Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Lujza sok boldog névnapot, s gyógyuljatok meg minél előbb.
    Erzsike gratulálok a 98 szint eléréséhez.. sok munka van benne. ezért küldöm a tűzijátékot.
    Csipikét is isten éltese sokáig, születés napja alkalmából. Mindenkinek legyen szép, és sikeres napja.

sutimami57 kedveli ezt.
  2. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Lujza!
    Boldog névnapot kívánok, Neked, és egy számomra nagyon kedves hölgynek, aki már sajnos odaát van!
    Csipikének boldog szülinapot! [​IMG]

Erzsike, gratulálok a szintlépésedhez!!!! Ügyes , és kitartó vagy!

További nagyon szép napot mindenkinek!

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  3. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Rendkívüli, előre nem jelzett akció kezdődött ma 10:00 órakor!:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/munkások-akciós-áron.13729/

[​IMG] Igyekeznem kell, nehogy letapossátok a sarkamat.
    Sok játék, sok számolás és sok törpölés, hogy mit hogyan...
    Most pihenek egy kicsit... [​IMG]

sutimami57 kedveli ezt.
  4. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Halihó.

Mint mondtam tegnap az időjárás igen hálás téma, mert ma is lehet róla beszélgetni.Ma felénk hét ágra süt a napocska, és még ráadásul meleg is van. Amikor útra keltünk, abszolút bizonytalan voltam az öltözködést illetően.Hazafelé, meg már melegem is volt.Ahhoz képest, amilyen idő tegnap volt, hááát ki birja ezt jól viselni?

A gazdaságban virágzik a Lidércgaz, ha minden igaz ma már készen leszek vele. Az ajtókat is nyitogatom, igaz még csak módjával, de nem is kell nagyon sietni, mert a szellemelem az hibádzik még.Remélem nálatok is minden rendben zajlik, és haladtok a szellem irtással.

sutimami57 kedveli ezt.
  5. biborka63

biborka63 Fórum parancsnoka

Szép délutánt mindenkinek !! Erzsike nagy nagy gratuláció !! Nagyon szorgos gazda vagy !! Mi is igyekszünk ám utánad !! Lujza jó ,hogy benéztél , gyógyuljatok meg hamar !! SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKED !! CSIPIKÉNEK BOLDOG SZÜLINAPOT !!

sutimami57 kedveli ezt.
  6. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Sziasztok.
    Erzsike gratulálok a szintlépésedhez. Hiába a tudás és a gyakorlat eredményeket hoz.[​IMG]
    Lujza /Ágnes/ névnapod alkalmából szívből gratulálok.[​IMG] Siess meggyógyulni. Hiányzol.[​IMG] Csipikének is nagy gratula.
    Az event halad, idő van.

sutimami57 kedveli ezt.
  7. kpe59

Nem kérek több elemet, küldjétek a rászorulóknak...

sutimami57 kedveli ezt.
  8. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Hamar be futottam. Örömmel látom, hogy vannak jó hírek szépen.

Erzsike! Gratulálok Neked! Ne félj, hogy a sarkadra lépünk, hiszen utol érhetetlen vagy! Mi a nyomdokaidban megyünk szépen, lépegetve a kitaposott úton. :)

Lujza, nagy öröm, hogy be tudtál jönni! Jó látni Téged! Ezúton kívánok BOLDOG NÉVNAPOT! Mielőbbi gyógyulást is, természetesen!
    Aztán annak a kétszínű, hűtlen kutyusnak, akit imádok, BOLDOG KUTYUS SZÜLINAPOT kívánok, és küldöm neki a puszikat!

Ez a hét sem az enyém, azt látom. A tegnapi nap..na, meg aztán a mai..... le vagyok terhelve, olyan szinten, hogy a sok gondolkodástól már fáj a fejem. megint be vagyok dobva a mély vízbe, és mindig mindent én döntsek el, aztán meg vállaljam...na, nem is akarok ebbe bele menni, mert nem kellene. Csak a ládára ülök, mert megint sok a sokkkkkk.

Event halad, még 5 szoba van hátra mind a két farmon, egy vetés, és késza gaz. Megyek is aratni, szép délutánt!

SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  9. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Erzsike! Gratulálok, ezek szerint te már be is fejezted. Hogy tudtál ennyi felröpit összehzni? Van valami recept? Igazából hány db felröppenő kell????

sutimami57 kedveli ezt.
  10. -elzemari-

Lujza,
    mentségedre szóljon, hogy most a szemed miatt nem olvasol vissza, de igen is, hogy sokat hiányoltunk.Leszel szives minél előbb meggyógyulni.

Lujza,
    ha minden szobát szeretnél szellemteleniteni, akkor 308 darab.

sutimami57 kedveli ezt.
  11. kpe59

2x2-es területen izzó penészkét vetettem, szuper trágyával megszórtam és másfél óránként arattam, körönként 32-38 felreppenővel.
    A mennyiségre Elzemari már válaszolt.

sutimami57 kedveli ezt.
  12. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Köszönöm mindenkinek a választ

sutimami57 kedveli ezt.
  13. kpe59

Előttem is sokan járnak már és törik az utat... [​IMG] Mutatják az irányt, [​IMG] nehogy eltévedjek...

Utoljára szerkesztett: 3.3.16
    sutimami57 kedveli ezt.
  14. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Szép jó reggelt. Ma konyhai szolgálatban vagyok, sütöm előre a süti lapokat, piskótát, meg főzök, meg ami még bele fér. Két napja fáj a fejem, pedig nem szokott. :(

A szellemírtás utolsó ablakában vagyok, felhő kész, még a 77-eshez gyűjtögetek. Jó kis event, tetszik. Megy is szépen..:)
    Na, én is megyek...szép napot!

15. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

169 évvel ezelőtt,1847-ben született Alexander Graham Bell skót születésű amerikai tanár, fizikus, feltaláló. A National Geographic Society egyik alapító tagja és második elnöke.
    Bell hitt az eugenikában, az örökletes siketséggel kapcsolatos vizsgálódásai során (édesanyja is nagyot halló/siket volt) hallásjavító készülékekkel kísérletezett. 1875-ben ennek során jutott el azokhoz a felismerésékhez, amelyek a telefon feltalálásához vezettek.
    Bell 1876. február 14-én benyújtotta, majd március 7-én megkapta a 174.465 számon iktatott szabadalmat (sokak szerint a valaha bejegyzett legértékesebbet), egy "eljárást illetve szerkezetet a beszéd és egyéb hangok telegrafikus átvitelére... a beszédet és egyéb hangot kísérő levegőmozgáshoz hasonló elektromos hullámmozgás útján". Csak órákon múlott, hogy ma őt tekintjük a távbeszélő atyjának, ugyanis még ugyanazon a napon Salemben egy Elisha Gray nevű fizikus is szabadalmat kért ugyanilyen elvek alapján készített "messzeszólójára". A szabadalmi jogot hosszas és igen heves csatározás után a néhány órával korábbi beadás igazolásával végül Bell kapta meg.

Többen is közel álltak a telefon feltalálásához. (Egy 1863-as szerkezet, mely alkotójától, a német friedrichsdorfi Philipp Reis (1834-1874) fizikus és feltalálótól a „Telephon” nevet kapta, képes volt átadni és fogadni a „jó minőségű” beszédet. Jóval több mint száz évvel a telefon találmányának Bell által való szabadalmaztatása (1876) után 2001-ben az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa határozatban közölte, hogy egy másik feltalálónak, az olasz származású amerikai Antonio Meuccinak (1808-1889) tulajdonítja a telefont, aki Bell laboratóriumában dolgozott.

Bellnek szinte gyermekkorától haláláig voltak más találmányai, például már tizenegy éves korában feltalálta azt a gépet, amely tisztítja a búzát, ennek révén jutott hozzá egy feltaláló műhelyhez, a továbbiakban az optikai távközlés, az otthoni légkondicionálás terén voltak találmányai, ez utóbbi hozzájárult a légi közlekedési technológia (repüléstechnika) fejlődéséhez. Az utolsó szabadalmaztatott találmánya, amit 75 éves korában jelentett be, a leggyorsabb szárnyashajó volt, ami még ma is létezik.

Termelgetek szép csendesen, a teliholdas gazak is szépen szaporodnak. Jó ez, hogy nem csak 24 óra áll a rendelkezésünkre.

sutimami57, _Ilona49_ és Fatther kedveli ezt.
  16. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Szép jó reggelt mindenkinek! Hoztam egy kis reggelit, ogy helyeáljon a napi menetrend. Nálunk szakad az eső, úúúúúúúúúúúúútálom idő van. Az event halad, talán holnap végzek is.
    Legyen szép napotok: Lujza

missuzy_53 és sutimami57 kedveli ezt.
  17. -elzemari-

Jó reggelt kivánok!
    Micsoda kis szorgos gazdák.Mindenhol bőszen irtjátok ezt a sok szellemet akik belakták a házat.Micsoda szerencse, hogy ez a sokadik Fülöp kitalálta, hogy minden márciusban legyen tavaszi nagytakaritás.Sok minden előkerül, s igy még a megbúvó szellemekre is sor kerülhet.További jó munkát kivánok hozzá.

Sütike,
    ég a kezed alatt a munka, ha a sütiből a végeket levágod, azt majd tedd el nekünk, biztos el fog fogyni.
    Lujza,
    ne is mond ezt az esőt, már azt hiszem sokunknak tele van a bugyra vele.S akik meg még a földeken a munkákat sem tudják elkezdeni a sok belviz miatt.Mindig van valami.Nyáron meg majd jön a vizhiányos időjárás, amikor meg sóhajtozunk egy kicsike kis esőért.

Mosolygós napot kivánok!

sutimami57, _Ilona49_ és brozsa kedveli ezt.
  18. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Sziasztok.
    Kész vagyok az összes szobával. Felhő beüzemelve, köszönöm a segítséget a felröpik terén.
    Az idő szomorú. Esik, így vasalni és takarítani fogok, miközben a teliholdas növényeket termelem, mert nekem még a gazdaköriek nincsenek készen.
    Mindenkinek szép napot kívánok.[​IMG]

sutimami57 és brozsa kedveli ezt.
  19. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Sziasztok !

[​IMG]Megjöttem az orvostól, nagyon szépen be gyógyult a sebem. Csak nagyon le vannak gyengülve az izmok, úgy hogy torna meg torna, hogy erősödjenek az izmaim. Megpróbálom hátha sikerül, formába hozni a lábaim. A szobák kitakarítva, felhősor be üzemelve . Most már pajtatöltögetés folyik, meg rémnövények szaporítása. További szép napot, és jó játékot.

sutimami57 és sHaDoW_sOnG kedveli ezt.
  20. kpe59

Ilyen örömhírtől nem is csoda, hogy táncolnak a kis figuráid. Torna-torna-torna és sikerül a formába hozás.

Látom egyre szaporodunk a felhőn, jó innen a kilátás...

----------------------------------------------------------------------

Titokól akció:
    https://board-hu.farmerama.com/index.php?threads/titokzatos-ól-akció-rubin-talányos-tenyészet.13738/

Nem akarok senkit megbántani, de ez a rajz sok mindenre hasonlít, de a vadászgörényre biztos nem.
    Volt szerencsém a görényekhez, mert régen tenyésztettük őket...

Utoljára szerkesztett: 3.3.16
    sutimami57 és _Ilona49_ kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.