Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Halihóóó...Jutus, Rozika, Buktácska, Erzsike, Fatther, és Mindenki, aki erre járt, és még jön is vissza, élvezze ki a délutánt, és nagyon kellemes, békés, nyugodt, vidám vasárnapot kívánok!

Jutus, Andrásnak hamar gyógyulást, Neked pedig kitartást kívánok!

Nálam is mindig délben van ebéd, hétközben csak azért főzök később, mert a férjem délután ér haza, és ne legyen hideg az étel. :) :)

sajna, ma is diétás napom van, de azért el viselhető!

Kicsit nyűgös is vagyok, biztosan -e miatt, de el múlik. Most fözök egy finom kávét, igaz, ebéd után ittam egyet, de nálam ez nem okoz gondot..:) :)

incimami, Fatther és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  2. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Ez a képolvasás velejárója inkább...

Épp az ebéd utáni adag után jöttem, de ha tudtam volna, hogy itt kávé vár kihagytam volna.
    Így érthető, hogy miért nem 12-re főzöl. Nálam tulajdonképpen mindegy lenne, de a megszokás nagy úr.

A tegnapi maradék mellé sütöttem ma fasírozottat. Sose próbáltam még így, de ezután nem sütöm olajban. [​IMG]
    A gombócokat sütőpapírra, tepsibe raktam, betoltam a sütőbe. Mikor az aljuk piros lett, megfordítottam őket és a másik felüket is pirosra sütöttem.

incimami és sutimami57 kedveli ezt.
  3. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Szevasztok.
    Időjárás: borongós, nyirkos, hideg nincs.
    [​IMG] Bíborka boldog szülinapot.
    Lujza egy kicsit irigyellek Nünükéért. Remek lehet vele lenni. Remélem hosszú időre búcsút mondasz a fájdalomnak.
    Marika tanulságos írásokat hozol, érdemes olvasni őket.
    Jutus, sajnálom Andrást, mert a férfiak mindig nehezebben viselik a legkisebb megfázást is mint a nők. Jobbulást neki, neked meg türelmet.
    Rozika azért már jobb a hangulatod, hogy nem szenvedsz a fájdalomtól.
    Sütike én jelenleg nem lennék képes a diétára. Biztos megőrjíteném a környezetemet.
    Erzsike, Ági a déli ebéd nálunk is kötelező./?/ Ha magam vagyok, akkor soha nem tartom be. Akkor eszem amikor megéhezem.
    Biztos finom a fasírt így. Mivel én jobban szeretem az egybesültet, amit hasonlóképen készítünk / sütőben/, ezért megpróbálom gombócozva is.

Még mindig pajtát töltögetek. Iparkodnom kell, mert nyakunkon a következő event.
    További kellemes pihenést.

incimami és sutimami57 kedveli ezt.
  4. sutimami57

Nagyon finom! Én a diétás fasírtomat mindig így sütöm, ha igazit készítek, rakok alá egy kevés olajat. Finomabb, mint a hagyományos, sőt, a rántott husit is sok éve már, mindig tepsiben sütöm, csak több olajban. Sokkal finomabb, ropogósabb, előbb is kész, nem ég az olaj, szóval, jó megoldás...jaj, már megint éhes vagyok.

Hát, én csak magamat őrjítem meg..:D :D Nagyon nem szeretem, de muszáj. Amúgy meg meg szoktam, hogy mindig diétázom. A hétvége rossz, de az ünnepi, na, meg a Pesti kiruccanás, szépen meg maradt. :) :)

Neked is kellemes pihenést!

incimami kedveli ezt.
  5. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Köszi András nevében is! Pihenget...na, eszik.....hála az Égieknek étvágya az van!
    Megcsináltam azt a francia -Részben- desszertet, ami már régen kavargott a fejebe. Olyan jó ízüen ette, hogy már ki is verte a száját...;)

Nálunk is hét végén úgy van az ebédelés, hogy ha éhesek vagyunk eszünk.. Igaz ilyenkor is "villás" reggeliket eszünk, és később éhezünk csak meg...
    ahány ház annyi szokás....

Erzsike! Te nagyon profi vagy! Ennyi tenyésztést végig csinálni, nagy türelemre és kitartsra vall,

Sütike, Rozika, finom is egy jó kávét meginni ebéd után...

Hugi! Sütike nagyon kitartó a diétában! Példát vehet tőle mindenki aki rászánja magát!

:D:D:D

Fatther! Köszi a hírt..... ne aggódj az "elolvasás" miatt.... Én is olvastam ennél már képtelenebbeket is! András csak nézett rám..., hogy miről is beszélek! :):):D

További kellemes pihenést....... J.

incimami, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  6. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

sutimami57 kedveli ezt.
  7. kpe59

Szoktam én is egyben sültet, de ez finomabb lett. [​IMG]
    Meg olyat is, hogy a fele masszát elterítem a tepsiben, kanállal mélyedéseket nyomok bele. Beleütöm a tojásokat és betakarom a másik fele masszával.
    A tenyeremben lapokat csinálok és óvatosan rárakom, hogy mindenütt fedje a tojást. Így jobban szeretem, mintha főtt tojást tennék bele. Az nekem mindig olyan lesz, mint a gumi.

Én csak a rántott csirkecombot szoktam tepsiben, csak épp megolajozva a tepsit és egy nagyon picit rálocsolva minden darabra.
    Kipróbálom a szelet húst is így. [​IMG]

Nemesítést akartál írni...
    Tenyészteni nagyon nem [​IMG] szeretek...

sutimami57 kedveli ezt.
  8. sutimami57

Hát, ez szuper! Köszi, hogy hoztad, élvezettel olvasom a beszámolókat. Gyönyörű farmképek vannak a kezdeti időkből, látszik, hogy akkor még csak kedvtelésből játszottak a gazdák. Sajnos, erre most nincs idő, mikor mindig eventek vannak, a kimaradó kis időben meg próbáljuk utolérni magunkat.......Most láttam először a régi város képét. Hát, jobban tetszik, mint a mostani. :) :)

Fatther kedveli ezt.
  9. András

András Kivételes tehetség

Erzsike! Bocsi! Elírtam.....:);)

sutimami57 kedveli ezt.
  10. kpe59

Nincs semmi baj. Gondoltam, hogy elírásról volt szó... [​IMG]

sutimami57 kedveli ezt.
  11. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép jó reggelt mindenkinek !! Nagyon szépen köszönöm a sok születésnapi jókívánságot !! Szinte hihetetlen , de 68-éves lettem !! Együtt ünnepelt a család !! Igaz mos nem Én főztem , étterembe mentünk . Nagyon finom volt minden !! Tortát rendeltünk , az is finom volt . Jutus Andrásnak mielőbbi gyógyulást kívánok !! Nálunk a papa még hála Istennek nem volt igazán beteg csak egyszer , de akkor is erőszakkal tudtam rábeszélni , hogy menjünk orvoshoz , jól is tettem , tüdőgyulladása volt . Vacak esős idő van , nagyon nem szeretem !! Végre reggel sikerült befejeznem az unokám farmján is az eventet !! Kandallót befűtöttem , kávét , teát lefőztem !! Egészségetekre !!

Utoljára szerkesztett: 1.2.16
    Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  12. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek! tegnap elcsavarogtunk rokonlátogatóba, későn értünk haza.Jól éreztük magunkat, így hamar elszaladt az idő.
    Hoztam egy kis kalóriát, hogy jól induljon a reggel. Ma délelőtt itthon vagyok, de délben a tesómat viszem orvoshoz, utána megint leszek.
    Jutus! András remélem jobban van már. 30 éves házasságom alatt megtanultam, hogy a legveszélyesebb betegség a férfinátha.
    A zuram abba mindig bele akart halni:D:D Persze én meg ápolgattam szorgalmasan.
    Legyen szép napotok: Lujza[​IMG]

szöszi50, Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  13. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Jó reggelt kivánok!
    Felénk esik az eső, nagy nagy szürke felhők kiséretében.Jó játékot kivánok!

sutimami57 kedveli ezt.
  14. csipike2010

Nálunk erőlködik a napocska, 5 fok van a teraszon. Amolyan tavaszféle idő van. ámbár a levelibékák erős hideget mondanak a hét második felére.

sutimami57 kedveli ezt.
  15. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok jó reggelt !

Randa időre ébredtem, esik az eső borús nyálkás idő van. Biborka Lujza köszi a reggeli felhozatalt, finom volt minden a kávé se hűlt el. Most megyek és be veszek, egy hangulat javító pirulát. Később még be nézek.

sutimami57 kedveli ezt.
  16. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

17. csipike2010

Nagyon szép családod van Bíborka!!! Mégegyszer gratulálok!!!

sutimami57 kedveli ezt.
  18. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Sziasztok!

Kávét megittam .a reggeli is finom volt. Köszönöm !
    Bíborka, nagyon szép családod van. Csak találgatom, ki-kicsoda? Ha egy kis útmutatót adnál, akkor azt megköszönném.
    Lujzám, felénk a napnak híre sincs, Az eső esik, csendesen, de hideg az nincs. Itt is inkább tavaszias az idő.
    Rozika, szedd csak a pirulákat, mert ha nincs fájdalom, akkor a hangulat is jobb.!
    Marika szavaival élve, délután megyek a Jurassic Parkba, és nagyon kíváncsi vagyok, mit agyaltak ki délelőtt.
    Lányok, Fiúk, vigyázzatok magatokra, legyen szép a napotok.
    Ha még lesz időm, indulás előtt jövök...ha nem, akkor majd csak éjjel....

19. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

138 éve, 1878-ban született Hajós Alfréd magyar építészmérnök, versenyúszó, labdarúgó, Magyarország első olimpiai bajnoka.
    A sportsajtó által adományozott beceneve a „Magyar delfin”.
    Budapesti szegény zsidó családból származott, édesapja Guttmann Jakab, édesanyja Löwy Rozália. Miután a Műegyetemen oklevelet szerzett, Alpár Ignác irodájában, majd Lechner Ödönnel dolgozott. 1907-ben nyitott önálló irodát. Sikerrel vett részt pályázatokon. Kezdetben szecessziós, majd eklektikus, később konstruktív, modern stílusban alkotott.
    Az 1896. évi nyári olimpiai játékokon (az első újkori olimpián) Athénban a 13 fokos tengervízben megrendezett versenyen, megnyerte mind a 100 m-es (1:22,2) – vízből indulva –, mind pedig az 1200 m-es (18:22,1) – hajóról a partra úszva – gyorsúszószámot, ezzel ő szerezte a magyar sport első és második olimpiai győzelmét (nem aranyérmét, hiszen akkor még ezüstérem járt a győzteseknek).

A mai ünnepek, világnapok, emléknapok:
    A Civilek Napja Magyarországon: Az 1994-ben alakult Civil Parlament Magyarországon 1997-ben február 1-jét jelölte meg a Civilek Napjának. 1998-ban tartották meg először, felhívta a figyelmet arra, hogy ha nem működnek kellő számban civil szerveztek, akkor az önkormányzatokra sokkal több feladat és felelősség hárul.
    Imbolc – télbúcsúztató, Brigid kelta istennő ünnepe: a kelta tradíció szerint Imbolc a tavasz első napja, a télre akolba zárt állatokat ismét kiengedik legelni a rétekre. (A katolikus egyház később felváltotta ezt az ünnepet a február 2-i „Gyertyaszentelővel”, ami Szűz Mária ünnepe)
    Magyarországon a köztársaság napja
    A Tisza élővilágának emléknapja. Romániában 2000. január 31-én a Szamos felső folyásának vízgyűjtő területén működő román-ausztrál tulajdonú Aurul nevű bányavállalat cianiddal és nehézfémekkel szennyezte a Szamos és a Tisza folyókat. A szennyeződés február 1-12 között vonult le a Tiszán ökológiai katasztrófát okozva a folyó élővilágában. Erre emlékezve az Országgyűlés 2000. június 16-án elfogadott határozatának 10. pontjában február 1-jét a Tisza élővilágának emléknapjává nyilvánította.

Tegnap reggel óta kisebb-nagyobb megszakításokkal esik az eső.

20. csipike2010

Nálunk továbbra is süt a nap. A programom változott, 11 óra körül jön a doktor és elvisz egy tehéncsászár erejéig.
    Utána szerintem pihi lesz.......

sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.