Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Emlékeztek még erre?
    Tíz éve történt 2006-ban, hogy a szlovák légierő AN-24 típusú repülőgépe – koszovói békemisszióból hazatérő katonákkal – becsapódott a Borsó-hegy gerincébe, Hejce község külterületén pilótahiba miatt.

Ma van a magyarországi németek elűzetésének emléknapja hivatalos, magyar állami emléknap, melynek létesítéséről 2012-ben hozott határozatot az Országgyűlés. Az emléknap dátuma január 19., utalva arra, hogy 1946-ban ezen a napon kezdődött meg a magyarországi németek szervezett elűzetése, az otthonaikból kényszerrel nyugatra telepítendő első budaörsi lakosokat szállító vonatszerelvény elindításával.

A malomban most keveredik az első adag csali. Úgy döntöttem, hogy minden nap a reggeli aratás után bekeverem és eljátszom ami összejön.
    Elég rendesen friss a levegő kint, (-10 fok) ezért a kazánban, már melegíti a vizet a sok fahasáb.
    A farmon sok-sok állat van, (száznál is több ól) ilyen nálam csak akkor fordul elő, ha muszáj. Most az...

incimami kedveli ezt.
  2. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép jó reggelt !

Nagyon szép időre ébredtem, szépen süt a nap csak hideg van. Ez az első horgászatom, a másiknál se voltam itthon. De serényen próbálkozóm, majd csak sikeredik valami. A mai vizitnél is elmaradt a hazameneteli biztatás, de egyszer majd csak ki mondják. További jó pecázást kívánok mindenkinek.

incimami és -elzemari- kedveli ezt.
  3. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok! Csak beugrottam lejelentkezni, hogy megvagyok. Napok óta se ülni, se állni, se feküdni nem tudok a gerincemtől. Ez az első nap, hogy valamit mintha enyhólt volna. Most már legalább tudom mondani, hogy rohadtul fáj, mert az ezelőtti napokra jelző sem volt...
    Hogy az én farmom elgazosodjon, arra már régen volt példa:(:(:(
    Legyetek jók,majd érkezem: Lujza

4. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Igen emlékszem,
    Én is mindig azonnal eljátszom a lehetőséget.
    Rozika,
    biztos úgy látják, hogy ott jobban szem előtt vagy, ha bármi baj lenne, tudom, ez enyhe vigasz.Próbálkozzál, majd csak sikerül egy jó nagy halat is a botod végére kapni.
    Lujza,
    ó de sajnálom, hogy ilyen fájdalmakkal kell birkóznod. S a farmod meg elgazosodott???Erre már szavakat sem találok .

További jó játékot kivánok!

incimami és stadler42 kedveli ezt.
  5. kpe59

Sok dolgom nincs a farmon, ezért elmentem csavargyárba egy kicsit. Egy kis ügyintézés, egy kis bevásárlás.
    Közben a nap is kisütött és feltolta a hőmérő higanyszálát egészen -1 fokig.
    Mire hazaértem beértek a fáim is. Az eddig összegyűlt cuccból kevertem csalit és pecáztam.
    Az eredmény egyelőre biztató, [​IMG] de a végén derül ki, hogy mennyire lesz sikeres...

incimami kedveli ezt.
  6. -elzemari-

Ahogy olvasom a soraidat, voltak jó fogások is.Felénk most délután egy kicsike kis szellő fújdogál, de olyan hideg érzetet produkál, hogy az ember nem is hinné, csak ha kicsit tovább van kint.[​IMG]

incimami kedveli ezt.
  7. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Sziasztok!
    Hosszú volt ez a nap.......
    Hűűűű,2 olyan hírt hoztál mi személyesen is érint....
    Épp Hejcén múlattam anno az időt,amikor a tragédia bekövetkezett,volt is nagy ramazuri a kicsi faluban.....Azóta építettek egy emlékművet is a faluban.
    Az Ungarndeutschok kitelepítése pedig a családot is érintette.Soha nem feledték el.Sok-sok év után is mindig sírva mesélték el....

Eljön majd a hazamenetel ideje is,próbálj meg nyugodt maradni.Lehet,jobb ott az orvosok szeme előtt....
    Gyógyulj mihamarabb és várunk!!!!
    Itt egésznap hideg volt.De szerencsére a vitamin adagot tegnap megvettétek...Gondolom,ma csak a lakásban pihentetek...

A pecázástól nem vagyok elpukkanva,lehetne jobb is.Szerintem most sem lesz meg a felhősor teljesen....

8. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Szép estét Pjotr:) Melyik csalit használod,és mennyi pontod van?:music:

incimami kedveli ezt.
  9. pjotrovov

Jó estét Janzi!!!!A prémium-és Luxust keverem vegyesen...a felhősor már kiváltva és pluszban van még 289 csillagom.Nem tudom,ez milyen állásnak számít...8) Te hogy állsz,mik vannak kiváltva???:)

incimami kedveli ezt.
  10. SZERENCSELOVAG

SZERENCSELOVAG Fórum admirálisa

Bár jós nem vagyok,mert az Jós Jónás,de szerintem meglesznek a dekor elemek is a felhősorodra.:)
    1enlőre 18 luxus pecázásom lenne,de még inkább gyűjtögetek és majd 1be horgászok ki mindent.;)

incimami kedveli ezt.
  11. pjotrovov

Szóljon belőled a Megváltó!!!! ;) Remélem,meglesznek....Ha nem akkor sem húzom fel magam.Bagolyban jönnek okosságok,mit-hogy kellene.Próbálok alakítani folyamatosan rajta.
    Szorítok Neked,hogy mindent bezsebelj!!!!;)

incimami kedveli ezt.
  12. kpe59

Hejcével rád gondoltam, de azt nem hittem, hogy a közelben voltál akkor.
    Mindkét hírrel így betalálni... Legközelebb hátha csupa jó emlékezést találok...
    Nagyjából nekem is annyi érmém van, mint neked. Egyelőre nem váltok ki semmit, mert ha a végéig nem gyűlik össze annyi, ami azokra kell amit szeretnék, akkor fontossági sorrendet kell állítanom.

Igen voltak jó kapások...
    Nagyon barátságtalan volt a kinti levegő [​IMG] itt is a szél miatt.

incimami kedveli ezt.
  13. pjotrovov

Véletlenül fenn voltunk Hejcén...
    A kitelepítés pedig..hát,a németek nem olyan szívesen fogadták a kedves rokonokat mint ahogy azt ma beállítják..........
    Holnap már biztosan jobb emlékezések jönnek tőled;)

incimami kedveli ezt.
  14. kpe59

Nem szoktam előre megnézni, nekem is meglepi lesz... [​IMG]

incimami kedveli ezt.
  15. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Sziasztok!

Nem nagyon voltam mostanában, mert igen ránk járt a rúd.
    A kazánunk a múlthéten felmondta a szolgálatot, és nem sok kedvem volt írni. Azért olvastalak benneteket, így tudom, kivel mi történt.
    Most, hogy már az új kazán be van üzemelve, nyugodtabb vagyok!
    Mert mikor is romolna el egy fűtőeszköz? Hát a legnagyobb hidegben.
    Na de nem sír tovább a szám, inkább elmondom, hogy állok a pecázással.
    459 -csillagom van. Ha mindent meg akarok szerezni, felhősort, rá a kütyüket, akkor 750 db kell.
    Azt hiszem, nem állok rosszul...;)

Kihozok belőle amennyit csak tudok. Bár az ilyen event nem igazán a kedvencem. De ez van, ezt kel csinálni.
    Pihenjetek jól, hogy holnap újult erővel indíthassátok a napot.
    A betegeknek jobbulást, és mindenkinek szép álmokat!

incimami kedveli ezt.
  16. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !! Ági nagyon egyetértek veled , nekünk pár hete ment szét az öntöttvas kazánunk , újat kellett venni + még az őz is összetörte a kocsit . Mindez Karácsony előtt , de túl vagyunk rajta , remélem egy ideig elkerülnek a bajok !! Rozika Lujza gyógyuljatok meg hamar . Lujza Én is rengeteget szenvedek a gerincemmel , ráadásul a reflux miatt nem tudok szedni erős fájdalomcsillapítókat !! Az első halfogócska sem volt a kedvencem , de ez sem lesz . Az összes csalit kipróbáltam , de még eddig nem volt nagy fogásom pedig jól eltalálom a karikákat !! Tudom , hogy ez nem számít mert véletlenszerűen jönnek a halak !! Ez is a szerencsén múlik ami nekem ebben a játékban nem szokott lenni !! Napok óta hideg van , fúj a szél !! Kandallót befűtöttem , teát kávét lefőztem !! Egészségetekre !!

incimami kedveli ezt.
  17. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Szép jó reggelt mindenkinek!

Lujzi, Rozika én is csak javulást kívánok Nektek, meg sok türelmet...

Kint hideg van kár rohanni... Jobb a meleg szobában horgászni..

Bukta-Ági! Pont ebben a hideg időbe voltál fűtés nélkül....? Nem jó.... Még szerencse, hogy ilyen hamar sikerült a csere.... Akkor már a "szabályos" kályhád van? (jött rá valami új törvény , úgy emlékszem)

Biborka! Köszi a reggeli ébresztőket... Jól is esik ebben a zimankóban.

Fel a fejjel..... a kerék lassan felfelé halad tovább..... nem marad lent. Adj neki Te is egy kis lendületet, máris jöhet a felfelé kapaszkodás!

Az én horgász tavaim lehet, hogy "befagytak"! A sok állat után reggelre is csak 17 tollat adott.... Óriások és hosszúak vannak kirakva 4 földön....

Lehet, hogy nála 2 napja a "pót" unokák" lékelnek és így szerencsésen horgásztak el pár csalit.. amit gyártottam. Olyan 530 körül van..... De én is megvárom a 750-et,,, aztán lesz ami lesz..

Szerencsés pecázást mindenkinek.... Jutus

incimami kedveli ezt.
  18. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!

Olvasom, hogy voltak jók és rosszak is a tegnapi napon.Rossz az mindig ha elromlik valami és újat kell varázsolni.A jó benne, hogy sokáig le lesz a gond róla, rossz az, mert sokba fáj a megteremtése.
    A horgászás az még csak megy, több kevesebb sikerrel.Nem tudok igazán eligazodni, hogy mikor is csinálom jól, mert hol ilyen, hol olyan hal kerül a horogra.Majd vasárnap kiderül, hogy a felhőre hányan kerülnek ki.

Tegnap nagyon jó volt a vizilabda meccs, izgultam nagyon, hogy nyerjenek a magyar fúk.Nyertek is.

Megyek újra belógatom a csalikat a tóba, vajon ma milyen sikerrel?

Kivánom, hogy derűs és vidám legyen a napotok.

incimami kedveli ezt.
  19. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Szép jó reggelt !

Biborka köszi a kávét, én az első pecázásnál nem voltam. De most hogy megismertem, nem tartozik a kedvenceim közé, nagyon lassan haladok. Jó volna a felhősor, de nem nagyon bízók benne, hogy meg lesz.
    De azért horgászok rendületlennül, egyszer majd csak be jön. Lujza gyógyuljál már meg, és ne szenvedjél a gerinceddel. További jó horgászást, és jó játékot.

20. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Tudtátok, hogy 30 éve ezen a napon, 1986-ban Franciaország és Nagy-Britannia megállapodást köt a La Manche-csatorna alatti alagút megépítéséről.
    [​IMG] Tavaszvárók figyelem! Ma van Fábián és Sebestyén napja. A hagyomány szerint ez az első tavaszébresztő nap. Ekkortájt kezdenek a fák mézgásodni, nedvet szívni.

Ma még nem volt érkezésem horgászni, de lassan eljutok a malomba csalit gyártani és meglátom ma milyen lesz a horgász szerencsém.
    Látom mindenütt vannak, voltak különböző történések, nyugodt napokat kívánok...

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.