Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. mimi

mimi Fórum elő legendája

Olyan jó veled kirándulni...! Várom a folytatást.

2. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Be rohantam egy percre.Erzsike, üdv. újra itthon, csodálatosak a képek, és a beszámolód is fantasztikus! Jó volt addig egy kicsit pihenni, amíg el olvastam,.
    Ildikónak boldog névnapot!
    Jutus, nálam a farmon nincs semmi gond, szerencsére, mert csak percekre érek ide. majd egyszer több időm is lesz, remélem.

Az event kész mind a két farmon, de a pelenkákat gyártom, mivel nem kerül semmibe, a tortákért többet kapok a beváltásnál.
    Agyon dolgoztam magam, holnap megint anyagbeszerzés, bevásárlás, hétvégére megint itt lesznek a gyerekek......jó, hogy ennyire szeretnek..:) :) Én is imádom őket.......Holnapra vízszereléshez kell bevásárolnom.

Na, megyek is tovább...szép estét!

mimi, -elzemari-, Vakond-Gazda és 2 más kedveli ezt.
  3. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

Szép estét!

Remélem, mindenki jól van.
    Rövid az időm, csak gratulálni ugrottam be Marikának a szintlépéshez!
    Vigyázzatok magatokra, holnap jövök...kezdődik a hosszú hétvége....xD [​IMG]

-elzemari-, Vakond-Gazda és sutimami57 kedveli ezt.
  4. csipike2010

csipike2010 Kivételes tehetség

Mariak! Gratulálok a szintlépésedhez, nagyon ügyes vagy!!!!!!
    Erzsike!!!!!! Szuper beszámoló, remek képek, kösz!!!!
    Ildikónak boldog névnapot kívánok!!
    Ma egész nap kinn dolgoztunk az udvaron, isteni volt. Talán ez volt az első igazi tavaszi nap. Most mindenkin amolyan jóleső fáradtság van. Még Győrben kaptam vagy Jolikánktól, vagy Katától (az eszem mint a szita) egy fájdalom csillapítót, amit én betettem a gyógyszeres fiókba, és elfeledkeztem róla. Ma a kezembe akadt, gondoltam kipróbálom. Képzeljétek el használt. Holnap fel is iratom.
    Ki is használtam, hogy hogy csökkent a fájdalmam, fát metszettem, elveteményeztem a "hatalmas" allókertemben,szemetet égettünk, csicsókát ültettünkstb......
    Azt hiszem ma korán elülök , és reménykedem, hogy holnap is ilyen idő lesz........

Fatther, sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  5. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Hétfőn tehát a La Boqueria-n kezdtünk, sétáltunk az óvárosban, a Ciutadella parkban, újra átmentünk a diadalív alatt.
    A parkban található egy tó, amin csónakázni is lehet a kacsák és a sirályok közt, a fejed felett pedig papagájok röpködnek, mamut szobor, és egyéb látnivalók.

Felkerestük a Katalán Zene Palotáját, amely Barcelona egyik legfontosabb modernista alkotása. Gaudi és Cadafalch mellett a harmadik ismert katalán modernista építész, Lluís Doménech i Montaner műve.
    Majd a La Sagrada Familia következett.
    Ezt a látványt ami ott fogadott leírni és elképzelni sem lehet.
    Gaudi élete fő művének tekintette, 40 évet dolgozott rajta, és 15 éven keresztül kizárólag a Szent Család Templomával foglalkozott. Itt is temették el, miután 73 éves korában elütötte egy villamos. A Sagrada Familia több, mint 130 éve épül (1882-ben kezdődött a kivitelezése). Elkészülte után, 170 méteres magasságával a világ legmagasabb temploma lesz, és 18 toronnyal fog rendelkezni. A tervek szerint 2026-ra, Gaudi halálának 100. évfordulójára fejezik be építését. Amikor Gaudit a rendkívül hosszú kivitelezésről kérdezték, ő állítólag csak ennyit mondott: "Az ügyfelem nem siet."
    Mint Gaudi más alkotásai a városban, a Sagrada Familia is a Világörökség része. A bazilika az organikus építészet mintájának számít, de sorolják a szecesszióhoz, és a kubizmushoz is. A világ egyik leglenyűgözőbb, legkülönlegesebb, legérdekesebb temploma, az építészeti csodákat a remek fényjáték is kihangsúlyozza.

A hétfői felfedezésünk itt ért véget, az utolsó látogatók közt hagytuk el a templomot.

Lesz folytatás...

Utoljára szerkesztett: 10.3.16
    tremama0422, sHaDoW_sOnG, mimi és 5 más kedveli ezt.
  6. Vakond-Gazda

Vakond-Gazda Fórum bárója

Szia Erzsike várom a folytatást:) Nagyon szép helyen jártál:)

Sziasztok, Szép estét!:) Rég jártam erre....., Olyan csodálatos idő volt ma, meg jött a tavasz is :)

néha be-be kukkantottam olvasni;):)

mimi, -elzemari-, sutimami57 és még 1 ember kedveli ezt.
  7. kpe59

A keddet hol máshol is kezdtük volna, mint a La Boqueria-n.
    A La Ramblan, végigsétálva eljutottunk a kikötőben található Colombus-szoborhoz. (A teteje nem fért a képbe, de kölcsön kértem Google úrtól...) Az 1888-ra elkészült 60 méter magas Kolombusz-emlékmű tetejéről szép panoráma tárult volna elénk, ha felmentünk volna, de megelégedtünk a járdaszinttel is.
    Innen már nem messze van a Barceloneta tengerpartról a Montjuicra induló libegő. Mivel az út, és a kilátás semmihez sem fogható, a tengerparti részről a várost így máshonnan nem láthatjuk. Már a libegő a tengerparton lévő tornyából is lenyűgöző a kilátás indulás előtt vagy érkezés után.
    A kikötőben várakozó vitorlások, azon a hullámos díszítésű hídon ott a lábnyomunk...
    Lehetett volna még siklóval felmenni a csúcsra a várhoz, de nem akartunk, megelégedtünk egy kávé melletti kilátással a tengerre, majd vissza is libegtünk a kikötőbe, mert még várt ránk a Güell park.

A Güell park, (a park teraszáról kilátás a városra és a tengerre) a Szent Család templomához hasonlóan, az UNESCO Világörökség része. Az 1900 és 1914 között épült parkot Antoni Gaudi eredetileg egy modern "luxuslakóparknak" szánta, távol a belváros akkori gyárainak füstjétől, azonban a park üzletileg sikertelennek bizonyult olyannyira, hogy senki sem akart itt lakni. Csak két ház készült el, és végül maga Gaudi költözött ide családjával, házában jelenleg a Gaudi-múzeum működik. Az épületek, a sétányok, és a lépcsők, mind-mind egy rendkívül különös fantáziavilághoz hasonlítanak, ezt nehéz leírni, ezt látni kell!
    Mint minden látnivalótól természetesen a Güell parktól is már alkonyatkor búcsúztunk.

A szerda már a hazautazás napja, de délelőtt még belefért a piac, utána még a két híres Gaudi épület, a Casa Batlló, és a Casa Milá a híres barcelonai sugárúton, a Passeig de Gracián található, amelyről önállóan is érdemes megemlékezni. Ez Barcelona legszebb, és legimpozánsabb sugárútja, a katalán város Champs-Elysées-je, vagy Andrássy útja.

A lábunkat térdig lejárva és magunkat teljesen leharcoltnak érezve, de tele élménnyel érkeztünk délután a 16:50-kor hazainduló géphez.
    A felszállás még világosban történt a felhők fölé, a landolás már sötétben ért minket Ferihegyen.
    Ezután gyors eköszönés a lányomtól, még egy vonatozás Kecskemétig, majd némi autózás és élménybeszámoló a fiammal hazáig.

Egyéb élmények és kalandok vannak még, de most pihenjen meg mindenki...

bündihugi, lukimi, mimi és 6 más kedveli ezt.
  8. zsupi66

zsupi66 Utánpótlás-írogató

Sziasztok zsupi66 vagyok id,4043506
    szeretném megkérdezni ha a Bahamán kiváltottam mind a 9 kamrát?utánna mi van és mi lesz a banánokkal választ köszönöm

9. Laboviti

Laboviti Fórum elő legendája

mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  10. pjotrovov

pjotrovov Fórum parancsnoka

Jó reggelt,ébresztő!!!!!!!
    Ez is ritkán fordul elő,hogy én vagyok az első aki benéz;)
    Hozok egy kis kávét,talán annak az illatára könnyebb lesz az ébredés.Ma még munka,de végre 4 nap pihenés jön :D
    Kellemes napot,délután benézek majd...

sutimami57 és Fatther kedveli ezt.
  11. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

Jó reggelt !

Péter kávéjának illatára én is felébredtem, nagyon szép napos idő fogadott. Utána belemerültem Erzsike beszámolójának olvasásába, élményes beszámoló volt nagyon szép képekkel. Most megyek a farmra, mert nagyon le vagyok maradva. Utána a valósba keresek valami elfoglaltságot, illetve nem kell keresni mert az mindég van. További kellemes napot és jó játékot.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  12. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek! Hoztam egy kis reggelit Pjotr kávéja mellé.
    Erzsike! Újra elolvastam a beszámolódat, fantasztikus utad volt...
    Sütike! Kitartás, majd meglátod milyen jó lesz az új konyhában ügyködni:)
    Ma én leszek a konyhatündér. A menü egy kis mindentbele leves, káposztás cvekedli házitésztából.
    Legyen szép napotok: Lujza

bündihugi, mimi és sutimami57 kedveli ezt.
  13. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

19 évvel ezelőtt, 1997-ben Paul McCartneyt, a Beatles volt tagját lovaggá üti II. Erzsébet brit királynő.
    Paul azzal érdemelte ki a lovagi címet, hogy rendszeresen adományokat utalt át a különféle segélyszervezeteknek. Egymillió fontot fizetett be például a liverpooli művészeti akadémia számlájára. Ez az intézmény a szegény, de tehetséges gyermekek képzését segítette az adományok felhasználásával.
    Sir James Paul McCartney MBE brit zenész, zeneszerző és producer; elsősorban mint a Beatles egykori tagja ismert.
    Elismerten a 20. század egyik zenei ikonja, a brit rockzene megtestesítője. Az USA-ban huszonkilenc listavezető kislemezével ő tartja a rekordot; ebből húszat a Beatles, a maradék kilencet a Wings tagjaként, valamint szólókarrierje során adott ki. Karrierje során több mint 50 Top 10-es slágert írt, vagy volt bennük társszerző; többen, mint bárki más. Nagy hatású basszusgitáros, elismert gitáros, zongorista és dobos.
    McCartney és John Lennon volt a Beatles két fő dalszerzője és az ebben az időszakban írt dalait, mint a Hey Jude (1968 ), az Eleanor Rigby (1966), a Yesterday (1965) vagy a Let It Be(1970) rendszerint a könnyűzene történetének legjobbjai közé sorolják. Ő írta a Helter Skelter (1968 ) című dalt is, melyet sokan az első heavy metal-dalnak tartanak.
    A zenélés mellett gyakran fest (bár eddig még nem rendezett kiállítást), támogatja az állatvédő szervezeteket, a taposóaknák felszedésére irányuló kezdeményezéseket és lelkes híve a vegetarianizmusnak.
    Sok híres zenészhez, például Jimi Hendrixhez, Ringo Starrhoz vagy Mozarthoz hasonlóan McCartney is balkezes.
    Az egyetlen Beatles-tag, aki elvégezte a középiskolát (művészeti szakközépiskola).

Nagyon sokat fényképeztünk, még nem kaptam meg minden képet, de ha fent lesznek a gépemen, akkor hozok még.

Jutus! Korábban írtad, hogy Barcelonában még nem jártatok. Ha megtehetitek semmiképp ne hagyjátok ki, mert itt tényleg csodás látnivalókban lehet részetek. A Güell park és a Sagrada Família minden képzeletet felülmúl...

Utoljára szerkesztett: 11.3.16
  14. mimi

mimi Fórum elő legendája

Átszaladtam ide is szép napot kívánni. :)

sutimami57 kedveli ezt.
  15. lujza5353

lujza5353 Fórumőrült

Nagyon jól tetted! Neked is szép napot! Nyugodtan falatozzál a reggeliből, van bőven belóe:):)

16. kpe59

17. Fatther

Fatther Fórum admirálisa

Szebb napot kívánok mindenkinek, szervusztok.

Erzsike, csodálatos kirándulásban volt részed, s nagyon szép helyeken jártatok.
    Egy szösszenettel kiegészíteném a The Beatles "megemlékezésed":
    "A The Beatles angol beatzenekar volt a popzene egyik legnagyobb hatású és legsikeresebb zenekara, amely 2004 végéig világszerte több mint 1,3 milliárd lemezt adott el, többet mint bármely más együttes." (wikipédia)

http://rack.3.mshcdn.com/media/ZgkyMDE0LzAyLzEwLzJiL1RoZUJlYXRsZXMuOGEwN2YuanBnCnAJdGh1bWIJMTIwMHg2MjcjCmUJanBn/ac090206/7e7/The-Beatles.jpg

És ha már őket említjük, akkor az egyik örökzöld számuk megér annyit, hogy meghallgassuk

További mosolygós szép napot és pihentető hosszú hétvégét kívánok.

tremama0422, mimi, mojzi60 és még 1 ember kedveli ezt.
  18. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok!Köszi a kávét, a reggelit, az olvasni valókat! Erzsike fantasztikus beszámolója a csodaszép képekkel, hát, a mai nap leg kellemesebb perceit hozták számomra.
    El mentem anyagbeszerzésre, esős, hideg az idő, jól meg fáztam. Nem is tudtam mindent venni, mert az eladó csaj nem tudta, hogy mit akarok. Imádom az ilyen nagy hozzáértést. Bevásárlás meg volt. Most aztán főzés, mosogatás, ami nem egyszerű még jelenleg.

Ivóvíz van, lefolyó van a konyhában, de a folyóvíz még zárva, a fürdőből kell vinnem. Még mindig jobb, mint az utcáról.
    Lujza! Persze, nagyon szép lesz az új konyha, csak addig kell kibírni. Tudod, hogy nálam a türelem nagyon kevés. Mikor éppen azt osztották, én sokadik alkalommal az aktivitás sorában álltam. :D :D

Julis ki mosott közben, a szárító forgatja a ruhákat. Na, megyek is dolgozni, mosom el az edényeket, aztán mennek raktározásra.. Még jövök, szép napot, vidám pénteket!

SZERENCSELOVAG és mimi kedveli ezt.
  19. kpe59

Ezeket a reggeli szösszeneteket gondolat ébresztőnek szánom. Örülök, ha valaki utána néz és még többet tud meg az eseményekről.
    Pont ezért csak érintem a témákat, hogy hozzá lehessen tenni azt, amit te vagy más fontosnak tart megemlíteni.

Két rohanásod közt elvittelek egy kicsit világot látni... [​IMG]

Közvéleménykutatás:
    https://board-hu.farmerama.com/inde...ny-kutatás-2016-március-11.13758/#post-462247

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
  20. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Sziasztok.
    Nahát Erzsike, jól elvarázsoltál az irásoddal, nagyon élvezetes és szórakoztató volt.Most sajnálom csak, hogy én milyen keveset láttam, hogy csak egy napot voltam itt.Igazán szemet gyönyörködtető a kapcsolatotok ezzel a szép nagylánnyal,akivel ilyen csajos kikapcsolódást lehet csinálni.Kicsit irigyellek is érte,de nagyon megérdemled.

sutimami57, Fatther és mimi kedveli ezt.
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.