is.Minden évben más késziti az ünnepi menüt.Gondolhatjátok, hogy mekkora izgalomban voltam ma én, amikor a nagynénik irtózatos ügyes háziasszonyok, és nekem is fel kell venni a kesztyűt.Most , igy magunk között megsúgom, hogy sikerült az ebéd, mindenkinek nagyon izlett, igy aztán én olyan boldog voltam újfent, mert rájöttem, hogy tudok én főzni és még sütni is, csak ha itt van nálam még ráadásnak a Lamen Tálné is, no akkor aztán inamba száll a bátorságom.

Sütike,
    látod ezt nem gondoltam, hogy a hóemberek sütik lesznek, persze, ha belegondolok, hogy mi mindent tudsz te sütni, akkor balgaság volt, hogy nem mindjárt ez fogalmazódott meg bennem.Nagyon kiváncsi is vagyok rá.
    Lujza,
    még a szám is tátva maradt.20 tojásból, mekkora piskótát tudsz sütni?S mekkora tepsiben, vagy van ilyen nagy tortasütő formád?
    További szép napot kivánok!

Jutus,
    akkor te száguldottál el itt mellettem, miközben én a postásnak adtam éppen a levelemet, hogy kézbesitse felétek.Igazad van , mi itt legalább látunk havat is .

incimami és sutimami57 kedveli ezt.
  12. kpe59

sutimami57 kedveli ezt.
  13. csibegazda2014

csibegazda2014 Törekvő

incimami kedveli ezt.
  14. -elzemari-

Szia,

Ne is bánkódjál, hiszen huszonnegyedikéig beválthatod...

incimami kedveli ezt.
  15. csibegazda2014

csibegazda2014 Törekvő

Sziasztok! 2013 decemberében kezdtem, igaz most tavasszal volt egy 4 hónapos szünetem,úgy volt hogy abbahagyom, de később kiváncsiságból visszaléptem a farmra,azóta megint művelem.csak 4 farmom van ez egy kicsit sok,de nincs szívem abbahagyni,mert olyan sok szép dolog van rajta, csak hát időigényes:p
    de elnéztem,és most váltottam be mert azt hittem,hogy kupon, de hozzáadta a meglévő aratási időhőz.:oops:
    Meg szerintem jobb lenne,ha kuponok lennének kiválthatóak több idő lehetőséggel, mert hosszú érési növényeknél csak egyszer lehet vele aratni utána elvész az idő♥

incimami, stadler42 és -elzemari- kedveli ezt.
  16. -elzemari-

"Csak " négy farmod van???Az biztos, hogy időigényes még egy is.Tényleg sok szép és érdekes dologgal szembesül az ember, én is azért szeretem ezt a játékot.
    Tudod, az ajándékoknál azt szokták mondani, hogy örülni kell, hogy kaptuk.

17. kpe59

sutimami57 kedveli ezt.
  18. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Kész a 20 tojásos piskóta, a hatlaposok tésztája és krémje. Folyt holnap....
    Marika. A fatüzeléses tüzhelyhez kaptunk egy 50 cm átmérőjű pizzasütőt, abban készítettem el a piskótatésztát, illetve a hatlapos lapokat. ezek negyedelve vannak, mert ugye 4 az egyben torta fog készülni. hatlapos, puncsos, joghurtos-túrós, és charlott torta lesz elrejtve benne. A folyamatról készülnek majd képek, fel fogom tenni őket.
    Jutus! nem a Csipike, hanem a Manó kutya vár műtétre. Nem lesz gond a januári időpont sem, ez un. korrekciós műtét, ennél rosszabb ez a térdizület már nem lehet....
    Most megyek és gyorsan alszom sokat, mert holnap ismét opera.

19. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

incimami és sutimami57 kedveli ezt.
  20. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szorgos , dolgos napot mindenkinek !! Marika vettem a sütidből , az Erzsike habcsókjából is , mert mind a kettőt szeretem . A kazán még nincs kész , de remélem hétvégére készen lesz , mert a gázkazán nagyon pörög ! Titokfát nem veszek , családi kassza kiürült a sok nagy kiadás miatt !! Remélem ezután csak jó dolgok fognak történni !! így is örülünk , hogy az eredményeimmel minden rendben , a többit megoldjuk !! Hoztam a reggeli kávét !! Egészségetekre !!

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.