Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Nekem sem kellene, de ha nem fogadom el, elküldi máskor is.Sajnos én nem irtam, hányszor inditottam, de majd a végére érek.Ha mázlim lesz, akkor nem a robotkéz fog előbb jönni.A póréhagymát már én kivégeztem, ami nincs meg az nem is kell.

Utoljára szerkesztett: 20.2.16
    sutimami57 kedveli ezt.
  2. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Valóban nagyon jó idő volt ma, és a mai napra való sétátok meg is volt. Biztos kellemesen el fáradtatok, és most le pihenve jól esik az olvasás. A papával mi is elvégeztünk, és most már tv-zünk. Erzsike gratulálok a kitartásodhoz, a növények nemesítésében. De úgy látom amit te el határozol, azt véghez is viszed. Nem tudom
    Péterel mi van, felénk se néz. De lehet nagyon el van havazva, ha lesz ideje benéz biztosan.

sutimami57 és -elzemari- kedveli ezt.
  3. jutus49

jutus49 Fórum veteránja

Sziasztok!

Süti! Valóban, megváltozott minden körülöttünk Mi is.....van benne valami!

Erzsike! Most, hogy felidézted Glennt, eszembe jutott, hogy mi a múlt évben "élőben" is láthattuk a vele és a többi űrhajós relikviákat, láttuk az űrhajókat belülről, a hordozó rakétát, ültünk a VIP székekben..... De jó is volt!

Marcsi! Érdekes útra vállalkoztatok.....

Tegnap a szakadó esőben mostam az ablakot! Volt pár nézőm!

Ma Andrással piacoztunk..... bár elveim ellen van, szombaton vásárolni menni, de kellett az erős kéz...

Szegény dolgozóknak gyorsan kell vásárolni, és ilyenkor nem akarom feltartani Őket..

De amit láttam megint -velünk együtt--a vásárlók 80%-a mind nyugdíjjas volt...

Na ennyit..... erről....

Megfőztem a székelykáposztát,... amire régóta ácsingóztam...

Nálam is rágcsálnak az egerek, nagyüzem van a sajtgyárban is.... pár pulyka rikácsol
    még.....na meg töltögetem a magtárat.....

Nyugis estét.....Jutus

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  4. -elzemari-

Szia Rozika,
    én is nagyon hiányolom a Pétert, de biztos oka van, hogy nem látogat meg minket.A forralt borhoz sincs már alapanyag, Dezső nem néz felénk.Pedig milyen jó lenne tudni, hogy a kislánya milyen újabb eredményekkel gazdagodott.Fatther humora is hiánycikk lett.Nem néznek ránk a fiúk.
    Még aza a szerencse, hogy az aprófa rendben van a kandallóhoz, mert különben vághatnánk mi magunk.Na nem mintha megijednénk a feladattól, de mégis.Csak benéznek majd.

Jutus,
    a szombati piacozáson én is csodálkozom, mert ott van a hét többi napja, amikor nyugisabban lehet a sok húzó, toló kiskocsikat a másik lábára taszitani.Szombaton olcsóbb a piac?

Sütike,
    emlitetted a Mangosztán fát.
    Thaiföldről származó gyümölcs, amelynek lelőhelyén is rendkivűli gyógyitó erőt tulajdonitanak.
    Mérete alapján a mandarinra hasonlít, vastag héja vörösesbarna és bőrszerű. Ha kettévágjuk, öt-hat fehér, kocsonyás állagú gerezdet találunk, közepükön egy-egy maggal.A mangosztán húsa bő levű, édeskésen savanyú.

Utoljára szerkesztett: 20.2.16
    Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  5. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Szép jó reggelt mindenkinek! Ilyen sem volt még, hogy én ébresztem a nyugiházat hajnali fél kilenckor. Persze én megértem, vasárnap van, éjjel esett az eső, álmosító az idő.....
    Meghoztam a reggelit és a kávét, hogy vidámabban ébredjetek.
    Legyen szép vasárnapotok: Lujza
    [​IMG] [​IMG]

6. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Üdv mindenkinek! [​IMG]

Ma van:
    Az anyanyelv nemzetközi napja. Banglades javaslatára az ENSZ (UNESCO) 1999-ben február 21-ét nemzetközi anyanyelvi nappá nyilvánította. 2000-ben ünnepelték először. A világnapot annak emlékére tartják, hogy 1952-ben Bangladesben az urdut nyilvánították az egyetlen hivatalos nyelvvé, noha a bangladesiek anyanyelve a bengáli. Február 21-én Dakkában a diákok fellázadtak az anyanyelv elnyomása ellen. Ekkor a rendőrség összetűzött a tüntetőkkel és öt diákot megöltek. A bangladesiek akkor az anyanyelv napjává nyilvánították a napot.
    Idegenvezetők nemzetközi napja (International Tourist Guide Day). 1985 óta számos országban megünneplik, oly módon, hogy az idegenvezetők saját honfitársaiknak mutatják be városukat ellenszolgáltatás nélkül, hogy azok a városuk érdekességeit jobban megismerjék.

585 évvel ezelőtt, 1431-ben megkezdődik Jeanne d’Arc pere.
    Szent Johanna, az „orléans-i szűz”, katolikus szent, francia nemzeti hős. Aszázéves háború idején vezette a francia nép felszabadító harcát az angolok ellen. Parasztlányként látta meg a napvilágot Kelet-Franciaországban. A százéves háborúban a francia királyi hadsereg élén több meghatározó győzelmet aratott, amelyek megfordították a háború kimenetelét és lehetővé tették VII. Károly trónra lépését. A burgundok fogták el és adták az angolok kezére, majd az egyházi törvényszék elítélte és 19 éves korában máglyán megégették. 24 évvel később, 1455-ben VII. Károly király – akinek hírnevét beárnyékolta, hogy koronáját egy elítélt eretnek segítségével szerezte – felkérte III. Kallixtusz pápát, vizsgáltassa felül a szentszék döntését. Az új eljárásban Johannát ártatlannak találták és mártírrá nyilvánították. 1909-ben boldoggá, 1920-ban pedig szentté avatták.
    Johanna hangoztatta, hogy látomásaiban Isten jelent meg előtte és kérte, hogy szabadítsa fel hazáját az angol uralom alól. Hírnevet akkor szerzett, amikor Orléans városát 9 napos ostrom után felszabadította és több gyors győzelmet aratva felszabadította a Loire völgyét. A hadjáratot követően VII. Károlyt Reims-ben királlyá koronázták.

A farmon a reggeli munkálatokat megcsináltam, egy ideig nincs semmi tennivaló.
    Megyek begyújtani, mert meglehetősen hideg van...

7. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!

Mekkora szerencsém volt, hogy tegnap voltam sétálni, mert felénk ma esik az eső.Igazán nem is tudom mit képzel ez a természet.Egyik nap eső, a másik nap hűvös, harmadnap emelkedő hőmérséklet.Tiszta összevisszaság.

A gazdaságban nálam is nyugalom van.Állatok megetetve, gyümölcsök betakaritva és egy pár bambusz magot elszórtam a kis karibi szigetemen.Igy aztán most felveszem a konyhai szolgálatot,hogy aztán délben az asztalon legyen az ebéd.

Jó játékot kivánok, és derűs és vidám vasárnapot.

Utoljára szerkesztett: 21.2.16
    _Ilona49_ és sutimami57 kedveli ezt.
  8. stadler42

Jó reggelt !

Borús ködös idő van, ezt nem szeretem. De ha ilyen van, ezt kell szeretni. Lujza köszi a bőséges reggelit, és a kávét. A farmon folyik a pajta töltögetés, lassan ki dől a pajta oldala a sok terménytől. Ideje lesz most már az állatokat ki rakni, azok is had szaporodjanak. Most megyek a konyhába, besegítek a papának az ebédfőzésbe. Húsleves sült oldalas krumplival uborkával lesz az ebéd. A desszerten még gondolkozók, mert a papának az a lényeg. Egyszer azt vesszem észre, azt is megtanulja és kerül fordul és sütkérezik. További kellemes hétvégét kívánok mindenkinek.

9. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Szép vasárnapot..:)
    Reggel is még esett az eső, most, talán csendesül...tényleg bolond egy időjárás.

Köszi a finom reggeleit, a kávét, a híreket, Marika érdekes beszámolóját, Erzsike okosságait, híreket Rozikától, és mindenkinek gratulálok, a nemesítés hatalmas haladásáért. :)
    Én nem szeretem. Van a hagymám, ha gond van, a kicsin a rózsa. Nem is akarom csinálni, így is rengeteg növényem el fogyott a műhelyekhez, mire mind el érte az ötödik szintet. Jaj, dehogyis, a turmixos még mindig negyediken van, nem tudok vele a végére érni.

Ebéd készül, a farmon cincognak az egerek. Van belőlük jól, de azért ki pakoltam mindet, mert a piacon biztos kereslet lesz rájuk holnaptól.
    Megyek is vissza a konyhába, vidám, kellemes vasárnapot Mindenkinek!

10. kpe59

Nekem meg ez a hobbim...
    Minden fontos meg van már, most csak azért nemesítek, hogy mindnek legyen meg a szuper trágyás bónusza is, amelyiknek van.

sutimami57 kedveli ezt.
  11. -elzemari-

Halihó.
    Azon gondolkodtam, hogy vajon mostanában miért van kevés idejük az embereknek.Sok helyen hallom, hogy nekem erre meg arra nincs idő, kevés a huszonnégy óra.Lehet hogy csak én találkozom ilyen gondolatokkal?

sutimami57 kedveli ezt.
  12. sutimami57

Nagyon ügyes vagy, és sok szerencsét kívánok a további nemesítéshez is! :)

Nem tudom...de nekem is kevés a 24 óra. Mindig kevés volt, de mióta azt hallom, hogy milyen jó neked, mert otthon vagy, hát, el kap a harci hév. persze, ha tényleg csak otthon lennék, kényelemben, segítő társsal, akkor biztos jobb lenne, de így..mindig el rohan az idő, sokszor mellettem..:) :)

_Ilona49_, SZERENCSELOVAG és -elzemari- kedveli ezt.
  13. -elzemari-

Sütike,
    nálad nem is csodálom, mert ezerrel pörögsz, intézel, csinálod, teszed, veszed,hozod, viszed, s még csak te tudod, hogy mi mindennel telik a napod.Nehezen tudnálak elképzelni, hogy otthon üléssel telne a napod.

_Ilona49_ és sutimami57 kedveli ezt.
  14. kpe59

Aki munkahelyen dolgozik, annak biztos rövid a 24 óra arra, hogy mindent el tudjon végezni, amit egy nap szeretne, mert lássuk be, a munkaidő végétől lefekvésig, elég rövid idő áll rendelkezésre. A hétvégén kell pótolni a hét közben elmaradt dolgokat, amit lehet.
    Aki otthon van és mégsem ér rá valamire, az szerintem mást tart fontosabbnak és azt helyezi előtérbe. Ezért nem is zavarja, ha a számára lényegtelenebb dolgokra esetleg nincs ideje.
    Egy mondás jutott eszembe: "Nem kifogásokat kell keresni, hanem megoldásokat..."

brozsa, Fatther, _Ilona49_ és 2 más kedveli ezt.
  15. -elzemari-

Azért jutott eszembe, mert olvastam róla, hogy milyen kevés idejük van az embereknek erre meg arra.A számukra fontos dologra biztos mindenki szakit időt, az meg aztán, hogy kinek mi a fontos, maga dönti el.Ma már sokkal felgyorsultabb világot élünk, mint korábban.

sutimami57 kedveli ezt.
  16. stadler42

Szerintem mindenkinek van ideje mindenre, csak ügyesen kell be osztani az idejét. Ha a mai napba nem fér bele valami, akkor másnap avval kell kezdeni. Én ezelőtt dolgoztam is, gyereket neveltem háztartást vezettem. Nem azt mondom a szórakozásra nem jutott annyi idő, de a fontos munkáimat mindég el végeztem. Nem jó az a rohanó élet mód, lassítani kell, mert ha meg öregszel bizony jó lenne az erődből ami most van egy kevés.

17. sutimami57

Teljesen igazatok van. :) :) Lehet, hogy én mindiga megoldásokat keresem, és meg is találom. Így lehetek mindig ott, ahol kell.....:) :)

Én is végig dolgoztam 40 évet, és mindig minden meg volt, ahogy kellett. Erre a menyem azt mondja időnként, hogy jól el ........m a családomat...:D :D Hát, erre már én is rá jöttem, de késő bánat. :D :D Azóta is mindig mindenben ők az elsők, és bizony, élnek is vele...:) :)

-elzemari- kedveli ezt.
  18. -elzemari-

sutimami57 kedveli ezt.
  19. sutimami57

Egyszerű. Szerintem 15.

-elzemari- kedveli ezt.
  20. kpe59

A pletykásoknál kivesézték már oda-vissza, de 15 úgy emlékszem senkinek nem jött ki...

sutimami57 kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.