Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Nektarinból csak egy volt eddig, annak nagyon örültem. A többiből volt már több is, de a teknős és kivimadár még mindig jók.

stadler42 és sutimami57 kedveli ezt.
  2. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Milyen érdekes, korábban én is mindig felirtam, hogy mik lettek belőle, de már valahogy abba maradt, pedig..

Sütike, jó is a lelkesedés, hiszen játszani jó!!

Utoljára szerkesztett: 7.2.16
    stadler42, sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  3. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Szép estét.

Ez az event csuda jó. Ilyen sok ajándékot, és ilyen minőségit, még soha nem kaptunk. Ahogy olvasom mindenki meg van elégedve.
    Már nem is számolom miből mennyit kaptam, de rengeteget. A területet nekem is ellepték az állatok, mert alig várom, hogy legyen újabb kosárkám. Keddig még sok mindent lehet össze szedni.[​IMG]
    Most én sem jegyeztem meg mit kaptam a titkosakból, csak annyit, hogy az állatoknál mindegyik narancs lett, a fáknál,meg XXL.
    Mindenkinek szép álmokat.

Fatther, stadler42 és sutimami57 kedveli ezt.
  4. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Jó sok kosárral még bele férhet...:) :) Jók lettek a fáid, az ólak sem rosszak. Én is úgy vagyok, mint Rozika, hogy említésre sem méltóak, de a sok ajándék kárpótol.
    Igen, ha van miért lelkesedni..:) :) Most tényleg van.....:)

Annyira jó olvasni, hogy mindenki meg van elégedve...még jó, hogy ezzel meg vannak...én imádom, alig várom, hogy legyen kosaram. Erre mit kapok ajándékba???? Papírcsíkot....:mad:

Fatther, stadler42 és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  5. kpe59

Én is kaptam ma kettőt is...

stadler42 és sutimami57 kedveli ezt.
  6. sutimami57

Ja, el felejtettem az előbb, hogy beszéltem Lujzáékkal. Jól vannak, élvezik a pihenést. Holnap mennek vízibalettra....nagyon jól érzik magukat, jó kezeléseket kapnak, sokat pihennek, remek az étel, mint egy szállodában. Szóval, minden szuper, 16-án mennek haza. Fitten, kipihenten...:)
    Azért kicsit szegény Lujza el szomorodott, mert el mondtam neki, milyen eventről maradtak le.....kérdezte, hát mondtam. Nagy boldogan, hogy milyen jó itt most nekünk. :D
    Na, megyek, mert várnak a kosaraim. :D

Hát, ezt el kell mondanom. :) Tegnap kettőt ugrottama sziegeten, gondoltam, ma is menni fog..:) :) El toltam a kosaraimat, aztán hamar ugrottam is egyet. 283.
    Imádom ezt a játékot! :D :D

Utoljára szerkesztett: 7.2.16
    Fatther, stadler42 és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  7. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Jó reggelt.

Ilyen event mellett könnyű szintet ugrani. Én is léptem a Bahamán. Hihetetlen 291 szint. És egy nap alatt, pedig itt már 4miilió felett kell teljesíteni. Csak nagyon hozzá ne szokjunk. Azt hiszem ezt az eventet sokáig emlegetni fogjuk.

Sütike gratulálok, látom ez az event meghozta a kedvedet és a sikerélményeket is.
    Lujzáéknak most fontos a gyógyulás, de el tudom képzelni hogy mennyire csalódottak, hogy kimaradtak ebből az eventből. Képzeljétek el ha tudják vinni a gépet, mit műveltek volna ott. A kezelések alatt is kosarakat tologattak volna, mindenki ámulatára.

Mindenkinek sikeres kosár tologatást.

Fatther, sutimami57 és -Joe8- kedveli ezt.
  8. sutimami57

Sziasztok! Hétfő reggel van. Alig látok, elég sokáig tologattam a kosarakat.

Hugi, tényleg itt lehet ugrani, tegnap is ment egy szintet a sziget. Nagyon tetszik, kár, hogy vége lesz. Persze, ez így jó, mert ha mindig így lenne, az se volna jó.

Várom a menyemet, meg Domikát, lassan érkeznek. Szép napot, kellemes hetet!

Fatther kedveli ezt.
  9. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Jó reggelt !

Hát igen ránk szakadt a kánaán, nem tudom mikor lesz ilyen event még egyszer. Hugi nagyon korán keltél, mindenkit meg előztél. Igazad van Lujzának ez a játék, nagyon tetszene. De hát előbbre való a gyógyulásuk, s majd aztán a játék. Meghoztam a kávét hogy jobban menjen a tologatás.

[​IMG] Egészségetekre.

Utoljára szerkesztett: 8.2.16
    sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  10. sutimami57

Köszi a kávét, sok ajándékot Neked is!

11. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ezelőtt 429 évvel, 1587-ben I. Erzsébet angol királynő kivégezteti I. (Stuart) Máriát, a skótok királynőjét.
    Erzsébet a Tudor-házból származott, szülei VIII. Henrik és Boleyn Anna voltak.

Skóciában a lakosok a kálvinista irányzatot tették meg államvallásnak 1560-ban. Stuart Mária, a skótok katolikus vallású királynője súlyos helyzetbe került: a skót nemesek börtönbe vetették, de sikerült megszöknie és Erzsébethez menekült. Az angol uralkodó nehéz döntés elé került, hiszen a katolikus Mária az angol trón várományosa is volt. Az angol parlament követelte a skót királynő mielőbbi kivégzését, és ehhez a megfelelő ürügyet maga Erzsébet szolgáltatta, amikor hamis levelekkel megtévesztve összeesküvésre bírta rá rabját. Korábban orgyilkosokkal akarta halálba segíteni, de írásos parancs nélkül senki sem mert kezet emelni Máriára. Az 'összeesküvés' leleplezése jó ürügyet szolgáltatott arra, hogy a parlament 1586-ban halálra ítélje. Kivégzését 1587. február 8-án hajtották végre Fortheringay várában.

Mária igyekezett az egyre szigorodó fogságból kiszabadulni, s ennek érdekében két évtized alatt a legkülönfélébb – sikertelen – udvari összeesküvésekben vett részt. Az egyik titkos levele, amelyben elfogadta az Erzsébet meggyilkolásával végződő tervet, Erzsébet tudomására jutottak – többi, titkos leveleivel együtt –, s ennek következményeként Máriát elítélték és 1587. február 8-án fogsága színhelyén, a kastély egyik termében, háromszáz meghívott vendég jelenlétében lefejezték. Kivégzésének híre nagy felháborodást keltett, s a nagy-britanniai katolikusok vértanújukként kezdték tisztelni Máriát.

Ma reggelre kicsit borús hideg idő lett. A kazánban már vígan pattog a tűz.
    A farmot még mindig az állatok lepik el, dobálnak néha egy-egy kosarat...

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  12. -elzemari-

Sziasztok.
    Felénk is nagyon elkeseredett az idő, ernyőt is vittem magammal, hogy nehogy elázzam.Szerencsére nem esett amig kinn voltam.
    Nagy élvezettel olvasom a sikerélményeket, kár, hogy Eszter, Pjotr, BuktaÁGi Jutus nem számolnak be a kosarazásból.

Örömmel olvasom, hogy mennyi élményben van részük Lujzáéknak, szerintem az sokkal fontosabb nekik, bááár megnéztem volna, amikor örömködnek a hulló aranybanán és társai láttán.

Erzsike,
    ronda világ volt abban a közép korban, amikor csak úgy hullottak a fejek a vallási égis alatt.A kosarakat illetően a egy -egy az nem kevéske?

Szép napot és jó játékot kivánok!

sutimami57 kedveli ezt.
  13. kpe59

Egy állat egyet dob, sok állat meg sokat... [​IMG]
    Olvastam Druon-tól Az elátkozott királyok-at, na ott hullottak még a fejek... Ráadásul büntetlenül, mert nyílt titok volt, de bizonyíték nem volt rá...

sutimami57 kedveli ezt.
  14. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

A farmom tele van állattal, adják is szépen a kosárkákat. Már nagyon sok mindent nyertem, de bízom benne mindenki. S még holnapig van idő, addig még lesz egy pár kosárka. Már csak a napsütést hiányolom, azért is cseréltem ki az aláírásom, mert most nagyon várom a jó időt. Marharépa társunk nem igen szokott bejönni, pedig akkor is gratulálok neki a 96-szit eléréséhez. S hozom is neki a tűzijátékot, mert megdolgozott ezért a magas

szintért. Nektek is hoztam egy kis csemegézni valót.[​IMG]

sutimami57 kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Óhó, igy már más..
    Szeretem a történelmi könyveket én is.Most ugyan a Michelangelo
    életét olvasom, még kilóra is sok, de nagyon jó érdekes könyv.

Rozika,
    ez a gyümölcsös tál nagyon guszta, mit is vegyek el belőle?Nagyon sajnálom, hogy Ági már nem jár felénk, hiányoznak a szép és tartalmas irásai. A napsütést én is nagyon hiányolom, de a héten nem valami kecsegtető hireket hallottam az időjárást illetően.Ám akkor is már a madárkák énekét hallom, és a fa egyre több levelet bont a házunk előtt.

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  16. kpe59

Ízelítőnek kölcsönkértem Viki kisasszonytól a rövid ismertetőt:

"A történet a XIV. századi Franciaországban játszódik, a százéves háború kezdetekor. Szép Fülöp király erőszakkal és csellel, teljhatalma kihasználásával megsemmisíti a templomosok rendjét. Nagymesterük, Jacques de Molay a máglyáról megátkozza a királyt, V. Kelemen pápát és Guillaume de Nogaret pecsétőrt, és utódaikat mind tizenharmadíziglen. Bár nem veszik komolyan az átkot, egy éven belül mégis mind meghalnak, és a Capeting-ház is kihal, noha Szép Fülöpnek három fia is volt. A száli frankok törvénye alapján III. Eduárd és Valois Fülöp harcolnak a trónért.
    Mellékszálként követhetjük egy olasz bankár, Guccio Baglioni élettörténetét, mely során részt vesz XXII. János pápa trükkös megválasztásának lebonyolításában, tragikus szerelem szövődik közte és egy nemes lány között, s belebonyolódik Utószülött János csecsemő király megöletésének ügyébe.
    A másik mellékszálon egy nemes úr, III. Robert d’Artois kalandos életét követhetjük nyomon, amint próbálja visszaszerezni jog szerint neki járó örökségét nagynénjétől, Mahaut-tól."
    Ez a Mahaut nagynéni a fő méregkeverő és úgy próbálja irányítani a szálakat, hogy olyan király legyen a trónon, akit ő bábként mozgathat kedvére...

17. -elzemari-

Erzsike,
    ez érdekes könyv, biztos te is nem egykönnyen teszed le.Az én könyvemet Irving Stone irta és Firenzében játszódik, hiszen a szülei oda költöztek.Először, 13 évesen festőnek tanult, de úgy állt be tanoncnak, hogy ő kötötte ki, hogy mennyi pénzért áll ba tanulónak, nem pedig ő fizet érte.S mind ezt 13 évesen.Igaz 1488-at irtak akkor.Ám a kövek már nagyon korán rabul ejtették, és......szóval nagyon érdekes, igaz még az elején tartok, de leköt nagyon.

sutimami57 kedveli ezt.
  18. kpe59

Ez több könyv, (egy sorozat) már régen végeztem vele, de sokat eszembe jut azóta is, mert nagyon tetszett...

sutimami57 kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Jaaa, azt gondoltam most van kézben.Én nem tudom mikor fogok végezni az enyémmel, mert mint irtam súlyra is sok, lapra meg még több.Sebaj, a lényeg, hogy jó.A valóságban is láttam a Dávid szobrát, na,az aztán csodálatos volt.

Hoztam egy-két kedvenc idézetet Marcus Aureliotól.
    "Az élet szép és bármit is juttat neked a sors, ne felejts el élni! Élni az egyik legritkább dolog a világon, mert az emberek többsége csak létezik."

"Sem a jövő, sem a múlt nem nehezedik rád, hanem mindig csak a jelen."

20. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok! Csak köszönök, mert száradnak az álarcok, kosarazok egy kicsit, és megyek tovább....

Most Valóban arra van idöm, hogy jelentkezzek.....

Sok-sok sikert Mindenkinek a kapkodáshoz... J.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.