Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

A hurkának már csak az emléke van meg, de szombaton lesz újabb disznó, aki mindenáron a tányérunkon akar parádézni... Akkor megint lesz friss hentesárú...

sutimami57 kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Akkor már az egészségetekre váljon, szerencsére Julia napkor a mi ismerőseink is vágnak disznót, és akkor mi is igazi disznótoros finomságokat fogunk venni.Hiába a házi jól elkészitett hurkának, kolbásznak nincs is párja.

Közben meg óriási esemény történt itt Alsódughagymafalván.Hát nem elértem végre én is a 94-ik szintet.Igy aztán a megmaradt petárdákat eldurrogtattam, igaz csak a szomszédtól tudtam hozzá jutni, de petárda, és kész...Nah, most akkor előre a 95-ik szinthez.
    Te jó ég, lassan hat éve már, hogy azt mondtam, illetve irtam, hogy várhatóan életfogytiglani lesz majd a századik szint elérése..És tessék, milyen sokan már bőven ott vannak, sőőőt jóval túl is szárnyalták.

Utoljára szerkesztett: 3.1.16
    sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  3. kpe59

Sok kapálgatás van ebben a 94 szintben, [​IMG] de már egyre közelebb van a 95-ös is...

sutimami57 kedveli ezt.
  4. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

HAHÓ !

Nálunk is szépen süt a napocska, de hideg van. De azért olyan kellemes érzés, így ablakon keresztül is hogy süt befelé. Nem az a ronda ködös szeles idő van. Marika azért mert beteg vagy, neked is jár a tűzi játék. Elég sok munkát fektettél bele, hogy elérted a 94 szintet. Most már melózhatsz megint, mire eléred a következő szintet. De elég serény vagy te hozzá, hogy gyorsan haladjál.

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  5. -elzemari-

Jujuj Rozika,
    még csak a 93-ról a 94-es szint amit megugrottam, majd talán áprilisban jöhet a következő a 95-ik is.Addig is, mint a nagyok, kapálok, aratok, vetek, eladok, veszek, állatokat nevelek, eventeket teljesitek, sőőőt még a vevőket is kiszolgálom,Fákat ültetek, terményekkel piacozom , turmixokat kikeverek, zsemlét sütök, lekvárt főzök,asztali diszeket kreálok. Te jó ég, még felsorolni is sok, hogy mennyi munka van itt. A tüzijátékot nagyon szépen köszönöm, élvezet volt látni.

sutimami57 és sHaDoW_sOnG kedveli ezt.
  6. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Gratulálok, Marika! Megy ez, ha csináljuk...:) :)

-elzemari- kedveli ezt.
  7. Dezső62

Dezső62 Törzsjátékos

Sziasztok!:)

Marika!
    Nagy gratula a 94-hez! Már csak 28 millka kell a következőhöz!;)Kitartást hozzá!:)
    Tegnap sikerült befejezni az eventet, megy a pajta töltés.

Villő a szigeten 200-as lett!xD

A betegeknek gyógyulást kívánok!
    Az üvegek feltöltve, egészségetekre!:p
    A fa felvágva, behordva! Nehogy megfázzatok!

Nyugodalmas szép jó éjszakát Mindenkinek!

sutimami57 és -Joe8- kedveli ezt.
  8. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !! Ma ismét -11 fokra ébredtünk !! Marika gratulálok a szintlépéshez , Dezső Villőnek is nagy gratuláció !! Kandallót befűtöttem , kávét lefőztem , egészségetekre !!

sutimami57 kedveli ezt.
  9. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Titusz, latin eredetű férfinév, eredete és jelentése bizonytalan, egyes vélemények szerint a latin titus szóból származik, aminek a jelentése vadgalamb, mások szerint szabin eredetű és a jelentése tiszteletreméltó, tisztelt. (Dugovics Titusz, a nándorfehérvári diadal önfeláldozó hőse)

1847-ben ezen a napon Samuel Colt eladja első revolverét az Amerikai Egyesült Államok kormányának és 2010-ben átadják a Burdzs Kalifa (korábbi nevén Burdzs Dubaj) szuper-magas felhőkarcolót az egyesült arab emírségekbeli Dubajban.
    1785-ben megszületett Jacob Grimm (Grimm fivérek) német író, irodalmár, jogász, nyelvész és 1974-ben Bogányi Gergely zongoraművész.
    1725-ben meghalt Bethlen Katalin erdélyi fejedelemasszony és 1954-ben Torma Imre magyar festőművész.

Ma van a Braille-írás világnapja.

A Föld a Nap körüli pályáján e napon éri el a Naphoz legközelebb eső pontot (perihélium), azaz ekkor halad el a Föld a legközelebb a Naphoz. Érdekes, hogy ennek ellenére a napsugarak ereje ilyenkor a leggyengébb. Ez a Föld tengelyének dőlése, illetve az ebből következően igen kis szögben, ferdén beeső napsugaraknak és a rövid nappaloknak köszönhető.

Ma reggel sem lehet panasz a télre, az időjárás megtette a magáét. A hőmérő higanyszála is összehúzta magát egészen -11 fokig.
    Már csak egy jó kis hó hiányzik és tökéletes lesz a téli hangulat.

sutimami57 kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!

Jól esett, hogy velem örültetek a szintballagásomnak, ha már igy világgá is kürtöltem.
    Dezső,
    tudod az az érdekes, hogy nálam sokkal többet mutat a számláló a következő lépéshez.Cirka, negyvenegy millió és akkor még a majd félmilliót nem is számoltam.Ám ez mit sem von le abból, hogy majd ez az idő is elérkezik egyszer.
    Mesélnél egy kicsit arról, hogy a kicsi lányodat mivel leptétek meg karácsonyra?Nagyon aranyos vagy, hogy mindig gondoskodsz arról, hogy az aprófa ott legyen a kandalló mellet. s a forralt bornak való is az üvegebne legyen.Már lefejtettétek a tavalyról eltett szőlőlét?Milyen bor lett belőle, ha már igen?
    Biborka,
    nagyon aranyosan gondoskodsz minden reggel az ellátásunkról.Friss kávé illata lengi be a házat, ahogy az ajtót kinyitja az ember.Kellemes meleget áraszt a szép kandalló, és amikor délután beleülök a nagyfotelba, jó nézni a pattogó fahasábok által nyújtott látványt.A lángnyelvek néha gyors, néha lassú táncot lejtenek szemközti falon a kandallóban.Megnyugtatóan szép az élmény.
    Erzsike,
    szép a hóesés és a tél velejárója.Biztosan fog is esni, legalább a gyerekeknek legyen örömük benne,amikor a szánkójukkal leszáguldanak a dombokról.Ha még meglenne a szánkóm, magam is szivesen művelném.

Megyek megkeresem a kapát és megpróbálom a jeges földet megművelni.Ahogy látom, gyönyörűen kivirágzottak a szakura cseresznyefáim is.A sófák is roskadoznak a sok sótól, és az Uele titokzatos fákat is elültettem, kiványcsian várva, hogy vajon mi fog kifejlődni belőle.
    Legyen szép és derűs a napotok.

sHaDoW_sOnG és sutimami57 kedveli ezt.
  11. kpe59

Persze, hogy együtt örülünk, [​IMG] hiszen mi is tudjuk milyen érzés felugrani egy újabb lépcsőfokra...

sutimami57 kedveli ezt.
  12. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Szép jó napot mindenkinek! Jöttem volna én korábban is de ez a fránya gép nem engedett be a fórumra.:(
    Marika! Mindenekelőtt óóóóóóóóóriási gratula a szintedhez.
    Nálunk is hideg van, a teraszon mínusz 7 fokot mutat az vari lázmérő,ami azt jelenti, hogy kijjebb kb mínusz 9-10 fok lehet. Esik a hó ezerrel, szerintem a szél is fúj mert a háztetőről söpri a havat. Az északi szelet mi nem érzékeljük, mert a házunk alapja egy régi paraszt tömésház, és annak a 60 centis falán egy tornádó sem fújna át.A kazán az 70 fokosan megy,így aztán kellemes melegből nézzük a hóesést. Opera sincs kilátásban, de ha mégis lenne, akkor a doktor eljönne értem (terepjáróval), mert a mi utcánkban napenergiával tisztítják az utat (vagyis majd tavasszal leolvad :D:D)
    Reggeli helyett egy kis ízórait hoztam,a forralt bor mellé.
    Legyen szép napotok: Lujza

13. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szebb napot kívánok mindenkinek.

A pletyiseknél olvastam: https://board-hu.farmerama.com/inde...on-szárnyra-kelhet.12592/page-936#post-410195

A jeges földet legfeljebb csákánnyal lehet "művelni", de kapával ?.....

Kétüléses repülőgépen

Kétüléses repülőgépen utazik a szőke nő, amikor a pilóta váratlanul szívrohamot kap és meghal. A szőke belekiabál a rádióba:
    - Torony, segítsenek, bajban vagyok. Meghalt a pilóta!
    - Nyugalom hölgyem! - jön a válasz a toronyból. - Először is adja meg a magasságát és a helyzetét!
    - 163 centiméter magas vagyok, és itt ülök a pilótafülkében...

Konzerv

- Miért megy a szőkenő egy konzervvel a háza tetejére?
    - ???
    - Mert az van a konzervre írva, hogy a szavatossági idő a tetőn van!

Mosolygós szép napot. xDxDxD

incimami, sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  14. kpe59

Utoljára szerkesztett: 4.1.16
    incimami és sutimami57 kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Fatther,
    hogy milyen igazad van, közben a hó is elkezdett esni, igy aztán még a kapát sem fogtam meg, hogy a farmon valami rendet vágjak.
    A gangon mostanában nem voltam, ez a feladvány a neonhoz tartozik?

16. kpe59

Volt egy kis ebéd utáni levegőzésem... [​IMG]
    Még nem végeztem, kicsit később folytatom.

17. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Szép napot.
    http://kepfeltoltes.hu/160104/738_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/160104/736_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/160104/753_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/160104/751_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http://kepfeltoltes.hu/160104/734_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    Ígéretemhez híven hoztam egypár szilveszteri képet. Kicsit későn, de a telefonomról most sikerült letölteni.
    Marika pihenj sokat, hogy a betegség mihamarabb elmúljon.
    Jutus kipihented az ünnepeket?
    Havat ellapátoltam -7 fok, de már nem esik. Tévedtem, most néztem ki az ablakon újra havazik. Remélem a kártevők nem ússzák meg ezt a telet.
    A farmon állatok, még nem néztem meg melyikből kell az eventhez.
    Szupitápom kevés, nem tudom hogy megy le az event.
    Jó lesz körülnéznem.
    Közben megnéztem mit hozott fel a képek közül, az egyik nem sikerült, majd pótolom. OK sikerült

18. kpe59

Itt még el sem áll a havazás, mire eltakarítottam az udvart lehetne kezdeni újra. Várok még egy kicsit, hogy több legyen...

19. András

András Kivételes tehetség

Sziasztok!

BUÉK!

Marcsi! Gratulálok a szintlépéshez! Ne semmi, hogy így betegen is le tudtad tornázni a sok pontot..

Javulsz már?

Lujzi! Ejnye, ejnye...... nehogy már beállj a náthások sorába..;)

Furcsa..... mert tegnap délután én is úgy járta mint Marcsi......csak ülte itt a Tv-t nézve.....utolsókat nyögve az eventtel... és csak megindult a víz az orromból.........

De én "adta" Neki" Jött a grapfruitos csepp, mentolos "szipókázás"..... és mára már semmi.....
    Remélem így is marad.?:D

Igaz én legalább nem köhögök....

Pedig 30-ától igencsak kitáncoltam magam és kimelegedve indultunk haza.. (autóval)

Végre itt is esik a hó!! Olyan szép fehér minden!

Le is fotóztam!

Nagyon hideg van kint..... volt egy kis kóbór sétám, de örültem amikor haza értem a meleg lakásba.

Gyógyuljatok, pihenjetek.... a kertes házban lakók eg csak óvatosan lapátoljatok, nehogy megtanuljatok dupla pirulettett csinálni.

Fatther, borocskája most jól jön.....;)

Tatus/J.

20. -elzemari-

Ha nem is ilyen lapáttal, de én is elsöpörtem a havat az ablak párkányról!![​IMG]

Jutus,Hugi,
    szerencsére, már múlt időben lehet beszélni a nátha és köhögési időről.

Fatther, sHaDoW_sOnG, incimami és 2 más kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.