Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek , a korán ébredőket is megvendégelem egy finom teával !! Kandallót befűtöttem , teát lefőztem !! Jutus kávéja mellé hoztam utánpótlást !! Legyen szép napotok !!

jolanda1948 és sutimami57 kedveli ezt.
  2. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok,jó reggelt mindenkinek! Jobbat, mint az enyém, ami igencsak megsértődött tegnap a gerincem, most mondtam le a mai operát:(. Holnapra talán összekapom magam,mert akkor viszont házégés lesz, csak úgy vállalta a doktor, ha én is tudok menni. Van egy egy nagytestű kutya (aranyos egy jószág) az egyik felső zápfoga gyökerénél van egy daganat, ami benyúlik az arcüregbe. Szép halál lesz, azt megmondom. Jön vele a kezelőorvosa is, aki nem merte vállalni a műtétet, ezért küldte hozzánk.
    Nálunk enyhült az idő. Éjszaka ugyan esett 2-4 cm hó, meg most is szállingózik, de csak -2 fok van,ami ugye 10 fokkal több, mint tegnap reggel volt.:):)
    Olvastam az eszmecserét a hóesésről, én is azon a véleményen vagyok, hogy nyáron legyen meleg, télen meg hideg, de azért Nefretitét választanám
    Fater! Tetszett a video, már nagyon régen hallottam, jó volt újra megnézni.
    Gyümölcsöt mi is nagyon sokat eszünk. Elsősorban almát, ami a kertben termett,és permetszernek még a dobozát sem látta, de menők a citrusfélék is. Az én náthám úgy veszem észre, hogy szervült bennem,és tavaszig ki fog tartani. tegnap a tesóm a mindmeghalunk tea mellé kevert nekem mézes, gyömbéres, foghagymás pempőt, ezt is eszegetem nekem már mindegy alapon :D
    Hoztam egy kis reggelit, mert hidegben kell a kalória (meg máskor is :D)
    Legyen szép napotok: Lujza

jolanda1948, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  3. mérgesistvánné

mérgesistvánné Törzsjátékos

Szép téli reggelt kívánok a nyugiház lakóinak.
    Nagy örömömre megérkezett az új gépem!!! Most ismerkedek vele, hát sok meglepetést tart a számomra, csak most jövök rá, hogy ez mennyire modernebb mint a régi volt.Hogy hogyan fogom megszokni az még a jövő titka. Az eventet még a régi géppel csináltam meg, de sok bosszúsággal, sokszor már azt terveztem, hogy abba hagyom az egészet, de azért meg lett.
    Gyógyulást kívánok a betegeknek, és a többiek is nagyon vigyázzanak magukra ebben a nagy hidegben, csak óvatosan a hólapátolással.Hétfőn itt nálunk is leesett a hó elég sok, de én csak a ház melletti járdáról takarítottam le, hiszen úgy sem járkálunk most kint, mert sajnos mindkét kocsiban teljesen lemerültek az akkuk.Most a fiamét töltögetjük, még szerencse, hogy nem kell mennie dolgozni.Az enyém meg ráér, de azt hiszem, hogy újat kell vennem, mert ezzel az utóbbi időben mindig baj van.
    Lujza nagyon guszta a reggeli amit hoztál, meg is éheztem, csinálok valami hasonlót reggelire.

jolanda1948, sutimami57 és sHaDoW_sOnG kedveli ezt.
  4. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

A mai névnap Boldizsár, babilóniai eredetű férfinév, a Baltazár magyaros formája. (László Boldizsár, a Cotton Club Singers énekese)
    1323-ban ezen a napon Károly Róbert magyar király átfogó gazdasági reformsorozatának részeként elrendeli az új, stabil pénz, a dénár verését és 1838-ban Samuel Morse nyilvánosan bemutatja találmányát, a távírót.
    1766-ban megszületett Fazekas Mihály magyar költő, botanikus és 1926-ban Hargitay Miklós magyar származású amerikai testépítő világbajnok.
    1852-ben meghalt Louis Braille francia feltaláló és 2008-ban Körmendi János magyar színművész.

Ma van vízkereszt napja. A karácsonytól vízkereszt napjáig tartó 12 szent nap - illetve az ezoterikus kereszténységben a december 24-étől tartó 13 szent éjszaka - zárónapja, a farsang kezdete. A nyugati kereszténységben ekkor ünneplik a napkeleti bölcsek („háromkirályok”) látogatását a kis Jézusnál. Egyes országokban ma is élő szokás, hogy megajándékozzák a gyerekeket az éjjel az ajtó elé vagy ablakba tett csizmájukba rejtett édességekkel, amit a „háromkirályok” hoz nekik. A keleti keresztény egyházakban a vízkereszt Jézus megkeresztelésének, Krisztussá válásának ünnepe.
    A magyarság körében régen általános szokás volt, hogy a papok a házakat meghintették szenteltvízzel (házszentelés). Ezenkívül elterjedt népszokás volt a „csillagozás”, amikor gyerekek jártak körbe a faluban csillaggal a kezükben és a kis Jézusról szóló énekeket énekeltek. Ez egyes magyarlakta vidékeken még a mai napig is létező szokás.
    Német nyelvterületen az ünnep neve Dreikönigstag („a háromkirályok napja”).
    A vízkereszt ünnepének neve Olaszországban Epifania. A Befana (öreg jó boszorkány) ezen a napon a jó gyerekeknek ajándékot hoz.

A népi megfigyelés szerint vízkereszt napja ráerősítő a téljóslásban: ha ezen a napon az eresz csurog (olvad), akkor hosszú lesz a tél, ám, ha a hó esik, akkor korán kitavaszodik. Sokára jön viszont el a tavasz, ha Vízkeresztkor fagy. E nap száraz időjárása azt ígéri: zivataros lesz a nyár. Az eső ellenben azt jelzi: csapadékos lesz a tavasz is. Régen leginkább annak örültek, ha Vízkereszt napján fújt a szél, az jó termőidőt, szerencsés évet jövendölt.

Pihentest a gerinced, ha tényleg holnap égető szükség van a segítségedre. Aztán mondd meg a dokinak, hogy egy ideig most ne égjen a ház...

A jót könnyű lesz megszokni hidd el...

Esik az eső, -4 fok van és miden finomság, ami ezzel együtt jár...

5. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be ugrottam egyet..:) :)

Sajnos, ma sem emgyek sehova..:D :D Be fűtöttem, jó meleg van, aztán nincs kedvem ki menni. :) :)
    Van itthon is dolgom! :D Uncsi jól van, köszi a kérdésedet! :) Holnap jönnek reggel, és maradnak a menyemmel egész nap, mikor orvosos nap van, mindig így tervezzük. :) Ma meg csinálok mindent, amit kell, hogy holnap rá érjek babázni. :) :)
    Lujza, mindig jókat nevetek az írásaidon, de kell is a vidámság ilyen randa időben! Gyógyulj meg hamar, mert a doktor el veszik nélküled! :) :) :)
    Vica! Gratulálok az új gépedhez! Meg fogog szeretni, az biztos. Én abszolút a modern dolgok híve vagyok, a férjemnek minden ócska kacat kincs, antik dolog. Én meg csak a jókat, újakat, moderneket szeretem. Én is barátkozom a tabletemmel, nem is lenne vele gond, ha kicsit nagyobb lenne..:D :D Sok örömöd legyen ebben az új szerzeményben! Aztán, az eventeket csináljuk ám! :) :)

Köszi az okosságokat! :) Remélem, hamar jön a tavasz, mert itt szállingózik a hó. Biztosan a szél is fúj, ami tuti, hogy hideg van..:) :)

Mindenkinek kellemes, vidám napot kívánok, és jó játékot, a gyengélkedőknek gyógyulást!

mérgesistvánné és jolanda1948 kedveli ezt.
  6. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Szép napot kivánok.

Felénk enyhült az idő, és azzal nagyon egyetértek, hogy nyáron legyen meleg, télen hó és hideg.Aztán kinek kinek a vérmérséklete szerinti a szimpátia.
    Derűt és vidámságot a mai napra is.

14.10
    Pjotr,
    remélem délelőtt kinéztél az ablakon és gyönyörködhettél a hóesésben.Felénk nagyon szépen, nagy pelyhekben kezdett el hullani.Ám nem tartott sokáig.

Egyszer egy ember nagy lakomát rendezett.
    A vendégeitől csak azt kérte, hogy mindenki hozzon egy üveg bort, amit majd középen egy nagy hordóba öntenek.
    Meg is érkeztek a vendégek, és mindegyik szépen beleöntötte a közös hordóba a magával hozott palack tartalmát.
    Nekiálltak a lakomának, majd amikor megszomjaztak, megnyitották a hordó csapját.
    Csalódottan tapasztalták, hogy abból bizony jóféle ital helyett sima víz folyik.
    Ugyanis mindegyik meghívott úgy gondolta, elég, ha csak egy üveg vizet hoz, a többiek bora mellett az ő része nem fog hiányozni.

Utoljára szerkesztett: 6.1.16
  7. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Hóóóóóóó
    Itt megint esik a hó!
    Marcsi! Igazad van, "kinek a pap, kinek a papné"

Sütinek, meg nekem a nyár a kedvencünk....de végül is ez itt Magyarország és elvileg 4 éghajlati övezethez!? tartozunk--tunk... Hogy most, hol tartunk ne tudom...;)

Fatther! Köszi a videót..... én is szeretem ezt a jó "hagyományos" közérthető humort..... tovább is nézte még párat....

Vica! Jó lesz ám az új gép.....csak járasd be......... én is kicsit béna vagyok technikai dolgokban, de végül is mindig megtanulom. Végre a Sky- m is működik :D:D
    Nehogy már ne tudjak lépést tartani a korral???:D:D:D

(csak itt nem sikerül még a fotók felrakása, a bannerem cseréje, meg pár apróság) küzdök vele!:oops::wuerg:

Sütikém Akkor megint jó napod lesz?

Erzsike! Köszi megint a sok ismertetőt. Vízkeresztről nem tudtam -vagy nem emlékszem-az idő jóslásra...

Na majd kiderül.....

Lujzi! Ez is kemény, drámai műtét lesz...... Te azért vigyázz a gerincedre.......

Biborka! Köszi a pót kávét! Jól is jött, mert most a hó levitte 67-re a vérnyomásomat....

A reggeliken jó kacarásztam: én is hasonlót csinálta magamnak: virsli-brokkoli-póréhagya-tojás....:)

Sok állatkát nektek az ólakba..... legyen elég a neonhoz.....

Jutus

8. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Nálunk délután kezdett esni a hó,nagyon szép,én tényleg örülök neki:D Csak közlekedni nehézkes....
    Ez tipikusan magyar történet.....:oops:
    Mi volt a mai program?Séta a hóesésben?

sutimami57, -elzemari- és jolanda1948 kedveli ezt.
  9. -elzemari-

Jutus,
    nem tartott sokáig a hóesés, de tényleg szép volt a meleg szobából.
    Igen tudom, hogy örülsz neki, és igy van ez jól.Még a hólapátolást is vállalnám, ám itt nem erről szól.Ma csak délelőtt volt csatang, és mikor havazás volt, akkor már nem.Azt gondolom, hogy valahogy lelassultam.Jó lesz felrázni magamat, mert nincs ez igy jól.

Jut eszembe, tudjátok mire jó a mosoly?
    A mosolygástól jobb lesz a közérzeted,az érzéseink az agyunkban születnek, ám arcizmainkkal ezeket az érzéseket felerősíthetjük, vagy átalakíthatjuk.
    A hamis mosoly is használ. Ha máshogy nem megy, erőltesd!
    A mosoly elűzi a stresszt.
    A mosoly megbízhatóságot sugároz.
    A mosoly a sejtek szintjén is megerősíti a testet.Amikor mosolygunk, a sejtek merevsége csökken, a sejtszintű relaxáció pedig meggátolja, hogy különféle, a stressz által előidézett sejtmutációk jöjjenek létre.
    A mosoly a leghatékonyabb ingyenes egészségvédő szer.A mosoly nem kerül pénzbe, nem vényköteles, éhgyomorra is "bevethetjük", egyes szakértők szerint ráadásul a vérnyomást is csökkenti.

Látjátok, mennyi jó és mind ez egy mosollyal elérhető!!

Utoljára szerkesztett: 6.1.16
  10. pjotrovov

Igyatok meg a papával egy jó forró teát!!!Mindjárt másképp látod a világot:) Klassz az új bannered!!!;)

11. -elzemari-

Juj nekem is nagyon tetszik.A papával éppen a reggeli rorátéról tartunk hazafelé.

sutimami57 kedveli ezt.
  12. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Ha mégsem, akkor a második bögre teába [​IMG] tegyetek egy kis rumot is...

13. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Marika! Még a mosoly leírásától is mosolyogtam:). na, meg attól, hogy telis tele van a házunk szebbnél szebb gyerekekkel.
    Az úgy történt, hogy Nünükét holnap viszi anyukája BP-re szemlencse beültetésre. Mivel a közlekedés nincs a helyzet magaslatán, ezért ma eljöttek(ill. a vőm elhozta őket, és most nálunk alszanak, holnap reggel innen indulnak a vonathoz. Az ikerlányok pedig a mi vendégeink lesznek addig. 6 évesek,és igen nagyon aranyosak. Ámbár egy kikapcsológomb nem ártana rájuk:D:D
    Nünüke egy kiságyban álldogál a konyha közepén, mi meg kerülgetjük. A ház többi részét a lányok töltik ki......
    Kinn esik a hó,ittbenn meleg és zsibongás..... az élet szép..........

14. jolanda1948

jolanda1948 Fórumprofi

[​IMG] [​IMG] Szépnapot nektek.Nálunk tegnap esett a hó,mára 3cm es jégpáncél van rajta.Állítólag ma fog esni rá 20cm hó.
    Na már megint el leszek zárva a külvilágtól napokig hurrá.
    Tegnap el indultam a fiamhoz,egy kis dombon kell lemenni,de én előadtam egy dupla axelt,utána dobtam egy hátast,lecsúsztam a
    domb aljára,míg ott feküdtem gondoltam csinálok hóangyalt,vagy inkább hóbanyát.Vicces lehetett ahogy fölkászálódtam.
    Más bajom nem lett mint a csuklómat vágtam oda mert az ért le előbb,mert azt hittem megtartja a habtestemet,de tévedtem.
    Egész éjjel borogattam,már jobb.
    Vigyázzatok magatokra nehogy így járjatok.

15. -elzemari-

Szia Jolanda,
    még szerencse, hogy nem történt nagyobb gond.Ilyenkor az a baj, hogy nem is nagyon látni, hogy mi is van az úton. Hol csúszos.Még szerencséd, hogy egyedül fel tudtál kelni!!Amikor még dolgozó voltam, voltak olyan telek, hogy bizony jégpáncél volt az út.Szégyen ide, szégyen oda, bizony harisnyát húztam a csizmára és akkor nem csúszott annyira.Nem lehet jó elzárva lenni a világtól, de nagyon remélem, hogy nem lesz hosszú.
    Lujza,
    akkor nálatok abszolút biztositva van a jókedv és a vidámság.Igaz, kicsit sok egyszerre, de ahogy olvasom nem tart sokáig.Azért az operánál kicsit nyugodtabb, vagy nem???
    Ha, ha, ez most felfüggesztve, mert a gyömbér és a méz az uralkodó.

Fatther, jolanda1948 és sutimami57 kedveli ezt.
  16. sutimami57

Sziasztok! Szegény Jolika, nagyon sajnálom, hogy huppantál, de muszáj volt mosolyognom, ahogy leírtad az eseményt!
    Szerencsére, nagy baj nem történt. Ilyen időben könnyen meg esik, hogy ki megy a lábunk alólunk...borogassad a kezed, és ha el vagy zárva avilágtól kicsit, gyere gyakrabban hozzánk! :) :)

Marika, jó volt a kis mese, meg a mosoly...Lujza, tényleg szépek a lányok, el is hiszem, hogy fel van dobva a hangulat.....:) :)

Én egyedül vagyok, de attól még jól érzem magam..:) :)

A hó esik rendesen, ki sem megyek . Holnap sem..:D :D A melegből kémlelem a világot!!!

17. -elzemari-

18. pjotrovov

Csak nem pihiztél egésznap????Nem ismerek rád!!!!;)xD Jól teszed,kell ez is!!!
    Köszi a hírt!
    Itt egyenlőre elállt a havazás.Vacsorára valami szívet melengetőt kellene főzni,csak azt nem tudom mit:wuerg:

19. sutimami57

Igaziból nem pihentem, mert van itt mit csinálni, de olyan normálisan...főztem, mostam, végig takarítottam egy kicsit a házat, befűtöttem, stb. Meg egész délután havat söpörtem..:D :D

20. pjotrovov

Neked már ez is egy fél pihi;) Nem kellett sehová menned8)

.sutimami. és sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.