Nyugdíjasok - archív

Kategória: 'Egyéb témák archívuma', témanyitó: Gobio55, témanyitás ideje: 25.8.14.

Kedves Fórum-Olvasónk!

Abban az esetben, ha aktívan részt szeretnél venni a fórum életében és szeretnél kérdezni a játékkal kapcsolatban, vagy beszélgetni szeretnél játékostársaiddal, be kell jelentkezz a játékba, majd onnan a fórumba. Ha még nincs felhasználói fiókod a játékban, akkor készítened kell egy új regisztrációt. „A játékhoz“
Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.
  1. -elzemari-

-elzemari- Fórum elő legendája

Halihó.

Bepöfögtem én is[​IMG].Estére én is learatom az utolsó liliomot, aztán usgyi a felhő.Én nem tudom, de valahogy olyan hideg érzetem van.Vagy csak én érzem úgy?

Vajon Sütike, hol van, hogy állnak a festéssel?

Pjotr,
    de szép a banneredben ez az erdei táj.Szeretek sétálni az erdőben, halgatni a csendet a néha megszólaló madarakat.
    Hogy hogy állok az előkészületekkel? [​IMG] A hókiflit már megsütöttem,.a sonka, tojás holnap fog megfőni a torma készen van. Finom lett, mi reszeltük és almával csendesitettem meg az erejét.Hétfőn vendégség.

Utoljára szerkesztett: 25.3.16
    sutimami57 és sHaDoW_sOnG kedveli ezt.
  2. András

András Kivételes tehetség

Na jöttem pihenni! Hulla vagyok, pedig nem értem a végére!

Marcsi! Nagyon köszönöm, hogy hoztad a képet! Így legalább látvány is van nem csak, szószátyárkodás!:D

Köszi! Viszont...kérhetnék még valamit??????Tettem fel egy asztal díszt-tojások lógnak rajta.... ---Én csináltam apró kezeimmel;);)---- Akkor Én is képekkel Kívánhatnék Kellemes húsvéti ünnepeket...

Rozikám! Nem volt túl hangos a rádióm?

Nálunk is húsvéti ebéd van.... Húsvét leves, krumplis tészta! A fiamék hajnalban értek haza és ezt rendelt...

Majd teszek képet fel a levesről is: Ez olyan, hogy a sonkaléből veszek el kb 1 litert, felhígítom még vízzel (ne legyen sós) és bezöldségezem mint a húslevest.( csak kisebb darabokra vágom a zöldséget) Aztán gríznokedlivel tálalom.

Nekünk ez gyerekkorunkban a kedvencünk volt...

Biborka! Akkor örömhírt hoztál az ünnepre! Te is feltámadtál! Kell ennél jobb hír?

Szamoca is egyszer csak hozza a jó hírt!:D:D:D Akkor Jolanda segítségével tanulunk egy öröm táncot, és az egész nyugis ház táncra perdűl!

Lujzi és Tesó is remélem lábadozik? Még pár fűrdő, masszázs, és velünk táncolnak.

Talán a fiúk találnak valami jó zenét a tánchoz.

Süti nagyon belemerült a burkolásba.... Lehet, hogy átkűldöm Neki az én Sívámat is, hogy legyen elég keze!

Megyek én is aratni, vetni....aztán összedobom a Tiramisut... Tatus/J.

3. -elzemari-

Jutus,
    elhoztam a képet ahogy kérted.

sutimami57 kedveli ezt.
  4. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG]Sziasztok !

Meg lettek a nyeremény titkosaim, 2 kivételével az még kint van. Nem hiszitek el csak néztem [​IMG] néztem hát egy vidra úszott felém. Mondtam is magamba ez a húsvéti ajándékom, mert még vidrám nem volt. Az már csak hab lenne a tortán, ha a kint lévő 2-ólbol még egy hattyú is lenne. ( egy kicsit telhetetlen vagyok )

5. szlyák

szlyák Törekvő

üdv kedves társak!
    Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek!
    Szerkesztőknek is!
    ====================================jó ez az event, most.

kérdeznék valamit, nagyon kevés metszőollóm repül fel még mindig.

Miért, ezzel lesz a gondom megint.
    =================================

De ültetek,szedek. Haladok, most már meg van a 2000 event növényem is,
    jó sok növény kell.
    jaj csak vendégségben vagyok a kis unokámnál és alig férek a géphez, Liliána unokám a kis Liliomom sürgölődik körülöttem itt.
    és bizony Húsvéti készülődés is van, sütünk,főzünk, de megpróbálok időt szakítani az eventre.
    Ezt be kell fejeznem, nagyon jó.

egy bajom lesz, Hétfőn utazunk vissza Pestre, remélem jól fogunk hazaérni, mindig ideges vagyok az M3-as autópályán.
    ez az időszak kiesik a farmozásból, ilyenkor nem merem beültetni a farmot, hogy nehogy begazosodjon.
    Remélem sikeresen Pestre hazaérünk.
    s folytatom még a játékot. Jó, hogy szerdán lesz vége.

ezer csók, sok locsolkodót kívánok mindenkinek!:music::music::music:

sutimami57 kedveli ezt.
  6. András

András Kivételes tehetség

Marcsi nagyon köszönöm!

Szóval Én is Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek! Marcsi hozta a képem!

Szlyák kedves! Ha csak locsolod, akkor is 4 óránként tudsz aratni!

Nem tudom milyen messze vagy Pesttől, de, locsolás nélkűl -5 óra- bőven lesz ideje beérni, és nem fog elgazosodni.
    Az event növényekre, adja, és ha kész vagy fákat, állatokat "napi növényekkel -hosszú érésűekkel jelentős mennyiségű ollot fogsz kapni..

Neked is sok locsolót! Tatus/Jutus

Fatther és sutimami57 kedveli ezt.
  7. -elzemari-

Rozika,
    nem vagy telhetetlen, csak jó ha az ember mer nagyot álmodni.Én is szeretném, ha egy Európai borz lenne az egyik.!![​IMG]
    Jutus,
    szivesen máskor is.

Tényleg mi van a Sütikével?Még mindig a festés? Vagy már a pakolás van ?

sutimami57 kedveli ezt.
  8. mimi

mimi Fórum elő legendája

Betotyogok köszönni, a derekam nem enged sokat gép előtt ücsörögni.
    Te nyertél! :) Én még küzdök a biogyapottal.

-elzemari- és sutimami57 kedveli ezt.
  9. sutimami57

sutimami57 Fórum elő legendája

Sziasztok! Befutottam lejelentkezni! Köszönöm a húsvéti üdvözleteket, én is MIndenkinek Kellemes ünnepet kívánok!

Köszönjük a nápolyit! :D Éppen ezt szereti a Papesz!

Örömmel láttam, hogy hiányoltatok. :) Eszeveszett sokat dolgoztam, ebben a pár napban reggel 5-kor keltem, és most telt le a munkaidőm.

Meg csináltuk a festést, utána ki takarítottam, helyre pakoltuk a bútorokat, mindent meg csináltam, amit tudtam, már látom a végét.
    Ez is átmeneti állapot, jövő héten csináljuk az asztalos munkákat, ami bőven van, utána a bútor összeállítása, beépítése következik, aztán megint mindent le kell mosni, törölgetni, bepakolni, és még a villany szerelés, tüzhely, páraelszívó bekötése várat magára.

Amit terveztem, az meg van, reggel indul a Húsvéti készülődés, még egy törölgetés, stb. Egy napom lesz mindenre, mert vasárnap már jönnek a gyerekek, este meg a barátaim.

Szóval, nagyon nem lesz unalmas. Reggel megint hajnalban kelek, fel rakom a sonkát, utána neki állok sütni 3 adagot, meg főzök, közben valami ünnepies hangulatot is kellene csinálni, max. az étkező asztalra pakolok ki valamit.

Jajaj, nekem......remélem, hétfőn tudok egy kicsit pihenni....

Az event megyeget, de nagyon ki akadtam a felreppenőkön. Az rendben van, hogy nem kell sok, de hogy a szigeten egy teljes területre nem adjon egyet sem, ez azért nagyon gáz. 18 órásra ad 5 darabot. El is vette a kedvem, de szerencsére, nem értem rá ezzel foglalkozni..:) :) Még holnap kell egy adag eventgaz, aztán majd csak emg jönnek az ollók.
    Na, emgyek is zuhanyozni, utána tente. Szép álmokat, jóéjszakát!

Fatther, -elzemari- és SZERENCSELOVAG kedveli ezt.
  10. kpe59

kpe59 Fórum elő legendája

Már csak 47 db metszőollórara várok és kész az event.

Én is tudtam volna örülni mindkettőnek, de nekem a legjobb egy jégmadár és egy tatu lett. Nem az elsők, de jó az, ha van több belőlük.

Tegyél ki fákat és ólakat mindenhova, az nem gazosodik el és ad felreppenőt is.

A gyapottal most kezdtem újra a harcot. [​IMG] Neked biztos előbb meg lesz, ha már régóta pakolod.

A borz eszembe sem jutott. Lehet, hogy azért mert ezekből a titkosokból az nem lehet.

A sonkát, illetve csülköt, én is holnap főzöm és egy tortát akarok még sütni, más már minden kész.

sutimami57 és mimi kedveli ezt.
  11. -elzemari-

Ó te szegény, mi történt a derekaddal?
    Sütikeeee,
    ez nem lehet igaz,hogy ennyi mindent meg lehet csinálni.Neked valami titkos segitőd kell hogy legyen.Én már az olvasásában kifáradtam.S még ezek után vendégek.Háááát, minden elismerésem a tiéd!!!!!!!!!
    Jól van na,azért szerethetném, ha lehetne!!

12. kpe59

Ne gondold, hogy én nem szeretnék egy borzot is...
    A gyapot is tud ám tp-t osztani már rögtön az elején, mi lesz még később...

sutimami57 kedveli ezt.
  13. stadler42

stadler42 Fórum admirálisa

[​IMG] Jó reggelt !

A nap kezd ki sütni, nagyon hideg volt az éjszaka a felhőn, gondoltam egyet és le jöttem a jó meleg ágyikómba. Látom mindenkinek van egy titkos vágya, az állatokkal szembe. Sütike nem irigyelek azért a sok munkáért, amit a napokban végeztél, De biztos nagyon szép lesz a végeredmény. Na megyek mert kezdődik a sütkérezés, és a sonka főzés. További szép napot, és sok felröpit nektek.

14. kpe59

Üdv mindenkinek! [​IMG]

[​IMG]Kellemes húsvéti ünneplést a bent lakó és a betérő gazdáknak! [​IMG]

212 éve halt meg, 1804-ben Kempelen Farkas magyar mérnök, feltaláló, tudós, sokoldalú tehetség.
    Tanulmányait szülővárosában Pozsonyban, majd Győrben, Bécsben és Rómában végezte. Filozófiát, jogot tanult, a rézmetszést gyakorolta, de a matematika és a fizika is érdekelte.
    Bécsben tanult jogot és filozófiát, majd ugyanitt tisztviselőként kezdett el dolgozni. 1767-ben mint Bácska telepítési kormánybiztosa, betelepítette a néptelenné vált területeket,selyemgyárakat létesített, faluközösségeket szervezett. 1770 táján – elsőként a világon – beszélőgépeket szerkesztett, melyek a belenyomott levegőt az emberi hanghoz hasonló levegőrezgésekké alakították át. Az egyetlen megmaradt példány ma a müncheni Deutsches Museumban van.
    Újabb találmánya volt a gőzkondenzátorral tervezett gőzgép, amelyet a bécsi Stubentornál állítottak fel. Buda vízellátásának javítására vízemelőt tervezett két szivattyúval. A Duna partján fúrt kutakból a mai Várbazár helyén felállított lóhajtásos szivattyúk húzták fel a vizet. Kempelen megszerkesztette a gőzturbina ősét és 1788-ban benyújtotta találmányát II. József császárhoz.
    Másik híres találmánya a sakkozógép, melyet 1769-ben készített. A Török néven híressé vált gépben ugyan egy ember is el volt rejtve, de ez a találmány újszerűségéből keveset von le, hiszen az ember nem volt a közönség számára látható, hanem rafináltan elhelyezett tükrök és rések segítségével belülről tájékozódott. Ötvösként, költőként, íróként, és építészként is tevékenykedett (a budai vár egyes részeit ő építette újjá, ő tervezte a Várszínházat, a pozsonyi várban vízvezetékrendszert épített ki, és a schönbrunni szökőkutak is az ő alkotásai. Emellett nyomdai szedőládát, nyomtatógépet a vakok oktatásához és gőzgépet is készített. 1772-ben írógépet készített Paradis Teréz, a vak bécsi zongoraművésznő részére, mozgatható betegágyat épített a himlőben megbetegedett Mária Teréziának. Szegényen halt meg, mert I. Ferenc megszüntette támogatását, valószínűleg jakobinus kapcsolatai miatt.

Megyek elfoglalom magam a konyhában.
    Már nem kérek több metszőollót, elég a kertészkedésből. Visszatérnék a barkácsoláshoz...

sutimami57, mimi és -Joe8- kedveli ezt.
  15. -elzemari-

[​IMG]Jó reggelt kivánok!

Brrr, de hideg van.Még a napocskának sincs kedve felénk járni.Elszáguldom én is a konyha felé és egy kis Női szeszélyt sütök.

16. bukta-agi54

bukta-agi54 Kivételes tehetség

[​IMG]Sziasztok!

Végre lesz egy kis időm, mert csak kedden megyek melózni. Igaz, akkor is 12-órát, de a lényeg, hogy most itthon vagyok!
    Reggel korán elmentem bevásárolni, mert tegnap is reggeltől estig húztam az igát. Hiába, a Jurassic Park sok melót ad!
    Az idő pocsék, hideg van, és folyamatosan szemerkél az eső!
    Csak tudnám, hol az a jó kis napsütés, amit ígértek!
    Gratulálok a felhőn csücsülőknek! Nekem még van mit bepótolnom, de sebaj, idő, mint a tenger.
    Most belevetem magam a házimunkába, hogy holnapra készen legyek mindennel
    Vigyázzatok magatokra, és további szép napot!

17. brasihugi

brasihugi Fórum hercege

Szép napot[​IMG]

Látom sokan felhőn csücsülnek. Nekem még kell 35 olló. Van időm majd meg lesz.
    Tegnap hazavittem az unokát. Most megpróbálom behozni az elmaradt dolgaimat.
    A farmon már megint megfogyatkoztak a növények. Pótlás indul.
    Arra gondoltam tegnap, hogy ma füvet nyírok. Sajnos az eső szemerkél, és nagyon nincs kedvem kinn lenni.
    A sonka már megfőtt, és a főzővízében hűtöm ki.
    Gratulálok a nemesítőknek, mert ide nagy türelem és kitartás kell. Nekem a hagyma 4 hónap után adta meg magát. El is ment a kedvem tőle.
    Még én is sütök egy Fantás sütit a menyeim szeretik.
    További készülődést mindenkinek[​IMG]

Utoljára szerkesztett: 26.3.16
    sutimami57, mimi és -Joe8- kedveli ezt.
  18. kpe59

Az enyém is a lében hűl már.
    Ha nem pakolnám az üvegházat már hiányérzetem lenne.

Aki a Jurassic Parkban gyakorlatozik, annak pikk-pakk kész lesz minden és még a pihenésre is jut idő...

Milyen rég sütöttem már, majd lassan sorra veszem.

sutimami57 kedveli ezt.
  19. -elzemari-

Ó jaj szegény fejemnek.Hogy jártam a sütivel.Szépen megsült és rá is tettem a tojásfehérjéből felvert habot, még egy kis diót is szórtam a tetejére.Vissza a sütőbe.
    Miközben szólt a telefon és jött a jókivánság az ünnepekre, akkor nyilalalt az agyamba, hogy te jó Máriám, nem tettem rá a lekvárt és úgy a habot.Most itt állok egy rosszul sikerült süteménnyel, és olyan de olyan bosszús vagyok, hogy miként lehettem ilyen kis balga.
    Ez van!

-Joe8- és sutimami57 kedveli ezt.
  20. kpe59

Amikor eszitek a kistányérra tegyél egy kanál lekvárt mellé. Így minden egy helyen lesz.
    Vagy még egy megoldás. Ügyesen vágd két lapba a tésztát, kend meg lekvárral, tedd vissza a habos lapot rá és mond azt, hogy ezt most újítottad.

Téma állapota:
Nem lehet további válaszokat küldeni.